Christos a înviat, Binomul a murit!

De prea multă vreme ne sâcâie, oriunde căutăm nişte ştiri decente, serialul SF numit „Binomul contraatacă“. A fost o vreme blockbuster, dar s-a cam fâsâit şi nu mai interesează pe nimeni. Este o mare invenţie, un exerciţiu de imaginaţie făcut să distragă atenţia de la adevăratul cuplu de forțe negative, adevăratul Binom. Trebuie să recunoaştem însă multiplele talente ale scenariştilor şi interpretarea magistrală a unor jurnaliști transformaţi în actori dramatici de excepţie.

Totul pentru a ne distrage tuturor atenţia de la adevăratul Binom, despre care ştiam toţi, dar care a reuşit, printr-o violentă campanie mediatică, să se victimizeze şi să arunce toată vina acţiunilor sale asupra executanţilor. Binomul second-hand, invenţia dezinformării centralizate, este pe buzele tuturor actorilor media de aproape un an şi ar fi format din Coldea şi Kovesi. Adevăratul Binom, cel care a condus România mai bine de zece ani, a reuşit să se deghizeze în victimă. A propriilor acţiuni, s-ar putea spune fără greşeală.
Adevăratul Binom e alcătuit dintr-un bărbat şi o femeie, la fel ca şi căsătoria tradiţională. Aici se opreşte însă orice asemănare. El este cel format din Traian Băsescu şi Elena Udrea. Însuşi fostul barosan de la Cotroceni a recunoscut că avea încredere deplină în Lenuţa şi în informaţiile pe care aceasta i le furniza periodic. Se ştie că cine stăpâneşte informaţia stăpâneşte şi puterea. Zece ani Elena Udrea a fost cel mai puternic om din România. În funcţie de informațiile susurate de ea la urechea prezidenţială, unii oameni au devenit puternici şi bogaţi, iar alţii au ajuns săraci lipiţi sau poate chiar mai rău, în puşcărie.

Aceste lucruri nu pot fi negate, fiind confirmate atât de fostul preşedinte, cât și de realitatea crudă. Există o listă lungă de oameni nenorociţi de Băsescu. Şi sunt dispuşi să vorbească. După ce Băsescul a pierdut şi ultima urmă de putere, iar consecinţele faptelor sale au început să-l urmărească, foştii executanţi Coldea şi Kovesi începând să descopere o libertate nesperată, au apărut şi problemele pentru adevăratul Binom. Iar Lenuţa, în pragul arestării, a făcut în plenul Parlamentului, cu degetul la nară, semnul mafiot al şobolanului mort.

Băsescu s-a conformat. S-a născut o alianţă care să atace binomul executanţilor. Alianţa, atent alcătuită, are un Purtător de Jurnal, un jurnalist/consultant politic şi o componentă mai specială, arestată zilele trecute în Serbia. De asemenea, deţine o putere mediatică importantă, dublată de oamenii din servicii rămaşi încă fideli. Printr-un blitzkrieg s-a reuşit debarcarea primului executant, Florian Coldea. S-a încercat din răsputeri şi mazilirea Codruţei Kovesi, însă fără succes. Cei ce conduc cu adevărat România s-au prins într-un final…
Viaţa merge înainte și a apărut prima condamnare la ani grei de închisoare. Supărare mare. Lenuţa nu vrea la puşcărie! Băsescul nu mai are resurse, a făcut tot posibilul. Și-a aruncat în aer cele două mandate, s-a umilit public şi a ameninţat cât a putut. Alianţa pentru protecţia Binomului s-a spart și a lansat public acuzația, de altfel, credibilă, a falsificării prezidenţialelor din 2009. Trăienel a rămas în ofsaid. L-au trădat chiar oamenii lui, făcând astfel totul pentru a o salva pe Udrea de răcoare. Încă nu este cunoscută poziţionarea lui Ghiţă în acest caz.

Asistăm zilele acestea la decesul adevăratului Binom. Chiar cu întârziere, adevărul iese întotdeauna la iveală. Acest adevăr va avea consecinţe. Fie că Udrea scapă de puşcărie, trimițându-l acolo pe Băsescu, fie vor intra amândoi, ce mai contează… Ce nu au înţeles binomiștii este că pentru oricine, absolut oricine, va veni odată şi scadenţa faptelor sale. Puterea nu este veşnică şi trecutul te urmăreşte oriunde ai fi. Trăim zile de sărbătoare: Christos a înviat, Binomul a murit!

Despre Simona Popescu Articolele 81
Author