Cinci întrebări care îl demolează pe Cîțu

Senatorul PSD Daniel Zamfir a lansat pe pagina sa de Facebook cinci întrebări-acuze în legătură cu activitatea ministrului Finanțelor, Florin Cîțu care, potrivit lui Zamfir, „nu e lăsat” de Ludovic Orban să se prezinte la comisiile parlamentare.

„Imi e tot mai clar ca ascund romanilor multe lucuri. Eu cred ca #RomaniiTrebuieSaStie:

1. De ce a fost nevoie sa imprumute pana acum 8o de miliarde si ce a facut cu banii?

2. De ce s-a imprumutat cu dobanda de peste 4% ca sa plateasca IN AVANS peste 400 de milioane de lei despagubiri la ANRP? Cine sunt beneficiarii?

3. De ce se imprumuta cu dobanzi de peste 4% la BCR si nu pune in aplicare hotararea ICCJ care obliga banca respectiva sa restituie Statului Roman peste 200 de milioane de lei? Asteapta cumva prescriptia?

4. De ce vrea ca ministerul de finante sa plateasca in locul unor reasiguratori internationali ai unor multinationale pentru creditele comerciale?

5. De ce isi tine in continuare banii in off-shore ca sa nu plateasca impozit Statului Roman?
Sunt doar cateva din intrebari. Va asigur ca nu vom renunta pana nu va da toate explicatiile romanilor. Indatorarea inconstienta a tarii nu poate fi lasata asa!”, a scris Zamfir pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ioana Radu 8518 Articole
Author

11 Comentarii

  1. Iar dupa Catu, adresati-i aceleasi intrebari si lui Orlando!
    Sa justifice amandoi imprumuturile pe care le-au semnat in numele generatiilor viitoare.
    Si ce s-a facut cu banii, punctual, defalcat.

  2. Dece isi tine banii in off shoruri ? Pentru ca e posibil sa ti banii in astfel de zone , special create de stapanii timpului actual , pentru a devaliza tari , a platii agentii ce acctioneaza direct in acceste tari penteu devalizare etc .
    Mesterul Manole cel care de 30 de ani construieste o retea anti romaneasca si anti Romania prin zidirea la temelie , a unor bucati de dinamita (de import , ca nici de aceasta nu mai fabricam) , este marele arhitect al sistemului finamciar romanesc , cu reguli ce ajuta tot ce a ce distruge si inapoiaza tara . Asa ca Catul , este si el un beneficiar , proprietar si devalizor de finanta romaneasca .

  3. Da, iohanis si guvernul sau au imprumutat miliarde de euro si au scos sute de milioane de euro din rezerva de stat pentru asi plati tributul la stapanii lor externi cu interese antiromanessti care i-au pus in functii si nu fac nimic pentru dezvoltarea economica a tarii astfel o afunda in stadiul de colonie subdezvoltatata furnizoare de zilieri ieftini !!!!!

  4. Vulturul pleșuv al econmirei cosmice se frdonează cu amăndouă mâinile ca să ne fu..te finanțele. Aici sunt banii dumneavostră!

  5. Așa se întâmplă când parlamentarii nu duc treburile până la capăt, când rămân doar la nivelul declarațiilor.
    Domnul Zamfir nu trebuie să se plângă că (!) Câțu și alții dau cu flit Parlamentului și nu se prezintă să dea
    seamă. Nu de ieri, de-alaltăieri, era vorba să se schimbe Regulamentul Camerei Deputaților, să se dea o lege,
    ceva, așa încât obrăznicăturile să se prezinte mintenaș la tribună, să spună ce și cum. Dacă nu e lege cu sanc-
    țiuni, vom asista în continuare la un circ cu „jemanfișiști” și lamentați.

  6. Haideti sa il demontam pe toasu’ inginer parlamentar:
    „România a închis anul 2019 cu o datorie externă totală de 106 mld. euro, dar sub 50% din PIB. Datoria externă totală s-a situat la finalul lui 2019 la 106 miliarde de euro. Nu este cel mai înalt nivel al datoriei externe înregistrat veodată, dar este cel mai mare de la revoluţie încoace, consemnat la un final de an: 61,7% este datorie privată, iar 38,3% este datorie a statului
    Totuşi, graţie avansului PIB (219 mld. euro estimat pentru 2019) nivelul datoriei externe s-a menţinut în 2019 la 48% din PIB, un prag sustenabil pentru o economie de talia celei a României.
    Datoria externă continuă să fie deţinută, într-o mare proporţie, de sectorul privat. Doar 37,2% (39,5 mld. euro) din datoria externă este datorie publică. .
    Datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 decembrie 2019 o valoare de 33,2 mld. euro (31,4% din totalul datoriei externe), în creştere cu 5,4% faţă de 31 decembrie 2018.
    Rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 18% între ianuarie – decembrie 2019, comparativ cu 22,3% în 2018. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri şi servicii la 31 decembrie 2019 a fost de 4,6 luni, în comparaţie cu 4,8 luni la 31 decembrie 2018.Gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt, calculată la valoarea reziduală, cu rezervele valutare la BNR la 31 decembrie 2019 a fost de 72,2%, comparativ cu 74,1% 31 decembrie 2018.”

    Important e sa spuna PSD pe ce a cheltuit cca 15 miliarde euro imprumutati in perioada 2017-2019,si cum i-a iesit tovarasului inginer parlamentar 80 miliarde de ce:cartofi,pietre,dolari ,euro,leu tramvai,la alegere..

  7. Corectoru – „Haideti sa il demontam”. I-auzi. Esti de la serviciul roman de demontari si whataboutism?

  8. Cum pupi tu PSD ul…. Iti propun sa-i pupi pe toti cei care plătim taxe ..si.impozite..meritam..nu doar Dragnea si compania..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.