Cine este principalul opozant al lui Putin la alegerile prezidenţiale din Rusia

Alexei Navalnîi, fondatorul Fondului pentru Lupta împotriva Corupţiei din Rusia şi preşedintele Partidului Progresului, şi-a anunţat decizia de a candida la funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse în cadrul alegerilor prezidenţiale care se vor desfăşura în primăvara anului 2018.

Anunţul a fost făcut în cadrul unui discurs publicat pe contul de YouTube al politicianului. Textul discursului a fost trimis prin poştă susţinătorilor săi din toată ţara.

”Îmi dau bine seama cât de greu va fi să luptăm împotriva actualei puteri, cu toate falsificările şi maşina de propagandă. Înţeleg foarte bine că nu-mi va fi uşor nici să ajung candidat”, a precizat Navalnîi, conform portalului rbc.ru.

”Am un program mai bun decât ceea ce propun azi Putin şi Kremlinul. Nu mă tem să spun lucrurilor pe nume, să demasc nu doar «sistemul», dar şi oamenii concreţi”, a adăugat politicianul.

În programul său, Navalnîi promite să contracareze inegalitatea socială din Rusia. Măsurile preconizate ţin de creşterea impozitelor la veniturile mari, creşterea transparenţei activităţii corporaţiilor de stat, scăderea poverii fiscale asupra întreprinderilor mici şi mijlocii. Salariul minim ar urma să crească la 25.000 de ruble (aproximativ 375 de euro), iar pensia minimă să depăşească minimul de existenţă.

Alexei Navalnîi s-a făcut cunoscut în Rusia ca luptător împotriva corupţiei, activist social şi blogger. În2013 a candidat la primăria generală a capitalei Rusiei, Moscova, obţinând 27,24% din voturi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Nicu 44 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.