Ciolacu, întrebat dacă îl deranjează luxul afişat de Iohannis

Se împarte prada

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi apărut discuţii despre deplasările externe ale preşedintelui Klaus Iohannis şi aeronavele pe care le foloseşte acesta.

Ciolacu a fost întrebat, la Prima Tv, dacă îl deranjează luxul afişat de Klaus Iohannis în deplasările externe.

„Eu sunt mai modest, aşa am fost crescut. Sunt instituţii separate, instituţia prezidenţială. Toţi banii sunt în bugetul Guvernului, dar e o instituţie separată şi e normal să fie aşa, aşa e peste tot în lume. Ce decide instituţia prezidenţială şi preşedintele este atributul domniei sale şi răspunde în faţa electoratului, cum şi eu răspund pentru deciziile pe care le iau la Guvern împreună cu colegii mei. (…) Nu ştiu care e avionul, nu m-a interesat. Totuşi, statul român trebuie să aibă o aeronavă. Asta nu înseamnă că e o aeronavă a prim-ministrului, a preşedintelui, este pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte. Toate ţările din lume au acest lucru. Suntem a cincea ţară europeană, nu cred că e un moft. (…) Aceste discuţii nu ar fi avut loc dacă exista o aeronavă a statului român, cu care normal că preşedintele… Dacă preşedintele ar fi spus că nu îi place aeronava, că vrea altă aeronavă, e altă discuţie”, a spus Ciolacu.

El a menţionat că acest subiect nu a fost abordat de Guvernul pe care îl conduce dar, probabil, va fi abordat în următorul Executiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. Dar cu ce avione zboara presedintii din Tarile Baltice, din Croatia si Cehia, Slovenia si Slovacia?!!! In nici un caz cu una platita de KWI din taxele si impozitele noastre. Si nici nu fac voiaje in toata lumea caci tin la poporul lor. Al nostru tine doar la el si Carmencita, restul zero. Ar fi trebuit sa le plateasca voiajele si avionul din chiriile luate pe cele 6 case si din toate meditatiile facute si neimpozitate.

 2. Toti suporterii ceausisti ai Cotidianul doresc ca toata lumea, inclusiv alesul lor pe 10 ani, Joha, sa fie la nivelul „marin” de saracie: sa nu aiba bani sa plateasca parcarea la masina care n-are combustibil ca sa circule ! EGALITATEA IN SARACIE, visul din AUR al ceausismului criminal mitraliat la Targoviste.

 3. Pe Ciolacu nu il deranjeaza ca e seful „ciumei rosii”, de ce l-ar deranja cu ce-si plimba Klaus nevasta? O fi Romania a cincea in nu stiu ce clasament, dar la parvenitism, obraz gros si impostura e prima!

 4. Nu știu de ce ocolește răspunsul,?…zi bă omule clar,..da mă intrigă faptul că profesorul de educație și fizică se dă în bărci pe banii proștilor plătitori de taxe și impozite!…

 5. Un lux exorbitant nu-l deranjeaza,ca prostia intrebarii

 6. O întrebare de prost. Până când e în domeniul legalității nesimțitul este om corect. Așteptam să-l întrebe toată lumea pe prim ministru Ciolacu cum comentează, după supunerea slugarnică față de NATO și Ucraina, total în contra intereselor României, de care fac dovadă cei ce Guvernează și Președinția Iohannis față de NATO, mizeriile trecute într-un raport dat publicității de Ambasada SUA la București. Ministerul de externe prin ministra Odobescu al domnului Ciolacu a convocat pe ambasadoarea USA Kathleen Kavalec pentru explicații și protest ferm? Cum fi atât de anti demnitatea Românie media ocupându-se numai de sibiecte minore, tot ce este grav și cu urmări fiind omis.

 7. Problema e că noi îi plătim tot luxul sa și plimbe concubina și el nu a fost in stare sa bage Romania in Schengen sau macar sa prindă un post bine platit

 8. ‘ Veste tristă…’, banii sunt alocați prin bugetul de stat (pe instituții și capitole) pe care își pune semnătura ‘modestul’ Ion-Marcel.

 9. Rectorul lui peste prajit!!! Nu este vorba de ceausism ci de decenta si bun simt.Nici E.Constantinescu, nici Tr.Basescu ca sefi de stat nu a avut asemenea pretentii si nici nu s-au plimbat pe toate continentele. Esti un rector de doi lei de pe la Spiru Haret!!!

 10. Aha, ”proprie”,..După rețeta cu ”ceea ce-i al nostru, e al meu”.. Mă intreb de nu ajungeau aveoanele pe soarta flotei,. cu sau fără concursul lui Petrov,..Intrebarea e de ce alții pot pur și simplu in mod normal și comun cu liniile aeriene cunoscute și ieftine..iar ăsta ”al nostru” cu ifose și pretenții știe că romania mai are bani de spart..Deci,..

 11. airforge oane pentru alesii neamului…
  cred ca le trebuie si o tzara doar pentru ei…nu doar un avion
  merita…au valoare..le dam si pe Minune si Salam pentru pauzele de divertisment

 12. La conferinta de presa Ciolacu Coniacu s-a inecat ca ala la mal.

 13. Mincinosul asta care se crede mai destept ca moldovenii ocoleste cu siretenie de mafiot problema. Nu avionul si cheltuielile exorbitante facute de sas sunt problema reala ci rezultatele concrete pentru tara ale acestor vizite prezidentiale ramase mereu pur turistice. Guvernul da banii, de fapt ii acorda ilegal.

 14. Avem un preș. nedemn de funcția ocupată prin hazard. Sper să plătească obrăznicia și tupeul. Sunt sigur că străinii cunosc apucăturile individului și nu se vor încurca cu el în vreo funcție.

 15. Un răspuns de slugă perfecta, ciolacu este brelocul lui werner împreună cu ce-a mai rămas din psd

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.