Ciolacu, moment de inspirație. ”Oameni buni, sunt din Buzău, nu din Beijing! Socares prala!”

Socares prala” adică ”Ce faci, frate”, în limba romani, a fost salutul premierului Ciolacu prin care și-a câștigat auditoriul. Dar când le-a spus  și ”Oameni buni, sunt din Buzău, nu din Beijing”  sala n-a mai putut și-a început să aplaude frenetic cât nici nu se gândea premierul.

Rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii nu trebuie pusă doar pe umerii acestei comunități, ci trebuie să vină de la stat și întreaga societate în ansamblu, le-a spus premierul Ciolacu la Congresul Reprezentanţilor Comunităţilor de Romi din România, organizat duminică la Sala Palatului din Capitală.


”(…)
rezolvarea problemei sărăciei și a accesului la educație pentru romi nu este doar o necesitate pentru comunitate, ci este un imperativ pentru viitorul acestei țări. Oricine se poate uita pe datele demografice înțelege potențialul unei populații tinere într-o societate din ce în ce mai îmbătrânită. Rezolvarea acestor probleme nu trebuie pusă așadar doar pe umerii dumneavoastră, ci trebuie să vină de la noi toți, de la stat și întreaga societate în ansamblu. Astfel, în actuala lege a învățământului preuniversitar au fost adoptate o serie de amendamente care au venit din partea dumneavoastră și care sunt extrem de importante pentru accesul și menținerea în școală a copiilor romi. Spunea președintele dumneavoastră că trebuie și mai mult. Categoric! De aceea, locul președintelui dumneavoastră este în Parlamentul României, fiindcă acolo se fac legile! Sunt ale tale, barosane, aplauzele”, a spus Ciolacu.

Despre importanța schimbării statutului femeii rome

”Dacă îmi permiteți, e timpul să vă cer și eu ceva: vreau ca împreună cu voi și cu toți cei din sală să schimbăm ceva extrem de important, statutul femeii rome. În unele comunități este mare nevoie de acest lucru. Toată societatea românească are multe de îmbunătățit aici, așa că vă rog să nu o luați ca pe o critică neprietenoasă. E o propunere extrem de serioasă și un angajament comun pentru a găsi soluții la o problemă comună. Sunt convins că vom reuși, așa cum am reușit în ultima perioadă, să dăm și o dimensiune externă temelor legate de romi”, a spus șeful PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

24 de Comentarii

 1. sint 3 rase mari si late
  si multe amestecaturi:
  -alba
  -neagra si assiatică

  tziganii evident ca sint de rasa assiatica,
  probabil din Manciuria.

 2. Ca sa vezi ca este pe linie de partid. De la Iliescu la Ciolacu. Socares

 3. Originea artistică a domnului Marcel Ciolacu o găsim într-un fragment din schița Antologie a lui Ion Luca Caragiale.
  “ Stimată doamnă, d-ta te canoneşti la cură de apă minerală, exilată în Franţişbat, iar boierul d-tale face cură de şampanie la Lăptărie, cu marchizele apilpisite, cu Taraful lui RISTACHE CIOLACU şi cu cinci muscali cu cauciuc cu zece franci pe ceas până la ziuă… Să-ţi trăiască scumpul bărbăţel! (iscălit) Un chelner de la Lăptărie.

 4. Jenant congres, cu întreaga sa abordare etnicistă, bolnăvicioasă, cel mai puternic subliniată de cuvântarea lui Kelemen Hunor. Dacă nu vrem să vedem transformată România în Țigănia, cu aport nou din India care deja a început să vină, va trebui să strângem rândurile în jurul unei concepții politice de PĂSTRARE A POPULAȚIEI ROMÂNEȘTI în țara numită România. Nu am nimic cu indienii vechi, țiganii, sau cu cei noi. Este de votat alte partide decât cele compromise și impotente PSD-PNL, în cârdășie permanentă cu partidul toxic UDMR, bolnav de ură împotriva românilor. Momentan, emigrăm cu specialiștii români iar țigănia cu fustanele refuzată la „export”, și care oricum nu are ce să facă în vest decât cerșeală, se înmulțește geometric, grație legilor etniciste în valuri obținute de UDMR prin șantajarea majorităților guvernamentale cu retragerea sprijinului și căderea guvernelor respective. Procentul de 17% țigani, care-l făcea să exulte până aproape de orgasm pe Kelemen Hunor la acest congres, se înregistrează deja în jud. Călărași, Mureș și Bihor. Kelemen Hunor este doar un alt politician iresponsabil, dar întrebarea este toți maghiarii din România sunt la fel? Nu cred. Nu poate fi acesta viitorul României. Nu suntem pe drumul cel bun. Votăm Haur, mânca-v-aș!Cu două mâini.Sau partidul doamnei Șoșoacă, acum încep să o înțeleg. Aici este țara românească și așa trebuie să rămână. Satul românesc să rămână stat românesc, nu să-l țiganizăm cu șetre așezate la periferie care în 30 de ani au dat afară toți românii din localitate.

 5. Te ia cu amețeală fără să bei ceva : Deunăzi la știrile alea cu nenorociri prezentau un accident în care o mașină a poliției venită să aresteze un membru al unei familii de bruneți de ăștia a călcat un copil de un an care se afla sub roțile mașinii și mașina cică neavând senzori, gata tragedia.
  Da șofer avea, bă nenorociților ?
  Numai că la un moment dat am aflat că familia respectivă avea ….15 copii !
  Așa că rata aia de 17% mi se pare că se va dubla în vreo cinci ani și se va tripla în zece și tot așa…
  Până vom dispărea !

 6. „FERU-I fer si leru-i ler ! spune:
  18 SEPT. 2023 LA 11:25
  E deja dezmebrat ca „capacele de canal” … l-au valorificat „ai nostri ” !
  Sokeres mo ? Prala !”

  😀 😀 😀

 7. @Radu Humor
  Dar cine a presat și șantajat permanent guvernele și parlamentele României pentru a adopta LEGI ETNICE? UDMR. Cine a guițat în cele patru zări că „în Ardeal maghiarii sunt supuși unui genocid”? Cine a declarat că vrea „să aducă Catalonia în Ardeal”? Azi Kelemen Hunor, ieri Marko Bela, Lazlo Tokes. Eu nu știu dacă vor aduce Catalonia în Ardeal, dar momentan au adus India. Inclusiv AZI, Kelemen Hunor a declarat public că „țiganii și maghiarii sunt discriminați în România”. În ura lor bolnavă contra românului, liderii maghiari nu realizează că au cvadruplat țigănia din România, prin LEGE, o țigănie formată în bună parte din semi-analfabeți, care e plătită de stat cu tot felul de venituri nemuncite, ca să se înmulțească în continuare. Va veni ziua când mulți maghiari din Ardeal vor vota AUR și Șoșoacă.

 8. Nu va e rusine … in ce ati transformat tara asta.

 9. Ursareee, sangele si identitatea nu se pierd chiar daca ai vrea. Parada viitoarei confuceri a României, cumva, adunata prin turism la vot? Acum e debutul sau, recunoasterea traseelor pe unde trebuie sa ajunga la urne? Apropo, va amintiti afacerea „urna mobila la alegeri” destinata spitalelor? Utilitatea acestor urne a fost si in zonele romelei, pe langa turismul la alegeri. P.s. cumva a controlat cel putin o comisie cate voturi duble, triple sau multiple au fost la oricare din alegeri? Au dat un caz si totul corect, imoecabil! Sokktir.

 10. Va spun de vreo 3-4 ani ca asta o sa distruga PSD-ul… ce n-a reusit Petrov si tot sistemul SRI-Justitie, o sa reuseasca acuma cu infiltratul asta. Toti oamenii vechi au plecat sau fortati sa plece, au ramas cu niste necunoscuti si genul de politician prostituata conformista la orice decide liderul si agentii de influenta de afara.

 11. Lui Ciolacu i se vede originea sanatoasa.Vin alegerile si are nevoie de voturi.in 50 de ani acestia vor conduce tara.

 12. Hai mo pralea că esti de- al nostru din Crângu Buzăului .Te votăm mâncați- aș să ne dai și nouă pensii d- alea speciale logofătule! Mai ciordit- ai ciricliu?

 13. Kelemen Hunor nu a uitat să mulțumească pentru ajutorul dat în martie,’90,la Tg
  Mureș,când nu le-a ieșit „pogromul” programat din vreme,cu tot ajutorul:”Nu vă temeți,frați maghiari,țiganii sunt solidari!”;acuma,că sunt mulți în Mureș,se datorează tot istoriei,de pe vremea când aveau un „voievod”(acesta fiind un nobil maghiar,nu era egipțian),iar pentru iarnă li se stabileau anume locuri unde să rămână-unul dintre aceste locuri a fost zona Sovata-Sângeozu de Mureș,cu centrul la Crăciunești;așa că „frăția” s-a cimentat în timp și,la nevoie(cum a fost în ’90 sau la urne) își arată „forța”;acum au primit onorantul titlu de „comunitatee resursă”,mulți au dublă cetățenie și,după câte se mai povestește,cumpără case și prin Ungaria și…votează

 14. Dacă nu ne trezim, rromania va fi numele acestei țări, cât de curând! Cand ne fac străinii zigoineri, ne supărăm, dar pe plan local hetnia descremenata e tinuta in puf! Incredibil!

 15. Emile@ Populatiei din tarile romanesti le-au fost impuse documentele de evidenta cu numele de familie prin ,,Rgulamentul Organic” din 1830 de catre administratia tarista condusa de Kiseleff. Stabilirea acestor nume a fost la latiduninea unor functionari semianalfabeti numiti de noua administratie infiintata conform prevederilor acestui document.
  Daca ar fi sa cercetam etimologia acestor nume in varianta sovinista enuntata de dumnevoastra am ajunge la rezultate care ar jigni multi romani: Kopasz-Copos(Coposu), Racz-Ratiu, Kovacs-Covaci, Csorba-Ciorba, Barna (inseamna maro in limba maghiara), etc. Cat priveste eliberarea documentelor de evidenta a populatiei pentru conationalii romi procesul a inceput dupa dezrobirea acestora (1855-1856) si s-a finalizat in perioada comunista ceea ce face sa fie dificila creearea unor astfel de confuzii.

 16. milioane de voturi are PSD și în somn. Oare de aici vin 1,5 meleoanee?..
  Politicienii plimba și ursul cu tarabaua, numai sa fie safi!
  Rău a mai ajuns tara noastră…

 17. Acum stiu dece cei din Beijing duc investitii de miliarde in Ungaria.
  Am avut o dilema cat casa dar acum sunt lamurit.

 18. (editat) oridinar don Ciocolaxu PSD se foloseste de romi ca mase de manevra electorala. Majoritate nu detin palate cu turnulet, majorotatea traiesc ca ao restul populatiei la limta saraciei, de multe ori dependenti de ajutoare conditonate de primarii si consilierii de partid si de stat.
  In campanie electorala este isi aduc aminte brusc de unde sunt, pana se termina alegerile si-o loveste amnezia si reintra in ignoranta totala fata de locurile de bastina sau pentru care au fost votati.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.