Ciolacu pune tunurile: „Să începem să desfiinţăm instituţii cu totul”

Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi noului ministru al Muncii suspendarea din funcţie a şefilor Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială din şapte judeţe, precum şi din municipiul Bucureşti.

„Suntem la finalul controlului la nivel naţional pe care l-am cerut în şedinţa de guvern şi deja există date şi fapte clare care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii ferme. Există o situaţie, sincer, de netolerat: judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin – toate sub ochii funcţionarilor statului român. Plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în Sectorul 1.

Solicit noului ministru al Muncii, doamna Simona Bucura Oprescu, ca toţi şefii Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, celebrul AJPIS din aceste judeţe, plus şeful Agenţiei Municipale Bucureşti să fie urgent suspendaţi din funcţie, până la finalizarea anchetelor disciplinare. Totul legal”, a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a mai spus că ar trebui desființate instituții cu totul.

”Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul mei de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria. Doamna ministru, vă cer să luaţi aceeaşi măsură şi în cazul şefului acestui instituţii. Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor în acest moment”, a spus Ciolacu.

Răspunsul Ministerului Muncii

Şeful Inspecţiei Muncii, Dantes Bratu, şi directorii executivi ai Agenţiilor pentru Plăţi şi Inspecţie Socială din Bucureşti, Arad, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Teleorman şi Vrancea sunt cercetaţi disciplinar de Comisiile de Disciplină ale Ministerului Muncii şi ANPIS. Ei au fost suspendaţi din funcţii pe perioada cercetării disciplinare. Pe de altă parte, directorul AJPIS Bacău a demisionat.

”Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi Comisia de Disciplină a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) s-au sesizat şi au dispus cercetarea disciplinară a inspectorului general de stat al Inspecţiei Muncii (IM), Dantes Bratu, respectiv a directorilor executivi ai AMPIS Bucureşti, AJPIS Arad, AJPIS Constanţa, AJPIS Giurgiu, AJPIS Hunedoara, AJPIS Maramureş, AJPIS Teleorman şi AJPIS Vrancea”, a transmis, joi, Ministerul Muncii.

Potrivit sursei citate, ocupanţii acestor posturi sunt suspendaţi din funcţiile de conducere pe perioada cercetării disciplinare.

De asemenea, directorul executiv al AJPIS Bacău şi-a înaintat demisia către conducerea ANPIS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

32 de Comentarii

 1. ar trebui sa incepeti cu cei care va papuseaza…apoi cu restul…daca nu veti fi „rotit” intre timp. hai siktir,

 2. Bla,bla,bla! Vraja marii! Nu se va schimba nimic! Ce după „colectiv” s-a schimbat ceva? Din moment ce interlopii conduc Romania de sus până jos in ultimii 34 de ani, credeți că se va schimba ceva? Un stat eșuat și mafiot! Ciolacu, fa-te că lucrezi!

 3. Ciolacule unde e Ilfovul pe lista aia a ta, unde e Voluntariul tată? Sau te-a speriat moartea de om promisă de Pandele cocalarul, dacă Firuța lui e nu știu în ce fel?

 4. Din moment ce funcționarii statului fura cot la cot cu privatii pe cetățenii români fara apărare, ce cuvinte să-ți mai spun? Ar trebui data pedeapsa maximă la funcționării de stat care fura cetățenii in loc să-i apere de dinții rechinilor privați!

 5. Pune Ciolacu caru inaintea boilor.Institutile alea sunt pline cu oameni porci.Nu institutia in sine e vinovata .E doar o institutie .O cladire .Oamenii-porci din ele sunt vinovati.E cum ai gasi vinovata de accident masina,nu porcul beat si drogat de la volan )) Scoateti din institutii oamenii-porci,confiscati azile private gasite in neregula si lege ca copiii cu posibilitati financiare sa aiba grija acasa de parintii lor.Asa e lege in China comunist-capitalista.Batranii sunt ingrijiti de copii si ai pot da in judecata daca nu sunt vizitati de doua ori pe luna )) La ei NU SUNT AZILE PRIVATE.

 6. Si cine sa le dea pedeapsa maxima? prea cinstitii si corectii „magistrati”?

 7. Ce stufoasa increngatura in sanatate,ia fiti atenti cate case si casute de sanatate are un judet :Casa nationala de asigurari in sanatate,Directia de asigurari in sanatate ,Casa judeteana de asigurari de sanatate ,casa de pensii ,Agentia de plati si cate or mai fi !

 8. Nu stiam ca avem o astfel de agentie! Cite altele, la fel de nefolositoare si bugetofage mai avem?

 9. Nu ma fac „avocatul” acestor afaceri criminale, azilele legale sau ilegale, in care sint implicati (organizare, supraveghere si protectie, participare la beneficii) membrii noii Securitati (multi nu merita altceva decit un glonte in cap !), ca in orice „afacere” de dupa ’89 chiar daca foarte murdara dar care poate produce multi bani, dar pun intrebarea : ce se va intimpla cu batrinii, unii chiar fara mari posibilitati materiale, care practic vor fi aruncati pe strazi odata cu inchiderea unora dintre aceste mizerii ?

 10. Heiiii!, nu intrati pe fenta aruncata, nu va desfiinta nimic si nici pedepsi pe nimeni! Am mai scris si continui: EXISTA LEGEA PRIN CARE ENTITATILE POT FACE ABUZ IN SERVICIU, APROBATA DETOTI IN AFARA DE CATIVA DE LA AUR CARE AU FACUT SCANDAL UIRIAS! AUR au dezvaluit aceasta lege si nu guvernul, parlamentul sau televiziunile! Usr a tacut malc, la fel si pnl-psd-udmr! Ati uitat? Cetatenii trebuie sa iasa masiv la proteste inainte de a pune batista pe tambal definitiv, sa ceara parlamentului schimbarea legii obligatoriu si deindata!

 11. Refuzul lui Firea de a demisiona a produs dezvaluirea cauzelor mizeriei din Azile…Daca Firea demisiona, problema se inchidea si ramanea cum a fost….Cum ne prezinta Media romaneasca Razboiul din Ucraina? In mod fals, ca e obligata sa repete narativele oficiale NATO…Cum ne prezinta Media situatia Azilelor? In mod fals, ca e obligata sa repete narativele cu asa zisa eficienta a Privatizarii. Decat sa spunem ca privatizarea Azilelor e proasta mai bine alegem un ministru care vrea sa Canfideze si il facem terci. E si mai eficient, tabara adversa ministrului aplauda prin definitie.

 12. Din senin pornită, perpetuarea campaniei privind azilele trimite gândul la focusarea electorală 2024 pe vârstnici, tineretul fiind prea mofturos.

 13. Just !
  Tot ce-i geaba/pagubos … „geau” cu el !
  Cat despre Domn’ Ciolacu, mai atent sa ‘hie la imagine; nimarui nu-i plase/frunza verde’n vant, privire ferma … ‘nainte /legata de pamant !!!

 14. multi angajatzi ai acestor institutzii sint protejatzi de rudele lor politzisti, securisti fie mapn-isti…,
  salariile mici…dar ca la doctor…sint beneficii de pe urma apartinatorii persoanelor cu disabilitatzi
  se lucreaza cu emotzii, sentimente, oameni cu depresii ..lucruri grele…si din asta se scot si bani…
  e locul tipic unde oamenii sarmani is pot folosi armele..impotriva celor cu nevoi

 15. S-a ajuns in această situație pentru că instituțiile statului nu-și fac treabă.Politisti,procurori,judecători desi au salarii astronomice nu-și îndeplinesc sarcinile de serviciu pentru care țară îi plătește și am ajuns din cauza lentorii lor de risul lumii.Ca atare trebuie desființată poliția ,Ministerul justiției,Ministetul public și reînființarea unor structuri noi eficiente

 16. Bratu era la mare cu amanta, sefa sefelor. ..cu care umbla de ani de zile. Halal conducator de institutie .

 17. n-are cum sa desfiintzeze: shpagile s-au dat de mult k altfel nu lucreaza nimeni pentru oameni –vezi dgas-urile–, doar pt. a avea unde sa manance pana ajung obezi ei shi animalele hranite cu mankrea destinata „beneficiarilor”, de unde sa fure tot ce prind –haine, lei (un fost pushkrias pt. ciordeala +evaziune in sect.3 e a-2-a oara shef de CINCI ani–. se rotesc intre ei, e prea mult de furat sa se „indrepte” ceva, cumva, candva.

 18. Ciolacu ar trebuii sa mai elimine si in anumite ministere diverse persoane care nu isi fac treaba asa cum ar trebuii.De exemplu in Ministerul de Interne unde nu au stiut ca exista in Romania peste 50 de Camine de batrini clandestine ,fara autorizatie de functionare si fara sa ofere celor internati acolo, conditiile de viata normale.La fel au furat propietatile batrinilor care nu mai aveau pe nimeni ,banii lor strinsi intr-o viata intreaga ,toate astea cu ajutorul celor din justitia romana care au falsificat actele .O curatenie radicala trebuie sa se faca in Romania pt. ca prea multi hoti exista care lucreaza in diverse ministere sau alte locuri de munca ,inclusiv in partidele politice.

 19. Domnul premier Ciolacu este cutremurat de adevărul arătat de serviciile secrete, în ceea ce privește corupția instituțională care paralitează administrarea statului,colectarea taxelor și impozitelor.Decizia luată în cadrul guvernului de a desființa instituțiile parazitare putred de corupte înființate special pentru politicieni și rudele lor este binevenita.Romania trebuie să-și reducă la jumătate numărul funcționarilor din administrație pentru că economia țării nu-i poate susține și în plus corupția din aceste instituții face imposibila colectarea banilor la buget.Domnul premier Ciolacu ar trebui sa aibă în vedere desființarea funcțiilor bugetate de purtător de cuvânt care nu își au rostul.Conducatorii instituțiilor și adjuncții lor trebuie să aibă și calitatea profesionala de a informa și de a putea scoate doua vorbe pentru a se face înțeles și să nu mai apeleze la tinere secretare specializate în cafele care sa le facă masaj și sa le aducă osanale mințind în modul cel mai primitiv ,dezinformând la propriu despre activitatea eroică a conducătorilor de instituții deconcertate care după cum vedeți la protecție socială,azile de bătrâni ,nu exista.Cancerul corupției este întins în toate instituțiile și este binevenita desființarea acelor sectoare și ramuri care nu aduc nici un folos cetățenilor,desființarea acelor 2,3,4,5 instituții cu aceleași atribuții de verificare și control pentru a rămâne una singura,sau apelarea la servicii externalizate.Impunerea unor penalizări la salariile funcționarilor care răspund de implementarea proiectelor privind digitalizarea și reducerea procentuala a salariilor în funcție de cât la sută din proiect a fost realizat sau desființarea funcțiilor în situația când proiectul nu a fost realizat din cauza slabei pregătiri,dezinteresului ,corupției și incompetenței funcționarului public, angajat prin numire pe criteriu politic.

 20. Domnul premier Ciolacu este cutremurat de adevărul arătat de serviciile secrete, în ceea ce privește corupția instituționalizată care paralzitează administrarea statului,colectarea taxelor și impozitelor.Decizia luată în cadrul guvernului de a desființa instituțiile parazitare putred de corupte înființate special pentru politicieni și rudele lor este binevenita.Romania trebuie să-și reducă la jumătate numărul funcționarilor din administrație pentru că economia țării nu-i poate susține și în plus corupția din aceste instituții face imposibila colectarea banilor la buget.Domnul premier Ciolacu ar trebui sa aibă în vedere desființarea funcțiilor bugetate de purtător de cuvânt care nu își au rostul.Conducatorii instituțiilor și adjuncții lor trebuie să aibă și calitatea profesionala de a informa și de a putea scoate doua vorbe pentru a se face înțeles și să nu mai apeleze la tinere secretare specializate în cafele care sa le facă masaj și sa le aducă osanale mințind în modul cel mai primitiv ,dezinformând la propriu despre activitatea eroică a conducătorilor de instituții deconcertate care după cum vedeți la protecție socială,azile de bătrâni ,nu exista.Cancerul corupției este întins în toate instituțiile și este binevenita desființarea acelor sectoare și ramuri care nu aduc nici un folos cetățenilor,desființarea acelor 2,3,4,5 instituții cu aceleași atribuții de verificare și control pentru a rămâne una singura,sau apelarea la servicii externalizate.Impunerea unor penalizări la salariile funcționarilor care răspund de implementarea proiectelor privind digitalizarea și reducerea procentuala a salariilor în funcție de cât la sută din proiect a fost realizat sau desființarea funcțiilor în situația când proiectul nu a fost realizat din cauza slabei pregătiri,dezinteresului ,corupției și incompetenței funcționarului public, angajat prin numire pe criteriu politic.

 21. Domnul premier Ciolacu este cutremurat de adevărul arătat de serviciile secrete, în ceea ce privește corupția instituționalizată care parazitează administrarea statului.Decizia luată în cadrul guvernului de a desființa instituțiile parazitare putred de corupte înființate special pentru politicieni și rudele lor este binevenita.Romania trebuie să-și reducă la jumătate numărul funcționarilor din administrație pentru că economia țării nu-i poate susține și în plus corupția din aceste instituții face imposibila colectarea banilor la buget.Domnul premier Ciolacu ar trebui sa aibă în vedere desființarea funcțiilor bugetate de purtător de cuvânt care nu își au rostul.Conducatorii instituțiilor și adjuncții lor trebuie să aibă și calitatea profesionala de a informa și de a putea scoate doua vorbe pentru a se face înțeles și să nu mai apeleze la tinere secretare specializate în cafele care sa le facă masaj și sa le aducă osanale mințind în modul cel mai primitiv ,dezinformând la propriu despre activitatea eroică a conducătorilor de instituții deconcertate care după cum vedeți la protecție socială,azile de bătrâni ,nu exista.Cancerul corupției este întins în toate instituțiile și este binevenita desființarea acelor sectoare și ramuri care nu aduc nici un folos cetățenilor,desființarea acelor 2,3,4,5 instituții cu aceleași atribuții de verificare și control pentru a rămâne una singura,sau apelarea la servicii externalizate.Impunerea unor penalizări la salariile funcționarilor care răspund de implementarea proiectelor privind digitalizarea și reducerea procentuala a salariilor în funcție de cât la sută din proiect a fost realizat sau desființarea funcțiilor în situația când proiectul nu a fost realizat din cauza slabei pregătiri,dezinteresului ,corupției și incompetenței funcționarului public, angajat prin numire pe criteriu politic.

 22. Incredibil!!Cu ce a reușit nea Gigi sa sperie atât de tare pe premierul Ciolacu ca domnia sa facă aceste atacuri la persoana unui ofițer al armatei romane ,juristul Talpan? Este mort de frica ca nu cumva pușcăriașul Gigi să facă publice pe baza de dovezi cat de usor și de manipulat poate fi un demnitar al statului,ce poate avea certificat Ornis? Serviciul secret al armatei trebuie sa- și facă datoria și să-l apere de atacul furibund al premierului Ciolacu pe colonelul jurist Talpan,care conform statutului pe care il are, nu face politica,el doar apăra legea,statul de drept ,conform juramantului militar,din cauza acestui fapt premierul Ciolacu este extrem de deranjat.Acum vedem cine sa implicat activ în distrugerea coloanei vertebrale a armatei romane prin distrugerea interesului pentru o carieră militară,umilind militarii prin micșorarea pensiilor și salariilor și prelungirea vârstei de pensionare dincolo de durata medie a vieții unui militar la 65 de ani.Media de viață la militari este de 67 de ani.Premierul Ciolacu desființează pe acei demnitari fie ei și din rândul armatei care refuză să-i pupe mana așa cum a făcut el pușcăriașului Gigi.Cat costa halatul? Inca nu știm dar serviciile vor afla.Cine face că Gigi ,că Gigi va răspunde.La pușcărie mai politruci corupți și mafioti.

 23. …să vedem dacă (nu cumva)”frumoasa prietenie”își va arăta roadele la Tușnad și va trebui ca amabilul amic al d-lui Orban să-și dea demisia…prevăd ca noul prieten al d-lui prim-ministru și al României(mai ales) va face la Tușnad declarații care le vor depăși pe cele din anii trecuți,mI ales că acum manifestarea are de partea ei forțele de ordine românești,sosite pronto la solicitarea bunului și lealului cetățean Borboly Csaba

 24. „Gura păcatosului adevăr grăiește” zice un vechi proverb românesc. Ciolacu are dreptate când spune „Să începem să desfiinţăm instituţii cu totul”. Numai că între vorbe şi fapte este o mare deosebire.
  Intradevăr, pentru reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, sunt necesare reforme structurale precum:
  -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
  -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
  -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
  -Reforma admiinistrativ-teritorială prin reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
  – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
  În prezent dintre cele 3.228 de orase si comune sau UAT -uri (unităti administrativ-teritoriale), cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi a oferi servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor: salarii, iluminat public, gospodărire. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean.

 25. Adica, pesedeul care a infiintat sute de agentii, guverne duble, milioane de bugetari, vrea restructurare!
  Neica Ciulacule, s-a facut dimineata!

 26. Pai toți șefii ăștia au fost numiți de aceeași mafie psdnl, pestele se impute de la cap, dar de la primul nivel

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.