Ciolacu, ”veste” despre ridicarea vizelor pentru SUA

Premierul Marcel Ciolacu se arată convins că românii nu vor mai avea, de anul acesta, nevoie de vize pentru a călători în SUA.  

”Vă mai dau o veste, anul fiscal în SUA se termina în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA. E adevărat că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă până expiră”, a declarat premierul Ciolacu la Antena 3.

Și Polonia a reuşit

”Ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric, în care trebuie să ne implicăm”, a mai spus Ciolacu.

Premierul s-a arătat optimist și în legătură cu intrarea în Schengen, cu frontierele terestre.

„Eu sunt ferm convins că vom intra și terestru anul acesta”, a declarat Ciolacu.

După  întâlnirea cu preşedintele SUA, Joe Biden, Klaus Iohannis a evitat  să dea un termen privind vizele pentru românii care călătoresc în SUA, invocând „un viitor destul de apropiat”.

”Sunt foarte multe discuţii tehnice aici, ştiţi că Visa Waiver nu este o decizie politică, este o decizie care se bazează pe date statistice.

Ministerul de Externe de la noi şi ambasada de aici (din SUA – n.r.) au luat lucrurile foarte în serios, există campanii de conştientizare, de îmbunătăţire a ratei de acceptare şi în acest sens putem să avem speranţa legitimă ca, într-un viitor destul de apropiat, să se rezolve această chestiune”, a declarat Klaus Iohannisdupă discuţii cu preşedintele  Biden.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Haida de, adica Turistul Neamului s-a fotografiat gratis cu Biden? Cand i-a pomenit de vize stapanul nici macar nu l-a bagat in seama. Ciolacu trebuie sa mute alegerile prezidentiale dupa data cand se va da vestea cea mare.

  2. De la convingere pana la realitate este cale lunga. Baliverne ale slugii partenerului strategic, cum altfel?

  3. La acest tip de discurs se potrivește expresia : „du-te și ‘cântă’ la altă masă”.

  4. Pai cu ce ” bani” sa mergem in amurica Ciociolace ? Cu aia dati avans pentru „harmament”?Noi nu ne putem ” caca” de foame si tu visezi ?Lasa-le nevoii de vize, alta-i problema in tara . La cit a ajuns inflatia ? Cit producem ? Va laudati ca am intrecut Ungaria la PIB ? Da dar Ungaria are 10 milioane de locuitori.Deci PIB-ul nostru ar trebui sa fie macar dublu.Heheheeee , vine vremea scadentei. Si pentru tine si maCiuca si JohAnnuSS!V-ati batut joc de TARA si de oameni….

  5. Au mai zis si altii ca se ridica vizele in curand, ca e campanie. Si dupa ghinion s-a terminat campania si nu se mai ridica

  6. Este convins!? Si citi pot da buzna in emrica sa-si faca un mic concediu pe acolo? Biletele de avion costa, sederea cost, nu puti, si de stat ilegal acolo poate fi greu cu statul politienesc pe care-l construiesc de peste 20 ani incoace. Amprente, Date biometrice, baze de date cu no-americani din afara americii, … NSA-ul nu doarme si face in timp real schimb de informatii cu cei de la emigratii. Cum au un standard legal cu face-recognition si pot accesa ori ce date private poftesc fara procura de la vre-un judecator, sa gaseasca pe cei ilegali e doar o joaca de copil, daca-i cauta. Exista tari mai putin politienesti in care se poate trai si munci normal, chiar fara frica de deportare.

  7. Si ce vreti sa faceti acolo? Vreti sa va luati casa in rate pe 35 de ani si sa munciti 12 ore pe zi?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.