Circ de cartier

Super-succes electoral! Scandalul între partide a început înainte de înțelegerea lor, iar bușeala a continuat și după instalarea guvernului. Guvernul Cîțu!? Doamne, cum sună și ce blestem pe noi, ce alunecare în derizoriu din chiar numele premierului. Președintele Klaus Iohannis nu a priceput că nu merge, pentru simplul motiv că personajul ca figură și ca nume împinge totul în peiorativ și în glume grosolane. E ca și cum un ins care poartă un nume ca șireturile ”Klaus” ar vrea să conducă Europa sau Germania. Întîi retrage șireturile de pe piață, apoi învață să vorbească la microfon și abia pe urmă preiei puterea. La Cîțu, ce să retragi? Chelia? Bîlbîiala? Desenul din profil? Numele? Nu întîmplător, un satir a zis că ar vrea să-l întrebe pe Florin Vasile Cîțu unde se tunde pentru că ar vrea să-și scurteze și el pantalonii în același loc. Glumă nebună de român care din două vorbe te îngroapă sau te arde cu fierul roșu.

Sfîrșitul de an, în loc să fie sărbătorit în artificii și în șampanii, se îneacă în scandaluri și îndoieli. În loc de tort și artificii mîrîie amenințarea sărăciei. Praf și pulbere s-a ales de ”noua majoritate”cu care președintele defila în visele sale. ”România normală” trebuie făcută cu un premier strîmb și cu o boală de care jumătate din populație se teme, iar cealaltă o disprețuiește. Campania de promovare a vaccinării seamănă cu toate campaniile de înscriere în CAP pe vremea dominației sovietice. Este primitivă, neconvingătoare, făcută cu ciocanul pe genunchii zdreliți ai propagandiștilor. Cînd îl auzi pe Radu Tudor cum își joacă rolul de goarnă a operațiunilor militare în Sănătate mai că îți vine să tai urechea sau să tragi în el cu o dușcă de vodkă.

Pompa de suflat convingeri în populație gîfîie grotesc. Și este de-a dreptul enervantă. Gura multor trompeți miroase a prostie și a bani necurați. Trompetul de papițoi al secretarului de stat Andrei Baciu (manechinul refuzat guvernul Cioloș) a fost păstrat totuși la Sănătate și pute de la o poștă a Cristian Bușoi. El coordonează medical o operațiune de vaccinare națională care nu este în nici un caz un simplu gheșeft cu aparatură la suprapreț și nici distribuție de aspirină! Iar comandantul operațiunii, Valeriu Gheorghiță, oricît de fățos se prezintă el în haină militară, în loc să mobilizeze, strînește numai duioșie precum un bebelache în căutare de biberon.

Chiar nu înțeleg de ce nu putem pune la cale o campanie de comunicare convingătoare! De cînd a venit la Cotroceni, Klaus Iohannis n-a izbutit să comunice convingător cu populația. Nici în pademie, nici în campania electorală. De cîte ori a ieșit, în loc să o cîștige, mai degrabă a enervat-o. Acum și Cîțu! Ce încredere să rezulte din discursul unui amărît care vorbește ca un pedepsit cu gura plină de cîrpe. Am început prost cu Coronavirus, cînd președintele a socotit totul drept o banală răceală și am continuat la fel de tembel și de prost cu onorurile date cutiilor refrigerate. În plus, stîngăcia primirii propagandistice s-a încălecat și se amestecă mereu cu bolboroseala entuziastă a jurnalistelor excitate de vaccinare. Cu susținerea lui Radu Tudor, a lui Mihai Gîdea și a lui Victor Ciutacu nu mai lipsesc decît Stroe și Vasilache. Și care nu vor apărea din alb-negrul programelor de altădată pentru că Gîdea și Ciutacu nu sunt decît versiunea lor color.

Subiectul vaccinării abordat prost și fără măsură, în loc să convingă, poate stîrni mai multă reținere, dacă nu chiar respingere.
În loc să ne pregătim de o epocă înfloritoare și democratică așa cum ne amenința optimist președintele României (în cele din urmă, și el un mare vînzător de panglici colorate!), ne trezim într-o vale de pesimism, cu un parlament alcătuit din vînători de pepite mari, puși pe harță între dînșii, cu un premier care se chinuie să alcătuiască propoziții elementare. În loc să sărbătorim o ieșire la liman, plecăm fruntea în fața unui președinte care ne vorbește ca un căprar arțăgos, secondat de un premier bîlbîit, semănînd sadea cu un prost neșcolit, sub comanda cărora țara trebuie să sară în sus cel puțin cu cîteva zeci de metri cubi de bani împrumutați.

O vorbărie stîlcită și adeseori vulgară se aude peste tot. E mai ceva ca într-un circ de cartier! Și în discursul politicienilor, și în bolmojeala jurnalistică (uneori chițăială, alteori grohăit!), și în publicitatea guvernamentală sau în cea comercială pentru suplimentele alimentare destinate hemoroizilor, prostatei sau uscăciunii vaginale! Amestecul de propoziții, de idei stupide, de înjurături și de păreri este aiuritor și dezolant și din care nu avem a ne alege decît cu reacții agresive ale unor cetățeni transformați peste noapte în doctori specialiști, experți în guvernare, în economie și în pandemie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 62

97 de Comentarii

 1. M ați convins! Sper sa se întoarcă PSD cât mai repede la conducerea țării. Ei ne duc spre nimic cu grație, fără certuri între ei, au și sindicatele aproape. Minunat.

 2. Romanii NU au nevoie de comunicare, iar johanis a inteles asta. Romanii NU au nevoie de comunicare pt ca ei nu functioneaza pe baza de INTELEGERE. Caci, comunicarea asta ar favoriza, intelegerea. Uitati-va la panourile cu indemnuri la portul mastii, sa vedeti ce ILARE sunt motivatiile prezentate intru sustinerea purtarii mastii. Parca sunt SPECIAL DESTINATE RETARDATILOR.

 3. Unii desi zic ca iubesc Romania spun o mie de vorbe pe inima poporului si una singura din o mie este cutitul infipt in inima Romaniei.
  Vorba este Regionalizare, desmembrare, descentralizare, faramitare. Asa vom auzi curand din gura ministrilor USR si UDMR.

 4. Vezi ca-ti pica proteza si ramai stirba! Nimicul este acum, dupa un an de circ galben-cacaniu.

 5. Alegerile au trecur, ‘sacșii sunt în căruță’, deci, ne întoarcem la ‘trebile’ noastre, Cățu la împrumuturi, că doar nu le plătește el, ‘Moș Iohannis’ la făcut daruri, preț de 200000 de doze vaccin și un ‘mic’ grant nerambursabil (100 milioane de euro) Moldovei în timp ce la București s-a instaurat austeritatea : înghețarea salariilor, punctului de pensie și plafonarea altor venituri, liberalizarea prețului la energia electrică.

 6. Avem un Președinte ”prolific” în greșeli și nu știm dacă bâlbele îi aparțin în totalitate, ori sunt dospite în laboratoarele unor servicii, după cum ar fi tardiv să ne văităm de alegerile poporului și prea curând a cuantifica în toată splendoarea dezastrul spre care ne împinge Iohannis.
  Teama cea mare nu este că vin ungurii lui Orban să care Ardealul în ghivece la Budapesta, ci faptul că îndatorarea României este una al cărui tâlc îl vom înțelege abia când Statul va fi declarat în faliment.
  Și acest moment va veni mai repede decât vor însăși Asasinii Economici băștinași ai României.
  Curând, creditori externi ne vor spune că valoarea ”de piață” a României nu poate acoperi împrumuturile Guvernelor Iohannis și ne vor subevalua bogățiile pentru a ne lua TOTUL.
  Sunt capabil să dezvolt subiectul, dar îmi repugnă să trag Țării mele, clopotul în dungă.
  Câtă vreme avem președinte pe Iohannis și guverne alcătuite din yesmani de „calibrul” lui Câțu, Turcan, iar oamenii doi și trei în stat sunt Dragu Paliu și Orban Ludovic, soarta țării se află în mare cumpănă.
  O parte dintre cetățeni duc dorul mai răului existențial, au o fervoare a râde de cei sărmani și neajutorați, fără să realizeze că sunt contemporanii și deseori autorii direcți ai unei previzibile tragedii de țară ce va prăbuși întreaga societate românească.
  Guvernul Iohannis are o privire macro a dezastrului ce ne așteaptă și pregătesc Pas cu Pas extincția democrației, defilând spre Dictatură cu torțe, în Pas de Gâscă, aprinzând de facto Țara.
  Totul se scumpește, economiile se vor volatiliza, iar plata muncii va deveni derizorie, ca în visele progresistei sorosiste Dragu Paliu.
  Experimentul România continuă, scoțând pe tarabă TIMPUL generațiilor viitoare, care vor munci în România sau aiurea, pentru binele altor nații.

 7. 1.Doamnelor și domnilor,astă-seară ne-am adunat aici ca să sărbătorim un eveniment de-o importanță capitală atât pentru noi, care suntem înăuntru, cât și pentru țară, care este afară.(Escu-Tudor Musatescu)
  2.Pentru că, din toată țara asta, nu era să fim numai noi în opoziție când atâția erau la putere(Escu-Tudor Musatescu)
  3.Te rog s-o dai afară imediat și să angajezi altă servitoare. Ortodoxă, catolică, inochentistă… cum o fi, numai să știe să și mintă, că la mine e casă de om politic, nu de profet.(Escu-Tudor Musatescu)

 8. Ciudat însă, când a fost să fie o schimbare de regim, s-au agăţat cu toată forţa de Trecut, au afluit în posturi cheie în Stat şi nu s-au lăsat duşi până când copiii lor nu au fost îndoctrinaţi şi investiţi a conduce societatea spre capitalismul de piaţă, cu metode “constructiv” comuniste…

  Dacă-l întrebai, Cromozom îţi povestea un caz care l-a frapat şi care reprezenta un fel de prototip de personaj a cărui principală calitate era potenţialul de a trăi o viaţa dublă.
  Sistemul avea nevoie de astfel de oameni şi sarcina lui era să descopere oameni dubioşi, dar servili, capabili de orice…
  …Petre Nicolae se născuse în anul 1919, din mama Stana, casnică, “fără politică” şi tatăl său, fost mecanic la C.F.R.
  “Nu cunosc precis ce activitate politică a făcut tata în trecut, dar ştiu că a fost grevist şi lumea îi spunea “comununistul”.
  La data când fiul dădea o biată autobiografie cu scopul precis de a fi angajat slujbaş al statului român, tatăl său avea 72 de ani şi era “suferind de reumatism”.
  Ar fi putut da referinţe despre Petre Nicolae, numiţii Bercu Grossman, zis Croitoru’ şi Albert Semo, doi români daco-geţi-“begeţi”, cu domiciliul în Bucureşti.
  Potrivit autobiografiei, Petre Nicolae avea trei surori, Dida, Maria şi Jeni.
  Două erau coafeze, iar una casnică.
  Petre Nicolae se căsători cu Maria, despre care “nu ştie şi nu putea preciza unde lucrează şi unde a avut ultimul serviciu.”
  Pare hilar, de neînţeles…
  În schimb, rubrica “apartenenţa politică era plină de amănunte: “Fără politică…”
  Din familie modestă, fără pământ şi fără avere, Petre Nicolae a fost un sergent în armata română, contigentul 1941, având numărul matricol 1313.
  Din 1942 a fost concentrat în regimentul 1 Gardă.
  Un fapt extrem de important, subliniat de Nicolae Petre, ar fi acela că nu a fost pe frontul de est, din URSS.

 9. Să te legi de fizicul unui om, de un defect fizic, de numele lui – e ceva nedemn. Specific celor cu educație precară. Care nu au minime cunoștinte in economie, finanțe și se apucă să jignească cu talent (zic ei) pentru a smulge aplauze celor mai precari, mai simpluți.
  Un prim-ministru trebuie să fie un profesionist, nu să fie frumos (frumos e pastorul Gâdea).
  Un tip precum Florin Câtu, care ar putea fi oricând seful BNR, nu e calificat să fie prim ministru?!
  Suspinați incă după frumoasa Dăncilă, după câte văd…

 10. Voi ridica şi eu o laudă, dar nu lui Hercule ori lui Solon, ci mie, cum ar veni Lauda Prostiei….însoţitoarele mele. Dar dacă am adus vorba despre ele, să vi le şi prezint. Aceea care se uită de sus la voi este Iubirea de sine. Aceasta, cu trăsături delicate şi ale cărei mâini sunt pururea gata să aplaude, este Linguşirea. Dincoace o vedeţi pe zeiţa Uitării care moţăie şi pare adormită. Mai încolo, Lenevia stă cu braţele încrucişate pe genunchi. Şi cea de colo, încinsă cu ghirlande, încununată cu coroniţe de trandafiri şi mirosind a parfumuri ameţitoare, cine ar putea fi decât Plăcerea? Lângă ea este Nebunia aceea care aruncă încoace şi încolo priviri tulburi. Ici, durdulie şi cu pielea lucioasă, o veţi recunoaşte pe zeiţa Poftă. Zăriţi însă şi doi zei printre atâtea zeiţe. Unul este Comus – Cheful –, iar celălalt Morfeu – Somnul. Cu ajutorul lor supun stăpânirii mele tot ce există pe lume şi prin ei poruncesc acelora care poruncesc lumii. – Erasmus – Elogiul nebuniei

 11. Cu mediocri (suplinitori si beizadele impinse/trase prin scoli – cu proprietati moca si conturi in offshore-uri), ce asteptari sa fie? E timpul arogantei invartitului si tupeului neinstruitului. Cat despre limane, suntem pe limanul dreptei anului 2008 – pentru lipsa de memorie si ignoranta tafnoasa si tampa ne meritam tot ce ni se intampla.

 12. Bine, nu e frumos, nu are nici un nume prea drăguț, când vorbește nu întelegi nimic, pentru că nu reușește să ducă o idee până la capăt, dar că este profesionist de unde rezultă ? Cu ce, sau pe cine a convins, cât a fost ministru de finanțe ? In afară de împrumuturile mari, cu dobânzi pe măsură, a căror destinație e un mister, nu s-a remarcat cu nimic. Ce a promis în calitate de ministru de finanțe, ignoră, având acum o altă viziune asupra guvernării. Ca să nu mai vorbim despre aspectul de loc de
  neglijat pe care îl presupune fișa postului: e nevoie de diplomație, eleganță, discurs convingător, carismă. Sau să ne consolăm cu ideea că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

 13. În alte state în acest râs timp al pandemiei nu se admit nici un fel de majorări, cel puţin până trece diareea asta mai mult verbală decaât sanitară, dar în România nişte imbecili permit şi-n aceste vremuri de restrişte ca nişte alogeni să mărească cu 25 % preţul la energie electrică şi de aici la toate în lanţ. Unde ar trebui să-i vedem şi pe aceşti retardaţi şi mental, nu doar profesional ce s-au cocoţat cu ajutor străin în cârca noastră , căutând să ne doboare cu totul, îndatorându-ne pentru două-trei generaţii şi făcându-ne viaţa un iad, că de acolo vin şi acolo se simt ei cel mai bine ! Şi sper ca colo să ajungă, dacă nu trimişi de noi, măcar de Cel de care au uitat şi-şi bat joc în ultimul hal, răpind unui întreg popor dreptul la o viaţă normală, decentă, nu ca aceea pe care ne-o propun ei, nişte handicapaţi, cu moace de tot râsul . Câţu ăsta cu firele lui cultivate parcă cu
  plantatorul de cartofi este de un ridicol pe care nu-l întrece decât fălcosul ce apare ca cucul să legene două vorbe în acid sulfuric, pe care să le scuipe în capul celor care mai au răbdarea să-i asculte inepţiile de suplinitor al Diavolului pe pământ românesc !
  Ajunge !!!
  P.S.
  Se spune că ajunge o botă la un car de oale, dar şi un bolovan care să răstoarne căruţa cu proşti . Cu ce-om fi noi vinovaţi ca toate astea să ni se întâmple nouă !
  Să fie, cum zic unii, pentru că i-am împuşcat pe ceauşeşti în zi sfântă ?
  Şi pe ăştia-i acceptăm, aşa cum ne-au dovedit că sunt, nişte răuvoitori, în cele mai înalte funcţii ?!
  Până când ?!

 14. Îmi cer scuze pentru postarea de la 19:46, era destinată editorialului ”Crăciun la țară 2”…

 15. Stroe și Vasilache au fost un cuplu deosebit care în timpul Marii Crize și după au încercat să aducă în casele oamenilor un pic de voie bună de optimism. Domnii Gâdea și Ciutacu nu sunt o variantă color a lui Stroe și Vasilache fiindcă din emisiunile lor nu câștigi nimic nici informație folositoare nici voie bună. Alăturarea numelor este o impietate adusă memoriei celor doi umoriști.
  Alo, alo aici e radio Stroe și Vasilache.
  A bătut Moș Crăciun la fereastră
  Cioc, cioc, cioc / Cine e? / Eu sunt bre.
  S-a oprit și pe la casa noastră.
  Cioc, cioc, cioc / Cine e? / Eu sunt bre.
  Și când s-a ‘noptat / Sigur stai în pat
  Și colindători / Îți cântă până în zori.
  Moș ajun, / Tu ești bun, / Moș ajun, Tu ești bun /
  Un covrig că mi-e frig.
  Pentru tine eu trăiesc / Pentru tine eu iubesc /
  Și la tine zi și noapte mă gândesc /
  Pentru tine cu nimicuri mă hrănesc.
  Ce cuplete melodioase, ce lume elegantă, ce lume bună.
  În revista Contemporanul prin 1964 avea o rubrică săptămânală un domn Petru Popescu. Titlul unui articol a fost “De unde atâta lume proastă?” Nedumerirea autorului era de unde a ajuns să iasă în față și să se îmbuibe atâta neam prost; formularea era “cârnați umflați în haine de piele”. Și zău în acei ani, lumea bună categorie fără legatură cu statutul social al părinților domina societatea românească.
  Domnule Nistorescu, de la președenție, guvern și mai jos De unde atâta lume proastă?

 16. Am văzut 2 clipuri provaccinare. Mai proaste decât reclamele la detergenți.
  Am încercat cu toată bunăvoința să înțeleg ce zice Câțu. Începe bine, apoi o ia repede și termină cu niște
  mormăieli Chiar nu se găsește un logoped care să-l ajute?
  În seara asta am încercat să-l ascult pe Barna. E ca un robot. Stă țeapăn ca în afiș, zâmbește tâmp și recită.
  Cam ca Anisie. Am schimbat postul așa cum m-a sfătuit tătucul lor din Cotroceni Zici că a tunat și i-a adunat. Va fi un an greu cu multe măsuri impopulare. Să pui o tută că Turcanu la muncă, un gangav prim ministru și un șmecheras la sănătate e dovadă de mare prostie.
  Ieri într-o singură zi au reușit să infurie primarii, personalul sanitar auxiliar și polițiștii. În pandemie, când e mare nevoie de ei.

 17. O poza (cea din articol) face cit o mie de cuvinte ! Cit de imbecil trebuie sa fie cineva ca sa-si faca „selfie” in parlament, de pe scaunele guvernului ?! Asa ceva am mai vazut doar la puradeii din tribunele stadioanelor, la meciurile de fotbal, cei care intre doua seminte sparte lanseaza camerei care-i filmeaza un „Mama, mama ! Sint aici !”

 18. În alte state în acest râs timp al pandemiei nu se admit nici un fel de majorări, cel puţin până trece diareea asta mai mult verbală decaât sanitară, dar în România nişte imbecili permit şi-n aceste vremuri de restrişte ca nişte alogeni să mărească cu 25 % preţul la energie electrică şi de aici la toate în lanţ. Unde ar trebui să-i vedem şi pe aceşti retardaţi şi mental, nu doar profesional ce s-au cocoţat cu ajutor străin în cârca noastră , căutând să ne doboare cu totul, îndatorându-ne pentru două-trei generaţii şi făcându-ne viaţa un iad, că de acolo vin şi acolo se simt ei cel mai bine ! Şi sper ca colo să ajungă, dacă nu trimişi de noi, măcar de Cel de care au uitat şi-şi bat joc în ultimul hal, răpind unui întreg popor dreptul la o viaţă normală, decentă, nu ca aceea pe care ne-o propun ei, nişte handicapaţi, cu moace de tot râsul . Câţu ăsta cu firele lui cultivate parcă cu
  plantatorul de cartofi este de un ridicol pe care nu-l întrece decât fălcosul ce apare ca cucul să legene două vorbe în acid sulfuric, pe care să le scuipe în capul celor care mai au răbdarea să-i asculte inepţiile de suplinitor al Diavolului pe pământ românesc !
  Ajunge !!!

 19. Un prim ministru secund hand, nu trebuie sa fie frumos. El trebuie să fie si cel mai important sa fie vândut la pret de secund hand si nu de Prada sau Guci. Cine incearca sa faca dintr-o marfa purtată prin strainatate, aruncată la container, reciclata si pusa pe umerasele magazinelor de solduri, spre a fi vândută si purtată de oamenii nevoiasi,o supermarfa, se înșeală amarnic. Nu e suficienta o propaganda deșănțata care ridicandu-te în slăvi
  sa faca din tine o persoană competenta. E nevoie de calitate, responsabilitate, cunostinte, bune intenții și multă, multa dragoste față de tara, elemente inexistente in biografia unui prim ministru care fac din secund handul Citu o persoană total nepotrivită pentru postul pe care a fost pus sa-l ocupe temporar de un Zerodoct care nu-ntelege nimic din psihologia acestui popor.
  Ps. Kaloskaiakatos- om frumos si bun. Nu e cazul secund handului Citu. Nu vezi la el nici frumusete morala, nici intelectuală si nici fizica. Tot ceea ce vezi e uratenie pe toate palierele: fizic, moral, intelectual. Restul e o poveste cu si despre Scufita Rosie, ajunsă Scufita Neagra cu esarfa multicolor-neomarxista, care o fost trimisă de tatăl său sa-si vândă toata averea stramosilor, cea care a mai rămas, la preturi de nimica si totul, dar absolut totul pentru satisfacția, plăcerea si imbuibarea unor straini harapareti.

 20. Florin Cîțu, actualul Ministru de Finanțe, a fost trezorierul ING Bank în timpul atacului speculativ asupra leului, din toamna anului 2008. ING Bank , unde Catu detinea functia de trezorier , a acționat atunci în numele unor clienți internaționali, respectiv giganții bancari JP Morgan, Morgan Stanley și Barclays. Băncile respective au ”pariat” împotriva leului și ar fi câștigat bani buni din aceasta potlogarie financiara dacă leul ar fi scăzut puternic față de euro. BNR a dejucat planurile, dar acest atac speculativ a dus la creșterea dobânzilor pentru românii cu credite în lei ! Catu a fost dat afara de la ING Bank in 2011 !

 21. As avea totusi o dorinta de la guvernul PSD: Sosoaca din partea AUR premier !

 22. Nu era bun Dragnea, Olguța, Teodorovici, luați de aici Catzu, Țurcan, mandolină 🙂 E perfect, doar că mulți vor plânge și datoriile sunt in carca tuturor, basca aș zice că pe a celor dre dreapta 😀 Sa nu ziceți că nu e așa.

 23. ….taraneeee !!!! ramai ma la tine la tara ca nu vei ajunge niciodata *baiat de cartier * sa intelegi ceva din filosofia orasaneasca….tu ne inveti despre democratie ??? …ha, ha, ha

 24. După cum am mai scris, arătăm ca niște retardați ai lumii a treia. Fără doar și poate, democrația a la roumaine nu ne priește. Pațachinele politice și mucavaua de presă, formele, și alea dizgrațioase, fără fond, zgomotul dizarmonic al unei opinii pubkice bulversate de propagandă, toate indică naufragiul. Va fi interesant de văzut ce vor face patrioții de azi când Iohannis se va retrage în Germania, lăsându-i în mizeria de Dâmbovița… Il vor trezi pe Băsescu din beție?

 25. Pe fondul austeritatii la salariatii de stat deja a inceput …REGIONALIZARE, AUTONOMIE,
  Ba prostovani din primarii…regionalizarea a fost TEHNICA FOLOSITA de straini dupa revolutie de a imparti Romania in regiuni ca apoi o regiune sau mai multe sa se lipeasca de alte tari.
  Tehnica sustinuta de Rusia, Hungaria, Germania, SUA.
  GANDITI prostovanilor…inaintea banilor.

 26. Caricaturile actualior decidenti alaturi de rautatea pe care o emana devine, pe zi ce trece, inspaimantatoare, dar privind spre ceea ce opozitia ar putea oferi in schimb putem lesne observa ca nu eista nicio sansa de mai bine.
  Jalnic popor, jalnica clasa politica, trista realitate!

 27. Catzu nu poate fi decat mai sus ca Orban care a fost un premier deopotriva caricatura si catastrofa. Ca pregatire si comportament Orban a fost o rusine de premier dar a fost pe placul stapanului sau (generalul). In aparitiile sale publice Catzu nu pare a avea astfel de porniri in a-si peria seful, in orice caz nu public. Sau poate ca nu-l recunoaste cu atata supunere ca sef. Pentru ca Catzu lasa impresia unui tip aiurit, neconformist si ferm convins ca in materie de finante este alfa si omega iar de acum inainte si in materie de guvernare. Este posibil ca figurantul Verner nu-l va putea struni ca pe sluga sa Orban. In mod sigur Catzu nu este deloc convins ca Verner s-ar pricepe la ceva.

 28. Iohannis nu afost pus de altii, ci a fost votat de romani. Nu cu 51%, ci cu 66%. Este sustinut de romanii cu scaun la cap. Intradevar, in spitale oamenii MOR PENTRU CA NU SUNT APARATE SI ECHIPAMENTE LA ATI , de ce nu sunt ? pentru ca pededeii au furat tot ce era de furat. Tot ce e necesar pentru spitale, a fost comandat de guvernul PNL inca din primavera, s-au facut contracte in strainatate si acum trebuie sa vina toate aparatele. Nu intrati pe fenta mincinosilor, guvernul Catu nu are nici o vina.

 29. PNL, prin părintească grijă băsistă, devine democrat, ca ăla american(!), adică neomarxist, adică PnL(partid neomarxist liberal), abreviat P. neom. Liber.! Neom este și țelul lor preasfânt: NOM(pron. „neom”)! Adică împotriva omului, cf. lui Scopul murdar scuză mijloacele!

 30. o gasca de neispraviti, iresponsabili si, mai ales, NEREPREZENTATIVI astea sunt autoritatile Romaniei actuale, o gasca de tradatori si pupincuristi cu sprijin globalist substantial cu un youtube care a inceput o campanie desantata de discreditare si cenzurare a nationalistilor (au scos pana si cantecul Elenei Jurjescu despre GENERAL!) „astia” sunt „autoritatile” …siktir mizerabili ce sunteti!

 31. In ciuda tuturor relelor, observ cu bucurie calitatea tot mai înaltă a multor comentarii, ceea ce înseamnă o trezire a Balenei Adormite, Conștiința Neamului! Doamne ajută!

 32. Jardan Durais, te-am considerat un om cu scaun la cap.
  Observ ca nu-l ai!
  Da-i inainte cu ineptiile tale!

 33. Ca fizic Catu nu-i model, chiar nu ar trebui sa fie o problema, ceea ce ar trebui sa dea de gandit este: ascensiunea mediocrului dupa „instruirea” in SUA (cati bursieri, pe bune, nu a fost si sunt in toata lumea – si nu-i cunoaste nimeni pe aici prin tara, se observa ca „bursele” americane au priit lu’ alde Ciuca si Catu, de ce si cum se explica?), cum de unul care speculeaza impotriva statului (nici nu vreau sa amintesc pentru cine), isi ascunde veniturile in offshore-uri pentru a eluda legile statului este pus mai apoi sa administreze activele statului? Mai apoi nici comportamentul de cocota cu telefonul in bot nu-i de ici de colo – denota caracterul infantil, lipsa de seriozitate si atitudine de manelist „ajuns”.

 34. Jurnalismul/ textul simplu si clar, fara metrafora, care raspunde la cele cinci intrebari si care atinge culmi mondiale – sa rememoram editorialul la caderea turnuriloe gemene – cade in derizoriu din pricina obidei. Clasa administratica in principal si bulibaseala politica il duc pe Bacea Cornel – om sfatos, pater familias in Transilvania cat mai ales in Valea Muresului mijlociu – la disperare. De facto, textul este strigator la cer, pentru unul care am lecturat o proza sufocant de atractiva, de departe cea mai antreenanta de la Agarbiceanu, Lancranjan, depasind chiar pe marii maestii ai presei interbelice, chiar peste Geo Bogza, fara competitor din anii 80, zic din nou, Bacea Cornel este o lectura extraordinara si plina de subintelesuri. Disperarea il cuprinde pe intelectualul de tinuta si arma lui este textul scris, accesibil mai ales azi pe mijloacele de comunicare favorizate de net.

 35. Ca dl.P.M. este o superpanarama de la care nu poti intelege nimic din ce spune , dar face prostii cu duiumul, este clar ca vaca . Dar , tare as vrea sa stiu si eu , ce fel de om este ca d-aia a fost pus moț : are familie , sau nu , este casatorit ,sau nu , are copii ,sau nu , transparenta n-asa ? Daca nu , de ce nu , nu vrea , nu stie , nu poate ! Poate e calugar . Sau nu ! P.S. Bine macar ca la investire n-a mai lut-o la fuga din parlament schelalaind , ca in feb. a.c. !

 36. Jardan are „scaun la cap” … i-a ramas infipt acolo de la ultima bataie pe care a luat-o in birtul din comuna, cind s-a certat cu alti doi betivi pe o bere Timisoreana, cica „datorie neplatita” !

 37. PSD nu a trecut niciodată de deficit 3% a reușit și a triplat salariul minim de la 600 la 2100 de lei, a micșorat TVA a dublat alocațiile, a crescut PIB-ul ducand-ul le peste 1000 de mld. Atunci PDleprele strigau că e rău, PSD înseamnă faliment. Ei acum luați de aici. Meritați. Aia de dreapta, trebuie sa returnați cele 80 de miliarde luate de Catzu, doar nu vă gândiți că banii ies de la bugetari. Nu ați vrut economie pe consum, luați pe datorie 😀

 38. Jargan duran va rămâne prostul de serviciu. Mai vedeți vreun link cu cifre economice. Cât copy paste dădea el sa ne convingă că e rău cu PSD. Acum e bine cu PnDL doar cx cifrele sunt dezastru așa că rămâne gargara…

 39. Il regreti pe Mandolina zis si Lucovid? Ala si cu seful sau Iohanis vor ramane in istorie ca exterminatorii romanilor. Pe bune!

 40. Comentariul este a unui individ încă mahmur după Crăciun. Poate Nistorescu se trezește în 2021?

 41. Cand deschidem tvurile la emisiunea lui Gadea Gurita de Flaut apare salonul „Kitty”( Giesebrecht strasse,nr.11 Charlottenburg -Berlin) cu cateva panarame de videochat,prinse cu arcanul in Piata Victoriei,cativa ficusi de la PSD,un alde Ciuvica mereu constipat si cu fitilul scurt,un Tudor Atotstiutor,intr-un cuvant toata fauna si flora Bucurestilor,plus Dana ciripitoarea aka Croitoreasa cea Viteaza(cu 7 dintr-o lovitura)incrucisata cu Ciocarlanul cu trese(minte Rizea,mint si eu)
  Sa te ti barfe,sa te ti proza science fiction,sa te tii balarii la gura Ciripitoarei cu sarcina complexa de demasca grupul de la Monaco,grupul din Voluntari,grupul Bilderberg,grupul de la Roma,ca ea lucreaza numai grupat!
  Nu degeaba numele real e Guțilă,un nume dacic,ca Gerula,Bastus,etc
  Numai educatia aleasa o impiedica sa nu se produca in direct!Peste toate troneaza figura senina,ampla a Turnatorului de Exceptie ,varanul!
  Vorba Bibliei despre barfitori si barfitoare: „Făptuitorul de rele prăbuşeşte cu gura pe aproapele lui” (Pilde 11, 9)
  Deci,cu gura,panaramelor,cu gura..

 42. Don Cornel, in Oltenia avem o pasare de curte, numita catza(bibilica) Masculul catzei nu poate fi decit catzu( a nu se confunda ca cuvantul italian cazzo)! Adica avem in fruntea guvernului o pasare domestica care canta „pacat, pacat” cind fuge dupa muste/hrana! Catzu Batzu este , pentru mine, aceasta catza beata!

 43. Și ce ați vrea acum? Să rămânem fără guvern? Vorba ceea: rău cu rău, dar mai rău fără rău. Ce să faci dacă asta a fost voința „boborului”?

 44. Iar ati intrat pe fenta! Chiar nu ati observat de atatia ani de zile, indiferent cine este la guvernare, se respecta un program deja stabilit si semnat de borfasi de ani de zile? In fiecare an se mai adauga cate ceva executantilor de cetateni din Romania! Aici pe cotidianul, au fost materiale in steaineza cat si traduse, sa nu uitam ca au fost explicate pe intelesul oricui! Niciunii nu ati inteles acele articole, materiale de baza pentru a ne face propriile opinii si de a lua hotarari personale cat si pentru propria familie!

 45. Mi e scarba de nazistul asta Jardan Duran Durais jagardean Ba ,vezi ca ati dus tara in haos si mizerie Vezi ca nici nu aveti oameni sa conduceti Vezi ca ati pus ca prim ministru un ciripel ,cand vorbeste ciripeste parca i un pitzigoi drogat Chiar nu ti dai seama in ce hal sunteti ?Ati furat in pandemie ,ati ucis oameni cu masti neconformeAti avut la dispozitie 20 de ani cu 3 presedinti aiuriti ,ce ati facut in acesti ani?Ati furat si ati jefuit tara iar acum tipati si aruncati minciuni naziste Ati ars tineri la Colectiv ca sa conduceti voi ,catastrofe nebuneAti ingenuncheat justitia cu al vostru alogen ca sa scape el de cele 47 de dosare penale Nesimtitilor !Ceausescu a impanzit tara cu fabrici si uzine si combinate Ati auzit sa ia foc ceva?Acum va ard oamenii prin spitaleDar Ceausescu nu fugea de la conferinte europene cu hazaica la ruine si muzeie ,el nu se ascundea prin boscheti cu seful pazei ca sa faca farse Prim -ministrului din opozitieAdu ti aminte ce i a facut doamnei Dancila cand i a deturnat intalnirea cu Frans TIMMERMANHal de om ,hal de alogen dement si mincinos

 46. Este greu să ne imaginăm cam unde va fi sau cum va arăta cuțu la vârsta senectuții dacă se menține sau va fi menținut pe direcția pe care se află în prezent.
  Mare om, mare caracter, mare p.p.m.

 47. Pentru Mircius si Flory Petre…sunteti atat de MICI SI Cre.INI incat n-ar trebui sa va bage nimeni in seama..problema este ca datorita unor ID.OTI patentati ca voi..sufera si altii..fara voi aceste MAIMUTZE Galbejite vopsite din Portocaliu in Galben n-ar exista.Cum sa fii atat de imbe.il sa nu vezi ca un caraghios care n-a fost in stare sa treaca 8 clase la o scoala anosta din Valcea ,..o caricatura de „economist” facut la apelul de seara pe nu stiu unde ..dupa ce a be.it ochii prin usa ca un nemernic atunci cand trebuia sa fie propus Prim-Ministru ..este expus cu toate riscurile sa fie bataia de joc a unei tari intregi!?..VOI SUNTETI NORMALI LA CAP!???

 48. @no name 10.57
  Baiete,socialismul se termina acolo unde se termina si banii. Ei au mizat mereu pe productivitatea liberala. Cum apare o criza de bani,socialismul nu are idei. Ei doar dau pomene in loc sa investeasca in educatie, in ideea de munca. Nu stiu sa faca investitii. Ai inteles acum?
  Unui partid cum e PSD nu ai cum sa-i faci rau,el fiind raul intruchipat. Dragnea doar a aratat capul fiarei. Cum si Nastase,Ponta au facut la fel. PSD e o fiara comunista cu inceputuri criminale. Iliescu e tartorul manjit cu sange pe maini.
  PSD este partidul celor slabi, celor care nu au incredere in ei. Al celor care nu au facut nimic in viata. Al celor care se tem si traiesc in panica. Celor care nu stiu sa intreprinda nimic,al celor care stau cu mana intinsa dupa pomene. Al celor care refuza sa mai mearga la scoala. Este partidul lor. Si nu e de ras. Este trist ca in secolul 21 atat de inapoiati suntem de mai este posibil sa functioneze astfel de partid. PSD este si partidul celor ce nu au incredere in ei si accepta tot ce=o gadile in orgoliu. Dupa ei toti ne sunt dusmani. Si ce istorie am avut …Dar au venit strainii si ne-au luat istoria si piramidele si cercul polar si iia si cojocul si oala cu smantana. Dacii au inventat universul si l-a confiscat Dumnezeu .Si uite asa a aparut si BOR sa sprijine PSD.

 49. EXCLUSIV. Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier: „România e o colonie, un stat servil, cu cetățeni sclavi, fie ei și sclavi fericiți”.
  Autor: Robert Andrei, 30 decembrie 2020.

 50. Poporul vrea unirea voi faceti jefuirea din buzunarele deja rupte ale celor mai saraci si cinstiti romani. Asta nu e politica liberala e crima ,infometarea deliberata a populatiei inseamna crima ,cu nimic mai prejos decat crima dictaturii Ceausiste.

 51. Repet pentru a mia oara:CE ASTEPTARI SA AVEM DE LA UN PROFESOR MEDIOCRU DE FIZICA ????Romanii l-au ales,asa cum fac de 30 de ani incoace,manipulati de cei care sunt mai smecheri ! Cu cat esti mai smecher si guraliv cu atat manipularea iti iese mai bine ! Omul n-are,si nici n-avea, ce cauta la Cotroceni,pentru ca este o nulitate absoluta !Dar subliniez:individul n-are nicio vina,l-au propus unii,l-au ales altii iar el acum e acolo ! Dar vina cea mare o poarta si cei care i-au gasit un „contracandidat pe masura”,o „domnuca cuminte si labila” ! Deci maestre Nistoresu,inca patru ani de-aci incolo vom defila cu aceste nulitati !!!

 52. AVEM CE MERITAM! DACA ROMANII ERAU UNITI SI DORITORI DE LIBERTATE SI IUBITORI DE TARA, DACA ROMANII CUNOASTEAU CONSTITUTIA MACAR (DAR EI PREFERA SA VINA „CINEVA SI SA LE DEA” SI EI SA DOARMA LINISTITI) NIMIC DIN CE S-A INTAMPLAT DE LA LOVILUTIE PANA ASTAZI NU AR FI EXISTAT !

 53. tuturor guvernanti citzi,mitzi si ober wener
  urarea mea pentru 2021 este sa va trazneasca bunul dzeu
  va bateti joc de romanii indifirent ca vo votat sau nu

 54. @gogu
  Oriune au avut ingernite cei din PSD au facut numai rau. Intelegi, voi sunteti minoritari cei care inca mai sustineti vrajeala psd, grup infractional organizat. Tu pesedistule, nu ai colindat tara in lung si in lat prin sate si comune sa vezi nemernicia la ea acasa si sclavia votantilor lor. Conditionarea ajutorului social, unii iau bataie de la primari, lucreaza pe pamanturile lor. Nu mai fa propaganta ca o ricum stim marea majoritate cu cine sa votam. Suntem mai multi decat 66,66% cum scriu unii pe aici cu anumite supersitii.

 55. Cornel esti tare suparat? Nu bate CATU cu pumnul in masa? Sa ma puna pe mine sa-l reprezint si sa vezi ce pas alert scot la cei din guvern,ministri,secretari de stat,directori de directii,etc. Care carteste ,nu realizeaza sarcinile,lucrarile la termen,liber si acasa! Pai daca umbli cu duhul blandetii,esti mototol si nu stii sa-i pui la treaba,atunci pleaca nene acasa caci nu esti bun de premier!
  EU CRED CA GENERALUL CIUCA ERA PREMIERUL DE CARE AVEA NEVOIE ROMANIA IN ACEASTA PERIOADA.
  Dar horban a vrut fonctie si sa tina sub control PNL. A scrificat PNL in interesul sau orbanian.

 56. Mircius,
  Citeste comentariile semnate de Mihaela, , Radu Humor sau Doru si poate vei intelege ce deplasat esti’Tu nu traiesti in Romania esti dus cu pluta

 57. Pai babăieți, când a venit butaforia de capitalism, importata, pa bani frumoși, tomna da la Holivud, ați căzut pa spate și ați jurat că gata, de ieri va apucați de capitalism. Acu nu va mai coditi și puneți mâna pe sapa, pe târnăcop, pe lopată, pe picamer, pe mistrie și construiți capitalismul.
  Sau voi credeați că capitalismul se construiește altfel ca comunismul?
  Ei bine, v-ați înșelat. Roboții este numai în romanele SF, domnilor tovarăși.

 58. marin la lista ta de „daca” as adauga si eu unul, daca romanii isi cunosteau interesul

 59. „Klaus Johannis n-a izbutit sa comunice convingator cu populatia. Nici in pandemie, nici in campania electorala.” Dar a castigat detasat alegerile…cum naiba’?? probabil statul paralel, protocoalele secrete, binomul, sufrageria, agenturili…

 60. Nu înțeleg de ce marii actori care au participat la Revolutiamuii în piețele Patriei, pe treptele instituțiilor de cultură ale Patriei și în toate reclamele plătite de Guvernul PSD nu se înghesuie să-i ajute la comunicare pe guvernanții perfecți.

 61. Derizoriu!! Daca vrei sa „ingropi” mediatic pe cineva nici nu-i nevoie sa-l critici e de ajuns sa-l caricaturizezi, sa-l aduci la starea lui „normala”, ca sa vada tot omul cine e. Pentru ca toti sunt niste caricaturi puse in bataie de joc la conducerea unei tari…

 62. Zmeul, mare curpurautist se apucă să dea mai departe zoaiele ideologice cu care este hrănit, dând lecţii tuturor celor se kcă de râs când văd cu ce au ieşit la inaintare, de fapt, la furat , la drumul mare, imbecilii care cică ne guvernează ! Ei, care dacă-i laşi de capul lor să conducă o crescătorie de găini, te trezeşti în câteva luni cu una de purici, că altceva nu ştiu să facă !
  Dar pentru asta nu-i vinovat unul ca iohanus, o jumate ca Câţu, sau o salteambancă ca asta de lamuncă , sau ăla de la sănătate mentală lipsă, ci tot Dragnea şi PSD-ul. Dobitoc să fi, adică cu coarne ca Câţu, sau cu ţâţe ca eman cipatele din USR şi tot ar trebui să observi că nu toţi care-i critică, cu cea mai mare îndreptăţire pe ăştia nu sunt simpatizanţi PSD, ba chiar Dragnea mi-a devenit „simpatic” abia după tot ce i-a făcut deep statul !
  Şi asta se face prin comparaţie cu ce fac, sau nu fac unii şi ce au făcut sau nu alţii !
  Acum după atâţia ani mi-e din ce în ce mai ruşine că m-am bucurat atunci când l-au împuşcat pe Ceauşescu, dar când vezi peste 15-20 de ani ce au început să facă ăştia n-ai cum să nu-ţi fie ruşine de felul în care ai fost manipulat.
  Pentru ce să-i împuşti pe ăia şi pe ăştia nu le spui nimic, după câte fac, mult mai dezastruoase pentru Ţară ?
  Şi în situaţia mea se regăsesc tot mai mulţi !
  „Tu pesedistule, nu ai colindat tara in lung si in lat prin sate si comune sa vezi nemernicia la ea acasa si sclavia votantilor lor.”, zice Zmeu – lipitorul de afişe, care probabil a fost prins la înghesuială şi bumbăcit de nişte pesedişti şi de atunci ura cu care ne bombardează tot timpul, în semn de răzbunare !

 63. „Acu nu va mai coditi și puneți mâna pe sapa, pe târnăcop, pe lopată, pe picamer, pe mistrie și construiți capitalismul.
  Sau voi credeați că capitalismul se construiește altfel ca comunismul?”

  Ai uitat să aduci şi armele în discuţie, că ăia imediat pun mâna pe ele ! 😉

 64. Nu intelegi?Vai da cum nu intelegi/cum sa intelegi daca esti prost#Tu ce ai cautat cu lanternuta in piata Ai fost acolo ca sa faci reclame sasalaului cel dement ?Ai fost acolo ca sa aperi LGTBul si corporatiile? Ai fost aco;o ca sa aperi un sas infractor cu 47 dosare?Spala te pe cap cu sasul ,catzu ,raresu ,raluca .

 65. Dragi colegi comentatori, astazi „Core” a fost supusa unei adevarate actiuni de bullying in sensul ca cineva a folosit nickul Core la foarte mult articole pentru a posta diferite comentarii total straine de gandirea mea. Am incercat sa atrag atentia, la unele articole au aparut sesizarile mele semnate Arin, la altele, nu. Nu este vorba de niste glumite nevinovate ci apare ca intentie de a compromite nickul Core.

 66. Pena(T)lul Câţu este complet inconştient , acceptând să facă lucruri pentru care ar trebui să plătească cu ani grei de închisoare, dacă nu acum, cu siguranţă când va veni vremea judecăţii !
  Cum să împrumuţi nişte sume exorbitante la cele mai mari dobânzi şi să nu te prezinţi nici la cererea expresă a Parlamentului pentru a spune ce-ai făcut cu ei ?
  Mai nou , după ce ca ministru de finanţe a tergiversat încasarea de către Statul Român a 170 milioane de euro de la două bănci, iar acum, ca PM să anuleze pur şi simplu această datorie ?!
  Pe ce se bazează zăbăucul ăsta când comite asemenea nelegiuiri ?

 67. Romania anului douazeci douazeci! Cifre seci.. Vasilica Catu a facut 10 (zece) clase la un LICEU INDUSTRIAL(nu matematica-fizica), a dat examen pentru intrarea in clasa XI-a de liceu( treapta a 2-a)! A picat narodul cu nota 4, trebuia sa faca scoala profesionala la SUDORI, Buun.. Cu sarmale de casa, tuica de prune si curcani grasi, a terminat cu chiu cu vai liceul industrial ca elev submediocru… A dat de 2(doua) ori la ASE la stat si a picat pe ultimele locuri..A facut pe „malaiul” de la batrani o facultate particulara „dincolo” si acum e seful Guvernului Romaniei…Presedinte la ANRE este un electrician de forta (1000 de volti) din Tartasesti este Dumitru Chirita Pesedist Infocat, cu o particulara la drept(Titu Maiorescu) facuta la 44 de ani, ia ca PRESEDINTE 147 000 de mii de euro anual… Nu e rau, da rau deloc pentru un electrician analfabet, sa ia o basculanta de Euroi ANUAL!!!!! Romania Gradina Maicii Domnului? Poate veceul Europei civilizate….Toti idiotii cu particulare de drept, distrug, canibalizeaza Romania! Sa nu iti vina dracii????

 68. Romania ca un grajd, grajdul Europei..Ce pazeste un electrician analfabet din Tartasesti, pus sef la ANRE din partea PSD, cu o facultate particulara,obscura, facuta la batranete, la ANDROPAUZA, furajat anual cu 147 000 de mii de Euro, de trebuie sa plateasca tot romanul curentul electric cu 25% mai mult de la anul… Ce mai poate fi de spus.. La asa prim- ministru, asa tara, asa educatie, asa speranta de viata…

 69. 5.5 milioane care ati plecat din Romania, bine, tare bine a fost gestul dvs , pentru siguranta voastra alimentara, medicala si culturala…. Aici suntem condusi de prostii clasei, de imbecili irecuperabili, noi cumparam gunoaiele militare ale altora, F16, corvete, tunuri, tancuri, ace, brice si carice si in timpul ASTA,Romania are cel mai MARE nivel de exod al populatiei dupa planeta, si cea mai MICA speranta de viata din Europa… Ramai mut, numai Catu si Rares Bogdan rad, da rad copios….

 70. Tot cu textele te ocupi? Sasul ardelenesc se lauda ca a facut o facultate pe bune. Si care-i diferenta intre el si cei cu particulara? Un procent de 90% din cei cu particulara ii sunt net superiori din orice punct de vedere i-ai compara. Faci pariu?

 71. Totul frizeaza, ridicolul, absurdul… Toti analfabetii, lingaii, necalificatii, care au „umplut” spatiul liber, lasat de cei calificati, de cei cu studii, umplu pana la refuz partidele romanesti, si ne indreapta cu 180 km/h la primul pom de pe marginea drumului…E cretinism tipic romaneste! Intri in parlament ca muncitor, si dupa 2 ani devii doctorant in Drept la o particulara obscura… Retetarii de succes? Steluta Cataniciu, Diana Tusa, Prisca, Beni Ardelean, Alin Gorghiu… Vanghelie, Popescu Piedone, toti profesori, doctori, toti baieti de baieti…Apocalipsa va veni cand toti doctorii, absolventi de Carol Davila, vor parasi Romania si vom fi „tratati” de absolventii de Spiru si Hyperion..Ne vom duce cu totii la 2(doi) metri! Ziua aceea nu e departe….

 72. Maturatori, suti, proxeneti, cersetori, va ordon! Faceti facultatea particulara de Drept Bioterra!!!! Veti fi ca absolventi de aceasta „stralucita” facultate, colegi de leat cu Dumitru Coarna, subofiterul/ofiterul care a facut scoala AI CUZA/ BIOTERRA, colegi cu Popescu Piedone, Vanghelie.. Voi ca absolventi de studii superioare, nu mai puteti sa fiti muncitori pe cartea de munca, nu veti mai fi platiti cu salariul minim pe economie! Fugiti cu totii in Parlament, politie, primarii, deconcentrate…. Luati-va parintii, bunicii, rudele din puscarii, si inscrieti-va la Bioterra…Lumeee, lumee… Bioterra va da la toti diplome, adica respect, bani mai multi la salar, statut social! Uitati-va la Vasilica Catu si Dumitru Coarna…Citind aceste randuri, Alina Gorghiu si Diana Tusa aproba pozitiv….

 73. Tica, cat nerv in comentariul tau.Ti-e ciuda ca ai crescut in comunism si nu stii sa respecti bunul simtAsa ca pentru tine,noi romanii ne nastem anti rusi pentru ca bunica-ta a fost violata,bunicu-tau ucis sau jefuit.Civilizatie este acolo pe unde au trecut SUA .Pe unde a trecut rusul tari inapoiate,care cred in teorii de conspiratie,ce dau vine pe altii ca sunt needucati si mujici.Si nu confunda nimeni Rusia cu Stalinismul pentru ca Rusia noua este urmare a epocii bolsevice staliniste,leniniste.De fapt tu esti experta in istoria Rusiei.

 74. Parlamentul Romaniei, deconcentratele, sunt efectiv sufocate, putrezite de absolventi de facultati particulare, care diplomele emise de aceste ADEVARATE CENTRE DE CULTURA sunt pentru absolventii de „stat” pe post de hartie igienica…Cum sa faci o facultate fara examen de admitere???? Acesti domni de la „parti” au auzit in viata lor de Gazeta Matematica? Daca ar fi dupa Popescu Piedone si Vanghelie facultatile de stat trebuie desfiintate… Trebuie inceput cu facultatea de medicina Carol Davila.. Ne tratam cu dat in ghioc si cu „argint viu”…..

 75. Tica, Stii cine a inventat panica, dusmanul invizibil,spaima de straini, neadaptarea la prezent, neincrederea ,conspiratiile ? PCR-FSN-PSD. A fost munitia lor pentru cetatenii nepregatiti sa paseasca in prezent. A fost munitie pentru nostalgici. Cei care nu au inteles cum functioneaza o economie de piata. Cei care au ramas fara locuri de munca in anii 90, in urma devalizarii economiei si inchiderilor unor fabrici au ajuns votanti de PSD. Dar daca privim in urma, oare cine a distrus industria? In loc sa o retehnologizeze au dat-o la fier vechi. Cine au fost ? Cine a trimis minerii peste noi cand am dorit sa scapam de comunism, nu doar de ceausescu. Cine a alungat milioane de cetateni peste granite, apoi i-a facut „diasporezi ” si „sorosisti” desi fiecare din noi au macar o ruda plecata afara pentru un trai mai bun si pentru a i se respecta studiile si munca. Cine a trimis apoi jandarmii peste noi? Cine a dat ordonanta 13 ,amnistia si gratierea,apropo de Iasi si de Tudorel Toade? Cum poti spune ca nu stii ce optiuni ai de vot ? Priveste in urma ca sa stii sa mergi inainte.Asa spune un proverb. Daca tu sau altii nca mai creditati acest partid, sunteti partasi la tot ce a insemnat PSD .

 76. Gandul mau de astazi, ultima zi din anul 2020, un an greu.

  „Exodul 22:21-27
  21 Să nu-l asupreşti pe străin şi să nu-i faci rău, pentru că şi voi aţi fost străini în ţara Egiptului.
  22 Să nu îi asupreşti pe văduvă sau pe orfan.
  23 Dacă îi asupreşti şi ei strigă la Mine după ajutor, Eu le voi asculta strigătul; mânia Mea se va aprinde şi vă voi omorî cu sabia, soţiile voastre vor ajunge văduve, iar copiii voştri, orfani.
  25 Dacă împrumuţi argint vreunuia din poporul Meu care este în nevoie, să nu te porţi cu el ca un cămătar şi să nu ceri de la el dobândă.
  26 Dacă iei haina semenului tău drept garanţie, să i-o dai înapoi înainte de apusul soarelui, căci este singura lui învelitoare, este mantaua cu care îşi înveleşte trupul. Altfel, cu ce se va culca? Dacă semenul tău strigă către Mine, Eu îl voi asculta, căci sunt milostiv.”

 77. Sunt socat, absolut socat!!! Exista facultate in Calarasi.. Tunete si fulgere! Am colegi de clasa generala, care faceau eforturi imense sa scrie formula ariei cercului, sau valoarea lui Pi, si acum au studii superioare „terminate” la Calarasi? Hotarat lucru!!! Romania anului 2020= Sodoma si Gomora…Cu astia la butoane suntem in urma Elvetiei cu generatii.. Sau ca si comparare… Puneti pe un taler de balanta medicinala cortexul lui Vanghelie si pe celalat taler cortexul lui Constantin Balaceanu Stolnici! Capatana lui Vanghelie e abur, e vid, e tuica diluata! La Stolnici e neuro , neuron, neuron! VANGHELIE A FOST 3 MANDATE PRIMAR, STOLNICI NU… Trageti voi concluziile…

 78. Core se plange ca un tortionar al site-ului, a cautat sa o hartuiasca postand cu nickul Core, ideile cele mai aberante, straine de profilul de comentator al lui Core.
  „Spânzuraţi de membre şi bătuţi sălbatic, înfometaţi şi însetaţi, scufundaţi în hârdaiele pline cu materii fecale, forţaţi să-şi îngurgiteze urina şi excrementele, ”botezaţi”, puşi să comită blasfemii fără număr, unii din tinerii legionari supuşi aşa-zisei ”reeducări” de la Piteşti au fost ucişi. La sfârşitul săptămânilor de interminabile schingiuiri, alţii au înnebunit. Din a treia categorie fac parte studenţii ale căror creiere, prin tortură spălate, s-au lăsat şi ”reeducate” şi refolosite astfel încât să îngroaşe rândurile torţionarilor, care au trecut la rândul lor la transformarea altor tineri deţinuţi din creştini, sau fascişti, în unelte ale regimului totalitar comunist.”

 79. Am ras cu lacrimi, momentul de „aur” al Mass-mediei romanesti de 30 de ani.. Acum 3 sau 4 seri la Realitatea Plus, Marinela Mititelu, invitat si Dumitru Coarna!! La telefon un deputat de la AUR, care deputat tuna si fulgera ca in Parlament si Guvern sunt prosti multi, absolventi de facultati idioate tip Bioterra! Am cazut pe jos de ras vazand fata lui Coarna…E pe youtube film cu Mr Bean la examen, ca sa copieze la examen, Bean se topea, cadea sub pupitru….Similar la Dumitru Coarna! Cat este el de malac(s-a facut cat un bivol african), de rusine ca este si el absolvent de Bioterra la FF, se topea, cadea sub pupitrul dnei Mititelu… Uitati-va pe arhiva Realitatii.. Stan si Bran, Muppets, sunt pistoale cu apa pe pe langa faza cu Dumitru Coarna… Coarna a „driblat” examenul de admitere la scoala de ofiteri de politie din Baneasa AICuza, ajungand ofiter cu „ajutor” de la Bioterra… Si cati(Catu..) precum Coarna… Era la fata Coarna verde-negru… Stai liniatit omule! Diploma de la Bioterranu ti-o ia nimeni, ramai in continuare un „ofiter respectat’ al Politiei Romane, pensionar incurabil la 44 de ani cu pensie pana la cer.. Bea mosule o vadra de vin rosul demi-dulce zilnic…. Dormi linistit in Parlamnent, meriti… E asa liniste si cald acolo…

 80. Acum, draga tortionarule, s-ar putea sa fi castigat „lupta” si sa nu mai doresc sa am un profil definit de comentariile mele dar tu vei ramane in arhiva Cotidianului cu profilul pe care ti l-ai creat timp de 12 ani cum te lauzi.

 81. Tica. Mi-e jena ca sunt contemporan cu tine si mentalitatea ta .Spui de realizarile comuniste fara sa faci si comparatii. Cand le etalezi ar trebui sa pui pe tapet si realizarile din vest. Ai sa vezi ca prin comparatie suntem vai de noi. De aici si diferentele mari. Prin anii 80 noi inca faceam agricultura in sate si comune cu atelaje. Carute cu cai si care cu boi. Se cosea manual. Durata recoltatului dura enorm de mult incat,elevii si soldatii ,in loc sa fie la scoala sau instructie statea pe camp. Si in aceasta perioada vestul avea agricultura moderna. Spui de industrie. Care industrie? Produse de proasta calitate si statea pe stoc. O dadeam la schimb pe alte produse la fel de proaste produse tot in state comuniste. Hai sa fim corecti si realisti.O stii si tu, multi megrau la serviciu ,beau de stangeau. Doar cativa munceau cu adevarat. Imediat dupa revolutie ne-am plecat specialistii care cum au vazut cu ochii. De ce? Pentru ca aveau nici o sansa sa se dezvolte si nici nu erau respectati. Si acum dar si atunci PCR-PSD aveau in functii cheie politruci, ciripitori. Lumea ideala pe care o spui era doar propaganda ceausista care vi se inlocula atat in poezii dedicate conducatorului iubit cat si in cantecele patriotice. Pana si folclorul l-ati murdarit cu propaganda.

 82. Maestre, va intrebati de ce „nu putem pune la cale o campanie de comunicare convingătoare” in privinta vaccinarii. Nu se poate pentru ca lipsesc tocmai argumentele pentru vaccinare, sau mai bine zis cei care se opun vaccinarii, cel putin deocamdata au argumente mai puternice decat cei care ii fac propaganda desantata.Incercati dumneavoastra sa aduceti intr-o emisiune fata in fata doi experti cu opinii pro si contra si va veti convinge cine are argumente mai valide.

 83. Cadou de la mine pentru domniile voastre de Revelion! Luati arhiva Realitatii Plus de acum cateva seri! Moderator Marinela Mititelu, invitat si Dumitru Coarna… Faza cu telefonul in direct dat unui deputat de la AUR si fata lui Coarna, cu privire la facultatea Bioterra, vedeti la „O data in viata” …. Ce a ajuns Romania, Gradina Maicii Domnului….Uitati-va la ceea ce v-am rugat si pastrati un moment de reculegere la ce a ajuns Romania!!! Un hoit…

 84. WTF!!??

  Astia au dat OUG pe justitie, IMPOTRIVA vointei populare , exprimate prin referendum in 2019, la nici o saptamana dupa investire, profitanf de neatentia phopphorului, preocupat cu distractiile de anul nou.Un oug jmecherit tot seara.

  Pai asta inseamna Mptiune de Cenzura pe 21 ianuarie 2021?!

 85. Dle Nistorescu! Daca eu il contest la tribunal pe electricianul analfabet de Dumitru Chirita din Tartasesti, cu o particulara facuta la ANDROPAUZA, mare sef, mare BOSS la ANRP, pot sa ii iau postul pe baza de concurs? Asa zicea acum un an maimuta rujata Rares Bogdan, EXAMEN PE OCUPAREA POSTURILOR IN DOMENIUL PUBLIC…Ca sef la ANRP iei 147 000 de mii de Euro anual, plus secretara, masini, plus, plus..
  Visez cu ochii deschisi, banii si postul de sef ANRP…Dumitru Chirita, electricianul din Tartasesti a pus afise cu PSD, si este unde este… M-am saturat de munca, vreau si eu putoare suprema ca ei… Chirita electrician, Nicolicea electrician.. Ne-am curentat cu PSD-ul…

 86. Tica, La articolul de fata ai devenit mascota. La alte articole este Charlie mascota. Ai grija sa nu te certi cu el. Despre ce scrii tu acolo….Nimic nu spui. Era unul mai sus explica ce este globalizarea. Eu am sa-i dau un exemplu simplu. In curte la mine ,la tara globalismul functioneaza in armonie. Si multiculturalitatea. De pilda,am gaste,rate dar si gaini ,bibilici. De asemenea cativa purcelusi, 2 capre, o vaca. Plus cainele din dotare si pisicile. Si nu se intampla nimic .De livada,vie si un petic de lucerna. Ei, asta inseamna globalism in curtea mea.Natura arata ca se poate.Numai omul inventeaza concepte de scandal.A, sa nu uit Am gaini si de culoare si nu se mai cearta intre ele.Cocosul nu alege, le ia de-a valma. Mai vin si vrabiute sa ciuguleasca cate ceva si iarasi,mare taraboi nu iese.Nu se cred nationaliste orataniile mele din curte.

 87. Tică, Zmeule! Ați dus gunoiul? Nuci ați spart? Ați terminat de ajutst nevestele la bucătărie?
  Ați dat cu DDT în bucătărie?
  Ați rânit pe sub covoare?
  Tacâmurile le-ați spălat, ari s-a uscat mămăliga pe ele?
  Dați-vă întâlnire dacă vă iubiți atât, poate vine și păduchiosul de Charlie cu nevasta și puneți de un poker pe desbrăcat nevestele, să aibă Jardan de cine face mișto!
  Aveți timp de risipit, nimic de făcut, multe de spus, frunză de tăiat la câini a luat-o Charlie…
  Sunteți niște pierde vară în miezul iernii, zerouri fără număr după virgulă.
  În timpul ăsta, agenții cominternului mondial se disipează printre noi și de la dreapta și de la stânga, stânga-mprejur vreau să spun.
  Hai la mulți ani, mâine o luăm de la început, căci de la capăt fără cap, nu putem!
  Cum să fim colonei, dacă nu suntem colonei?

 88. Tu, chiar nu ai inteles nimic.
  Doar PSD-ul nu mai poate da ordonante pe justitie …
  USR-ul, chiar dupa ce a iesit cu marea veste ca cele doua referendum-uri vor fi puse in practica, … are voie …

 89. Circul este arta si este rezultatul a multe ore de munca trudita in conditii uneori exceptionale. Rezulatul sta in aplauzele participantilor care recunosc si rasplatesc munca. In cazul dat nu e vorba de circ ci de o meschinarie dupa chipul si asenamarea politrucilor, impostura, mitocanie, minciuna, crima. Suma trasaturilor de caracter a acestei adunaturi pestrite, din nefericire, da imaginea zilei. Imi aduc aminte de prioada copilariei cind in parcul IOR venea circul. Era o adevart placere sa urmaresti totul, de la momentul instalarii cortului. reprezentatii, si plecarea circului. Era o bucurie imensa dar la final raminea un gol in suflet pentru ca se termina. Acum ceea ce face aceasta adunatura este sa ne deposedeze de suflet. Nu e circ, e crima!

 90. Cel mai prost securist din CUIB-ul legionar, „rene/core/Antoanesei” a fost programat „caCONTOR” al dejectiilor camarazilor
  pentru achitarea corecta, fara discriminare! Le-am mai spus acestor „javre ordinare”(asa ii numesc pe toti extremistii de „dreapta”) ca ofiterii coordonatori bajbaie in identificarea mea…Chiar credeau aceste naparci ca ma las usor identificat
  cand demasc GENOCIDUL MARXIST/BOLSEVIC/NAZIST/LEGIONAR/ANTONESCIAN care a depasit DOUA miliarde de cetateni ai Planetei incepand cu 1848 si marsul asasinilor continua „triumfal”?Vorba lu creti noidu, „cum sa fiu colonel daca nu sunt colonel”,
  problema principala fiind apartenenta cu grad, indiferent care, la Securitatea ceausista pe care o proslavesc, ca si rangu
  care bate gradu…Ganganiile astea foste pe „stanga/PSD”, trecute pe „dreapta/legionara AUr/PDNL/Natzimann, se multiplica
  mai ceva ca „mustele tzetze-a”, dar sunt efemeride pe care le starpesc de dispar de pe forum compromise iremediabil…

 91. Are dreptate tizul meu Charlie, colegul de boschet: „cum să fiu eu Charlie, dacă nu sunt Charlie?”
  Dacă eram Charlie,râdea lumea de mine, dar dacă nu sunt Charlie, lumea întoarce nasul cu milă și silă.
  Până și prostului de Tică i-a zis alt prost La mulți ani!
  La câte nickuri am, o sa ma felicit singur până la șapte dimineață în pas de defilare și o iau de la început cu marxismul legendat pe dreapta și pe stânga, stanga-mprejur, marș!
  Dacă zicea că e deștept, dar nu e, măcar Rene putea sa ma înjure de mamă, dacă îl durea in pix să ureze la mulți ani fratelui Charlie, ca și eu sunt om.

 92. Bai baragladina imputita ,mai lasa drogurile ca delirezi ,bai nazi Baga ti arcuri in limba si rulmenti in urechi si iesi in strada cu lanternuta ca sa te vada lumea cum esti cu adevarat la chip si la gandire SIKTIR LIGHIOANA nazi!

 93. Oare Dl Catu isi facea o poza sa o arate parintilor si fratelui? Nu-mi dau seama, privirea dansului nu este prea clara! Sa presupunem ca-i dam jos! Cine le ia locul? PSDul decimat? Dl Ciolacu a asteptat pana ne-am prabusit facand o campanie electorala de tot rasul! Reactii timide la acuzatiile lui Iohannis. La coltz cu Firea si admiratorii ei. Acum in opozitie Ciolacu se bazeaa pe faptul ca aceasta alianta curcubeu nu-si poate trece proietele prin Parlament fara ajutoru PSD.Atunci va ,,lovi,, PSD si inca f ,,dur,,. Wooow! Nu vede ca si in PSD acum este o opozitie in opoitie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.