Cîrstoiu: Nu îmi pun problema să mă retrag

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara, la B1TV, că nu îşi pune problema să se retragă din cursa electorală şi nu a existat în cadrul coaliţiei o discuţie privind retragerea sa.

„Eu sunt candidatul alianţei PSD-PNL. Aceasta a fost discuţia finală a întâlnirii pe care am avut-o acum două zile. Cumva e ciudat că acolo e o întâlnire între oameni serioşi şi cumva e ciudat să discutăm pe surse şi eu nu prea discut pe surse, eu discut pe realitate. Realitatea zilei este că sunt candidatul coaliţiei PSD-PNL, simt susţinerea liderilor alianţei şi, mai mult de atât, eu cred că trebuie să o spun răspicat, nu îmi pun problema să mă retrag”, a spus Cîrstoiu.

Răspunzând unei întrebări, el a precizat că nu a existat o discuţie în cadrul coaliţiei privind retragerea sa din cursa pentru Primăria Capitalei şi consideră că „mizeriile” şi „poveştile” apărute în spaţiul public la adresa sa sunt generate de interesele „unora din spatele Primăriei Capitalei”.

„Eu am plecat de la Guvern cu decizia coaliţiei că rămân în continuare candidatul coaliţiei, pentru că, până la urmă, coaliţia mi-a propus mie acest lucru, nu m-am dus eu la coaliţie, am bătut în uşă şi am spus: Bună ziua, vreau să candidez! Nu îmi trecea prin cap aşa ceva (…) Am fost, la un momentan dat, candidatul comasat, candidatul pentru moment, am avut multe apelative de acest gen (…) Probabil că toate discuţiile astea sunt alimentate de aceste poveşti, că îmi place să le spun aşa frumos, nu mizerii, că, de fapt, sunt mizerii din spaţiul public şi cred că e cumva atipic. Dacă sunt candidatul situat pe locul trei, cum spune toată lumea, care nu are nicio şansă, chiar nu înţeleg de ce este această îndârjire a atacurilor la adresa mea (….) Sunt convins că miza sunt interesele unora din spatele Primăriei Capitalei. Ştiţi cum este povestea asta? Ca şi cum nişte lupi în haine de oaie încearcă să mă transforme, să transforme oaia în lup”, a mai spus Cîrstoiu.

Cîrstoiu afirmă că a fost la clinica privată a soţiei pentru a ajuta alţi medici şi că nu e incompatibil

Hai să lămurim problemele astea care au apărut. Eu nu sunt în nicio stare de incompatibilitate. La modul real, nu sunt în stare de incompatibilitate (…) Eu nu am avut nicio relaţie contractuală, remunerată sau neremunerată, cu o clinică privată şi, în speţă, cu a soţiei (…) Eu nu am consultat la Anemona Med. Eu efectiv mi-am ajutat colegii, când au avut o problemă, şi pacienţii. Nu am avut un contract de muncă. Eu nu sunt în stare de incompatibilitate. Sigur, ANI analizează, va da un raport”, a afirmat Cîrstoiu.

A admis că parafa sa apare pe o scrisoare medicală a unui pacient consultat la Anemona 

„Această parafă este semnul competenţei mele profesionale. Semnul că eu reprezint ceva în medicină, că sunt un nume. Haideţi să lămurim un lucru. Să ştiţi că eu, la Spitalul Universitar, nu operez aşa, lucruri derizorii, nişte oase rupte, cum spun unii. Eu mă ocup de o patologie aparte, mă ocup de cancere osoase. Este singura clinică din România care a ridicat partea asta de oncologie osoasă la un alt rang. Eu asta am construit în atâţia ani de zile. Sunt pacienţi nenumăraţi, am zeci de mesaje, care vor opinia mea, uneori îmi depăşesc capacitatea fizică de a răspunde acestor mesaje şi acestor solicitări. Eu am construit echipe (…) Este firesc ca pacientul să aleagă unde merge”, a spus Cîrstoiu.

În legătură cu mesajele în care pacienţii de la Spitalul Universitar erau trimişi la consultaţii la clinica Anemona, Cîrstoiu a spus că sunt „trunchiate” 

„Am toată conversaţia cu pacienţii respectivi şi vă rog să-mi permiteţi să vă spun doar atât, medicul care vorbea nu era rezident, era medic primar şi spune aşa: ‘Vă rog să vă gândiţi, pentru că domnul profesor vă oferă tot sprijinul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti’. Deci aş vrea să nu mai trunchiem şi să extragem fragmente din anumite mesaje. Medicii ăştia specialişti şi primari au dreptul să consulte unde vor. Ei pot consulta la spitalul public, pot consulta în orice clinică privată în timpul lor liber. Mai mult, până la urmă pacientul nu e un pion care vine şi îl duci unde vrei tu. Pacientul alege unde vrea să meargă la o consultaţie: în spital, în privat, semnează un consimţământ când intră şi îşi asumă faptul că, dacă merge în mediul privat, plăteşte o taxă (…) Eu nu am luat niciodată pacienţi de la spital să-i duc la cabinetul privat”, a precizat Cîrstoiu.

El a adăugat că a mers la clinica privată Anemona pentru a-i ajuta cu expertiza sa pe alţi medici, care i-au cerut ajutorul, dar că nu a încasat bani pentru asta 

„Colegii mei au consultat acolo pacienţi. Au fost dăţi, şi nu neg asta, când ei mi-au cerut o expertiză, mi-au cerut un sprijin. Erau cazuri care uneori îi depăşeau. Le-am oferit sprijinul, pentru că eu am jurat, când am terminat facultatea, să ofer sprijin necondiţionat pacienţilor şi colegilor mei, asta scrie în jurământul lui Hipocrate. Nu am încasat niciun ban. Eu am făcut asta din devotamentul meu profesional, din devotamentul meu faţă de profesie, faţă de un pacient, faţă de orice om care are nevoie. Am făcut-o că am vrut eu. Principiul acestei incompatibilităţi… Şi o să vă spun de unde porneşte treaba asta. Dacă, spre exemplu, aş face acest hobby în timpul liber, aş fi incompatibil, pentru că o modificare legislativă făcută în anul 2016 (…) a creat un haos în sistemul de sănătate. O ordonanţă de urgenţă care n-a fost votată niciodată de Parlament şi are nuanţe de neconstituţionalitate, pentru că încalcă dreptul la timp liber şi la odihnă (…) Dar când am fost la un spital public din Bucureşti să operez, ca să salvez un om care era pe masă, având eu soluţia, eram în compatibilitate? Da, după raţionamentul ăsta. Când m-a chemat un coleg într-un spital privat să acord o expertiză, neluând niciun ban, şi să mă duc să operez pentru că era o problemă urgentă, eram în incompatibilitate? Nu (…) Eu nu am făcut niciun rău”, a explicat Cîrstoiu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. PNL pare să susțină mai mulți candidați pentru funcția de Primar General al Bucureștilor și, probabil, până la urmă, va rămăne fidel titularului. PSD va ajunge, probabil, nereprezentat pe acest subiect.

  2. Saracu de tine, ai invatat sa minti precum razi. Jihadul pe care il afirmi este dat de ispravile din activitatea ta medicala. Nu ai nicio jena sa iei banii de la bolnavi in privat. Atunci pt ce mai platim asigurarea de sanatate, ca sa aveti voi ce fura si face mari averi ?!!

  3. ”de ce este această îndârjire a atacurilor la adresa mea (….) Sunt convins că miza sunt interesele unora din spatele Primăriei Capitalei. ”
    Ce va castiga Cîrstoiu la capitala de pe locul 3?

  4. Piedone este mult mai abil decat doctorul care nu invata nimic de la contracandidatul sau. Replica lui Piedone data celor care-l distrau cu insistemtele lor a fost magnifica: V-O SERVESC LA URNE! Atat ar trebui sa raspunda si doctorul celor care-l agaseaza.

  5. Nu cumva sa te retragi, Carstoiule, eu iti doresc sa candidezi, sa nu ratam ocazia uriasa de a te vedea cum te faci de ras in stil mare!
    Prevad un esec rasunator, dupa care monstruoasa coalitie isi va baga capu-n nisip, ca strutii… sa nu te retragi, e „momentul” tau, „meriti”!!!

  6. CTP -ul ne spune că,Cirstoiu a devenit medic primar înainte de a-și termina rezidențiatul! Realizați in ce tara de hoți trăim?

  7. Citez „Cîrstoiu: Nu îmi pun problema să mă retrag”. Asta chiar are o problema cu el, ceva e nefuncțional în înțelegerea de sine în comunicarea cu propriul sine! Cum adică nu îmi pun problema? Ce e cu exprimarea asta? Nu cumva e vorba de criteriu, de reper, de orice, dar nu de problema? Problema va fi la bucureșteni daca vrei fi votat sau, din obișnuință politic plasat și plantat ca Petrov, ca clotilda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.