Clotilde Armand, urmărită penal. E oficial

UPDATE

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat, marţi, că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă primarul Sectorului 1 pentru cinci fapte de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al PJS1 transmis, marţi, procurorii notează în ordonanţă că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului „îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie „, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect.

De asemenea, anchetatorii precizează că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei şi ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-ar fi majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

Totodată, Parchetul arată că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

Tot în acest caz, anchetatorii spun că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de către Agenţia Naţională de Integritate, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

UPDATE
 Clotilde Armand a afirmat, marţi, că i-a fost adusă calitatea de suspect în legătură cu remuneraţia primită într-un proiect european în care s-au implementat măsuri anticorupţie.

„Am venit la Parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situaţia de la ANI, bazată pe plângerea lui Dan Tudorache. Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, înţeleg că aceasta este procedura. Cum că aş fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupţie la Primăria Sectorului 1. Un proiect care a fost finalizat cu succes, la sfârşitul lunii mai: 60 de funcţionari publici au participat la cursuri de formare/instruire în domeniul prevenirii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii, a fost creat un registru al riscurilor de corupţie la nivelul administraţiei locale din Sectorul 1, au fost elaborate proceduri operaţionale privind managementul riscurilor de corupţie şi stabilirea măsurilor preventive anticorupţie la nivelul Primăriei Sectorului 1 şi au fost derulate campanii de conştientizare privind riscul expunerii la faptele de corupţie”, a declarat Clotilde Armand, citată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Potrivit edilului, Primăria Sectorului 1 a fost una dintre primele administraţii locale din România care a obţinut certificarea pentru sistemul de management anti-mită.

„Aşa cum am mai spus, am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene şi am contestat în instanţă raportul ANI. Am încredere în Justiţie” a explicat Clotilde Armand.

ANI a stabilit că primarul Sectorului 1 s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit unui comunicat al ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare, cu până la 30%.

De asemenea, Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 februarie 2022, data dispoziţiei privind numirea managerului de proiect al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de primar al Sectorului 1 şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Clotilde Armand a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul penal întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat cinci dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

În plus, ANI a sesizat prefectul municipiului Bucureşti cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice, respectiv a dispoziţiei de numire în funcţia de manager de proiect şi a celor 4 dispoziţii prin care au fost suplimentate veniturile, atribuţii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reţinute aspecte şi indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese în materie administrativă şi a legislaţiei în materie penală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

24 de Comentarii

 1. Sectoristii din 1 o merita, sobolanii si gunoiul ii reprezinta !

 2. Incep si procurorii sa simta ca in sfarsit tara are un stapan. Incep sa munceasca corect. Pana acum erau stat in stat cu voia baietilor cei destepti.

 3. ca nu il audiaza pe fostul primar Diamant, ca aveau de scris vreo 200 de volume. Si sa stie toti romanii, cine nu este cu NOI, este impotriva noastra.

 4. Reiau.
  O noua gogoneata. Justiția e sora bună a usristilor. Pentru ei, ar fi capabila sa se autodesfiinteze.
  PS. Azi, mâine se fac 4 ani de la hoția alegerilor. Ea și cei 40 de hoți, care au fraudat alegerile, sunt bine mersi, ba chiar sunt mandria partidului. Sunt convins ca o sa se afle despre culisele furtului peste 20 de ani lumina. De aceea rugam cetățenii sectorului 1 sa o voteze masiv. Asa ca să nu i se mai dea șansă să fure. Oricum experimentul Americanilor a fost un succes pentru ei. S-a văzut ce mult au învățat din el la alegerile lor. La fel au procedat și cu Republica Procurorilor. Ce bine e în România și Ucraina. Occidentalii, NATO, UE fac experiente pe noi, iar cele doua națiunii, prin aleșii și numiții lor, sunt mandre de statul de cobai. Sunt convins ca urmează sa facă teste pentru medicamentele anticancer, anti SIDA și antinatiune. Despre covidelul cu limba de moarte nu are rost a mai cuvanta.
  PS. Hotul de case a întrat în top zece hoți mondiali în campionatul președinților. Are 7.801 puncte și saptamana viitoare va participa la un nou turneu master de 1000 puncte, pe care spera sa-l câștige ca să urce în clasament. Pe locul 1 se afla amicul sau Bideu și fiii. În topul vânzărilor de copii e de mult timp in fruntea clasamentului.
  PS. Așteptăm sa se dea clasamentele și în tenis de câmp, golf, sky, drumeții, excursii și firește, navete spatiale. Oricum, suntem convinși ca în fiecare va ocupa un loc mai mult decât onorabil. Am fost informați ca s-a desfintat topul testelor de inteligenta, fiind înlocuit cu cel al testelor de ura, dispreț și slugărnicie. Bravo lor. Era si timpul. Am înțeles ca s-a introdus unul pentru bolnavi mintali. Interesant.

 5. Este doar o maimutareala prost jucata. Pentru ca „procurorii” inca nu au intebat-o nimic despre fraudarea (in vazul lumii) a alegerilor din 2020. Daca totusi se intampla vreo minune, atunci concluzia este clara: Klokotilda la zdup si banii inapoi (cu dobanda!!). Clar!!! Dar…stati linistiti, nu se va intampla nimic!! („Mircea, fa-te ca lucrezi”).

 6. Apa de ploaie..
  Ciuma soroshista a contaminat totul in tarile unde nu iau scos in afara legii….
  Au infestat politicul(puterea si opozitia,vezi italia,vezi ciolacu care sta in buzunarul devceas a lui joianis),au infestat justitia,au infestat societatea civila….

 7. Oare Doamna Clotide Armand încurcă ”oareșce socoteli” ale PSD și PNL?

 8. Pre „Condorul”… cat pe ce sa’l lege pentr’o presupusa fapta / adeca, nedovedita.
  H’asta … parc’ar hi leanta lu’ nea nicu / din vremi apuse !

 9. Ciudata asta s-a dovedit după alegeri că a furat voturi ,de ce nu e arestată ? așa a ordonat mumia Soros ?

 10. La pușcărieee !!!
  Nuți spune că se poate, așteaptă colega de cameră.

 11. S-a dus la Parchet ca sa le dea ordine procurorilor…

 12. Trebuie sa fie o eroare de greseala.
  USR este un partid curat ca argintul strecurat.

 13. Ce gluma sinistra…au dispărut 2500 euro (încă nu exista sentință definitiva), dar pt ca primărița nu semnează contracte pt băieții PSDNL, e „învinuita”…
  Ce țară de kk…

 14. Scandalos ! Primarul Armand nici nu trebuia sa existe. Infractoarea, da. Imaginile au fost vazute de o tara intreaga. La fraieri tine.

 15. O noua FARSA…Cu scopul nedeclarat de a ameliora cu o bagatela impactul urias al MUSAMALIZARII unei CRIME sekukuriste, FRAUDAREA ALEGERILOR cu sacii, stranepoata lui Lenin care fiind instruita de front in strainatate de MILIARDARUL COMINTERNIST Söros nefiind la curent cu FRAUDAREA „legala” pe TABLETE!!! Pentru mobilizarea atator marGealati portuari caratori de saci si a unui procur(at)
  or, plus milioanele necesare in campanie, cele 3-4 mii de euroi sunt nimica toata, fatuca graseiata COMPENSAND deja INVESTITIILE URIASE si peste 100% pe deasupra basca INDEPLINIREA MISIUNII trasate de Comintern de infestare a unei bucati uriase din Capitala!
  Miliardarul ROSU Söros nu o putea implementa, impreuna cu ceilalti AGENTI MARXISTI/BOLSEVICI ATEI, ANTI-FAMILIE, ANTI-ROMANI si ANTI-TRADITII MILENARE, fara CONCURSUL Sekukuritatii!!!

 16. Nu suntem prostii lui Clocotide ,nici ai altora.Pentru ce se se porneste cu cercetari noi si nu se inchid alea vechi ? Stim toti ,am vozut cum se fura cu sacii voturile ca sa iasa cine trebuie.Ce fac securistii acum e teatru,sa o ,,spele,,pe Clocotite oficial pana ajunge mai ceva ca Alba ca Zapada,si reclama politica gratuita pe banii nostri.Am spus si o mai repet ,justitia romana exista si este platita sa faca scapati mafiotii cu bani.

 17. iesit pisidistii la ivealaa! Au disparut poate 3000E, o tragedie nationala! Sorosistii fura 3000 si mafia ultimilor 30 de ani 3000 de miliarde! Jos Clotilde!

 18. „FARA PENALI” ! Asa strigau sus-tiitori ei. Sunt toti la puscarie de nu se mai aud ?

 19. Hoțul striga hoțul !! Asta e usr ul Ce credeți ?! Clotide e singurul caz din USR ?! Condiliera locală usr Botoșani și a umplut neamurile ILEGAL cu fonduri europene !! Sute de mii de euro luate de mama acestei individe și cumnata ei Și au deschis salon de înfrumusețare și Master Dent in Botoșani Cumnata ei nici nu avea licența luată in Stomatologie ( învățământ online la acea perioada ) și i sau aprobat fondurile europene !In Botoșani DNA ul nu și face treaba ,nu exista la BT

 20. Cleioasa si perfida mazga a borfasilor iese la suprafata prin comentarile fsn istilor de mai sus .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.