Clujul, sub asediul muzicilor

Anul trecut, când a câștigat titlul de Best Major European Festival, la concurență cu manifestări celebre ca Sziget Festival (din Ungaria), Tomorrowland (din Belgia) sau Exit Festival (din Serbia), Untold abia debutase. A treia ediție a singurei manifestări românești care a ajuns să câștige această distincție a debutat aseară.

Dacă în 2016 organizatorii au anunțat că peste 300.000 de spectatori au fost în fața scenelor Untold, anul acesta, atracțiile pregătite pentru cei care deja au luat cu asalt drumul spre Cluj, pe șosea, pe tren sau cu avionul, adună aproape 200 de artiști. Senzațiile anuțate sunt Axwell & Ingrosso (foștii membri ai Swedish House Mafia fiind aseară pe scenă), și Steve Aoki, pe care fanii îl vor aplauda mâine. Azi, vedetă este Ellie Goulding, artista pe care unii o știu drept cântăreața care a avut recital la nunta Prințului William, în Marea Britanie, iar alții, de pe coloana sonoră a peliculei „Fifty Shades of Grey“.

Clujenii protestează

Locuitorii din Cluj-Napoca nu sunt cu toții încântați de exodul căruia îi devine țintă orașul lor, așa că a început să circule o petiție care solicită mutarea manifestării spre marginea orașului: „Aşa cum alte festivaluri clujene, precum Electric Castle şi MOX, pot funcţiona în afara oraşului, noi, cetăţeni din Cluj-Napoca şi comunele limitrofe, susţinem mutarea Untold din centrul municipiului. Aşa cum este organizat acum, festivalul îngrădește dreptul la oraș al locuitorilor și celor care muncesc aici, prin ocuparea abuzivă a spațiilor publice (parcuri și parcări), blocarea inutilă a circulației și poluarea sonoră“.

Despre Razvana Ancutescu Articolele 103
Author