Cocktailuri și mâncăruri potrivite pentru Aperol Spritz 

Dacă vă numărați printre pasionații artelor culinare, știți deja că orice preparat trebuie „asortat“ cu o băutură pe măsură, nu-i așa? Ei bine, dacă vă doriți să vă duceți hobby-ul la următorul nivel și să aflați cum să vă impresionați familia cu fiecare masă gătită acasă, atunci acest articol vă este dedicat.

 

În rândurile care urmează, ne propunem să ajutăm atât persoanele experimentate cât și pe cele mai puțin cunoscătoare prin a vă vorbi despre o băutură senzațională. Veți afla prin ce se remarcă Aperol Spritz, ce rețete de cocktailuri puteți pregăti, dar și cu ce mâncăruri se potrivește. Iar la final, veți obține o masă completă, demnă de toate laudele. Să începem!

Aperol Spritz, o băutură arhicunoscută, a reușit să uimească oamenii de pretutindeni încă din 1919, de la lansarea sa în cadrul unui festival dedicat. Aceasta se remarcă nu numai prin culoarea sa de un portocaliu vibrant și strălucitor, ci și prin aroma recognoscibilă de citrice. Esențele dulci și cele amare se îmbină într-un mod armonios și oferă un gust de neegalat, pe placul tuturor. Este o băutură dedicată servirii aperitivelor, poate fi numită digestiv și se îmbină de minune cu câteva mâncăruri ușor de făcut. Înainte să vă vorbim despre mâncărurile în cauză, vrem să vă oferim câteva rețete de cocktailuri care, cu siguranță vă vor face weekendurile mai senine. Haideți să aflați cum le puteți obține.

Cocktailuri cu Aperol

Mai întâi de toate, trebuie să rețineți că popularitatea acestei băuturi se ridică la cea a romului Captain Morgan sau chiar a whiskey-ului Jack Daniels. Deci, cocktailurile pe care le veți obține vor fi și ele pe măsură. Iată din ce combinații puteți alege:

Aperol Spritz clasic: o băutură atemporală, perfectă atât pentru doamne cât și pentru domni. Pentru a o prepara, aveți nevoie de 75 ml de Prosecco, 50 ml de Aperol, 25 ml de apă minerală, câteva felii de portocală și gheață. Amestecați băuturile într-un shaker împreună cu gheața și apoi turnați cu grijă în paharul preferat. La final, adăugați deasupra una sau două felii de portocală, după preferințe și bucurați-vă de gustul inconfundabil al acestei băuturi.

Aperol with a twist: dacă acest spritz, la bază, se face cu portocală, aflați că îi puteți da un twist personal și să adăugați lime, zmeură, grepfrut sau chiar rubarbă în locul său. Tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta originală de cocktail și, în locul portocalei, să folosiți felii de fructe sau diverse mirodenii. La final, veți obține o băutură cu personalitate și spice, mai ceva ca la bar.

Aperol slushie: a treia și ultima noastră băutură de azi este slushie-ul, o băutură ce se recunoaște după consistența sa cremoasă și rece. Pentru preparare aveți nevoie de o portocală, 600 ml de Prosecco, 300 ml de Aperol, 200 ml de apă minerală, gheață și frunze de dafin pentru servire. Mai întâi de toate, trebuie să creați un gem din portocala în cauză. Puneți feliile pe foc, alături de zahăr după gust, amestecați constant până când obțineți consistența perfectă și lăsați să se răcească. După răcire, puneți câte o lingură de gem în pahare. Apoi, pentru a obține slushie-ul, puneți gheața și Aperolul într-un mixer și asteptați până ce acestea se combină. Puneți compoziția obținută în pahare, peste care adăugați Prosecco, apa minerală și o foaie de dafin și serviți. Veți avea parte atât de o băutură răcoritoare cât și de un desert aparte.

Iar acum că ați aflat ce fel de cocktailuri puteți forma cu ajutorul Aperol Spritz, tot ce ne rămâne de făcut este să vă vorbim și despre mâncărurile cu care acestea se pot consuma.

Mâncăruri pentru Aperol

După cum vă spuneam și la început, acest alcool este considerat aperitiv și poate fi savurat alături de câteva mâncăruri simple și ușor de digerat. Printre acestea se numără: bruschetele, mini chiftelele, sandviciurile tramezzini și aranjamentele de brânzeturi. Haideți să aflați cum le puteți prepara pe fiecare:

Bruschetele: constau într-un aranjament de felii subțiri și crocante de pâine în stil baghetă, alături de brânză topită, roșii tăiate cubulețe, castraveți sau chiar somon afumat. Acest preparat este extrem de simplu de făcut și poate fi ajustat în funcție de preferințele personale. Nu ezitați să combinați diverse arome și ingrediente pentru a obține rezultatul pe care vi-l doriți.

Minichiftelele: preparate din carne tocată și condimente, exact ca cele clasice, însă într-o formă mai mică și mai specială. Acestea trebuie servite cu o scobitoare și mâncate dintr-o înghițitură. Ce vă recomandăm însă este să folosiți o cantitate redusă de ceapă și usturoi, deoarece acestea nu se combină chiar la perfecție cu citricele din alcool.

Tramezzini: sandviciuri italienești fără crustă, în interiorul cărora puteți pune orice doriți. De la compoziția clasică de prosciutto și brânzeturi, până la cea modernă de bacon și legume, aveți o mulțime de posibilități. Doar folosiți pâine albă, tăiați crusta feliilor și formați triunghiuri ușor de apucat pentru o servire pe cinste.

Platoul de brânzeturi: mai puteți savura Aperol Spritz și alături de un aranjament de brânzeturi fine precum mozzarella, pecorino sau gorgonzola. Brânzeturile cremoase și mai puțin sărate vor fi alegerea perfectă.

Acum, că ați aflat toate informațiile de care aveați nevoie, tot ce vă rămâne de făcut este să optați pentru cocktailul favorit și mâncarea perfectă și să vă bucurați de un aperitiv de excepție alături de toți cei dragi.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am inspirat cu rețetele oferite. Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim relaxare plăcută!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Gin Gordon’s + Cinzano Bianco (originale) + lamaie + cireasa. Incercati, nu regretati !

  2. Mai lasati ba propaganda asta cu bauturile VoaSTRE de faliti vaccinati.Vin de casa ,tuica de prune ,bere de casa ,suc de mere ,limonada ,sucuri din fructe proaspete, APA din fintana ,astea.s bauturi.Aperol e chimie,iar prosecco ajuns in Romania il vezi cu binoclu.Sant in Italia binuri spumante Ca sampania si prosecco e APA chioara.Probati un Durello Sau Garganega Sau vre.un Spumant din Trento.Va vand astia in Romania vin de 2 euri lasticla cu 29.9 ,asa.i cand esti Prost si crezi minciunile astora care stiu sa le spuna frumos si nu stiu sa pretuiesti ce ai.🤣🤣🤣🤣

  3. ori mananc ori beau… what’s your poison, hun? whiskey on the roks…

  4. sau daca nu este whiskey on the rocks, saru’mana, bem o tzuik ? :))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.