Sondaj despre comasare scos chiar în ziua deciziei

Peste jumătate dintre români – 53% – se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice realizate la comanda PSD şi PNL de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, dat publicităţii miercuri, chiar în ziua în care coaliția anunță decizia sa pe comasare.

Sunteţi de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale

 • 35% dintre respondenţi au susţinut că nu sunt de acord
 • 12% au spus că nu pot aprecia

Întrebaţi dacă viitorul Guvern ar trebui să fie alcătuit din partide care să asigure majoritatea şi stabilitatea

 •  66% dintre  au răspuns afirmativ
 • 23% dintre intervievaţi au răspuns „nu”
 •  iar alţi 13% că nu pot aprecia

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare

 • 31% dintre cei 45% de respondenţi care au indicat un partid au afirmat că ar vota cu Partidul Social Democrat
 • 20% cu Partidul Naţional Liberal
 • 18% cu Alianţa pentru Unirea Românilor
 • 15% cu Alianţa Dreapta Unită (USR+PMP+FD)
 • 8% cu SOS România, 5% cu Uniunea Democrată Maghiară din România
 • 2% cu REPER şi 1% cu altele

 

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 19 – 20 februarie pe un eşantion de 950 de subiecţi, prin metoda CATI (telefonic). Cercetarea sociologică are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

 1. Comasare e foarte bună! De ce să ne târâm de o sută de ori la urne, oricum tot nişte idioţi, trădători de ţară, vânzători ai bogăţiilor ei către alte puteri, noi nu ne alegem cu nimic. Cei care sunt aleşi nu lucrează pentru noi, ci pentru alte interese. Pe Iohannis nu l-am auzit vorbind odată despre România, ci numai despre Ucraina, şi după el s-au luat şi ceilalţi, Ciolacu, Durlă, Ciucă şi alţi mafioţi, care ling tălpile străine.

 2. Procentul e strict din politica, politica politicienilor care mint de îngheață apa, aerul și fraerii! Nimic adevărat, e sondaj doar intre membrii partidelor și a lingăilor de finanțare politica.

 3. Mahalaua a depasit 4 judete de unguri, manaria de sondaj se vede de vreo 2 ani: PSD fixat cu pioneza la 31 %, Cand vor obtine dupa redistribuire 42% sa spuneti ca au furat alegerile. La celalalt cap e fixat UDMR la 5%, ca voteaza pesedistii si pentru unguri, sa ramana partid-balama in Parlament. In rest, se bat aia din opozitie pe procente sa nu-si dezamageasca sustinatori minori. PNL/PDL se bate la functia de presedinte care sa le ofere premierul indiferent cate locuri au in Parlament. Pe Shosho au umflat-o ca pe zeppelin, 8% la un partid de 3 membri, din care unul suspendat. In Romania s-a ajuns sa publici orice „sondaj”, toti il inghit ca pelicanii. Sa votati … bine !

 4. **cercetări sociologice realizate la comanda PSD şi PNL**. 53% „soNdati” sunt securicii serviciilor oligahice bolsevico-naziste din Romania „democratica”, unde CONSTITUTIA ROMANIEI ESTE CALCATA IN PICIOARELE PORCILOR!

 5. Ai batrani aveau o vorba „rahatu’amestecat pute”.La fel si comasarea alegerilor.

 6. Ma duc s-o votez pe Sosoaca numai ca sa va faca de ras in parlament, sa va expuna cat sunteti de falsi. V-ati lins pe bot de votu’ meu

 7. 95 la sută dintre sondați habar n-au că se bat cap în cap prevederile Constituției cu așa zisa comasare. Tare sunt curios dacă, la contestație, CCR își va contrazice propriile-i decizii anterioare. Dacă se va întâmpla, putem să punem lacătul și să plecăm toți din țară. Așa, eliberăm terenul pentru unii care se simt cam strâmtorați în Orientul Mijlociu. Pentru că, pe termen lung, asta se dorește, distrugerea României. Nu întâmplător, majoritatea funcțiilor importante din stat sunt ocupate de alte reprezentanții altor etnii decât cea română.

 8. … dacă e la comanda partidului unic PSD-PNL atunci sigur este viceversa. Vă imaginați că la patru rânduri de sacoșe cu ulei și diverse ajutoare dau faliment partidele politice? Cu o sacoșă rezolvi două alegeri simplu, mita electorală se reduce la jumate…

 9. Cu comasare sau fara comasare ROMANUL VA STI CE SA VOTEZE.
  Anul acesta va fi prezenta record la vot

 10. S-o crezi tu bai pelene….unde-ai „realizat” sondarea in klosetul psdpnl, poate…..In realitate este exact invers…..nu se doreste nici o comasare, precum nu se doreste ni ca psdpnl sa mai fie in parlament, dar-mi-te in guvern……mergi pelene in popor, in piete, in statii de metrou, in gari, in magazine….samd

 11. Profesorul de securici de la SNSP, Pieleanu,cu nevasta generaleasa sereii a fost scos , din nou, la inaintare cu acest sondaj! Dupa ce luni de zile a stat cu capul in nisip , compromis ca propagandist al vaxxinarii la siaena3 si …complice la banii furati de catu pt cumparat vaxxinuri-pt deimunizat bastinasii fara minte Asa zisele lui sondaje sunt PREGATIRI pentru falsificarea alegerilor…din iunie si septembrie, pe baze de tablete noi cumparate de setese si a sfantului dominion al eratei!El e doar vocea acestora!

 12. Daca securistii cei noi zic pentru SOS doar 8% inseamna ca in realitate o fi 28%. Dar au mai adaugat niste procente celor de la PNL si USR care nu aduna nici macar 10% respectiv 5%. Pentru PSD au completat de la AUR.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.