Comoara descoperită în pădurea de la Cătunele

Descoperire arheologică importantă. Un inel de aur, care datează din perioada romană, a fost găsit de un detectorist într-o pădure din satul Cătunele, a declarat joi, pentru Agerpres, directorul Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj, Dumitru Hortopan.

Potrivit acestuia, inelul are o greutate de aproximativ 27 de grame.

”Este vorba despre un inel de aur, descoperit cu detectorul de metale în pădurea din satul Cătunele. Inelul datează din secolele II – III, deci din perioada romană. Are aproape 27 de grame și piesa cu pricina va intra în patrimoniul muzeului, după aceea va fi clasată la categoria juridică Tezaur al patrimoniului cultural național mobil și va expusă (…) pentru a fi admirată de către publicul vizitator”, a precizat Dumitru Hortopan.

Nu este pentru prima dată când bărbatul face astfel de descoperiri, el găsind mai multe piese de tezaur, precum un topor tip celt, din Clasa Tezaur, vechi de 3.500 – 4.000 de ani, monede, podoabe și accesorii, din Epoca Romană și Epoca Medievală, precum și alte artefacte.

”Sunt în depozit, au fost inventariate, unele sunt reprezentative pentru patrimoniul județului, urmează să fie expuse’, a mai spus directorul muzeului.

Recomanda 3
Author

5 Comentarii

  1. Nu le trimiteți pe la vreo expoziție, ceva? Undeva unde nu exista pază, de preferat?

  2. nu ar trebui efectuate sapaturi poate se va gasi o vatra, niste ceramica…etc. arheologii stau linistiti se multumesc doar cu inregistratul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.