Condamnat pentru trafic de droguri a evadat. Dat în urmărire

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu la scurt timp după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit IPJ, bărbatul a fost plasat, pe 25 aprilie, în arest la domiciliu, după ce timp de şase luni s-a aflat în arest preventiv pentru fapte asociate traficului şi consumului de droguri. În cursul dimineţii de vineri, poliţiştii au efectuat verificări la domiciliul acestuia, confirmând respectarea măsurilor impuse.

Cinci ore mai târziu, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe bărbat la patru ani de închisoare într-un alt dosar penal, iar când s-au deplasat la locuinţa acestuia pentru a-l ridica, nu l-au mai găsit.

„În acest context, s-a constituit echipa operativă pentru punerea în executare a mandatului şi preluarea persoanei condamnate din starea de arest la domiciliu pentru depunerea în penitenciar. La momentul deplasării echipei la domiciliul bărbatului de 43 de ani, acesta nu a fost găsit la domiciliu, fiind demarate de îndată procedurile specifice de căutare şi informare instituţională”, au precizat oficialii IPJ.

Faţă de sucevean au fost dispuse măsurile de dare în urmărire generală, fiind efectuate procedurile de informare şi dare în consemn la punctele de frontieră.

„Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava desfăşoară activităţi de căutare în vederea punerii în executare a mandatului pedepsei închisorii, fiind exploatat aportul informativ şi canalele de cooperare, totodată, în cauză întocmindu-se şi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare”, mai precizează IPJ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. „Cinci ore mai târziu, Tribunalul Suceava l-a condamnat … într-un alt dosar penal,”

    -a ghicit ce i-au pregatit!

  2. Jigodiile de judecatori, care l-au plasat pe traficant in arest la domiciliu, in loc de arest preventiv, ar trebui bagati la parnaie pana e prins faptasul. Astia nu-s judecatori, ci interlopi in roba.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.