Conexiunile celor două românce din scandalul Giuliani

Scrisoarea trimisă de fostul primar al New York-ului produce în continuare ecouri. Iar așa-zisa dezvăluire de miercuri, cum că Rudolf Giuliani ar fi fost plătit pentru a-și pune semnătura pe acel document, face, de asemenea, valuri. Mai ales după ce s-a observat că două dintre semnatarele articolului din Politico.eu sunt românce. Gazeta de Cluj scrie un articol în care arată „Conexiunile celor două românce din scandalul Giuliani“ și pe care îl prezentăm în continuare. Despre una dintre cele două românce, Cotidianul a mai scris, cel mai devreme, la începutul acestei veri.

„Conexiunile celor două românce din scandalul Giuliani“

Carmen Gorgan

Politico.eu îl citează marţi pe Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, care ar fi spus că ar fi primit un onorariu pentru a transmite celebra scrisoare autorităţilor române, iar aceasta se bazează pe un raport al fostului director FBI Louis Freeh, scrie flux24.ro.

Interesante sunt cele două nume de la finalul articolului, despre care se spune că ar fi contribuit la realizarea dezvăluirii.

Două nume românești: Carmen Păun și Anca Gurzu.

Politico.eu e cunoscut ca un site care susține democrații americani și este anti-Trump.

Carmen Păun este un vechi protestatar anti-PSD și, mai nou, #rezist. Ea a devenit celebră în 2012, când a participat la un protest la Bruxelles la adresa premierului de la aceea vreme, Victor Ponta. La Politico.eu, Carmen Păun este specializată în sănătate, dar se ocupă și de terorism.

Alături de Carmen Păun, la aceeaşi manifestare (n.red. – din 2012) a participat şi Manuela Preoteasa, pe atunci redactor-şef la Euractiv.ro şi fondator al Centrului Român de Politici Europene, pe care astăzi o găsim în structura agenţiei HotNews, în departamentul Management, ca managing partener! La aceeaşi acţiune a ICR a mai fost şi Cristian Ghinea, pe atunci jurnalist şi director al Centrului Român de Politici Europene, care astăzi este colaborator la Dilema veche, unde, fireşte, ia apărarea ICR (nr. 436/21-27 iunie 2012), scria Cotidianul în 2012.

Cristian Ghinea este acum unul dintre liderii USR.

Anterior, Păun a participat la un proiect iniţiat şi coordonat de ICR Praga timp de un an, între noiembrie 2009 şi octombrie 2010, beneficiind şi de o subvenţie europeană. În aprilie 2010, Carmen Păun a participat la „întâlnirea de la Bruxelles“, fiind prezentată ca secretar general al reţelei European Youth Press, mai scria sursa citată.

La aceea vreme, ICR era condus de Horia Roman Patapievici și o parte din media afirma că ICR ar fi fost în spatele unor articole apărute în presa străină favorabile puterii de la acel timp.

Anca Gurzu, celălalt nume românesc din afacerea Politico – Giuliani, este, aşa spune site-ul din Bruxelles, specializată în energie, dar s-a ocupat și de migranți și de reportaje în favoarea migranților musulmani veniți în Europa.

Anca was born in Romania, in Dracula’s land of Transylvania, and moved to Canada during high school“, se spune pe site-ul Politico.eu.

Ce conexiune pot avea două jurnaliste de origine română din Bruxelles, specializate în sănătate și energie și în paralel care se ocupă cu terorismul și migranții, cu legăturile fostului primar al New York-ului și avocat personal al președintelui Donald Trump în România sau aiurea? (Material preluat de pe flux24.ro)

Iarăși „presa străină“: „Condicuța cu agenți“ – activată după decizia CCR de revocare a Codruței Kovesi

Cotidianul nu a scris doar în 2012 despre Carmen Păun. Anul acesta, pe 1 iunie, Ion Spînu scrie articolul „Condicuţa cu agenţi – activată după Decizia CCR de revocare a Codruţei Kovesi, pe care îl prezentăm în continuare.

Eram absolut sigur că „agenţii de influenţă“ ai forţelor obscure care acţionează de ani de zile în străinătate vor fi activaţi şi după decizia CCR de miercuri, prin care s-a decis revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Şi aşa s-a întîmplat! La cîteva ore după publicarea comunicatului CCR, au apărut reacţii sub numele generic „presa internaţională“. Aşa cum bănuiţi, desigur, este vorba tot despre clienţii noştri din „Condicuţa cu agenţi“, carte apărută în 2012!

De data aceasta, primele care au reacţionat au fost Luiza Ilie, într-un articol postat pe Reuters („Romania’s top court orders president to dismiss anti-graft prosecutor“), şi Carmen Păun, într-un articol postat pe site-ul Politico („Romanian court rules president should dismiss corruption watchdog“). Dar, în timp ce Luiza Ilie îşi semnează articolul din Reuters, Carmen Păun apelează la o jalnică „acoperire“, căci articolul de pe site-ul Politico este semnat de Magdaline Duncan, iar la sfîrşit apare menţiunea „Carmen Paun contributed reporting“! Sigur, este vorba despre o jalnică „acoperire“, ignorată de toate publicaţiile din România, care s-au obişnuit să preia astfel de articole de propagandă sub acea mult uzitată formulă „presa străină“, deşi se ştie bine cine sînt „informatorii“ acestor articole!

Întrebările care se pun de fiecare dată sînt: ale cui jocuri politice le fac aceşti agenţi de influenţă în aceste articole de propagandă mincinoasă şi cine le transmit informaţiile din ţară? Căci, de fiecare dată, aceste jurnaliste şi alţi „agenţi de influenţă“ asemenea lor par că primesc totul de-a gata, susţinîndu-i necondiţionat de-a lungul timpului fie pe Traian Băsescu, pe Laura Codruţa Kovesi sau Klaus Iohannis împotriva adversarilor lor!

Suspiciunile legate de acest gen de presă de propagandă prin presă sînt amplificate tocmai de faptul că nici una dintre aceste „jurnaliste“ nu s-a remarcat decît ca reporter în situaţii speciale, scriind numai astfel de ştiri partizane. Este greu de crezut că pentru articole de acest gen cineva le asigură, de ani de zile, traiul la Bruxelles sau în altă parte a lumii, astfel încît vine şi întrebarea: în realitate, cine le plăteşte pentru serviciile făcute?

Să vedem însă ce scriu cele două „jurnaliste“ care reprezintă „presa străină“ în articolele despre decizia CCR. Iată articolul agenţiei Reuters, semnat de Luiza Ilie:

Şi iată cum a fost preluat în presa din România: „Reuters scrie despre votul majoritar din CCR privind conflictul instituțional, care limitează puterea președintelui și dă ministrului Justiției, numit politic, un mai mare control asupra procurorilor în unul dintre cele mai corupte state din UE. Agenția de știri relatează și despre faptul că, legal, președintele are ultimul cuvânt în revocarea procurorilor-șefi, care este cerută de ministrul Justiției, dar CCR a decis miercuri că președintele nu are drept constituțional de a se opune cererii de revocare și, astfel, i se limitează puterea. Nu în ultimul rând, s-a relatat și despre protestele de stradă de miercuri, în care manifestanții au scandat «Dictatorii» și «Șobolanii», despre declarația lui Florin Iordache «Codruța, go home»“ (HotNews).

O mai clară dezinformare nici că s-a pomenit! Dacă ar fi citit comunicatul CCR, Luiza Ilie ar fi aflat că nu s-a limitat cu nimic „puterea preşedintelui“, ci a fost subliniat rolul constituţional al ministrului Justiţiei, aşa cum prevede textul Constituţiei! La fel de manipulantă este şi ideea că, „legal, președintele are ultimul cuvânt în revocarea procurorilor-șefi“, ştiindu-se că, potrivit Constituţiei, toţi procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei, nu a peşedintelui ţării!

Al doilea articol, cel de pe site-ul Politico, semnat de Magdaline Duncan, dar realizat pe baza informaţiilor furnizate de Carmen Păun, face exact acelaşi lucru: dezinformarea opiniei publice internaţionale. Iată mai jos facsimilul acestuia, mai exact, prima şi ultima parte, unde se vede că „furnizorul“ informaţiilor este Carmen Păun, nu cea care semnează ca autor:

Să vedem ce a preluat presa din România din acest articol: „«La o primă citire, preşedintele poate în continuare să respingă revocarea, dacă poate găsi argumente legale», a declarat o expertă juridică, Laura Ştefan. «Însă hotărârea (CCR) reduce atribuţiile preşedintelui şi le sporeşte pe ale ministrului Justiţiei», a apreciat ea. Sondaje de opinie arată că românii au mai multă încredere în sistemul judiciar decât în Parlament ori Guvern. UE a plasat România, la aderarea sa la blocul european, în 2007, sub un mecanism de monitorizare a corupţiei şi reformei judiciare, iar DNA, înfiinţată în 2002, s-a impus abia după instalarea lui Kovesi în 2013, comentează Politico. Mulţi o consideră drept faţa umană a luptei împotriva corupţiei în România, iar alţii, inclusiv politicieni din coaliţia aflată la putere, o acuză că face jocuri politice, comentează publicaţia“ (ProTV).

Aici dezinformarea este şi mai evidentă! Este citată opinia „expertei“ Laura Ştefan, crescută sub pulpana Monicăi Macovei, subliniindu-se acelaşi lucru inexact: că preşedintelui i s-ar reduce din atribuţiile pe care însă nu le-a avut niciodată, potrivit Constituţiei! Evident, bomboana pe coliva articolului este aceasta: „Mulţi o consideră drept faţa umană a luptei împotriva corupţiei în România“! Cine or fi acei „mulţi”? Cumva cei care au fost arestaţi sau anchetaţi ani de zile, după care au fost achitaţi de instanţe sau procurorii DNA Ploieşti, acuzaţi acum ei înşişi de abuzuri în anchete?

Evident, astfel de manipulări au un scop precis: inducerea ideii că Laura Codruţa Kovesi este persecutată de Curtea Constituţională în urma unor jocuri politice, astfel încît autorităţile din ţările europene să reacţioneze în susţinerea şefei DNA!

Majoritatea cititorilor noştri ştiu ce hram poartă cele două „jurnaliste“ din „presa străină“, căci, în repetate rînduri, Cotidianul a scris despre activitatea lor. Au fost şi au rămas, ca şi alţi „jurnalişti“ români din „presa străină“, aceleaşi „agente de influenţă“ dispuse să-şi denigreze ţara pentru cîţiva arginţi primiţi pentru astfel de „servicii“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Author

14 Comentarii

  1. Domnilor de la Cotidianul, in opinia mea , doamna Danica Stanciu din managementul Politico de la Washington DC va poate furniza informatii suplimentare despre episodul scrisorii lui Giuliani, dat fiind ca, acesta redactie s-a aflat in directa comunicare cu Politico !!

  2. Cele doua sunt acoperite ale statului paralel, astea alaturi de monicaca macavei au adus grave prejudicii poporului roman si au sprijinit la furtul resurselor romanesti de catre straini. Asta cam se cheama tradare de tara !!!

  3. Romanii din Romania sunt mereu convinsi ca fortele obscure vor rauul tarii. Nu faptul ca in 25 de ani sunt aproape 0 km de autostrada ca invaramantul e la pamant agricultura distrusa si ca au devenit slugi in Europa de West. Terminati cu gogomaniile de forte obscure. Nu sunt obscure sunt toti acolo in fata voastra. Ca securistii vechi si not va mai prostrate Inca asta este de plans. Dar nu dati vina pe alte forte decat pe fostii activisti de partid si de stat care au pus mana pe putere si avere in timp ce poporul astepta la o viata mai decenta.

  4. Pe dv. domnule Spanu cine v-a reactivat? Ati avut momente de luciditate, dar constatam ca sunteti din nou chemat la arme. In slujba cui lucrati, ca sa stim unde si pe cine sa reclamam? Este evident aveti un stapan care va spune ce sa scrieti. Aveti grija sa nu va traga dupa el in groapa.

  5. Bun, şi ”autorităţile din ţările europene” au reacţionat în favoarea Codruţei? Că eu n-am observat.
    Văd că duduile astea se zbat de pomană. Cine le plăteşte, le plăteşte de fraier. Or fi amantele unora cu bani.

  6. Toate taraturile astea apatride care spurca prin josnicie. minciuna, delatiune, locul pe care cakca, jalnice sclave ale noii securitari din Romania, ale statului paralel, care intoxica de ani de zile Europa credula, sa stie ca au umplut paharul si a devenit riscant sa mau manance rahat despre ROMANI si ROMANIA.

  7. Felicitari romancelor care au demascat toata aceasta impostura. Intentia talharilor urmariti de justitie care au facut intreg acest scenariu ticalos, a fost ca mesajul sa pare unul oficial venit de la Guvernul Statelor Unite. Desi ambasadorul Romaniei in SUA a avertizat ca este vorba de un lobby, intreaga conducere a Romaniei incepand cu papusarii Dragnea si claponul sau politic Tariceanu si sfarsind cu guvernul, televiziunile de casa si ziarele cu contract de mercenariat in favoarea coruptiei, au zbierat ca asta e pozitia oficiala a Statelor Unitee. N-a trecut nici o zi si a aparut dovada oficiala ca totul era un fals(fake). Multumim eroinelor care au demascat marsavia montata impotriva Romaniei. Aplauze!

  8. Uratele astea sa fie amantele cuiva? Nu cred.Asa incearca si ele sa iasa in evidenta,Ca altfel……..

  9. nu mai incercati sa dregeti busuiocul.scrisorica se vede dela o posta ca a fost scrisa de psdragnea.

  10. cum „asa-zisa dezvaluire”, cand insasi giuliani a recunoscut. dar nu va scapa nicio ocazie sa loviti in patapievici, macovei…

  11. Va veni o vreme (nu prea indepartata) cand tradatorii de tara vor plati cu libertatea.

  12. Dar cine ai fi vrut sa se intereseze de probleme romanesti? Niste inuiti?

  13. Două „românce”:Carmen Păun specializată în sănătate şi terorism şi Anca Gurzu specializată în energie şi migraţii,constituie „presa străină”care se ocupă într-un mod infect de ponegrirea cu orice preţ:câţiva firfirici azvârliţi fătucilor de duşmanii românilor,ponegrirea zic,a României fără nici o jenă.Păcat că MAE nu se ocupă mai îndeaproape de aceste trădătoare care fac mult rău ţării.Dar moşneagul Teodor Meleşcanu cred că doarme în bocanci de atâta „spionaj” pe care îl conduce dormitând (probabil?)din cauza vârstei.La pensie moşule,lasă pe altul mai tânăr.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.