Consilierul Elenei Udrea vrea să impună „dictatura medicală”

Politruc în cel mai pur sens al cuvîntului, EMILIAN IMBRI, actualul director al Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş”, se dovedeşte a fi şi un impostor sadic, ahtiat după aprecierile celor de la Putere, oricare ar fi aceasta. Zilele trecute, Imbri a fost invitat telefonic – unde altundeva? – într-o emisiune la Digi 24 şi a făcut o declaraţie absolut imbecilă:

Îmi declar ignoranţa că nu am ştiut pînă acum cine este acest Emilian Imbri, dar mi-au venit în ajutor doi colegi de breaslă: Mircea Badea (el este cel la care se referea Imbri în legătură cu spălarea adidaşilor) şi Bogdan Tiberiu Iacob, care au semnalat public cine este acest domn.

Nu mai departe de ieri, pe site-ul „InPolitics”, Bogdan Tiberiu Iacob a publicat biografia dr. Emilian Imbri, scoţînd la iveală cîteva documente care pot constitui nu numai acuzaţii de moralitate îndoielnică, ci chiar elemente de ilegalitate!

În primul rînd, Bogdan Iacob semnalează faptul că Emilian Imbri a fost în anii din urmă consilier guvernamental în vremea CDR, șef la CNAS, consilier parlamentar, consilier al ministrului Elena Udrea, consilier în guvernul Ponta! Adică, omu’ e bun la toate şi la toţi: şi cu CDR, şi cu PSD, dar, mai ales, cu Elena Udrea în vremea PDL. Este, aşadar, nu un politruc oarecare, ci chiar definiţia noţiunii de politruc!

Însă, cea mai importantă dezvăluire a lui Bogdan Iacob este cea referitoare la biografia sa medicală. Citiţi cu atenţie:

Emilian Imbri s-a născut pe 3 martie 1954 și a absolvit medicina în 1980. Conform CV-ului oficial de pe siteul spitalului ”Victor Babeș”, pînă în 1983 el și-a făcut stagiatura la spitalul Universitar, iar după obținerea dreptului de liberă practică a lucrat ca medic ”de întreprindere” la dispensarul din localitatea Ulmeni, Călărași, cu o populație de 3-4000 de locuitori. Din 1987 devine redactor la Editura Medicală din București, pînă în 1996. Cariera lui de medic plin, de doar 4 ani cu indulgență, mai are o zvîcnire de cîteva luni între 1998-99, după care îmbrățișează cariera politico-administrativă”!

Cu alte cuvinte, statutul său de „medic de elită”, ca motivaţie pentru decorarea sa în luna iunie a.c. de către Gabriela Firea cu titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, nu are nici o legătură cu cariera de medic, ci strict cu evoluţia sa pe scara politico-administrativă, acolo unde a reuşit să lustruiască bine clanţele politicienilor de toate culorile.

De-a dreptul şocante sînt, însă, dezvăluirile legate de modul în care Emilian Imbri a ajuns directorul Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş”. Pentru că acestea sînt spectaculoase, le redăm prin această captură de pe site-ul „InPolitics”:

Pe bună dreptate, Bogdan Iacob se întreabă în finalul articolului: „Cum a ajuns fostul medic de dispensar comunal ”medic de elită” și manager al unei unități cu ștaif științific precum ”Victor Babeș”, poziție din care recomandă public dictatură medicală, ar fi interesant de aflat de la cei îndreptățiți să lămurească asemenea confuzii”.

Prezenţa în fruntea unui spital precum „Victor Babeş” a unui asemenea ipochimen indimenticabil, care vrea să instaureze „dictatura medicală”, fiind inconştient de faptul că asta seamănă a teorie fascistă din vremea cînd şi dr. Josef Mengele visa la o „dictatură medicală”, poate fi încă o explicaţie pentru gradul extrem de redus al încrederii populaţiei faţă de deciziile autorităţilor, legate de criza Coronavirus.

În ceea ce priveşte expresia „ăștia sînt românii, sînt ca dacii, mor, dar mor cu pumnii strânși cu țărîna în pumn”, tonul nu este doar ironic, ci chiar batjocoritor. Venită din gura fostului medic de dispensar Emilian Imbri, propoziţia seamănă chiar a înjurătură, motiv pentru care ar trebui ca noul Mengele să fie retrimis la dispensarul din Ulmeni, unde ar putea învăţa măcar ce înseamnă respectul faţă de poporul din care face parte. Căci, altfel, ce semnificaţie are titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, din moment ce pentru onorabilul medic „ăştia sînt românii”?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Ion Spânu 1818 Articole
Author

28 de Comentarii

 1. Multumesc pentru articol, dar va rog sa vorbiti si despre domnu’ rujuletz care, apreciaza ‘mnealui, ca trebuie arestati contestatarii covrigului (??). Este incredibil ce laturi anti-umane pot ajunge la suprafata caracterului unui individ, care se vede deodata la „putoare”. Intr-adevar puterea nu ar trebui niciodata lasata pe mana incompetentilor, prostilor si mai ales, aservitilor si tradatorilor. Multumesc.

 2. La Spitalul „Sf. Spiridon” din Iasi (cu activitate universitara si de cercetare), de multi ani manager este economistul Ioan Barliba. Atunci despre ce vorbim? Este incalcat si aici Ordinul Ministrului Sanatatii din 2010?

 3. De cate ori a apărut la tv acest dom doctor si a încercat sa spună ceva, nu am înțeles nimic din zicere, ori s-a certat, fara niciun motiv, cu reporterul. Din CV dumnealui am înțeles ca multa doctorie nu prea a făcut, ci cam toată activitatea sa a fost administrativa pe lângă sefimea politica de la putere.
  Așa ca m-am lămurit! De unde nu e nici Dumnezeu nu cere!
  La pensie dom doctor sa vedem daca in privat te angajează cineva.(ca doctor nu ca portar)

 4. Haide domne, ca sinteti circotasi ! Pai si ce daca L.Imbri.C. asta a fost medic de dispensar ? Dispensarul, sa stiti, spre fala sa, era veterinar !

 5. nu este Roman, nu are nume de Roman. cat despre „asa sunt romanii”, este o afirmatie sora cu „frumoasa tara,pacat ca-i locuita”, venita din gandirea stricata a celor ca el.

 6. Cu si din cauza unor asemenea exemplare, s-a dus dracului profesia de medic/doctor si tratament/spital! Astia sunt, priviti-i moaca din piza, cei mai cinici indivizi de lux! Problema e ca productia e in crestere rapida in Romania!

 7. Dictatura, fie ea medicala sau de alt fel, este simptom de impotenta. Numai neputinciosii, incompetentii, adica aia care nu stiu sa faca mai nimic, in enorma lor frustrare, viseaza la dictatura. Nu mai departe vedeti si cazul altui, ma rog, doctor, anume Raed Arafat (Hayssam)!
  Ca sa nu mai spun ca este si simptom de dereglare grava psihica. Dictatorii, s-a dovedit si rasdovedit, toti au fost psihopati.

 8. Scrieți: “şi cu CDR, şi cu PSD, dar, mai ales, cu Elena Udrea în vremea PDL. Este, aşadar, nu un politruc oarecare, ci chiar definiţia noţiunii de politruc!” Politrucul în definiție este un instructor politic, parcă cu putere mai mare decât comandantul, adică un grad în strucura de partid superiară armatei. Domnule Ion Spânu probabil intuiți că în România “Dupâ Securitate, Securitate” “Politruc” definește un grad militaro-civil pentru acoperiții din SRI. Aceasta clarifică cum a ajuns și cum a fost acceptat și promovat în atât în CDR, cât și în PSD sau PDL și cum a fost promovat director de Spital universitar. L-a recomandat de fiecare dată gradul de Politruc. Domna ministru Rodica Stănoiu acu cățiva ani într-o emisiune TV întrebată de criteriile pe care a numit sau propus președintelui anumite persoane posturi importante a răspun sec, Nici un criteriu am primit pe cine să propun , numele de la sercicii!
  Și încă ceva, vă amintiți că și domnul președinte Iohannis a anunțat pentru cine are urechi să audă că dânsul este un politruc? Deci politruc este un nivel superior de calificare într-o structură, organizație care garantează succesul.

 9. seo paketleri, seo hizmeti, seo satın al
  seo paketleri, seo hizmeti, seo satın al
  seo paketleri, seo hizmeti, seo satın al

 10. Când ziceam că sistemul medical românesc e de Editat nu mă credea nimeni….a început lumea să se trezească și refuză asistenta medicala din spitale de frică …intri sănătos și ieși într-un sac negru….și uniunea europeană știe asta ,dar n-are ce face … Problema e alta,că cretinii ăștia de la guvernare știu asta și voit fac toate mizeriile de legi de urgență,de alertă numai să scape de populime ..o bagă forțat în lagărele morții adică spitale ,doar scăpăm de ea…metoda e veche, comuniștii te băgau in spitale psihiatrice dacă erai împotriva lor,și te scoteau legumă …

 11. Multumesc autorului acestui articol! Fara el n-as fi stiut ca acest Imbri ARE DREPTATE.

 12. Seara sub lumina reflectoarelor TV Limbri banateanu` se viseaza pur si simplu GOERING …..
  „ah….daca Istoria s-ar repeta mai repede …..” isi murmura-n barba …..Limbri ….

 13. Auzi ba LIMBRIcule….dictatura sa faci la tine acasa !

 14. imbri vine de la imre
  un pic ungurutz sau tziganutz dupe tata,bunic sau rooooom ca elena udrea

 15. Tot raul e spre bine.Mascarada covidului a scos zoaiele lumii medicale romanesti la suprafata mlastinii numita Romania.Si stratul e gros al dracului.Mai ramane ca si idiotizatul popor roman sa faca diferenta intre un spital care ii goleste buzunarul cu asigurarea de sanatate[sic!] si un lagar de exterminare nazist.Ca sunt cam acelasi lucru.

 16. Exista opinii ale specialiștilor care zic ca vaccinurile copilăriei, făcute sistematic și la timp, ar influenta în bine evoluția bolnavilor de Covid. Poate din acest motiv România nu atinge cotele occidentale ale dezastrului.
  Cui sa mulțumim pentru asta?

 17. De ce își taie doctorii ăștia numele de familie pe care li l-a dat destinul? Unul, Mustață, își zice pe jumate, altul, Limbric, la fel.

 18. Aiurea! Poate fi si viceversa. Faptul ca a ajuns stagiar la Ulmeni inseamna ca omul nu a avut pile, in special la securitatea acelor ani. Spre deosebire de altii ca el care au ajuns cu ajutor mari scule din start acum fiind cocosati de titluri stiintifice ce si le-au acordat unii altora, episodul cu Ulmeniul poate fi o bila alba pentru el. De ce ar conduce un universitar mai bine un spital? In America nici macar spitalele celebre nu sunt manageriate de universitari. Aia sunt in sala de consultatii sau de operatii. Sunt multe idei fixe care inca rezista la romanii manipulati.

 19. Cum a ajuns doctoruLImbri din medic de dispensar mare manager de spital universitar?! Pai, cam la fel cum a ajuns un consilier juridic de CAP judecator constitutional…ba, inca ne „lumineaza” si acum, la pensie, cum trebuie sa intelegem Constitutia…Si tot asa, cum a ajuns o procurareasa fara nicio experienta, cu un dosar insailat de DIICOT-ul lui Berbeceanu, mare sefa la anticoruptie, desi analfabetismul sau juridic era motiv de bascalie si la studentii de anul I…la fel cum, alt analfabet juridic, ba si tortionar, pe bune, a ajuns procuror general, numai pentru ca a stiut ce si cui sa dea clasari, dar si sa pastreze copiile apostilelor date…Dincolo de datorii platite, e vorba de calitatea de yesman altoita pe gena ticalosiei si a puturoselii…Poate, realizati si panarama plimbarii lui Udrea prin instanta…la fel ca panarama condamnarii lui Dragnea…nimeni n-a vrut sa afle vreun adevar, sa descopere coruptie si sa recupereze prejudicii…altfel, o ontrebau pe Udrea de afacerile cu forta de munca exportata, cu analizele monopol, cu reactivii medicali…unde, proabil, era consiliata de Imbri…eventual,il intrebau si pe Dragnea despre afacerile preluate in Ministerul Dezvoltarii de la Udrea, despre colaborarile lor cu firmele securiste (uos, am dezvaluit „poanta”!)…De vreme ce, oricum, Romania e captiva clanurilor si politicienii, la varf, sunt „garantati” de mafie, interesul lor e sa identifice indivizi mai prosti si mai „urati” decat ei, sa ramana ei motzul cacatului…

 20. In multe emisiuni televizate, acest doctoras de dispensar, era numit de moderatori domnul profesor (universitar) Imri si i se cereau pareri medicale avizate despre pandemie. Domnii jurnalisti dormeau, iar domnul „profesor” emitea pareri medicale care erau puse pe picior de egalitate cu informatiile aduse de infectionisti adevarati.

 21. In literatura interbelica: cand voiai sa pui mana pe avere iti inchideai ruda in ospiciu. Acum din interventiile TV se afla de tragediile din Spital, apoi din fotbal ba pozitiv ba negativ.
  Traim sub DICTATURA MEDICALA, valoarea parametrilor normali din analize au fost scazuti pt a transforma oamenii sanatosi in consumatori de medicamente. Daca n-as fi descoperit ca si o jumatate de aspirina este suficient pt o durere si azi foloseam 500 mg. A ”fura”/diminua doza prescrisa este cel mai bine. Traim sub cea mai cumplita dictatura cea medicala, Nelegalizata si malpraxisul nu-i sanctionat ca in alte tari…cati din cei peste 2000 au murit din neglijenta sau fortare? Daca a scazut mortalitatea in 2020 prin inchiderea spitalelor pt alte afectiuni, atunci poate intelegem ce orori se intampla in ele. expermente cu medicamente ne omologate cum s-a scri in presa…?

 22. Acum nu mai sare „celebrul” Bubenek, ca individul nu se califica la functia detinuta? Ca individul si doctorul Sandesc faceau mare galagie cu un sef ATI de la Bals( pentru a lovi in Cerrcel), care nu era anestezist, era doar infectionist! Asta , Imbri, nu e nimic, nici pneumolog, nici medic primar, este doar „politruc”, precum Klaunus Magnus Stupidus!

 23. Securisti idioti!
  Subminarea Romaniei(salarizarea nebuneasca a bugetarilor ce depaseste raportul1/6-salariul minim/salariul maxim,pensiile speciale,aceasta blocare prosteasca a economiei,hotiile din timpul tuturor guvernelor )duce innevitabil la miscari sociale greu sau imposibil de gestionat!

 24. o somitate administrativa ca acest limbric ar putea fi credibil daca ar vorbi despre administrarea unui club de fotbal ( mai de la tara, mult mai de la tara). Daca as fi bucurestean i-as trage un sut in fund. Asa ca pentru un mic dictator…

 25. Hijyen konusunda çok hassas olabiliyorum. Müşterilerime karşı özel bir
  ilgiyle yaklaşıyor ve sizler için her daim hazır bulunuyor.
  Güzel kokmaya ve temiz kalmaya özen gösteriyorum.
  Ben bu kadar uğraşırken, aynı şeyleri sizlerden de
  görmek istiyorum. Sonuçta zevkli bir ilişki
  olması için sizlerden elektrik almam çok
  önemli. Maltepe escort bayan olarak hizmet vermemi isteyen beyleri
  bu konuda biraz daha hassas olmasını temenni ediyorum.

  Şimdi ne istediğini bilen beyleri yatağıma bekliyorum.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.