Consumul de energie electrică – la maximul ultimilor 20 de ani

Consumul de energie electrică a înregistrat vineri, 25 iunie, maximul ultimilor 20 de ani, fiind cel mai ridicat nivel de la începutul anilor 2000, în contextul valului de caniculă care a afectat întreaga ţară, a anunţat luni Transelectrica.

Valoarea instantanee maximă atinsă a fost de 8434 MW, la ora 12:48, valoarea medie orară a fost de 8349 MW, în intervalul 13-14, iar consumul mediu al zilei a fost de 7298 MW.

Precedentul record a fost atins în vara anului 2019, în data de 2 iulie, când s-a înregistrat o medie orară de 8335 MW, în intervalul 13-14, respectiv o medie a consumului din întreaga zi de 7287 MW.

Reţeaua Electrică de Transport gestionată de CNTEE Transelectrica SA este operată la parametri optimi pentru asigurarea continuităţii în alimentare cu energie electrică, în condiţii meteorologice de căldură extremă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Ahaaa, caldura mare moncher! Si eu care m-am speriat ca au pornit zecile alea de combinate date la fier vechi de guvernarile ,,mdemocratice” de dupa 1989!

  2. cu genu asta de flash mob maxtor e de acord:
    -hai sa vedem 10.000 de MW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (in ceaushima:consum 6.000,disponibil de productie 20.000,
    ACUM E MAI RAU!)

  3. -CONSUMAU FABRICILE SI UZINELE PENTRU TINE….
    kilwatu-ora:2 lei bucatasau 3,tot aia).

  4. n-avem reactoare nucleare,
    avem solare si eoliene,
    ne dam cu totineta si mancam prin corespondentza,
    Apocalipsa nu asteapta pe nimeni!

  5. Motiv sa mai facem o scumpire. Cum se face că industrie nu mai avem, noi avem toate electrocasnicele și becurile economice și consumul e cel mai mare din 2000 încoace. Ori vestire falsa ori nu știu ăștia cat consuma.

  6. Caldura ,dar si ploi multe.Hidrocentrale functioneaza,centrala nucleara da, industrie nu,aer conditionat in regiunile rurale,nu,,incalzire locuinte ,nu dar pentru cresterea pretului,vorba lui,,Leana,, trebuie sa existe o explicatie,ca prostii de consumatori sa o inghita.Ce contributie are presa la asta?Oamenii pe care firmele de energie ii jecmanesc,sunt oamenii care au construit aceste hidro,termo,retele de curent etcAu tot dreptul sa se imbogateasca,dar dupa ce au facut investitii,o hidrocentrala,o termocentrala,dar asa loate de-a gata de la prosti,pe care ii pui apoi sa plateasca preturi exagerate ca tu ,,stat strain,,firma straina,,smecheri romani sa te procopsesti.[ii mai pui sa plateasca si certificate verzi]Suntem prostii EUROPEI,orice marait a lor,ne tremura nadragii pe noi,ce vreti aia va dam,pe 1 euro,gratis,forta de munca,gaze,curent,apa,tot ce este de importanta strategica,ce tine de independenta energetica a unei tari,de suveranitate,siguranta nationala,va dam tot,numai sa ne imprumutati cu bani, si sa sustineti anumite persoane pe functii[ca in timpul pasalacului turcesc,la inalta poarta]Asa am fost,asa ramanem.

  7. Hehe, libertarienilor nu le plac banii de hartie, pusi in circulatie de banci prin acordarea de credite absurde. Rezerva se constituie la banca centrala abia dupa ce este pus in circulatie creditul.

    Legatura? Acum toata planeta se joaca de-a Caritas pe cryptomonede, iar energia asta consumata record se duce in buna parte in minerit crypto. Se amagesc toti ca nu stiu care cryptomoneda este limitata si ca valoreaza pix aur sau vax argint, cand de fapt numarul de cryptomonede poate ajunge la infinit.

    Ne aflam in plina idiocratie, suprapusa peste mai romaneasca prostocratie. In principiu nu ai cum sa aloci resurse reale si sa poluezi planeta pentru a rezolva niste algoritmi complet inutili.

    S-au inchis activitati industriale energofage, dar uitati-va la ce s-a ajuns. Cryptomonedele vor ajunge din nou la valoarea lor de bază, Z E R O, iar omenirea va ramane cu poluarea prosteasca produsa un deceniu. :)))

  8. Energia electrica se masoara in kWh( Mwh) nu in kW(MW). Factura la electricitate pe care o primim la sfarsitul lunii specifica cantitatea de energie electrica consumata intro luna si se precizeaza cantitatea consumata.
    Formularea corecta trebuia sa fie „valoarea puterii electrice instantanee atinsa…”.
    Consumul de energie electrica este mare deoarece aparatele de aer conditionat consuma foarte multa energie.
    Si bugetarii nu papa doar salarii ci si multa energie electrica.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.