
Președintele Traian Băsescu și PDL intenționează să transforme alegerile din 2012 într-o bătălie politicianistă care nu are nici cea mai mică legătură cu agenda României și a cetățeanului, afirmă europarlamentarul social-democrat Corina Crețu, pe blog, ea susținând că revizuirea Constituției și reforma administrativ-teritorială a țării sunt exemple clare de „subiecte fantomă”.
„Am o senzatie de deja-vu, pe masura ce se apropie anul electoral. Se pare ca nici in 2012 alegerile nu vor fi o competitie electorala, ci o batalie politicianista pe teme adiacente, mascand o selectie deficitara a viitorilor alesi. In loc sa fie despre primari, alegerile locale risca sa fie despre reforma constitutionala, iar in loc sa fie despre parlamentari, cele legislative pot degenera in referendum despre regionalizare. Se pun in discutie, iar, false teme, se impun, inca o data, false prioritati pe agenda publica, tot mai straina preocuparilor, grijilor si intereselor cetateanului (…) Inainte de toate, insa, dezbaterea esentiala cred ca trebuie sa fie in acest moment nu despre fantome agitate in momentele pre-electorale dupa un scenariu pe care il cunoastem, ci tocmai despre aceasta incercare de a deturna sensul si scopul alegerilor de anul viitor. Nu cred ca e cazul sa acceptam la nesfarsit compromiterea procesului electoral de frica etichetei de anti-reformisti – lipite de cine? Bilantul unui primar si cel al unei guvernari nu au a face nici cu Constitutia, nici cu proiectul regionalizarii. De acest bilant incearca la nesfarsit sa fuga actuala putere. Iar discutia principala in perioada pre-electorala trebuie sa vizeze tocmai esecurile reale, dureroase pentru cetatean, cu efecte dure pentru tara. Putem incepe aceasta discutie cu ratarea aderarii la Schengen, pe care PD-L tocmai se chinuie sa o ingroape intr-o perdea de fum, ce-i drept unul reformist”, scrie Corina Crețu.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.