Corlăţean: Parlamentul nu are un rol consultativ

Parlamentul este autoritatea care îşi exprimă, prin vot, consimţământul ca România să devină parte a unui tratat internaţional, a precizat, pentru NewsIn, preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, informează realitatea.net.

Corlăţean a fost solicitat de NewsIn să facă o serie de precizări după ce la reuniunea diplomaţiei române a spus că unele tratate internaţionale semnate de România sunt „îngheţate” la nivelul Comisiei din cauza faptului că statele care sunt părţi ale tratatelor respective sunt supuse unor sancţiuni internaţionale din cauza violenţelor interne, descriere în care s-ar încadra în special Siria, dar nenominalizată concret de social-democrat.

Senatorul a refuzat să confirme că este vorba despre regimul de la Damasc, dar a reiterat că semnarea unor tratate cu ţări boicotate de comunitatea internaţională ar fi un semn de „colaboraţionism”.

citeste mai mult aici
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.