Coronavirus: Fetiță de 4 ani pe lista deceselor

Doar 3.240 de persoane au fost raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, din 11.445 de teste. Un număr de 130 de români au murit, între care un copil, din cauza coronavirusului.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până luni, 8.009 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De duminică, de la ora 10.00 până luni la ora 10.00, au fost raportate 130 de decese (72 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, două decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, șase decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 24 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

127 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Copilul care a murit, o fetiță în vârstă de doar 4 ani era din Iaşi.

Fetița este al doilea cel mai mic copil care moare din cauza coronavirusului, după ce un băiat de 4 ani a murit, la sfârșitul lunii octombrie, la Sibiu.

Copila suferea de mai multe afecțiuni, inclusiv imunodeficiență celulară.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.688. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI.

Până luni, la nivel național, au fost prelucrate 3.488.090 de teste. Dintre acestea, 11.445 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.286 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.159 la cerere.

Pe teritoriul României, 41.024 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 24.762 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 72.980 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Cate un pic, pic, pic pana n-o mai rămânea nimic. Câte un test, test, test pana n-om mai raporta niciun deces. Cate o damigeana, damigeana pana Sica o fi mort de beat in vană.
    Fragment din imnul pnl- iștilor spritari.

  2. „Fetița este al doilea cel mai mic copil care moare din cauza coronavirusului, după ce un băiat de 4 ani a murit, la sfârșitul lunii octombrie, la Sibiu.
    Copila suferea de mai multe afecțiuni, inclusiv imunodeficiență celulară.”

    In plus, din alte surse, ceva ce ce nu se mentioneaza in articol:
    Copilul suferea inclusiv de întârziere în dezvoltare şi era în terapie cu imunoglobulină.

    Atunci de ce scrieti ca acest copil a murit „din cauza coronavirusului”? Chiar nu intelegeti ca niciun om sanatos nu moare strict din cauza acestui virus? Copii de aceasta varsta mureau si pana acum din cauza imunodeficienței celulare, doar ca nu se interesa nimeni de ei.

    Orice copil cu imunitatea compromisa, cum era acea fetita, poate muri in orice moment, chiar si de la o simpla raceala. Si atunci? Moartea ei nu dovedeste in niciun fel gravitatea infectiei cu coronavirus. Dimpotriva, toti copiii pe care-i mentionati ca decedati din cauza coronavirusului (extrem de putini oricum) au comorbiditati grave, cu totul nespecifice varstei lor, sunt cazuri rarisime.

  3. Din punctul meu de vedere sunt doua variante reale:
    – nu mai trebuie alta demonstratie de profesionist in medicina deoarece, acest caz nu a fost vindecat! Avem in majoritate doar absolventi de universitati sau facultati, angajati ca bugetari de lux cu diplome de studii in medicina!
    – sunt consecintele alimentatiei nesanatoase parte din comertul importurilor cat si din interior! Deh, toti ai mana libera sa foloseasca orice ingrasamant, mai ales importurile care sunt ieftine!

  4. Medicii nu mai fac fata, dar la ce? Poate la minciuni, pt ca la bolnavi nu au cum: am citit ca sunt in tara aprox 25000 medici. Cazuri covid in spitale sunt in jur de 12000 cu cei de la ati, testele se fac la clinici private, deci unde e algomeratia? Sunt 25000 medici la 12000 mii de covidoti, mai multi medici decat bolnavi de covid! Ce minciuna sfruntata ca medicii au dat in balbaiala pt ca nu mai fac fata: 2 medici la un pacient! Copilul de azi mort nu a murit de covid ci ca avea mai multe boli de care putea muri oricand, la fel ca si celalalt anterior mort, dar da mai bine sa spui ca a murit un copil de covid sa impresionezi lumea ca sa creada covidul ucigas de copii! Ma gandesc cati cred minciunile astea…

  5. „Noaptea mintii” are perfecta dreptate!

    In 2020, au murit cativa copii, chipurile din cauza coronavirusului, iar mass-media abjecta din Romania continua sa terorizeze populatia Romaniei cu „pericolul” acestui virus, desi cauzele acelor decese au fost cu totul altele.

    Dar ce s-a intamplat pana acum cu copiii, in anii anteriori?

    Sursa oficiala:
    https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2019/09/MORTALITATEA-INFANTILA-2018.pdf

    Principalele cauze de deces in anul 2018 (0–1 an)

    Pneumonii cu micro-organisme neprecizate – 230 decese
    Pneumonia virala, neclasata la alte locuri – 16 decese
    … si multe altele

    Deci numai cateva decese „de Covid” la copii in 2020 si sute de decese de pneumonie in fiecare an, si acestea numai la copiii in varsta de pana la 1 an! Unde a fost presa in toti acei ani? Atunci de ce nu se jeluia atat pentru soarta acelor copiii? Atunci nu era „urgenta”? Nu se inventase inca „pandemia”?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.