Reacția IGPR în cazul polițiștilor ilegaliști din restaurant

27 de persoane, printre care șefi din Poliție și procurori care ar trebui să protejeze legea, au fost identificați aseară, la o bere, în spațiul închis al restaurantului Hanul lui Manuc. IGPR vine cu lămuriri.

Sporul de toxicitate de la Omoruri

Printre acești oameni ai legii s-au aflat nume cunoscute din poliție și procuratură: comisarul șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, dar și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București.

Comisarul-șef Radu Gavriş, tras pe dreapta

Și, pentru că nu era suficient, în restaurant mai era și un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină, fiind suspect de coronavirus de pe data de 16 ianuarie.

Totul a ieșit la iveală după un control al polițiștilor Sectorului 3 în celebrul restaurant din centrul vechi al capitalei, scriu jurnaliștii de la StiripeSurse.

Președintele Iohannis și chestiunea Gavriș

În urma controlului, restaurantul Hanul lui Manuc a fost amendat cu 5.000 de lei, iar polițiștii Sectorului 3 continuă verificările pentru a se dispune măsuri de sancționare contravențională pentru cele 27 persoane.

Radu Gavriș, unul dintre cei identificați în restaurant, nu neagă prezența sa în Hanul lui Manuc.

Contactat de Mainnews.ro, Radu Gavriș a declarat însă că: „Nu a fost absolut nicio petrecere, a fost o masă cu cinci persoane. Am băut o bere după-amiază.  Hanul lui Manuc are o formă de terasă.  Dacă am încălcat legea, nu-i nicio problemă, să fiu sancționat contravențional. Nu am fost la masă cu mai multe persoane decât prevede legea. Eu consider că am fost într-un spațiu deschis, conform definiției legale. Nu am fost la masă cu oameni politici, oameni de afaceri, interlopi. Nu am făcut nimic”, a declarat Radu Gavriș, pentru Mainnews.ro.

Gavriș, contrazis de IGPR

Afirmațiile polițistului sunt însă contrazise chiar de către colegii săi. Într-un comunicat în care sunt menționate acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19 se face referire chiar la situația de la Hanul lui Manuc. Și, cu o precizare importantă:

„La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, polițiștii din București au depistat, în spațiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului București, 27 de persoane“, se precizează într-un comunicat al instituției. 

 

La recomandarea Comitetului pentru Situații de Urgență, activitatea în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor este suspendată, dacă incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile depășește rata de 3 la mie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

  1. „Crema Politiei” ?!? Dobitocii astia, care ar trebui ori dati afara ori cel putin retrogradati dar sigur amendati zdravan si pusi sa faca munci in folosul comunitatii (de exemplu sa duca tomberoanele pe la spitalele cu sute de cazuri de covid) nu sint nici macar crema de ghete ! Militianu’ tot militian !

  2. Ereau la bautura in timpul serviciului sau doar lucrau la ore suplimentare???

  3. Cine sint cele 27 de persoane, printre care șefi din Poliție și procurori identificați aseară, la o bere, la Hanul lui Manuc.Poate reusim noi sa aflam ce puneau la cale Poate sint si cei care proteeaza sau altii care produc sau/si distribuie droguri prin Bucuresti despre care nu se vorbeste niciodata de parca nu ar exista. Erau si cei de la sectia 24 Bucuresti printre ei?

  4. Ba saracilor,
    Tot maraiti si comentati in loc sa munciti pentru pensiile noastre speciale.
    Salariile nu sunt pe valoarea noastra.
    Asa ca ne doare-n tur.
    Hai, pa, ca ne pierdem timpul!
    Luni suntem tot acolo.
    Fara amenzile penibile, pe care va ganditi ca o sa le platim.
    Ciocu mic si la munca.
    Facuram 45 de ani si ne pensionam imediat.
    Ne plictisim.
    Asa ca ne angajam pe maruntis la o trans de ceva care curge pe teava, fir sau garla.
    Si tiitoarele noastre la fel
    Copiii si nevestele le-am rezolvat deja.
    E greu sa suporti atatia saraci fara pensii speciale in jurul tau.
    La asta sa va ganditi.
    Va suportam cu greu.
    Noi, astia 1%.

  5. 1) gradatii erau in misiune ca deasta primesc atatea sporuri si beneficiaza de pensionare la 45 de ani fiind rasplatiti pt. devotamentul aratat in timpul carantinei totale cand imparteau amenzi in stinga si dreapta de 200.000.000lei vechi .
    2)ceilalti 22 de ,,colegi,, tot in ,,misiune,,
    3) despre copiii care au fost luati in duba din Curtea Scolii ? se mai aude ceva ?

  6. Jegurile de procurori securisti care se cred deasupra legii. Sa fie biciuiti despuiati in piata publica.
    Sa isi piarda privilegiile, pensiile si sa fie dati afara.

  7. Crema de ghete a politiei erau la beutura in timpul pandemiei cand erau toate crasmele inchise?! Oauuu!
    Hai bre, parca voi nu stiri ca asa se procedeaza in afacerile capilor inalti?!

  8. Un comisar sef din Corpul de control al Ministerul de Interne afirma in urma cu ceva ani faptul ca „cel mai mare dusman al politistului este colegul lui” !Parchetul General a lamurit situatia procurorilor precizand printru-n comunicat faptul ca „patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment“ !!Daca la masa ar fi fost doar procurori,fara comisarul de politie,clar nu era nicio problema !!Dar sa nu uitam ca la conducerea Ministerului de Interne momentan se afla un electrician,care minister timp de 30 de ani a fost condus de tot felul de ciudati- agenti de asigurari ,bibliotecari, vamesi,ospatari (din Arad) etc. !! ????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.