Creșterea taxelor. Cei care amenință că vor face sesizare la Curte să facă amendamente!

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a explicat într-o intervenție Tv despre  șansele de câștig pe care le-ar putea avea  sesizare la Curte privind legea creșterii de taxe.

Cătălin Drulă  a anunțat, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că partidul său va sesiza CCR în privința proiectului Guvernului PSD-PNL de creștere a taxelor.

„Proiectul de lege recent publicat, legea creșterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele românești și îi împinge pe antreprenori în subteran”, a spus președintele USR.

Procedura aceasta a asumării răspunderii Guvernului nu înlătură controlul de constituționalitate 

”(…) după ce legea, dacă nu vom adopta o moțiune de cenzură, cum scrie la Constituție împotriva acestei legi, legea va putea fi supusă controlului de constituționalitate. Ce șanse va avea? Depinde cât de inspirați vor fi cei care scriu sesizarea la Curte, pentru că știți foarte bine, Curtea nu se poate autosesiza, nu se poate sesiza din oficiu decât cu privire la legile constituționale. Deci dacă vor găsi într-adevăr motive de neconstituționalitate, Curtea nu va putea să treacă peste ele fără să le admită”.

Am impresia că nu prea este citit proiectul de lege 

”Dar se vorbește atât de mult despre acest proiect de lege și am impresia că nu prea este citit proiectul de lege. Nu știu ce să zic, dar cei care acum amenință că vor face sesizare la Curte, ar face bine să facă amendamente la proiectul de lege, pentru că și la acest proiect de lege se pot face amendamente și Guvernul dacă vrea să facă treabă și vrea să rezolve lucrurile, ar trebui să se aplece asupra acestor amendamente, să le ia în serios, și unde sunt întemeiate să nu riște o lege care va pica la Curtea Constituțională. Tot demersul este în zadar”, a conchis Zegrean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. D.le ZEGREAN , poti sa explici juridic , cum judeca membrii CCR litigii avind ca obiect pensii speciale , ei insisi fiind beneficiari de pensii speciale ? Fiind deci , intr-un urias conflict de interese ? Cu incalcarea evidenta a principiului fundamental al Dreptului potrivit caruia , un judecator nu poate judeca cauze in care are interese , direct sau indirect ! Asa cum este cazul vostru ! Stiu ca nu vei raspunde , dar intrebarea nu este deloc retorica !

  2. Zegrean a fost o nulitate in functie, e o nulitate in viata… Curtea Constipationala a rromaniei nu mai e ce a fost pana prin 2000, azi toti de acolo sunt pusi in functie de partidele coalitiei de guvernamant, plus rebuturile lu’ Bolovanis. Azi, „Curtea” ar da aviz de consitutionalitate si iobagiei, daca e introdusa

  3. „CE FRUMOS DORM ȘI VISEAZĂ/CĂ MAI MULȚI BANI ÎNCASEZĂ?…DESFINȚAȚI PEPINIERA DE „ALȚI SPECIALI” LA CE-I BUNĂ CURTEA CONSTITUȚIONALĂ ȘI CE VENIT ADUCE STATULUI?

  4. Darius , sa-i intrebi pe corupti , de ce sunt corupti , este pierdere de vreme . Luati la suturi … asta este singura limba pe care o cunosc ! Doar de asta se tem .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.