Crucea Caraiman, luată cu asalt

Militari, civili și membri ai clerului vor lua parte vineri la un ceremonial organizat de MApN  la Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial de pe Vârful Caraiman.

În perioada 2016-2020, MApN a implementat proiectul „Crucea Caraiman” sau Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman, în spiritul respectului faţă de istoria şi tradiţiile militare româneşti şi pentru omagierea militarilor şi civililor români care în momente dramatice ale istoriei şi-au făcut datoria faţă de patrie.

Monumentul este de forma unei cruci latine, având o înălţime de 39,3 metri şi a fost construit între anii 1924 şi 1928 în apropiere de Vârful Caraiman, la altitudinea de 2.291 de metri, pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuţi în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război Mondial. Ansamblul arhitectural a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

4 Comentarii

  1. Dacă liderii ar avea vreo umbra de respect pentru sacrificiul înaintașilor, n-am fi în haznaua europoidă și nici cu jugul datoriilor de gât.

  2. „cati pot plati 199 de lei ca sa urce la Babele cu telecabina?”

    3,8 milioane de pensionari, doar, plus „oamenii muncii de la orase si sate” ! Ciuca a luptat si in ww1 ?

  3. Că care!..război?…😂.. ale dracului alegeri, până acum n-ati văzut crucea, tocmai anul ăsta vă mănâncă în cur de cei căzuți la datorie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.