CSM pierde a cincea oară în fața unei judecătoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, luni, decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 12 martie prin care judecătoarea Daniela Panioglu a fost exclusă din magistratură.

Acesta este al cincilea proces câştigat de judecătoare împotriva CSM, după ce a fost exclusă din magistratură tot de atâtea ori.

Daniela Panioglu a făcut parte din completul care l-a condamnat la şase ani închisoare pentru corupţie pe Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS.

„Admite contestaţia formulată de contestatoarea Panioglu Daniela împotriva hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, pe care o desfiinţează. Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea formulată de contestatoarea Panioglu Daniela privind suspendarea executării hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a CSM – Secţia pentru judecători. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

CSM invocase în ultima decizie de excludere a judecătoarei „atitudinile nedemne în timpul serviciului faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”, respectiv „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Concret, Inspecţia Judiciară i-a reproşat judecătoarei că ar fi avut un comportament nedemn în sala de judecată faţă de un procuror de şedinţă de la DIICOT, în timpul desfăşurării unui proces. Astfel, Daniela Panioglu l-a întrerupt şi l-a corectat în permanenţă pe procuror şi „a indus ideea că acesta nu cunoaşte dispoziţiile legale”.

Problemele Danielei Panioglu cu CSM au început după ce, împreună cu judecătoarea Alina Nadia Guluţanu, a dezvăluit în motivarea de condamnare a fostului şef al CNAS faptul că doi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa au încercat să îl ajute pe Lucian Duţă să scape de acuzaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. deci stai sa inteleg, problema CSM-ului a fost ca judecatoarea nu a permis unui incompetent sa minta in sala de judecata si asta constituie comportament nedemn? ma rog, articolul asta e scris de gunoiul de serviciu, dar nu vad nicaieri ca CSM a contestat faptul ca judecatoarea avea dreptate sa-l intrerupa si corecteze… deci? CSM-ul dupa ce au eliminat ultimele judecatoare cu integritate, a devenit un instrument de represiune asupra magistratilor care dau dovada de profesionalism si aparatori ai porcusorilor si altor judecatori sub mediocrii, corupti si care actioneaza la ordinele serviciilor

  2. adevarata DIE HARD!

    -una din precedentele suspendari
    a avut la baza rumoarea cum ca dumneaei
    obisnuisete sa injure ,
    in scris, prin dosare.
    -ha,ha,ha,
    IN SCRIS NU SE PUNE!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.