Cu cât se va scumpi curentul la 1 iulie

Prețul energiei electrice pentru următorul an comercial (1 iulie 2021-30 iunie 2022) va crește în medie cu 4,8% la 1 iulie 2021 și probabil va urma o majorare cu încă 5% de la 1 ianuarie 2022, susțin reprezentanții Asociației Energia Independentă. ”Am estimat în urmă cu o lună o creștere a prețului energiei electrice pentru următorul an comercial (1 iulie 2021 – 30 iunie 2022) cu cca 10%. Au apărut primele cifre privind creșterea prețului energiei electrice pentru consumatorii casnici care se găsesc în Serviciul Universal (consumatorii care nu au trecut în piața concurențială și au rămas la același furnizor), care arată o creștere de la 1 iulie 2021 a prețului mediu pentru aceștia cu 4,8%. Din păcate este doar o primă etapă a creșterii prețului, la 1 ianuarie 2022 probabil urmează o nouă majorare cu încă 5%”, au spus cei de la Asociație.

Creșterea prețului energiei electrice de la 1 iulie 2021, pentru clienții din Serviciul Universal, variază de la 1,3 %, în București și Ilfov la 7,5% în Oltenia. Consumatorii de energie electrică care nu au încheiat contracte pe piața concurențială, vor achita în medie, anual mai mult pentru energia consumată cu până la 96 lei.

Cei care nu doresc să achite mai mult pentru energia electrică din această vară pot să încheie contracte în piața concurențială, acolo unde conform comparatorului de prețuri al ANRE pot obține în medie o factură mai mică cu până la 356 lei/an.

O altă modalitate pentru consumatorii casnici de energie electrică pentru a avea un Preț Corect la Energie este să-și negocieze prețul prin intermediul platformei de tranzacționare a Bursei Române de Mărfuri https://schimbarefurnizor.brm.ro/ , în fapt singurul loc în care se poate negocia prețul de achiziție a energiei electrice pentru consumatorii casnici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4576 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Ce e asta? Asociației Energia Independentă, ANRE bla bla? Au facut 2-3 răgălii de asociatii si cand trebuiesc scumpite gazul, curentul, benzina, arunca stiri in presa, platita tot de ei, cu 5-6 luni inainte, ca se va scumpi gazul curentul benzina cu 10-15% si in final scumpesc cu mai putin, dar scopul si l-au atins. Pregatesc psihologic prostimea de viitoarele preturi, care cresc fara justificare, o piata a energiei lasata de izbeliste unde baietii destepti iau curentul ieftin, il molfaie prin 2-3 burse/piete si hopa di 50 de lei sa facut 300 de lei, dar asta e, e o piata LIBERA (la hotie). Nu conteaza ca di cauza lor apare si inflatia galopanta, nu conteaza ca romanii o vor duce din ce in ce mai prost. Conteaza ca am liberalizat resursele tarii si se fac bani garla pe spinarea saracilor Europei.

  2. b u lls hit concurenta si liberalizare! in fapt s-a constituit un monopol al corporatiilor care capuseaza resursele si utilitatile noastre – GAZ, LUMINA SI APA. este un pret urias definit ca „minim” de catre monopolurile create si de acolo pretul creste. in fapt romanii sunt furati si saraciti pas-cu-pas. anre trebuie sa intoarca totul la pretul minim reglementat la indemana romanilor. este FURT IN LUMINA ce se intampla. PRETUL ESTE UMFLAT DE CAPUSELE SECURISTE CARE SI-AU FACUT FIRME SI FIRMULITE PE CARCA NOASTRA ! ANRE A PROMIS CA DACA LIBERALIZAREA VA FI MONOPOL DE PRET SI VA CRESTE NESANATOS – CEEA CE SE INTAMPLA – PRETUL VA FI DIN NOU CONTROLAT ! MINCINOSI, TICALOSI SI HOTI ! ROMANIA TREZESTE-TE ! un licurici securici scolit consilier prin sua vine si ne da lectii de imbecilizare! asta se intampla in sua. corporatiile au creat monopoluri de pret, IN TOATE DOMENIILE, astfel incat cetateanul sa nu faca diferenta intre ei. practic concurenta este suprimata prin ACELASI PRET OFERIT!

  3. Sarlatanii mioritice. Te transferi la un alt furnizor care iti promite preturi mai mici de la o luna pana la 1 an, iar dupa termenul de gratie te rade de nu te vezi.

  4. animals sa va luam in lupa cresterea de preturi ba hotilor dati inapoi kwh cu 0.2 lei

  5. in economie nimic nu se pierde, nimic nu se castiga doar se transforma. scade consumul (evident), creste pretul ( deci invers legii concurentei), veniturile firmelor de profil sunt la fel. asa incearca sa nu fie stagflatie si nici inflatie. se incearca de asemenea sa se saboteze autoturismele electrice , sa se manance „economiile” celor care lucreaza de acasa.

  6. Nu-i lăsați să vă schimbe contoarele electromecanice, cele cu disc. Cele zis inteligente pot fi programate să taxeze prețuri diferite pe KW în aceiaşi zi, pe ore şi să penalizeze pt factor de putere subunitar (cred că-i factorul k).
    Orice aparat, în afara unui încălzitor cu rezistență, are factor de putere subunitar. LEDurile şi CFLurile la fel. Un bec cu incandescență, rezistență/filament, pe lîngă factor de putere 1, maxim, este 100% eficient: sub 10% lumină restul căldură. Trei anotimpuri pe an încălzim casa. Vara cît ținem lumina aprinsă. Nu mai vorbesc de calitatea luminii.

  7. De ce scumpești bre ?? De ce produci inflsție ?? De ce nu vezi că deja ești la limită ?? De altfel ai recunoscut și ai promis că nu vei scumpi energia și mai nimic,..căci ești intr-o criză evidentă.. Câte firme s-au inchis ?? Câte mai crezi că vor supraviețui ?? Pur și simplu duci oamenii la sapa de lemn. Lasă bre liber să facă, să producă omul cum și cât poate.. nu-l omorî din fașă.. Vezi cum Ungaria tocmai acum a ieftinit energia și utilitățile cu 10%.. Deci cu zece procente bre, care nu e puțin.. Astfel maghiarul poate respira și are chef de manevre și acțiune..după pandemie. Cu siguranță li se intorrc banii inmulțiți..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.