Cu dr. Cîrstoiu, cam scârțâie. ”Dacă-l retragi, cine candidează?”

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, la Antena 3 CNN, că filialele PSD şi PNL din Bucureşti îl susţin pe Cătălin Cîrstoiu.

„Nu s-a pus problema şi, dacă mă întrebaţi pe mine, este foarte târziu să retragi candidat din cursă cu atât de puţin timp înainte de declanşarea oficială a campaniei. Noi suntem acum în precampanie(…)  Dacă-l retragi, cine candidează din partea PSD şi PNL? Este un nonsens, nu are cine să mai intre în cursă cu o lună şi două săptămâni înainte, din punctul meu de vedere”, a spus Firea.

Întrebat, la rândul său, dacă doctorul Cîrstoiu va mai fi susținut de PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Ciolacu spune însă că  decizia de a merge ”înainte cu dl Cîrstoiu” este de moment.

„Momentan decizia este că mergem înainte cu dl Cîrstoiu”.

Ciolacunu este judecător ca să decidă dacă doctorul Cîrstoiu a încălcat legea”

Întrebat despre investigația HotNews.ro care a arătat că dr. Cîrstoiu  a fost remunerat la clinica privată deținută de soția sa, în timp ce era manager la Spitalul Universitar din București, liderul PSD a spus:

„E cumva condamnat, e trimis în judecată? Clotilde e trimisă în judecată. Un magistrat a hotărât acest lucru. La acest om nu s-a hotarat nimic, niciun magistrat nu s-a exprimat asupra cazului lui”.

Cîrstoiu, șanse ”stratificate”

În orice campanie electorală există o stratificare, explică Firea. ”O treime prestaţia candidatului, o treime susţinerea echipei politice şi o treime promovarea prin marketing politic”.

„Niciuna nu se poate substitui celeilalte. Politicul face tot ceea ce este necesar în acest moment, în primul rând pregătirea votanţilor, informarea acestora asupra calităţilor candidatului”, a arătat Firea.

Ea a precizat că „în câteva zile va fi anunţat programul de guvernare locală”, arătând că cele două formaţiuni vor disemina informaţiile legate de acesta. „Vom fi atenţi şi vigilenţi la numărarea voturilor, pentru a nu se întâmpla lucruri care nu sunt democratice, corecte, transparente, cum am mai văzut”, a conchis Firea.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

 1. Acesta este un caz clar de candidat necunoscut, nepriceput, nepregatit, fara notorietate, neconectat la alegatori, dar sustinut de partid. Oare oamenii vor avea creier si vor gandi?

 2. cam asta e esenta economiei de p(a)iata : sa furi cat mai mult de la stat; adica de la p….me,cum bine azis CTP .

 3. Carstoiu are un limbaj tipic mitocanilor. Sa nu mai zic de exprimare ” datorita ca poluarea e mare mulți.pleaca din Bucuresti”. Deci este pozitiva situația?😁 Nu din cauza . Vai steaua lui. Dar se potrivește pentru PSD

 4. Nu-i tarziu. Uite, Ciolacu o sa astepte pana in ultima saptanana sa-si anunte candidatura la presedintie! Si poate chiar mai mult, o sa astepte sa treaca alegerile macar cateva zile! Ca sa nu zica sefii licurici ca nu asculta si nu cere aprobare!

 5. De ce este asa sigur pe el si mai ales de ANI ? DE ASTA : `”Conducerea ANI și legăturile politice. Dar și cu ASF
  Din 2021, ANI este condusă de Florin Ionel Moise, președinte, și Sorin Popa, secretar general. Din decembrie 2022, agenția are și un vicepreședinte, în persoana lui Bogdan Sticlosu.

  Președintele ANI – tatăl și fratele sunt membrii PSD, soția e angajată la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară).Vicepreședintele ANI – fost colaborator al președintelui ASF și fost consilier al lui Mihai Tudose .Secretarul general – fiu de fost parlamentar , Tatăl lui Silviu Ioan Popa este Aron Ioan Popa, fost parlamentar PDSR între 1996 – 2000 și PNL între 2004 și 2008.”Sursa: Europa Libera 4.10.2023

 6. Alaiul PSD+PNL nu au candidat credibil la Capitala,nu au avut niciodata in 30 de ani

 7. Propunerea lui Cîrstoiu este un ‘joc de glezne’, coaliția îl va susține, din umbră, pe Pie(r)done în lipsa unui ‘candindant’ surpriză.

 8. Eu o propun pe Maria Carneci pentru funcția de Primar General al Capitalei

 9. Astept cu nerabdare ESECUL de proportii al doctorului Carstoiu, sper ca bucurestenii sa-l trimita la plimbare cu Metroul!!

 10. @ lili 12:00
  + 10, Amin !
  Sau, cum se Zice prin Li🌈icia, A Man and A Woman, măR🤣g…

 11. Mda, nu stiu ce doctor e, catbo fi de breaz, dar omul e un ghiolban desavarsit. Discurs si aer de darlau trait bine si imbatranit deplorabil. Dar, ce si pe cine sa mire, ca doar e plamadit de Basescu, (editat) securista dovedita.

 12. nu e clar? finul a fost pus la comanda de erate ca sa iasa nicusorul sorisist!faptul ca consevele securiste firea si burduja n-au spus nici pis la alegerea acestui ghiolban, ca candidat al partidului comasat- spune tot despre cine l-a propus. acum, fie intre noi, am cumparat tablete pt alegeri degeaba?PS fara sa fiu fan piedone, mi-e mila de el vis a vis ce ii pregatesc golanii astia OUT DIN VIATA ADMINISTRATIVA si promovarea primaruluin ciorilor-puturosul securicilor!

 13. frati si surori:
  nu ca Cirstoiu e urat, ca e negru, ca e pleostit. e numai faptul ca se vede ca e un mediocru, pus acolo ca PSD si PNL sa ramana la putere.
  terminati cu Iohannis, cu Ciuca si Ciolacu. Cirstoiu si Rares Bogdan et Co se vor stinge de la sine de pe esichieru politic. romanu e poate naiv, poate si impiedicat, dar cand se impiedica si care ii vine mintea la cap!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.