Cultele religioase. „Parteneri esenţiali în construcţia binelui social”

Coaliţia de guvernare va acorda o atenţie deosebită proiectelor iniţiate de cultele religioase, care sunt „parteneri esenţiali în construcţia binelui social”, consolidarea dialogului dintre stat şi culte fiind parte a unui „demers firesc” în orice societate democratică, a scris luni pe Facebook preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă, după o întrevedere cu reprezentanţii cultelor, relatează Agerpres.

„Consolidarea dialogului dintre stat şi culte este parte a unui demers firesc în orice societate democratică. M-am bucurat astăzi să mă revăd cu reprezentanţii cultelor religioase din România şi să continuăm colaborarea pe care am considerat-o mereu prioritară şi ale cărei rezultate sunt cuantificabile şi astăzi (…). I-am asigurat pe toţi cei prezenţi că, alături de colegii din coaliţia de guvernare, vom acorda o atenţie deosebită proiectelor iniţiate de cultele religioase, parteneri esenţiali în construcţia binelui social”, precizează Ciucă.

El a mai transmis că, în faţa provocărilor legate de dinamica economică şi geopolitică, educaţia tinerilor şi dilemele etice ale evoluţiei tehnologice, „avem nevoie de perspectiva şi experienţa cultelor pentru a formula răspunsuri eficiente”.

„Fie că discutăm despre combaterea fenomenului consumului de droguri în rândul tinerilor sau răspunsuri prompte la discursul instigator la ură, soluţiile noastre trebuie să fie înrădăcinate în valori comune, precum toleranţă şi înţelegere”, conchide Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Corect😂😂😂! Toate bisericile sunt pline cu picturi ale infractorilor din politica romaneasca! Parteneriat spre bine, nu gluma! Ba, voi chiar sunteti atat de limitati incat ne vedeti si credeti prosti? Va invit intro oglinda si un necunoscut sa faca diferenta si sa dea verdictele! Ce ziceti voi infractorilor din politica, intrati in joc?

 2. Biserica nu are a face cu statul antihristic! Nu poate contribui la „binele” statului antihristic pentru ca acela nu mai e bine !

 3. Ma_Ciuca tu ce experienta ai in legatura cu sectele religioase? De ce te bagi k_kilotii …? „IEducatia” ti-ai facut-o pe tăpșan la Plenița ca tac-tu apevist nu te-a dus la biserica, asa ca HAI MARSH!

 4. pai cei mai mari sustinatori ai mascaradei au fost din culte- ! acum primesc”rasplata”.

 5. Romanistan! Vrem mai multe biserici. Nu spitalelor. Religia obligatorie la bac….. Suntem încă în grotă.

 6. Cultele religioase si binele social? Ce ciudatenie.Cei care manipuleaza masele …

 7. Fără alogeni în funcții publice !!! Ba inapoiatule,cum vine asta,Dumnezeu atot-putenic are nevoie de culte sa se apare? Este atat de analfabet incat ii srie popii discursurile ? Fugi ba cu cercu si te ascunde.In numele mnezeului ati ramas inapoiati si prosti.

 8. …asa disperat esti, recurgi la divinitate acum?…

 9. Fiind un popor creștin cu un procent foarte apropiat de 95%, mi se pare firesc ca biserica sa fie în centrul atenției, dar, as fi vrut sa vad realizările bisericii în ce privește educația civica și religioasa în formarea cetățenilor ( fie ei adolescenți, tineri și vârstnici). Din păcate, vreo 70% dintre creștini sunt foarte departe de învățăturile creștine. De ce? Pentru ca biserica, prin reprezentanții sai, nu își face treaba. În afara de slujbele clasice/tradiționale, foarte putini preoți se implica în educația cetățenilor. Și nu ma refer doar la educația religioasa, ci a formarii caracterelor. Intr-o societate creștină ar fi trebuit sa avem un popor educat, unde înjurăturile, calomniile, hoția, drogurile, prostituția, crima etc.,ar fi fost aproape inexistente. Care este rolul bisericii? Vedem comportamentul unor creștini în toată „splendoarea”, chiar la marile sărbători religioase. Forfota, gălăgie, îmbrânceli ( dacă nu mai apuc ramuri de salcie sau apa sfințită?), convorbiri telefonice etc. Dacă nu-i poate educa pe practicanți, cum poate schimba o societate? Încă o data intreb: Care este rolul bisericii? Statul ajuta cultele religioase, dar aceste culte cum ajuta acest popor ( prin tradiție crestin)?

 10. E omul in campanie. Ar putea pune un mic impozit pe averile bisericii , dar și un control pe banii primiți de la stat care nu sunt puțini pentru că și acolo e o mafie

 11. ,,Religia- o frază de dânșii inventată ” (Eminescu). Dumnezeu este știință,….., știința se studiază si cercetează. Priviți si analizați evoluția lumii,visele de letargie si reverie să rămână doar vise.

 12. Nea Ciuca vrea sa vanda niste colaci de la covrigaria amicului Marcel si nu stie cum, mai ales ca 80% din suprafata colacilor o constituie gaura, care trebuie prezentata ca o delicatesa. Cum se da OM cult, fiindca nu odata i s-a spus „culta-i ma-ta”, a incercat sa plaseze marfa partenerilor din cele 18 culte recunoscute de guvern. Doar ca a inceput cu Biserica Sfinților din Zilele din Urmă care nu-s covrigari, iar astia i-au revandut gaura de la covrig, pe dolari grei, sub forma de farfurie zburatoare, pentru inzestrarea FAR, Baza Aerianului de la Cotroceni.

 13. @Ochi, urechi, creier…
  „Religia, o fraza de dânșii inventată”, spuse proletarul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.