Culturi de canabis, în seră. Bărbat, arestat preventiv

Tribunalul Mureş a emis, miercuri, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat, care înfiinţase o cultură de canabis într-o seră din comuna Tăureni.

„La data de 18.06.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea unui inculpat, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în primăvara anului 2024 acesta a înfiinţat, dezvoltat şi întreţinut o cultură de canabis (iniţial indoor, după care a mutat-o într-o seră de pe raza comunei Tăureni) în scopul comercializării către consumatori de pe raza judeţului Mureş. În aceeaşi zi, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară fiind identificate şi ridicate 83 plante de canabis cu dimensiuni cuprinse între 40 şi 140 cm, aflate în diferite stadii de dezvoltare, ustensile folosite la întreţinerea culturii, precum şi alte mijloace de probă. Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, a arătat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, într-un comunicat de presă difuzat miercuri.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a arătat DIICOT.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Omul atât și-a permis să cultive,de ce l-au arestat ??!!

  2. ÎNCHIDEȚI-L PE CETĂȚEANUL ROMÂN! CLIENȚII RĂMÂN-VOR PLĂTI MAI MULT LANȚURILOR STRĂINE CARENUIA UDROG DOAR SE ROTESC DAR NU PICĂ !CU FRUNZELE DE PE 83 -ABIA SATISFĂCEA NEVOILE A 10 CONSUMATORI -S-A ARESTAT IANOȘ ORI GHEORGHE! VOR VENI RATEN ȘI BUTEN CU TONE ! BRAVO „OTORITĂȚILOR -BINE ȘI-NTRUNA VEGHETOARE”!

  3. Legea antidrog e stupida. Singura modalitate de anulare a interesului de a cultiva si vinde droguri e ca acesti cultivatori si comercianti de droguri sa fie siliti sa-si consume marfa. Atat ar fi suficient.

  4. MAAAI AVEEEM NEVOIEEE SI DE IAAAARBA… altfel nu merem sa carnitza de tun la rusnaci pentru gloria ciucanato!
    la ukkroci le-o legalizat taaat numa sa mearga la moarte pentru nato, le si trimite pe front orice au nevoie si acum le trimit si pe femei gravide si pe handilaii mentali, toata lumea la incolonare!
    LUPA ANTIDROG ESTE O LUPTA A STATULUI CU CETATENII!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.