Cum procedează Coreea de Sud în cazul AstraZeneca

Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat duminica aceasta că vor relua luni, 12 aprilie, administrarea vaccinului anticoronavirus AstraZeneca pentru persoanele de peste 30 de ani, după ce au suspendat inoculările cu acest ser pe fondul îngrijorărilor referitoare la apariţia unor cazuri grave de tromboză, relatează EFE.

Anunţul a fost făcut de Agenţia pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Infecţioase din Coreea (KDCA), care a recomandat totodată stabilirea unui sistem de supraveghere pentru detectarea timpurie şi tratamentul trombozelor rare având legătură cu acest vaccin.

KDCA a insistat că avantajele administrării acestui vaccin sunt mai mari decât riscurile potenţiale şi a cerut autorităţilor să continue programul de vaccinare conform programării „pentru a preveni infecţii grave şi decesul din cauza COVID-19”.

Guvernul de la Seul a suspendat miercuri administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor sub 60 de ani, profesorilor de la şcolile speciale şi infirmierelor din şcoli, ca urmare a îngrijorării în creştere legate de cazurile de tromboză.

Coreea de Sud a informat despre trei cazuri de tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca. Doi dintre pacienţi aveau în jur de 20 de ani, în timp ce în primul caz, înregistrat în martie, a fost vorba despre o femeie de 60 de ani care a murit.

De la începerea campaniei de inoculare, la 26 februarie, Coreea de Sud a vaccinat ceva mai mult de 1,1 milioane de persoane, adică 2,06% din întreaga populaţie. Circa 80% dintre dozele administrate au fost cu vaccin AstraZeneca, iar restul cu serul american Pfizer.

Obiectivul ţării asiatice este de a vaccina anticoronavirus 12 milioane de persoane până la sfârşitul lunii iunie şi de a obţine imunitatea de grup în noiembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Cand oamenii nu conteaza ci „avantajele administrării acestui vaccin sunt mai mari decât riscurile potenţiale”:))
    Vai si amar capitalism !

  2. Mi-e greu sa inteleg cum este acceptabil „stiintific” sa se vorbeasca de „imunitate de grup” cand in acelasi text admit ca ceea ce zisele „vaccinuri” pot PROBABIL asigura este doar ameliorarea simptomelor in caz de infectare sau re-infectare si, POSIBIL, de grave complicatii ori deces. Mai mult, vaccinatii sunt contagiosi, ni se spune ca pana la 14 zile de la vaccinare, dar de fapt nu se stie pana cand, iar in cazul de noi tulpini/varianti/mutatii, „vaccinurile” in circulatie nu prea mai au efct. Adica tot ce stim e ca nu stim nimic.
    Singurele certitudini sunt (1) ca nu exista niciun fel de certitudini si (2) e convenabil, ca asa lasa portita deschisa la necesitatea vaccinarilor in masa recurente, an de an, sezon dupa sezon, adica tinta acestui experiment!! QED
    Le-as spune o vorba aspra pe sleau…

  3. „Incertitudinea apare în situaţii partial observabile şi/sau stocastice, precum şi din cauza ignoranţei şi a indolenţei.”

    Definitie introdusa in wiki, in partea a doua, de catre un userist. E ca atunci cand ardeleanul a vazut prima data o girafa: „asa ceva nu exista”

  4. Trateaza simptomele …=… PROFITA de boala !

    🙂

    [Mai vor parlamentaristii romani IN EXCES DE ZEL SCLAVONIC …da LEGE cu OBLIGATIVITATEA VACCINARII ???
    intreb pentru ca la __”MIORITICI”___(=ciobani aculturati !) … totul e, posibil pe dos !]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.