Alertă sanitară în Coreea de Sud

Coreea de Sud a ridicat starea de alertă sanitară la cel mai înalt nivel după demisia a mii de stagiari din spitale care se opun proiectului de reforme în studiile medicale, au anunţat vineri autorităţile, relatează AFP.

Astfel, 8.890 de tineri medici, reprezentând 78,5% dintre stagiari, au demisionat, a declarat presei viceministrul Sănătăţii de la Seul, Park Min-soo, pentru a protesta împotriva planului guvernului de a creşte brusc admiterile în facultăţile de medicină.

Dintre cei care au demisionat, 7.863 nu s-au prezentat la serviciu, deşi scrisorile lor de demisie nu au fost acceptate oficial şi guvernul le-a ordonat să revină în spitale, a adăugat el.

Medicii sunt consideraţi angajaţi esenţiali în Coreea de Sud şi legea îi împiedică să facă grevă, guvernul afirmând în mod repetat ca demisiile în masă sunt ilegale.

Această acţiune colectivă a dus la anulări şi amânări ale unor operaţii, spitalele generale din Coreea de Sud bazându-se în mare măsură pe stagiari.

„Din cauza preocupărilor tot mai mari cu privire la daunele aduse sănătăţii şi vieţii cetăţenilor (…), nivelul de alertă în caz de catastrofă sanitară a fost ridicat de la ‘Atenţie’ la ‘Sever’ „, a declarat Park jurnaliştilor.

Este pentru prima dată când alerta este ridicată la acest nivel, în afara pandemiei de COVID-19. Guvernul va extinde temporar serviciile de telemedicină pentru a face faţă situaţiei, a adăugat Park.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

  1. Nu pot sa cred ca in Corea de Sud ,care este dirijata de capitalistii occidentali ,se intimpla asa ceva .Parca in ultimul timp chiar in tarile astea cu influenta occidentala ,au inceput sa se simta nemultumirile oamenilor.Eu aveam impresia ca numai in tarile comuniste oamenii sint nemultumiti .

  2. Romania: facultate de medicina la privat :)) in conditiile in care isi cumpara licentele, doctoratele si masteratele pe banda rulanta…progeniturile „medicilor” ramasi pe aici, care fac facultatea intr-o zi, cat a crescut Fat-Frumos, in poveste, shpagari si incompetenti sau pur si simplu NEPASATORI LA SUFERINTA (desfiintati mah juramantul ala, macar sa stie omul ca se duce la schilodeala si moarte cand ajunge pe mainile voastre!). liber la genocid. ce salarii au? vai saracii de ei…

  3. Jurământul despre care vorbiți este opțional. Dacă nu îl juri, nu pățești nimic.
    Nu căutați corectitudinea, omenia și dreptatea în rândul medicilor, pentru a-i condamna. Lumea medicala este similara societății românești. Asa sunt oamenii. Nu se trăiește într un glob de sticla, ci în societate.

    Defectele pe care enumerați se regăsesc la nivelul societății.
    Sunt și excepții, dar sunt atât de rare….
    Medicina nu mai este de mult o profesie vocaționale…din păcate…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.