Cum rîde un sas la Cotroceni?

Viața are și umor. În cazul nostru, mai rar. Ține și de perspectiva asupra lucrurilor. Dacă ne uităm încruntați la toate declarațiile lui Klaus Iohannis, nu ne rămîne decît să ne înfuriem și să zicem doar: Ai auzit ce-a zis b…. ăla de Iohannis? Nu-i frumos!

Este președintele nostru și putem să-i și zîmbim. Chiar să rîdem. Sașii nu rîd decît foarte rar și, de obicei, mint fără să clipească. Ca și ardelenii, ei sunt mai săraci într-ale humorului. Iar de rîs, rîd rar de tot. Aproape niciodată. Au un umor mai degrabă, englezesc, sec, invizibil, care nu se potrivește cu rîsul lui Caragiale.

L-ați văzut pe Klaus Iohannis cu cîtă seriozitate a spus că el este adversarul traseismului (navetismului politic)? Toată lumea știe asta, el ajungînd peste noapte în PNL și apoi în fruntea PNL-ului rămas fără cap (conducător) care trebuia să devină candidat la președinție. Sper că n-ați uitat de șoferul și traducătorul din povestea cu adopțiile de copii? Ați zîmbit, ați rîs sau ați înjurat? Eu zic că era de rîs! Un rîs nemțesc, dar rîs!

Vă mai aduceți aminte de povestea cu casele făcute din meditații? Tot de zîmbit, ca să nu zic de rîs! Una din alta, cu chiria și meditații ca matrioștile! Ați luat-o în serios? Chiar dacă profesorul suplinitor de la Agnita a ajuns primar și candidat, ne spunea povestea cu nucile jucînd sub pielea obrajilor. Adică strîngînd din maxilare. Sobru, sec, cu un rînjet imperceptibil invocînd ghinionul celorlalți. Vă mai aduceți aminte de povestea lui Călin Popescu Triceanu, chemat să treacă ALDE de partea PNL-ului pentru formarea unei alte majorități parlamentare?

Președintele este dușmanul traseismului politic. N-a zis el că va face o altfel de politică? Pas cu pas. Pînă la o sută de primari. Pînă la formarea unei noi majorități. Pînă la un guvern al meu. Pînă la „românii mei”, indiferent ce gîndesc și ce zic despre el. N-a vrut Tăriceanu să treacă de partea liberalilor? N-a vrut și la primele numărări de voturi s-a ars. Și la dezgroparea dosarelor, la fel. În vînătoarea de primari PSD-iști, Klaus Iohannis își păstrează umorul săsesc. Sec, rece, fără un strop de rîs. Doar cu maxilarele strînse: ”Nu pot eu să intervin!”.

Exact ca la achiziția de case, ca la adopțiile de copii, ca la toate prestațiile sale, de la așezarea în fruntea coloanelor de demonstranți la figurația de dulap la reuniunile de la Bruxelles. Cum să intervină el în viața PSD-ului? Doar îl înjură la fiecare apariție! Dotat cu un cîntar ultraprecis pentru măsurarea responsabilităților morale și a greșelilor politice, a eșecurilor economice sau juridice, el ne spune săptămînal rezultatul. Pe Se De!?

– Ce vreți?
Umorul lui Klaus Iohannis se exprimă cu maxilarele strînse. Ca și nemulțumirile sau înjurăturile.
De fapt, este greu de spus cînd rîde, cînd minte și cînd înjură! Nu-ți dai seama cînd te ignoră și cînd te pasează la SRI!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 33

75 de Comentarii

 1. Pentru k.w.y.este un non sens sa respecte legile statului de drept,mediocritatea proprie ii dicteaza permanent
  sa adapteze statul si partidul, ca o sluga proasta,intereselor lui meschine si paguboase pentru tara.
  In ce a ce se intelege prin umor,nu este cazul in privinta personajului,este un simbol… demn de dispret.
  De fapt pentru un politician cu staif,umorul este o forma de protectie.

 2. Specific pentru un PROFESOR DE MEDITATII, DE ESCROCHERII IMOBILIARE SI DE TRAFIC DE COPII. Caci, in astea este el profesor. NUMAI IN ASTEA, NICIDECUM IN ALTCEVA.

 3. Respectivul individ nu are pic de urmor.. el este doar un robotel…

 4. Cel mai important editorial scris de dl Nistorescu din ultimii 30 de ani! Dle ziarist!, Dl Iohanis: nu stie, nu poate, nu vrea! Orban: nu stie, nu are cunostinta, nu se implica!, Ciolacu: nu poate, nu are putere, este neimportant!!!! CUM BA PUTORILOR, NU ESTE IMPORTANT? Avem si noi, masa proletara, o data la 4 ani, instrumentul, ocazia,sa scapam de tumorile astea canceroase, gunoaiele sociale, sa le izolam, sa le incineram, si VOI le achimbati, intre voi, pe aceste jafuri, le protejati, ca pe niste odoare!, nu va dezlipiti de ele, nici de-ai dracului!!!!!Pleaca astia de la PSD la PNL, si viceversa, para este WC-ul Garii de Nord!!! In pixurile viitorilor alesi, stau miliarde multe de euro, relatiile externe ale Romaniei, sistemul de sanatate, etc! Dle Iohanis, dvs extirpati o tumoare canceroasa (psd) , si o replantati pe obrazul pnl (traseistii psd, gunoaiele). Votul de anul acesta este TOTAL COMPROMIS!! Dvs dle presedinte, impreuna cu PNL-ul, faceti parte din ce are romania mai infect, mai jegos, ce este refractar la primenire, la evolutie, la nou!!! Va place sa va balaciti in mocirla, precum porcii, v-am votat! Dar degeaba….Ne taiati mainile si picioarele, ne eliminati posibilitatea sa scoatem gunoiul din casa!!! Traiti degeaba dle Presedinte!!!! Mi s-au deschis ochii!!! Ati fost balacarit copios pe aici, acum cred ca pe buna dreptate!!! Acum votam ca niste bete de floarea soarelui, fara miza!!! Dvs si orban ne livrati traseistii, ca pe icre de manciuria!!!! Sunteti de toata scarba dle Presedinte…V-ati batut joc, in mod copios de votul meu!!! Sunteti cu totii de rahat….Cand aveti ciolanul, parca au intrat Dracii in voi….Ce faceti cu viitorul acestei tari? Si asta este tot neimportant? Ratatilor!!!!!!!!!!!! DLE NISTORESCU, CE NE FACEM ?????

 5. Il supraapreciezi pe Iohanis. El personal actioneaza extrem de putin din proprie initiativa. Este prudent, fricos, lenes si intr-adevar mediocru ca intelect si cultura. Ii dicteaza mereu altii, din interior sau din exterior. Poate vom afla candva cum de un astfel de personaj insipit,inodor si incolor a ajuns cu totul intempestiv presedinte de tara.

 6. Mâine este 23 August. Va fi duminică, prilej de întâlnire la biserica inimii lui cu saşii din FDRG.
  Vor COMEMORA actul de mare curaj al Regelui MIHAI, al ROMÂNULUI MIHAI! Vor COMEMORA cu dinţii scrâjnind, începutul sfârşitului pentru Vaterlandul înaintaşilor. Scrâjnind din măsele, EL râde de poporul român, ceas de ceas. COMEMOREAZĂ zilnic înfrângerile armatei imperiale la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz. Atunci, NIŞTE ţărani în izmene au pus pe fugă spielhosenii nazişti cotropitori. PAS CU PAS, IOHANNIS a recuperat moştenirea confiscată de la NIŞTE EVREI trimişi în lagăre de nazişti. Apoi, NIŞTE GERMANI, au fost deportaţi şi au primit în lagăre ruseşti lecţia de viaţă a vieţii lor. Copil fiind, l-au învăţat bunicii să râdă scrâjnit, să nu uite, să nu ierte şi să răzbune tragica lor karmă.
  Materialul genetic, istoria propriei familii, plus păcatele tinereţii au făcut din Iohannis un preşedinte şantajabil. Nici astea nu mi se par motive de râs… Giroscopul vieţii lui de SAS, numit de unii SOARTĂ, a făcut să nu aibă NIŞTE URMAŞI. Ca orice VERDE ÎMPĂRAT CU FAŢA CĂZUTĂ, ar fi dorit să aibă cui lăsa moştenire o ţară împinsă PAS CU PAS în anarhie. Cândva, NIŞTE ION şi NIŞTE GHEORGHE, vor merge la vot şi vor vota un patriot român să-i conducă… SASUL BICILIS ŞTIE ce i se va întâmpla PAS CU PAS. Poate el să râdă cănd i se spune că va sfârşi ca fiind imaginea unei fabrici de hârtie igienică sau prezervative pentru degete erecte?

 7. Cu greu i mi puteam inchipui inainte de aparitia persoanei in cauza in fruntea tarii mele ,ca ar putea exista un om cu atatea tare si mediocritati ,cu atata ura ,inversunare ,cu atata capacitate de a fura de a maslui de a minti si iarasi de a ura tot ce este romanesc Interlop de cea mai joasa speta ,hot de case ,falsificator de acte ,criminal cu mana DNAului ,Sri ului,a ucis cu sange rece el cu acolitii 68 de tineri la COLECTIV pentru a si pune guwernerul zero care intr un an a indatorat romania cu 20 de miliarde de euro ,bani dati la stapanii americani pe avioane si tancuri de mana a 2a A infiintat un grup de crima organizata in care el ca lider al unei organizatii de sorginte nazista a cerut si a primit de la primarul Sbiului care era tot el ,toate casele din centru orasului pe care le a dat la nazistii sai Pe cele mai banoase si le a insusit si cu ele facea bani si avere din inchirieriA pierdut in instanta casa data in inchiriere la Rafaizen-bank dar banii luati pe chirii fara drept nu i a inapoiat in schimb pe adversarul sau de moarte Dragnea l a inchis deoarece a angajat 2 femei pe nedrept Dragnea face 4 ani de parnaie degeaba iar el un hot de 5 ori mai mare este liberCe sa mai spunem de faptul ca a vandut copii la organe fapta intolerabila pentru care ar trebui sa stea 10 ani la puscarie

 8. E doar un slugoi pus pe capatuiala, nu il suspectați ca ar avea ceva inteligență. Nu il vad in stare fe jocuri politice, de strategii… E prea lenes la creier.

 9. Din pacate si inainte si dupa 1989 numai prostii si dobitocii conduc Romania

 10. Răspunsul nu comportă vreun interes, în schimb este de remarcat că acționează (intern și extern) la fel ca Băsescu și, și nimeni nu vrea să observe .

 11. Răspunsul nu comportă vreun interes, în schimb este de remarcat că acționează (intern și extern) la fel ca Băsescu și, și nimeni nu vrea să observe !

 12. Ticuta, am citit cel mai bun comentariu al tau. Am o singura observatie daca nu te superi, „romania” cu R. Felicitari, draga Tica.

 13. In tot raul exista si un bine, Dumnezeu nu i-a dat actualului presedinte urmasi, cine stie ce drum am fi urmat la finalul mandatului.

 14. Klaus si meditatiile? Baba si mitraliera! Ce parinte responsabil si-ar fi lasat copilul pe mana lui? Cine sa fi fost elevii pe care sustine ca i-a meditat? In nici un caz dintre cei carora le preda pentru ca facea naveta si nu avea timp, iar in Sibiu probabil ca, la vremea aceea era un cvasianonim care lancezea in plictiseala. Asa ca eu unul nu cred, si-a creat doar o legenda sa scape de un adevar incomod.

 15. E enervant cand intri online si te agaseaza publicitatea politica cu poze nai ceva ca in decanul basescian! Daca nu e pmp, e usr-plus, daca nu e usr-plus sunt alte mecle independenti care nu fac altceva decat sa te irite urat! Totusi, nu am vazut nimic publicitate de la psd online, ceea ce este chiar foarte bine! Amintiti-va ca in decanul basescian, toti politicienii care au avut poza publicitate online, au pierdut votul cetateanului! Doar asa ne-am descotorosit de lacomii imbuibati de ura si, „ocazie” buna a psd-alde de a-si sustine prin motiune colaboratorii care nu au fost votati, au fost eliminati la vot de cetateni! Deh, se poate si asa, adica „guvernul mieu bazat pe motiune troc” sa isi bata joc de cetateni impreuna cu trantorul principal al tarii avid dupa lacomie si bunastare fie si prin acte cu continut fals=sustinerea si mentinerea unui guvern/grup urias infractional! Poate sa afirme cineva ca nu e guvernul mieu?!

 16. Umorul ca umorul dar de râsu lumii cum știe românește nu spuneți. Și nu-l țipă nimeni pe televiziuni și în piețe Analfabetule. Nici doamnei pepsiglas. Domnul președinte Iohannis fost inspector de învățământ județean nu deosebește sensul cuvântului a gira adică a pune gaj, zălog, a garanta cu girația adică mișcare de rotire. Referitor la sași că nu știu râde și nu au simțul umorului și nu știu chefui, este fals. Am avut la politehnică trei colegi de facultate și unul doi ani și coleg de cameră. Este adevărat că mândria de rasă superioară nu și-o ascund. Unul medeșan a fost reparizat la Corabia la irigații. Corabia avea un restaurant Dunărea cu vinuri, gratare și taraf de excepție. Și-a adus tatăl de Mediaș un domn deosebit să tragă un chef. Colegul de cameră rădea cu poftă și când mai vine în țară ne întâlnim și-i tot cu umor bună dispoziție. Al treilea tot prolieten tovarăș de mers prin baruri și la Croco, de loc din Bistrița mi-a spus odată lăudând eu rigoarea nemțească, – Dragă să te fetească Dumnezeu un sas funcționar sau pe o funcție de conducere care să fie mai puțin sau mai rigid la minte, că îți mânânca zilele. Nu ai cu cine discuta, nu ieși cu el la capăt. Sași adevărați nu sunt neapărat numai cum scrie despre ei M.Sebastian în romanul Accident, sunt oameni harnici, voioși și care se țin de cuvânt.

 17. Dle Cornel Nistorescu! O replica din filmul,”Robin Hood” ,Nu exista oameni perfecti, ci numai intentii pefecte! Dl Ludovic Orban, nici nu este perfect, nici nu are intentii perfecte, sau macar bune!! Nu are deloc. Unul din marii agricultori ai Baraganului ILIUTA, presedinte, sau fost, la CJ Calarasi membru PNL, l-a ” subventionat” la grea suferinta, pe nea Ludovic, gurile rele spun, cu 10 000 euro pe luna cand nu era prim ministru!!! Iliuta top 10 Forbes Romania mare latifundiar in Baragan, a jucat cu careu de asi, cu orban!!!! Isi scoate parleala! Acum ludovic nu poate ,nu are habar de traseismul politic! E atat de dulce la putere….. dormi ca un prunc!!! Mamaliga nu face explozie, …..traseistii sunt mana cereasca pt dansul..Cred ca se tavaleste pe jos de ras,competente, traseism, cei asta???? Anul asta este ratat pt primenirea clasei politice, romania se va mai zbate in balegar inca 4 ani. Ludovic Orban? E baiat de baiat, Iliuta Calaraseanul? Ai inceput sa decartezi datoria? Omul e salon, fii baiat cu el!!!!!

 18. Se vede gena de dictator leneș la fiecare apariție publică a acestui individ care a ajuns președinte cu votul majorității românilor. De aceea zic: „Să ne fie de bine!”

 19. 2. Natura n-a fost darnică cu mine, in schimb, securitatea m-a răsfățat.
  3. Dacă Noe i-a dat lui Sim capul lui Adam, mie Dumnezeu mi-a dat, numai, goliciunea lui.
  4. Nu suflu niciodata in fata lumanarilor si a securitatii. Aduce ghinion.
  5. Imi plac casele de marcat boii. Întotdeauna le incerc pe mine.
  6. Am cerut ministrului Sportului sa le interzice sportivilor sa mai arunce discul, greutatea, ciocanul si bila. Bugetul este la limita suportabilitatii.
  7. În 2012 am vrut sa fiu prim ministru. Acum mi s-a împlinit visul.
  8. Mi-am luat doctoratul si am ajuns doctor ca sa ma pot consulta singur.
  9. Vreau sa fac o baie de multime covidata. Mi s-a sugerat,de către SRI, ca multimea vidata ar fi cea mai sigura.
  10. Mama a vrut să ma-nscrie, în clasa zero, la surdo-muti. Ca sa n-o dezamăgesc am fost alături de ea.
  11. Pentru ca am probleme cu prostata, naveta a devenit un nou stil de viață.
  12. Imi place sa am cravata asortata cu înălțimea si pantofii cu inteligenta.
  13. Întotdeauna fac dragoste in surdină. Mu-mi place sa ma vad muncind.
  14. Urăsc animalele. I-am spus-o si lui Orban.
  15. Cand eram primar la Sibiu, cei de la CCS Municipal mi-au solicitat 4 cosuri de baschet. Le-am trimis, pentru orice eventualitate, 6 tomberoane. M-am întrebat, atunci, de ce nu mi-au mulțumit?
  16. Cand m-au instalat la Cotroceni, cei de la SRI mi-au spus că am fost ales pentru UN MANDAT POSTAL CU RAMBURS. N-am inteles nimic si nici nu vreau sa-nteleg.
  17. Eu sunt ca si bivolul. Cand vad rosu in fata ochilor, uit ca mai am cap, ci numai coarne.
  18. Întotdeauna port masca cand merg la baie. Nu stiu ce miroase atat de urat in ea.
  19. Imi place sa alerg dupa iepuri cand merg la vânătoare de guzgani. Mi s-a spus ca sunt mai curajosi decât mine si am vrut sa constat daca e adevarat.
  20. La facultate, am vrut sa urmez cursurile de retorica, dar mi-a zis profesorul ca pentru oamenii înalți nu e un avantaj. Asa ca m-am orientat spre meditatii.

 20. proverb din zona sibiu
  SASU NUMA NALT SA FIE
  SA AJUNGA CU GURA LA SLANINA

  a fost votat de romani
  daca nu ar fi fost votat acum 6 ani si anul trecut
  mUE nu ar fi validat votul

  vezi belarus cu ongista sorosista
  nu ca tin eu cu actualul sef al tarii
  da de ce? BOGATIILE BELARUSULUI
  vrea si proful(fost) suplinitor de fizica de la sc gen 2 agnita ceva cascaval?
  sa il faca cadou la stapina angela?

 21. Cind vorbim despre sasalaul tradator. arogant, rinjit, scrisnit fata de romani si lacom de comfor-tabil fata de el si gasca lui de limbrici, inainte de a vorbi de ris, as vorbi de pedeapsa capitala destinata unor astfel de iude.

 22. Individul nu rade, ci ranjeste. Sasii sunt inceti de minte, dar fuduli si rai. Norocul lor a fost cu romanii din Ardeal, obisnuiti sa fie slugi. Iar acestie, au invatat de la sasi sa minta, sa insele si sa se fuduleasca. Doamne, trimite pe unul care sa-i stearga ranjetul de pe mutra!

 23. Rîde de noi ca l-am votat.Romanii cum sint ei trădători,nu au votat un roman la conducera tarii,au votat un neamt.Daca era patriotism si inteligenta la români nu am fi ajuns in aceasta situatie.

 24. Chiar nu poate sa râdă: simțul umorului este primul indiciu al inteligenței, iar la el cautam de 6 ani un semn, si degeaba.

 25. Si tot ardelenii ii ridica-n slavi pe liberali.
  Ps. Cand ai trait cu un jug austroungar la gât, acum defileze în pas de front in fata lui.
  Ps. Fierul PDL-ului, tot în Ardeal era. Asa ca Ardeal e fruncea. Paradoxul vietii: dupa un pitic care a tăiat salarii, vine un cetățean înalt care nu mărește pensii. Basescu poate fi multumit. I s-a împlinit pofta.

 26. Din curiozitate m-am uitat si eu pe un sondaj publicat de dv. si am observat ca doar vreo 40 si ceva deoameni,probabil cei care pazesc gradina cotroceni,au inteles ceva dintr-o conferinta de presa,fata de alti mai bine de 550 care n-au inteles nimic.IN ce tara traiesc Romanii?Jaleeeeee

 27. Am o obsesie cu un clip, scheci al trupei Divertis, ”Despre prostie” povestit de Ghighi Bejan. Acolo, printre altele se zice că ”…prostul nu râde. Se simte într-un fel… QED.

 28. Comicarii cu PSD !!! Sa nu-i mai recunosti ! Sa-i scuipam ca sa nu-i deochem ! Sa-i scuipam intre ochi ! P
  S– Iar JOHANNIS , este un barbat falnic… un adevarat teuton ! Ce-i al lui , e pus deoparte ! Parerea mea !

 29. Exact ca atunci cand a fost chestionat in privinta caselor dobandite(multe la numar si clar NU din „meditatii”):ghinion !

 30. daca suferi de nanism sigur ti se pare maret un amalgam de neamuri definite cu un cuvant sas, nu exista rasa pura si mai ales dupa cateva generatii, decat daca practica incestul. Si in neamul meu s-au nascut acum 120 de ani barbati falnici de peste 1,85 m, cu ochi albastri, care au aparat glia stramoseasca fara a fi sasi. Asa ca mai incet cu fala fara fala…complexul de inferioritate nu-ti va creste numarul circumvolutiilor. In istorie Aesop desi mic(capul mic, circa 600 cm3), a fost un mare intelept atat de vestit ca a devenit un simbol si dupa 2600 de ani.

 31. Priviti poza acestui impostorde la Cotroceni, acestui excroc imobiliar si veti constata cata ura emana privirea lui „blajina”! Un tradator si nimic mai mult, dar votat de niste capete seci!

 32. Asa-i coane Jorjica,iar ti-a imprumutat o rochie sa te mai calmeze..Normal ca a pus deoparte,7 case din meditatii,47 de dosare penale,sapca lui Trump,medaliile naziste,premierul lui,partidul lui,guwernul lui,wekeendurile lui,prostimea lui..Asa compenseaza megalomanul nea Klausica lipsa de barbatie.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Nu pot eu sa intervin..Ghinion.

 33. E doar un revansard ce de pe pozitia politrucului ajuns la butoane face totul pentru o satisfactie bolanda (nici nu conteaza ca mioriticii romani – mereu atenti la parerile altora), l-au facut inconstient jupan. Acest popor naiv asteapta simpaite de la cei carora in anumite momente le-a incurcat itele. O fi existand iertare, dar in nici o situatie iertarea nu este similara uitari. Ca-i mincinos, unsuros si limitat, este ales de o natie, cine a gresit mai grav aceasta ecuatie? Ca face campanie electorala si jocuri pro penelepre de pe pozitia de presedinte obligat la echidistanta, iar majoritatea sta pasiva cu degetul in nas – cine greseste mai grav? ….

 34. din curiozitate..ati fost vreodata la Agnita ? Orizonturi…
  Nu poti sa guvernezi Romania de la Sibiu….

 35. @ parere- realism spus cu voce tare. Cred ca e cea mai realista caracaterizare facuta ,in spatiul public,de un fost membru PDL,si fost ministru.
  Dacă era Plesu sau Liiceanu ar fi zis ceva de genul: vizionarismul domnului președinte e de invidiat. Nu conteaza ca pierdem educațional o generație. tot ceea ce conteaza e sănătatea ei fizica. Agricultura ,in Europa, se poate face si fara educatie. De sters la fund bătrâni imobilizată la pat, n-are rost sa mai amintim.

 36. Intotdeauna sasul rade ranjind. Este atat de simpatic!…..[Leo]

 37. 90% dintr-un Presedinte sunt consilierii.Asta cred eu ca e si problema.Am fost foarte atent si la ce i-a spus Basescu la predarea mandatului.

  Presedintele Romaniei ar fi trebuit sa aibe langa el oameni de calitate, de toate orientarile doctrinare.

  Mie personal mi se pare captiv politic.

  Sunt atatia oameni cu studii, academicieni pe bune, in Romania, oameni echilibrati, care (l-)ar putea ajuta.Iar intrarea intr-o zona de echilibru ar face ca Romania sa evolueze pozitiv, peste fixatiile politice uzuale.

  Daca nu iese din cheia politica fixista vom pierde 4 ani din viata.
  Contextul politic international va fi foarte ciudat in perioada urmatoare, nu prea mai e momentul de jocuri politice partizane.

  Deci eu personal nu cred ca-l vedem chiar pe dansul la iesirile de la Cotroceni.Si spun asta pentru ca parea un alt fel de om, la inceputul anilor 2000, cand vorbea si la emisiunile in limba germana de la TVR, intr-o alta cheie.

  Poate cineva nu-si face treaba ?!

 38. Dacă este român adevărat, C Antonescu are obligația morală de a spune poporului român cu ce a fost amenințat, „cumpărat” sau poate chiar șantajat pentru a se retrage din politică și cursa prezidențială și a lăsa locul liber acestui sas. Dacă nu o va face, probabil că urmașii îl vor așeza nu numai în galeria trădătorilor de țară ci și a celor de neam. Dacă țara românească trece prin momente cruciale și din cauza unuia ca el, poate ar trebui să înțeleagă că neamul românesc nu moare nici azi, nici mâine, nici după alegeri, nici peste 4 ani, nici peste zece, o sută sau două. Poate nu va trăi nici veșnic. Veșnic este doar Dumnezeu și timpul însă ceva nedeslușit îmi spune că sufletul și memoria românilor nu vor dormi și nu va adormi la infinit. Românii își vor recupera țara chiar dacă nu întrevedem ÎNCĂ, in ce fel, când, cum și sub ce formă.

 39. M-am săturat de ipocrizia asta a noastră, a românilor. Cine mama dracului l-a ales pe sas dacă nu majoritatea românilor? De ce ați votat un sas și nu un român? Răspunsul e simplu: fiindcă nu aveți curajul răspunderii. Mereu preferați un străin doar ca ulterior să dați vina pe alogeni. Asta-i ca și cu monarhia. Degeaba vreun pișvasăr de neamț pe post de rege când camarila-i tot românească. Cine-i pune în funcție pe toți (h)alogenii ăștia dacă nu tot marii… români de doi lei?

 40. Statistică INS în plină pandemie: Numărul deceselor din prima jumătate a acestui an, MAI MIC decât în primele 6 luni din 2019

  În timp ce zilnic suntem asediați, pe toate posturile, cu numărătoarea deceselor cauzate de covid-19, statisticile INS arată că în 2019, când nu venise pandemia peste noi, în România, în prima jumătate a anului, au murit mult mai multe persoane.

  În ciuda pericolului pandemiei pe care ni-l prezintă autoritățile, noile date ale Institutului Național de Statistică (INS) arată că în primele 6 luni din acest an în România au decedat cu aproape 6.000 de români mai puțini decât în prima jumătate de an 2019.

  Potrivit INS, în aprilie și iunie 2020 cei care au murit au fost mai numeroși decât în lunile corespunzătoare din 2019, dar în rest, fiecare lună din primele 6 de anul trecut a adus mai multe decese decât în anul de grație al coronavirusului.

  Totalul deceselor în prima jumătate a acestui an a fost de 130.766, iar în primele 6 luni din anul trecut totalul a fost de 136.541 decese.Decesele pe grupe de vârstă din 2020:

  Astfel,în luna iunie 2020, aproape două treimi din totalul numărului de decese s-au înregistrat pentru persoanele cu vârstă de cel puțin 70 ani (8.718 decese, reprezentând 41,4% din total, s-au înregistrat la grupele de vârstă 80 ani și peste, 5.014 decese, reprezentând 23,8%, la persoanele de 70-79 ani) și 4.217 decese (20,0%) la persoanele în vârstă de 60-69 ani.

  Firesc, la polul opus, cele mai puține decese au fost înregistrate la grupele de vârstă 5-19 ani (70 decese), 20-29 ani și 0-4 ani (fiecare grupă cu câte 103 decese).Sporul natural s-a menținut negativ în luna iunie 2020: excedentul decedaților față de născuții-vii a fost de 6.287 persoane. .

 41. Spectacol pe cinste, este roman de nationalitate sas.Tu spui de PSD care a fost mereu in cardasie cu UDMR? Prinzi muste ce faci?Atata prostie si ipocrizie la unii iti vine sa urli.Dar de interlopii lui Dragnea nu te ei ca nici ei nu sunt romani.Romani verzi cum aveti voi in cap nu mai exista.Au trecut pe la noi,turci,tatari,lipoveni, rusi,cumani,unguri,greci,aromani .Spune tu un roman din daci sa fie autentic.Aveti in cap propaganda ceausista din melodiile folclorice „noi suntem romani” Da si? Ce e cu asta? Apoi sa va uitati la mare,la munte,in ape si in paduri cata mizerie.In trafic cati giboni.Apoi in cartiere manele la maxim.Asta sa fie romanismul? Femei nenorocite de soti cu bataia,fete violate sau rapite.In sate se omoara cu toporul.Padurari atacati.Si sa ne intoarcem la sasi.Ai trecut prin localitati sasesti? Nu.E alt are,curat,oameni civilizati si respectuosi.In fine,atata timp cat in mintea unora aveti clisee nu veti intelege nimic.

 42. Dle Radu Humor! Meritati nota 10 cu coronita! Apreciez, si cred ca nu numai eu, efortul dvs pt publicarea acestui comentariu! Scurt, concis, interesant. Cotidianul,recunosc personal acest lucru, are foarte multi cititori, de o reala valoare! Acest lucru se vede din comentariile Dansilor….Felicitari domnilor/doamnelor, de la redactia acestui ziar!Am proprietatea cuvintelor,cred ca acest lucru este adevarat….Inca mai exista speranta in tara aceasta….Au ajuns alegatorii, mult mai inteligenti, decat politicienii! Trist, foarte trist…..

 43. Niciun popor care are un pic de mandrie nu voteaza un presedinte doar pentru ca are un nume strain. Si macar daca ar fi facut ceva bun ca primar in afara de furt de case si retrocedari la organizatii cu trecut interbelic dubios.

 44. Numai prostii au condus si conduc Romania?! Cine ti-a spus, domn Profesor Marga? Domnia sa doar pe ‘conducatorii’ astia vrea sa-i vada. Pe cei pititi ii menajeaza.

 45. „În Florida vor fi lăsaţi în libertate peste 750 de milioane de TANTARI MODIFICATI GENETIC. Proiectul privind ţânţarii modificaţi genetic a fost finantat de BILL GATES.”
  Nu se cunoaşte încă numărul anofelilor şi altor forme de dăunători din specia „rezist” răspândiţi pe tot globul prin ongeurile lui Soroş …..

 46. Crin Antonescu nu va spune (curand) adevarul. Categoric ca a procedat execrabil pentru un adevarat lider liberal indiferent cat de puternice au fost motivele care l-au silit sa ‘abdice’. Dar toti romanii inteleg ca la mijloc a fost mana securitatii. Chiar tinand cont de cei de afara, acestia actioneaza intotdeauna prin oamenii securitati. Este aiurea sa credem ca sasul executa de capul sau niste ordine primite direct de la baba Anghela. Sunt altii de-ai nostri care il ‘consiliaza’ pentru a nu fi ei (si bisnitariile lor) afectati inainte de toate . Restul prostimii nu conteaza pentru ei.

 47. Sovietul UE atunci cand nu ai nici un pic de cultura spui asemenea aberatii.Popoarele de-a lungul istoriei au fost conduse si de „straini” .Franta a fost condusa de un englez.Anglia a fostr condusa de un francez.Imperiul Roman a fost condus la un moment dat de goti.Rusia ce crezi cum a luat fiinta? Tu ori esti prost,ori te vrei sa pici de prost.Unii domnitori nu au fost in veci ai nostri.Crezi ca daca o tara se inchide sa fie doar ei intre ei se dezvolta ? Nu,se degradeaza.Dar nu intru in detalii ca nu ai pricepe.

 48. Un ” zmeu ” agramat face nota discordanta si prost argumentata . Ceilalti 46 de comentatori au o opinie critica la adresa ” sasului ”. Domnul Nistorescu poate sa scrie ce vrea . Este ziarist . Poate sa fie partinitor , sau , sa prezinte intentionat anumite fapte exagerand ( nu e cazul in acest articol ). Dar , domnul Miclea ? Asa de precis , concis si obiectiv . Din cate stiu , domnul Miclea are ceva carte si proprietatea termenilor. Superb !

 49. Ai dreptate, zmeule. Naționalitățile sunt folosite la alegeri în funcție de specificul lor, raportat la politicile conjuncturale de alianțe, din imediata perioadă a tuturor alegerilor apoi toate, inclusiv românii, sunt trimiși la remat. Așa a ajuns un președinte să danseze în genunchi și din buric pe lângă o doamnă, pentru voturi. Sute, mii, milioane, nu știm. Știm că și UDMR-ul votează pe criteriul naționalități sau naționalismului și nimeni nu are nimic de obiectat. Numai la români naționalismul e un defect, un păcat de moarte. Ești naționalist ești comunist, antieuropean, antiamerican, antigloalist,, încuiat la minte, etc. Oare de ce?
  Am înțeles tactica. Dar nu va funcționa la infinit. Odată și odată, tot se va rupe pisica.

 50. Ii pasa acestui sasalau infect de parerea voastra…..! Nu mai poate!

 51. La majoritatea intrebarilor NU A RASPUNS!Presa nu l-a taxat pt. asta ! totusi la o intrebare privind inceperea anului scolar a dat un raspuns care l-a facut pe Mircea Miclea (fost ministru invatam) sa-l gratuleze pe KLAUS JOHANIS ……”e un tampit ,e un dobitoc” !!!!!!!!!!!!!!!Cei care nu l-au votat stiau acest lucru ! La fel si cei care-l manipuleaza (un lucru grav pt tara ). !!!!

 52. Daca rade putin sau mai mult e una,dar mai important e ca rade de noi si nu cu noi!
  De ceva timp ne uitam la cascadorii rasului, cu Stan si Bran ,in varianta locala!
  Ce s-au potrivit pentru rolurile astea!

 53. Cand romanasii vor realiza peste 50 -60 de ani cati tradatori ,vanduti ,cozi de topor , au trecut pela carma tarii lor se vor crucii. Dar NU vor putea NICIODATA sa recupereze ce au pierdut, nici macar urmasii lor .Doamne ajuta si da minte norodului!

 54. Bravo domnule Nistorescu. Ați rămas singurul ziarist. Restul, slugi ale serviciilor.

 55. Iata dle,de ce uram noi politicienii! Dar in cazul lui Klaunus Magnus Stupidus, ura vine din trecut, din acel Unio Trium Nationum,. despre care generatiile de azi habar n-au, cu mici exceptii! Acest individ,. modest mobilat, ne-a fost „livrat” treptat, intai cu adjunct la Inspectoratul de invatamant Sibiu, apoi sef la aceiasi institutie, dupa careprimar si uite asa, candidat pe premier, candidat la vice premier,pe urma vice la PNL, ca apoi sa puna mana pe partid, in sfarsit candidat la presedintia tarii si iata-l in functie, imberb si fara scrupule! Sa-l fereasca Dumnezeu de apele involburate ale Oltului la Carligul Mic!( pe timpuri)!

 56. Constat ca toti presedintii Romaniei direct sau indirect au fost pusi de globalismul mondial la putere folosind mintirea populatiei prin promisiuni mincinoase cu ajutorul internetului si televiziunilor.
  Cine iubeste strainii ramane fara tzara lui romaneasca.
  Jos Sorosh…jos Joiana.

 57. Saxo-sexo-fonul! Educație sexuală… la românii de toate vârstele și nediscriminarea minorităților rău famate! A bandelor de răufăcători și a rețelelor de interlopi. De la saxoni i se trage!

 58. Ce devine evident pe zi ce trece este faptul ca individul este un mincinos notoriu Cei care l-au propulsat acolo in locul pe care nu l merita sunt cutrele securiste ale lui Ceausescu

 59. Ma tem ca ~imparatul~ l-a vrut…dintre cei ardeleni care i-au avut vecini pana la emigrarea,postrev. la muter, putini i-ar fi votat..nu aveau vana de conducator..erau vicleni cu dorinta ardenta de parvenire si dictatura,rai , agresivi la betie si manie,iar unii ,nu toti erau lenesi..la minte ,mai coborati iar cei ageri stiau sa aleaga potecile facile si convenabile.. totusi pe fata se aratau adaptati fata de regimul comunist care i-a socotit egalii romanilor, au avut drepturi, viata buna etc….

 60. base ne-a ras ca dracu/ in fata(rade si acum), nea/ilici ne-a zambit larg pana la urechi,la fel ca si ludovic.o dar fake , ne-au adus unul rece din zona lor inghetata ca sa ne mai potoleasca din rasul pe noi, ca ro. rade si cand il doare…ARE UMOR, deci e inteligent dar prost!!!

 61. Trebuia să fie presedinte un sas ,pentru a se lamuri romanii cat de deștepți și cinstiți sunt sașii din Romania!
  Li s-a facut multa propaganda de-a lungul istoriei ca ei sunt harnici si destepti ,iar romanii sunt prosti si lenesi!

 62. nu rade. Rânjeşte ca un lup viclean in blana de oaie care e gata sa infulce prada!

 63. Imperiul roman cand a fost condus de straini adica gotzi si traci s-a DESTRAMAT DEFINITIV.
  Imperiul bizantin cand a fost condus de ARMENI s-a DESTRAMAT DEFINITIV.
  MIROIULE chiar vrei ca soarta Romaniei sa fie destramarea definitiva???
  Ada ca trebuie sa fim condusi doar de ETNICI ROMANI altfel DESTRAMAREA E APROAPE.

 64. Deoarece nu poate, tragem concluzia ca domnia lui e impotent. Aceasta explica si lipsa doamnei din dormitorul Cotroceniului.

 65. Oare ce ar zice neamul lui, sasii, daca nu plecau din Romania, l-ar felicita. ar incerca sa-l indrepte, ar avea pe cine!? Oare se inrolau si ei in cohortele de sparanghelisti sa ajute Germania, plecau la ingrijit batrani prin vest, riscau sa-si piarda sanatatea, sa moara avand in vedere perfidul virus Coronavirus?
  Spun unii din Domnii comentatori ca de vina sunt ardelenii pentru faptul ca a ajuns conducatorul tarii fara sa vada si una din cauze, cum dupa castigaarea alegerilor oltenii, regatenii (cei din sud), cu domnul Dragnea in frunte si-au dat cu stangul in dreptul in felul cum au alcatuit Guvernul, cu specialisti iarasi din sud, schimbarea Guvernului dupa cum cheful
  unora… Cred ca-si dau seama ce sacrificii pe ardeleni sa reziste intre unguri si sasi. Acum ar fi randul celorlalti romani exardeleni, mai numerosi si cu sange in instalatie, sa rezolve acest neajuns cu acest conducator, ca romanii din Transilvania cand a venit ceasul nu s-au lasat calcati in picioare s-au revoltat: si-au aparat cauzele in Institutiile din Viena, Budapesta, au cazut martiri, au facut rascoale…
  Cat despre Domnul Presedinte sunt suficiente sfaturile Domnilor comentatori, numai sa le vada, sa nu pateasca ca Domnul Ceausescu asa cum se spune acum ca era mintit, nu era informat
  Doamne ajuta!

 66. Deci mai avem inca o „peroadā” de 4 ani de johanism cu executare de suportat… nu ne-au fost de ajuns 10 ani de nenorociri bāsiste si inca 6 ani de nenorociri si urā johanistā. Doamne mai fii si de partea noastrā!

 67. @MIROIU , imperiul roman si-a meritat soarta.Coruptia si decaderea morala au dus la desfiintarea lui ca imperiu.Sa stii ca bastinasii chiar isi doreau o salvare a imperiului din exterior,pentru ca din interior nu se mai putea.Erau gasti cu imparatul lor si o armata de stransura.Se zice ca Bizantinul ar fi imperiul roman de rasarit. Dar nu intram in detalii.Voiam doar sa spun ca atunci cand o tara se degradeaza din interior nu ai ce sa-i faci daca singura nu vrea sa se ajute.Despre noi se spunea ca ne distrugem singuri.Si otomanii si grecii ne-au salvat de mai multe ori luandu-ne sub influienta lor,punand hagi sau fanarioti. Cred ca daca ai fi sincer ai vedea starea in care ne aflam.De la interlpi, cocalari.Manele la maxim peste tot si o mizerie greu de suportat.Plus crimele si violurile .Procurori care favorizeaza infractorii etc…Anticovizii care se revolta dar nu stiu impotriva cui.Iar spitalele sunt pline.Sunt revoltat ca ,desi le arati unora starea in care ne aflam,nu,ei vin cu lozinci ca avem o tara frumoasa dar vin strainii sa faca ce ?Daca pleci dezamagit ca ai terminat o facultate cu note mari,dar locul este ocupat de un nemernic pus politic .Institutiile statului sunt intesate cu amante si oameni uitati de vremuri si incatraniti.Politia te amendeaza pe tine simplu cetatean,dar pazesc inmormantarile interlopilor.Jandarmul tie iti da in cap daca protestezi,dar sunt mielusei in preajma camatarilor.Sunt amendate mamaiele de la tara cu legatura de patrunjel,dar se fac ca nu vad gibonii care te fura in piate dar iti iei si o mama de bataie daca te revolti.

 68. Probabil aveți cele mai multe vizualizări. Va fi bine :” de bună sama”, președintele fără nume, ( l-am cam uitat), va face din ce în ce mai multe prostii. Asta știe, asta face! Va fi bine : din câte îmi amintesc, NU suntem în 1918, înainte de inventarea penicilinei, cea laureată cu Nobel! Va fi bine și fără acest președinte. Cel fără de nume!

 69. @Miroiu – ai dreptate, cu exceptia enormitatii „anticovidice”. Consuma mai putin TV sau deloc! Nu exista nici un virus, baiete, informeaza-te pe bune si, repet, nu de la TV! Spitalele sint pline? Serios? Pline de ce? De cine? De aer comprimat? De mincinosi criminali? Ai auzit de avocata Diana Iovanovici-Sosoaca? Caut-o pe FB si nu te vei mai abera despre C-19!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.