Cum va arăta lumea în 2030

Reprezentările viitorului de la Hollywood sunt de obicei destul de exagerate: mașinile zburătoare din „Blade Runner“ sau plăcile aviatice din „Back to the future II“.

Un studiu realizat cu ajutorul a peste 800 de experți în domeniu prezintă modul în care va arăta lumea din viitor. Ei au realizat un top 7 al celor mai incredibile tehnologii pe care le vom vedea în jurul nostru până în 2030, notează businessinsider.com.

l Roboți industriali. Aceștia sunt deja prezenți în industriile producătoare de mașini, de mobilă și nu numai. În viitorul apropiat, roboții vor lua locul unor meserii făcute de om, precum cea de farmacist. Experții preconizează că această schimbare se va petrece până în anul 2021.

l Senzori. Internetul este o rețea aflată în plină expansiune și este prezent zilnic în viața noastră. În viitor, acesta va fi o componentă activă în îmbrăcămintea pe care o purtăm și chiar pe trotuarul pe care mergem. Până în 2022, un trilion de senzori vor fi conectați la rețeaua de Internet.

l Medicină. Imprimarea 3D a revoluționat deja industria medicală. Această tehnologie a fost folosită pentru a înlocui o parte a cutiei toracice, însă până în anul 2024 ar putea fi folosită și pentru transplantul de organe.

l Internet. În cadrul acestui studiu, 79% din participanți sunt de părere că Internetul va deveni un drept fundamental până în 2024.

l Telefonie mobilă. Componentele electronice vor continua să crească în potențial și să scadă în dimensiune. Astfel, 80 % din experții implicați în acest studiu cred că până în 2024 oamenii vor intra în posesia telefoanelor mobile implantabile. Mai exact, în loc să comunice pe cale orală, utilizatorii vor putea să își transmită gândurile cu ajutorul undelor cerebrale.

l Automobile. În prezent există numeroase aplicații care le permit utilizatorilor să găsească cel mai scurt drum, cea mai apropiată benzinărie sau să cheme un taxi în doi timpi și trei mișcări. Acestea le-au schimbat deja perspectiva proprietarilor de automobile. Astfel, până în 2026 aplicațiile vor fi din ce în ce mai prezente în viața conducătorilor auto, sunt de părere experții.

l Inteligența artificială. Roboții sunt capabili să învețe din greșelile trecutului și să automatizeze decizii dificile, bazându-se pe date complexe. Experții sunt de părere că inteligența artificială va fi prezentă în fiecare companie până în anul 2026.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. La noi se va investi mult in teleportare. Banii vor fi teleportati direct in buzunarele politicienilor care nu vor mai fi nevoiti sa faca acte de coruptie cu sacosa de plastic si valijoara cu numerar.

  2. Pana in 2025 se va da Bitcoin la liber,cate un carton de 30 bitcoane la toata lumea, sa ajunga !

  3. Se poate să fie așa. Multe previziuni citeam în Almanahurile de excepție ale sfârșitului de an, in anii șaptezeci, unele s-au dovedit utopii impunându-se însă altele la care nu visam. Sufletul pe care-l primim de la Dumnezeu nu s-a schimbat nici la noi nici la cei veniți după noi și nici nu se va schimba. Există la decidenții lumii din prezent aceeași obsesie care au avut-o și comuniștii crearea “omului de tip nou”. Aceeași eroare se perpetuează neînțelegând că oricât vei șterge creierul cuiva, oricât îl ce îndoctrina, ori câte cipuri îi vei îngloba și-i vei perverti sufletul copii lui sunt omul creației frumos “ după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și creat să gândească și să acționeze liber.

  4. Pai daca ne-am lua dupa expertii anilor 50 … in anul 2000 trebuia sa avem aparate individuale de zbor, sa mancam doar niste pastile cu gust de alimente si alte stfel de balarii visate de ei.
    Deci … sa ne mai lase in pace expertii astia ca nu vrem sa visam a proasta. Sa viseze ei daca vor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.