Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi deosebit de caldă și zilele următoare, chiar și cu 15 grade mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 18 grade. În luna februarie, vor alterna perioadele calde cu cele reci.

„În acest sfârșit de săptămână, vor fi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Ziua de duminică va foarte călduroasă, așteptăm maxime chiar și de peste 15 grade în partea de sud-est a țării, estimăm chiar 18-19 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, însemnând cu mai mult de 15 grade față de cum ar fi normal la început de lună februarie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Teodora Cumpănașu, meteorolog de serviciu.

Reprezentanții ANM au menționat că în următoarele zile vremea va fi frumoasă, cu temperaturi peste normalul acestei perioade, astfel, joi vor fi maxime de 14 grade, iar vineri, vor mai urca până la 15 grade, iar minimele vor fi, în mare parte a țării, tot pozitive. Doar în depresiuni se vor înregistra, pe timp de noapte, chiar și -10 grade.

„Nu scăpăm nici de precipitații care în extindere, începând de vineri seară, chiar și sâmbătă. Vor fi sub formă de ploi, pe arii extinse în jumătatea de veste, unde devin moderate cantitativ, ceva mai puține și mai slabe, în rest. Așteptăm și la munte precipații sub formă lichidă, în special la altitudini sub 1500 de metri, dar cu riscul de producere a poleiului, iar la altitudini mai înalte, predomină ninsorile, care temporar sunt asociate și cu intensificări ale vântului”, a adăugat meteorologul.

În ceea ce privește vremea pentru luna februarie, vor fi intervale cu vreme caldă, dar și cu temperaturi scăzute.

„Cu siguranță, în luna februarie se va întâmpla ca în ianuarie, vor fi altenanțe între perioadele reci și cele calde, să nu uităm că ianuarie a avut temperaturi minime sub -20 de grade nu numai în zonele depresionare. În prima jumătate a lunii, domină masa de aer cald, dar la sfârșitul lui februarie, cu sigurnță, vor fi intervale și cu vreme ceva mai severă”, a precizat Teodora Cumpănașu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Decat inundatii care nu se mai termina,ca in Franta ,mai bine cald si bine!Poate se intorc si pasarelele,dar numai daca sunt prinse in programul de guvernare PSD!

  2. După valul de aer cald și umed ( care se va termina duminică) , pentru începutul săptămânii viitoare vremea se va ameliora dar se va răci mult, mai ales noaptea.
    Acest salt de la cald la rece e o evoluție moteorologică absolut normală , nicidecum o anomalie a acestei ierni.
    Aerul cald care vine din Mediterana, el este dislocat de acolo de un aer mai rece, polar. Întotdeauna aerul mai cald ( unde presiunea e mai scăzută) atrage spre el aerul mai rece ( cu presiune mai ridicată) astfel că un proces meteorologic complet cuprinde o încălzire a vremii și o răcire .
    Meteorologii noștri prezintă fenomenele separat, ca să ne sperie cu mama natură ( dușmănoasă și imprevizibilă) !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.