Ieșiri din conflict cu instrumente creative

Cuplu artistic de 14 februarie

Artista Ruxandra Hule revine la Muzeul Național de Artă Contemporană (Strada Izvor 2 – 4, București) cu proiectul „Noi împotriva noastră“.

Descris drept un „date“ artistic, este coordonat de Ruxandra Hule și dedicat unui cuplu de orice natură (părinte/copil, cuplu, prieteni, parteneri etc.) disponibil să-și pună relația la bătaie timp de o oră, dezlipită de rutină.

Performance-ul 1-to-2 se adresează atât duo-urilor fără experiență artistică, cât și celor de artiști sau creativi. Artista propune un traseu în care textul, cuvintele, desenul, modelajul – realizate în doi declanșează reacții spontane. În acest cadru relaxat, fără reguli, artista își propune să descopere noi modalități de exprimare a emoțiilor, gândurilor, stărilor atât personale, cat și comune. În acest fel, fiecare performance creează un spațiu unde doi au ocazia să se-ntâlnească dincolo de rutina zilnică, unde pot explora o realitate diferită, scoasă din zona de confort comună.

Ruxandra Hule va arhiva, cu acordul participanților, materialul generat, în vederea realizării unui proiect editorial mai vast, care conține o colecție de propuneri performative și text – instrucțiuni pentru cupluri. „Prin instrucțiunile ghidate și propunerile interactive ale artistei Ruxandra Hule, unul îl întâlnește pe celălalt într-un cadru creat de ei înșiși, unde gândurile, emoțiile și limbajul acestora întâlnește noi reguli de confruntare, unde se negociază noi teritorii comune și spații de introspecție, sau se fabrică/provoacă o oază de intimitate pentru înțelegerea profundă a nivelelor parcurse împreună, consumate separat“, au arătat organizatorii.

„Noi împotriva noastră“ este un cumul de experiențe anticonflict care provoacă duo-urile participante la descoperirea de noi modalități de percepție a celuilalt, care, în cele din urmă, ne sensibilizează și ne transformă în ființe sociale mai eficiente, mai prezente. Seria de întâlniri pe care le puteți programa are loc de pe 14 februarie, de la ora 17.00, până pe 18 februarie, la 21.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.