Dacă nu Serena Williams, atunci cine?

Serena Williams este prima vedetă de tenis care şi-a confirmat participarea la US Open, turneul de Mare Şlem care va începe la sfârșitul lunii august fără spectatori.

„Aştept cu nerăbdare să joc la US Open 2020. Cred că Federaţia americană va face o treabă bună pentru a se asigura că toată lumea va fi în siguranţă. Este o nebunie. Sunt încântată”, a spus, într-un mesaj video, Serena, care va încerca să câştige, între 31 august şi 13 septembrie, al şaptelea său trofeu la Flushing Meadows.

Marţi, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a dat undă verde Federaţiei americane de tenis (USTA) pentru organizarea turneului, mult timp ameninţat de pandemie.

Prezenţa Serenei Williams reprezintă o susţinere puternică pentru USTA, care şi-a văzut proiectul contestat de mai mulţi jucători, între care starurile Novak Djokovic şi Rafael Nadal.

Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, Ashleigh Barty, dar şi Simona Halep s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din Statele Unite ale Americii.
Djokovic, actualul număr unu mondial, a calificat recent drept „extreme” directivele sanitare şi de securitate propuse iniţial, în timp ce Nadal a estimat că nicio competiţie nu ar trebui reluată „cât timp situaţia nu este în totalitate sigură”.

Conform noului protocol prevăzut, jucătorii vor fi testaţi pentru Covid-19 înaintea plecării lor la New York, unde se va derula şi turneul Masters 1.000 ATP mutat de la Cincinnati (22-30 august), urmând să fie supuşi apoi altor teste la sosirea lor şi pe tot parcursul sejurului în metropola americană, o dată sau de două ori pe săptămână.

„US Opens se va desfăşura în Queens, NY, fără fani în tribune, în perioada 31 august – 13 septembrie. USTA (n.r. Asociaţia de Tenis din Statele Unite) va lua măsuri de precauţie extraordinare pentru a proteja jucătorii şi antrenorii, incluzând testele, curăţenia sporită, spaţiul suplimentar în vestiare şi cazare şi transport dedicată participanţilor”, a fost mesajul lui Andrew Cuomo.

„Nu vom putea împiedica în totalitate o persoană să contracteze maladia, însă vom putea împiedica o epidemie majoră”, a declarat dr. Brian Hainline, preşedintele grupului de consiliere medicală al USTA.

Anul trecut Grand Slam-ul american a fost câștigat la feminin de Bianca Andreescu, după o finală cu Serena Williams, iar la masculin de Rafael Nadal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Anul asta castiga Serena US Open ca nu va avea adversare pe teren !Asta-i viata !

  2. Bună fotografie cu racheta de tenis. Amitește de poezia lui Veronica Porumbacu “O Europă, superbă Europă, toată te am în mine”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.