„Dacă surpriza acestui Euro ar veni de la România?“

sirsa foto FRF

 

Dacă presa din Belgia și Ucraina, două dintre rivalele noastre la turneul final al EURO 2024, ne privește de sus și putem spune că suntem socotiți ca un fel de victime sigure, nu la fel stau aprecierile făcute de mass-media din Marea Britanie și din Franța, două dintre țările ale căror reprezentative pot avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru trofeu.

 

Ucrainenii chiar sunt peste măsură de ironici de parcă naționala lor ar fi o forță a Europei și scriu că România nu are nici un jucător care să iasă în evidență. „Cine e principala vedetă a României e o întrebare dificilă pentru că o astfel de persoană n-a fost încă găsită. Sincer, nu există un jucător de top aici.

Cu totul alt discurs au cei de la Goal.com, pentru care faptul că România a terminat grupa preliminară, înaintea Elveției, neîvinsă și primind doar cinci goluri este dovada că va fi greu pentru oricine să îi marcheze acestei echipe naționale.

„România pare să fie o echipă foarte solidă. Nu numai că a terminat pe primul loc în grupa de calificare, dar a făcut-o fără să piardă vreun meci. Fotbalul românilor nu va fi deosebit de interesant, dar sunt o unitate defensivă de temut. Și, după cum au arătat ultimele ediții ale Campionatelor Europene, trei remize plictisitoare pot fi suficiente ca să treci de faza grupelor. După aceea, se poate întâmpla orice“.

Cuvinte de apreciere apar și la jurnaliștii de la publicația franceză onlie RMC Sports, aceștia văzând naționala lui Edi  capabilă de a face un turneu final remarcabil.

„Dacă surpriza acestui Euro ar veni de la România? Românii sunt capabili de surpriză și au făcut deja senzație, terminând campania de calificări pe primul loc, în fața Elveției. În 2016, tricolorii aproape au surprins Franța în meciul de deschidere al Campionatului European, terminat cu victoria Les Blues. Înainte de a lua în calcul calificarea, românii vor aborda această ediție din 2024 cu ambiția de a câștiga un prim meci la Euro. Ei au o victorie la aceste turnee finale, care datează din 2000, cu Anglia (3-2). De remarcat că România îl va avea la acest Euro pe un anume Ianis Hagi, mijlocaș la Alaves și fiul lui Gheorghe Hagi, idolul poporului român“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

 1. Terminati cu prostiile…
  „Surpriza” acestui campionat (acum si in vecii vecilor) va fi Ucraina !
  Chiar ma mir cum marile publicatii si-au permis sa titreze ca Romania va juca IMPOTRIVA Ucrainei !!!
  Romania (si nicio tara europeana) NU va juca niciodata impotriva Ucrainei ci ALATURI de Ucraina, chiar daca discutam despre fotbal !!!
  Shalom ! Slava Z !

 2. „Dacă surpriza acestui Euro ar veni de la România?“ !?!?!?!? Mai baieti, avevti cumva vise erotice??????

 3. sunteti inepuizabili,nimic nu va aduce cu picioaele pe pamant

 4. Ha, ha! Mai zâceț’ voi una: surpriză ar hi să ia(goluri, zâc) numa’ câte ‘ncap în tolbă…

 5. Mda … o „surpriza” la fel de mare ca echipa Romaniei de rugby, la ultimul CM ! …

 6. Toate ca toate,dar cand am vazut ProTv-ul ca deja a facut film pentru o adunatura care nu-si merita nici apa … Si,mamaaaa,ce mai hlizeala la un moment dat,cu vedetele limbiste in frunte cu chatista aia de Caragea si madame Esca …. Si pentru ce ? Pentru o adunatura care a terminat pe primul loc dupa meciuri cu scursurile Europei ? Mai,voi chiar ati fumat tot ? Pai,luni,cand o veni Slava Ukraina peste ei,sa vedeti voi musaca romaneasca,facuta de bucatari ucrainieni.Iar sambata viitoare,varza a la Bruxelles cu carne tocata romaneasca.Si apoi? Apoi,blazare,scuze,comenteala,inca o pierdere de timp in compania Slovaciei si hai spre case flacai,ca iar v-ati facut de rasul rasului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.