Dan Diaconescu nu poate părăsi ţara

Fostul patron al OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind astfel menţinută şi obligaţia ca acesta să nu părăsească ţara. 
Judecătoria Constanţa a decis, vineri, să menţină controlul judiciar faţă de Dan Diaconescu, măsura urmând să fie verificată cel târziu până la data de 8 iulie.

De asemenea, instanţa a respins ca neîntemeiată solicitarea avocatului lui Diaconescu de încetare a obligaţiei acestuia de a nu părăsi ţara.

Decizia nu este definitivă.

Dan Diaconescu a fost trimis în judecată în august 2023.

Conform procurorilor, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în jurul datelor de 19 şi 22 noiembrie 2020, a întreţinut raporturi sexuale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti.

Alte infracţiuni au fost comise în staţiunea Olimp şi municipiul Constanţa, susţineau anchetatorii.

„În jurul datei de 20.09.2020 şi în jurul datei de 22.09.2020, inculpatul D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 20.09.2020 şi 400 lei la data de 22.09.2020), în timp ce se aflau în camera unui hotel, situat în staţiunea Olimp din judeţul Constanţa. În jurul datei de 15.08.2021 şi în jurul datei de 16.08.2021, inculpatul D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 15.08.2021 şi 400 lei la data de 16.08.2021), în timp ce se aflau în dormitorul apartamentului martorului G. G.-V., situat în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanţa”, se menţiona în comunicatul transmis la acea dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. DAN DIACONESCU = Un Om PERICULOS DE INTELIGENT , de talentat si de b i n e . intentionat , care pune in mare pericol Sistemul Ticalosit Conducator din Romania u-europeana .

    asadar …….

  2. da poate nu, exista prezumtia de nevinovatie. …dupa alegeri apele se vor linistii…ne-a spus Ciolacu: facem coalitie ca sa luptam impotriva…ca si pt Ursula…apele sunt limpezi doar in vise…

  3. Extraordinar…..mai aveti din astea….
    Eu credeam ca s-a emis vreun decret de arestare ptr iohanis, ciuca, ciolacu (ma rezum numa’ la astia) pentru tradare de tara…inalta tradare……

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.