Dan Puric, mesaj către președintele Iohannis

Invitat de Adrian Artene, în cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”, maestrul Dan Puric aruncă săgeți bogate în materie cenușie către „actorii” realității politice.

Citând din fostul prim-ministru al României, Titu Maiorescu, Dan Puric concluzionează amar, însă atât de real:

„Apropo de cultură, mi-a venit în minte un citat din Titu Maiorescu, care spune că «un popor poate să trăiască fără cultură, dar cu o cultură minoră moare». De asta a vrut să facă o cultură minoră în România, ca să moară poporul. Fără cultură, el trăiește prin spirit, prin credință. Dar când faci o cultură minoră, îl distrugi. Cultura e o busolă. Un om care are valori nu numai că se autoreperează, dar se și orientează. Ăștia prin «România educată» reeducă și distrug valurile.”, i-a declarat Dan Puric lui Adrian Artene.

Mai mult decât atât, marele om de cultură are un mesaj direct către președintele României, Klaus Iohannis, un mesaj care are legătură directă cu o declarație pe care a făcut-o primul om din stat.

„Domnul președinte a zis că punctele cardinale sunt homosexualitatea, LGBT și teoria de gen. N-am nimic cu oamenii respectivi. E o realitate aia, dar nu faci din ea politică. Aia e o realitate clinică. Nu faci din clinică politică. Domnule președinte, nu sunt astea punctele cardinale ale poporului român. Sunt credința, cultura, tradiția. Cum ți-ai permis să spui asemenea abjecții? Și atunci intră mărturisirea. Pentru că, vezi tu, o moștenire se lasă, dar nu se lasă ca și cum îți las eu acum ceasul. E un proces lent, un proces dificil de a lăsa.

Spune părintele Stăniloaie că neamul este când copilul privește în ochii tatălui și vede strămoșii și tatăl privește în ochii copilului și-i vede viitorul. E ca o taină. (…) Adică nu poți să ștergi așa tot și să faci o tabula rasa. Pericolul cel mai mare acum e că nu prea ai cui să-i lași, pentru că dacă îi pui pe cei tineri să-și asume valorile noastre ei trebuie să fac un efort la care nu mai sunt dispuși. E posibil ca acum această cultură despre ceea ce discutăm noi s-ar putea să fie printre ultimele discuții despre Eminescu, pentru că ăștia știi ce știu despre Ștefan cel Mare? Că e bulevard!”, afirmă omul de cultură Dan Puric.

 
Interviul cu Dan Puric poate fi vizionat integral pe contul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

14 Comentarii

 1. Mai bine v-ati adresa ficusului din holul de la intrarea in Palatul Cotroceni……[Rumburak]

 2. In societatea de azi, cand copilul privește în ochii tatălui vede ca is injectati de la prafuri si tulburi de la posirca genotoxica, poate vede si o sclipire animalica de pofta pedofilica, intr-un colt.. Sau vede ca a fost un las si mai vede ca este urmatorul pe faras.

 3. Dle Puric am tot respectul pentru dumneavoastră,pe bolovanul de la Cotroceni l-aș băga eu cu mâna mea in celulă și aș distruge cheia să nu mai iasă (editat) niciodată de-acolo

 4. Daca asta ai vazut in ochii tatalui tau te cred. Dar nu cred ca ai copii ca sa vada aceleasi monstruozitati in ochii tai. Le vad altii. Hai sa nu generalizam!

 5. …ce dezinteresul lui pentru tot ce .”.respira.” romaneste ..a fost unul din argumentele cand I s a incredintat functia..gresesc ..imi cer scuze ..el nu este dezinteresat de viata romanilor…el uraste totce I romanesc ..mai abitir decat toti coetnicii lui..

 6. ‘maestrului’puric

  Balada maestrilor
  de Tudor Arghezi

  In desagi, pe umar, varu-meu Pacala
  Aducea-n tirg oua si smintina-n oala,
  Numarind la mina cit e saptamana,
  Cumpanea cu oua, brinza si smintina,
  Si pornea de joia si cu bulzi de cas,
  Sa-i ajunga vineri marfa in oras,
  Cind din casa-n casa, pentru fiecare
  Domn, avea vreo turta si prin buzunare.
  Advocati si doftori si adeseori
  Cintareti si pictori, dascali si actori,
  Dintr-un timp aude un cuvint ciudat,
  Care fuse-aproape greu de invatat.
  Cind vorbeau pe scara-n usi ori pe ferestre,
  Domnii, musterii, isi zicau „maestre”.
  Cite cinci si zece de-astfel de pedestri,
  Adunati la poarta, toti erau maestri.
  „Ce-o mai fi si asta?” se-ntreba Pacala,
  Ca n-am auzit-o-n piata, nici la scoala.
  Poate-n capitala este si ramine,
  Ca-n gaiesti, cum fqace „neica” sau „jupine”
  Dar vazu ca vorba „maestre” stirneste
  O inviorare, parca-i frantuzeste,
  Si la batranete si la tinerete.
  El, un an de zile puse sa o-nvete.
  Cei chemati cu vorba care i se spune
  Infloresc in sine-ndata. Ce minune!
  Cum le zici „maestre” in ce-aveai de spus,
  Gitul li se-nnalta de trei ori mai sus,
  Omul e mai ager, mai vioi, mai sprinten,
  Ca un roi agale, indemnat de pinten.
  Si Pacala-si zise: „Vorba asta scurta
  E ca mingiierea porcului pe burta.
  E cu farmec dulce si, din strimb ori ciung,
  Simti ca te lateste si te face lung.
  Insul se mindreste, limba-i se deznoada
  Si ia vint si, vesel, da-n nadragi din coada.
  Mai, ce bine-mi prinde!
  Am aflat si harul
  Sa-mi pui in picioare bine si magarul.
  Cum ajung acasa, vad eu cit ii este
  De fudul auzul, si-o sa-l strig: Maestre”

 7. Sa luam aminte: Nici nu se racise ocrotitorul chibutzului PCR, cand la RTV a aparut khazarul alogen Pedro Romanu, nu singur, doar impreuna cu Rabyia lui care a fost pupincuristul lui Ceashka, ca sa ponegreze pe Eminescu, ca el a fost Legionar, nespecificand daca verde s-au roshu, shi dai shi lupta de la 48 incoace. Singurul ce s-a opus a fost Vadim de era aproape sa fie o lupta pe bune. La lupta armatei sa apere tzara s-a tras cu tancul in BCS shi Palatul Regal, distrugandu-se printre altele shi manuscrisurile originale ale Poetului Natzional, ce asha de bine a descris lumea, ex.fatza hada libidinoasa shi gretzoas a a tigvelor straine de natzia noastra. A venit apoi Pata/WC sa declare desuieta cultura shi pe Eminescu, el mare fizician doar a ingurcitat destul, iar proletcultista pupola Levantzicii Tzapului tov.Zoe Petre a facut legi de ghettou mult iubit de ei, acum cand shi alogeniul lor Hitlerica este publicat shi vandut. Tov.rromica Ylici Y. a introdus noua ideologie a impostorului Weisel, cetatzean HU, ca sa devenim Colonie=stat parale bune nummai pentru unii, iar cu rasismul lui ne-a dat 2 reguletzi shi un imparat foshti UTC-ishit, verishori de ai lui. Ar fi nedrept sa nu amintim de manualul HO a tov.Deca ce spera ca platind elevii va desavarshi subcultura, chiar daca parintzii se vor opune…Mamaligarii noshtrii, chiar daca Elita tzarii a fost ucisa, ucisa, ucisa la Canal, samd, ar trebui sa i-a exemplu de la altzii care lupta contra terorishtilor, shi nu trebuie sa le fie frica ca vin rushii, shi alte bazaconii!
  O zi buna.
  Con
  P.S.Eshalonul 2 de nomenclaturishiti ai chibutzului PCR, continua opera de distrugere a Romaniei, ka ka khazarii nu e nimeni=dar sa fie sange mult, da, mult sange… D-le Puric=pe ashtia trebuie sa-i ei la puricat, fiind big bangul la Kolonia noastra…

 8. Da! Domnul Dan Puric are dreptate. Stima si admiratie pentru ce-a zis.

 9. …domnu autor, faceti si note de subsol, traduceti cine a fost titu maiorescu pt plavan, nu vedeti, l-ati bagat in ceata, nu mai apare, sta sa se gandeasca in stilul caracteristic, de siiibiiaaannn, molcom…bine ca am inteles de ce nu a mai aparut, am crezut ca Doamne fere, no, servuuss, mai!…

 10. Tradatorul de tara si popor de la Cotroceni ,este atit de nesimtit ,incit nu isi da seama ca nimeni din Romania nu il agreaza .Animalul isi vede incontinuare de problemele si planurile lui si ignora pe toti din jurul lui.Daca am fi fost un popor putin mai inteligent ,ne-am fi putut da seama inca de la inceput despre animalul asta atunci cind si-a aruncat haina peste masina prezidentiala .Gestul animalului ar fi putut inseamna un semnal pt. noi ,dar atunci nu i-am dat prea mare inportanta si in marea noastra prostie ,l-am si votat pt. al doilea mandat ca sa ajunga la Cotroceni.

 11. Dumneavoastra vorbiti de cele sfinte: Iaca gurista lu’ ciolac: vrei sa fii politician? shat za fa’ ap! avem ce meritam! ce Titu Maiorescu? ce, Eminescu? vai steaua noastra de prapaditi!
  Aurelian:
  ▶️ Ciolacu, Grindeanu, Barbu, Boloș și Bogdan Ivan ne spun toti că orice e în PNRR e “linia roșie”, SlavaUkra e linie roșie, șamd – 03:58
  ▶️ Fota Iulian la Davos – garantii de securitate pentru Ukra, netransparent și pe șustache — 32:13
  ▶️ Controligarhii (carte) și-au sporit averea cu 40% în pLandemie — 39:24
  ▶️ Cumva Cloudul guvernamental și infrastructura statală de digitalizare din Ucraina — aflată în „război” — va fi folosită și de Romania? Își cederază Romănia, pe ascuns, și suveranitatea cibernetico-informatică? — 46:47
  ▶️ Min Transporturilor e de acord cu culoarele pentru români în vămi și port; alte concesii și alte linii roșii 48:00
  ▶️ Huța-Huța trasează direcția politicianului davosian adică SUPUS — 48:47
  https://www.facebook.com/100085495329227/videos/3494320564162973/

 12. cand ‘a zis presedintele Iohannis ca punctre cardinale…’ce ii baga in gura somerul Puric????:))
  mult mai bine a scris in Cotidianul editorialul ‘ Hai să ne dăm LGBT!’,25 august 2021 Cornel Nistorescu ; subiectul e epuizat ib Romania numai Puric din al XIII-lea trib al mancatorilor de kkt face valuri…

 13. Domnul Puric, un patriot veritabil! Suntem alături de dumneavoastră!

 14. cand ‘a zis presedintele Iohannis ca punctre cardinale…’ce ii baga in gura somerul Puric????:))
  mult mai bine a scris in Cotidianul editorialul ‘ Hai să ne dăm LGBT!’,25 august 2021 Cornel Nistorescu ; subiectul e epuizat ib Romania numai Puric din al XIII-lea trib al mancatorilor de kkt face valuri…
  tot tembelul asta de Pulic si-a permis sa spuna :„Tinerii știu despre Ștefan cel Mare că e un bulevard

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.