Dăncilă a condus prima ședință a comisiei pentru trecerea la Euro 

Viorica Dăncilă a condus, joi, prima ședință a conducerii Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro.

Printre cei care erau așteptați s-a numărat consilierul de stat al premierului, Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare.

”Este un moment important care se referă la un proiect de țară, un proiect care trebuie să reunescă în jurul lui toate forțele și cred că putem să ne punem toți semnătura pe al treilea proiect de țară al României după NATO și aderarea României la Uniunea Europeană.

Permiteți-mi să vă prezint ordinea de zi a primei ședințe a Comisie naționale cu un cuvânt de deschidere, rolul și așteptările de la Comisia națională, prezentat de primul ministru, mesaj al președintelui României, opinii despre rolul Comisiei naționale, membrii conducerii comisiei naționale – Academia Română și Banca Națională a României, diagnoza criteriilor de convergență pentru adoptarea monedei Euro – Aura Socol, expert independent, dezbateri, propuneri privind activitatea viitoare a comisiei naționale, regulamentul de organizare și funcționare al comisiei naționale, diverse, secretariatul Comisiei naționale, stadiul constituirii Comisiei naționale și constituirea grupurilor de lucru tematice”, a spus Viorica Dăncilă la începutul ședinței conducerii Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro.

La ședință participă, printre alții, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consilierul prezidențial Cosmin Marinescu și reprezentanți ai partidelor politice parlamentare.

La masa din sala de ședințe era pusă o plăcuță cu numele lui Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă. Dâlcov nu sosise la ședință până la finalizarea oportunităților de imagini.

Fostul ministru al Finanţelor, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, pe 8 februarie, de instanţa supremă, la opt ani de închhisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

25 de Comentarii

  • A condus sedinta pe stanga,ca nu e familiarizata,are inca lamaia pe pupa !S-a mirat si ea cum de s-a strans atata lume,ca doar nu a venit cu ursul!

 1. Inculpati, condamnati, urmariti penal, astia conduc azi Institutiile statului roman!
  Asta e Proiectul Republicii Teleormanistan!
  Ce rusine!

  • Numarati j-i-d-a-n-i-i mai intai (de fapt falsi ca ei sint cazari/khazari) – si cei la vedere si cei care „pun umarul”
   Aveti astfel imaginea gruparii anti-romanesti, anti-crestine care minte, fura si batjocoreste Tara, Neamul… CREDINTA!

 2. Vom fi fericiți la trecerea la euro ca la intrarea în rai. Retrospectiva trecerii la euro a țărilor europene arată așa: o cafea înainte =0,58 euro(echivalat) – cafeaua după trecere =1,00 euro, 1 kg de caise înainte =1,35 euro (echivalat), după trecere =2,00 euro, adică toate prețurile s-au rotunjit cu plus și fără zecimale. Salariile, în schimb s-au contractat brusc datorită guvernanților care, ca de obicei, au greșit cu minus.. La noi, să treci de la 900 ron pensie la 200 euro pensie în condițiile rotunjirii prețurilor, va fi ca dracu. Nu suntem pregătiți pentru aventura trecerii la euro mai ales cu un partid de stânga la putere condus, pe deasupra, de infractori notorii.

 3. Problema e mult mai complicata decat crede doamna prim-ministru . Trecerea la moneda unica europeana va putea fi facuta numai de catre un guvern calificat si competent , capabil sa-i inteleaga pe specialisti
  si suficient de puternic pentru a tine cat de cat in frau tendintele de chivernisire care vor exploda cu
  acest prilej . Am vazut cu ochii mei cum s-a facut convertirea unor preturi in Italia : prin rotunjire
  s-a inteles … dublare ! Practic,multe preturi s-au dublat fara motiv cu acest prilej ! S-a glumit si s-a dat vina pe „repezeala de mana ” a negustorilor …Mi-e groaza sa ma gandesc la ce ne asteapta avand in frunte niste diletanti inconstienti !

  • Mai bine NU!
   Niciodata!
   Cedarea de suveranitate este deja excesiva si s-a ajuns aici prin TRADARE pe toate planurile.
   Decat sa „ne” apuce groaza mai bine sa dam un sut in c-r celor trimisi in Parlament sa se opuna; cu cat mai repede, cu atat mai binme.
   De exemplu cu o motiune – EURO -reanalizarea oportunitatii dupa 2025.
   … de ani, daca s-ar putea da’ se termina veacul si lumea pana atunci…

 4. Trecerea la moneda Euro , o moneda fictiva un trust fals bazat pe datorie nu pe valoare compensatorie reala si va consemna adincirea sclavizarii si impinngerea poporului nostru – format din persoane fizice – intr-o datorie imensa imposibil de platit din care nu se va putea iesi decit prin razboi impotriva Uniuni Europerne dupa constatarile facute de Yanis Varoufakis in privinta Greciei . Guvernul Corporatiei ROMANIA este un grup de tradatori ai natiuni , reprezentanti activi ai intereselor fortelor de ocupatie juridica , militara si economica din Romania .

  • Bine aratat!
   De unde se vede ca sint si oameni „omenosi” de parttea cealalta…
   Dumnezeu a facut omul bine…

 5. Doamna V.Dancila a citit de pe hartie anul 2020 astfel: douazecidouazeci. Astept comentariile sustinatorilor PSD.

 6. despre campionatul european de fotbal din 2020 a pronuntat „douazeci-douazeci”

  • Da’ de ce nu e bine?cum ai vrea sa citeasca,daca asa scrie,2020?daca ar fi fost sa citeasca asa cum gandesti mata,ar fi trebuit sa scrie „doi-zero-zero-zero-doi-zero”,adica 2000 20.nu?

 7. cui dracu ii mai trebuie euro, tradatorii naibi!
  asa ati primit ordin, sa cedati complet suveranitatea Romaniei?

 8. Saraca Romania, sa ajunga sa fie condusa de paviani si infractori! Dar locuitorii unde sunt, lor le place asa? Atunci daca le place, asa sa ramana!

 9. Szero de serviciu de videle
  Nici la matura n7 trebuie lasata sa nu faca douazaci douazaci ci coada
  Vome sunteti pe duca nici nu stiti voi ce ati pornit

 10. Fiii solemn cucoană,. Ce știi despre romania , de când ponta blegul a introdus creșterea economică bazată pe consum,, iar voii ,..pricepuții,.. ați aprobat gălăgios,. Păi euro e atât de departe de romania , ca și recolta de cartofi de pe lună,.. Iar in principal nu numai de romania depinde,..adică, DA, insă tocmai de aceea e o imposibilitate.

 11. Aceasta gospodina de videle nu cred ca poate conduce nici cratita spre aragaz.

  • @lili
   Nici oile la pasut nu le poate duce, e greoaie ca o batoza. La oi trebuie sa fii sprinten! O parazita de lux.

 12. Pana la, daca se va ajunge vreodata la moneda unica – euro, Romania va fi indatorata de politicieni prin imprumuturi la o valoare uriasa, un imprumut atat de urias cum nu a fost Romania indatorata niciodata. Valoarea uriasa a imprumuturilor va fi „varsata in buzunarele politicienilor si acolitilor lor” care vor trai fara griji, restul romanilor, vai de mama lor, dupa trecerea preturilor de la „lei la euro”, ceva similar cu trecerea la „convertirea leu / euro”, de care au profitat si muls poporul roman, toti – telefonia mobila, servicii si utilitati … etc.. Urmarea … vom ramane cu amintirea lui 1989 cand Romania nu mai aveda nici o datorie fata de nimeni, situatie pentru care, occidentul ne purta o ura imensa, imensa pentru ca nu le mai dotoran nimic si pentruca, nu mai putea sa ne mulga, viitorul … o Romanie vanduta deja pe bucati si care deja mai poarta doar numele de Romania, restul … este al strainilor, vanduta de tradatorii care ne-au condus si ne conduc. Romania si romanii, nu mai au ce sarbatorii la 100 de nai de la … marea unire”, poate o tara vanduta pe bucati strainilor de propria clasa politica.

 13. Hei , dragilor n-ati prea inteles ! Traiasca comisia ! Mai curg niste bani de acolo pentru ” ai nostrii ” ! E vorba de 4 ani , parca un an nu era de ajuns ! Hi, hi, hi , in ce tara traim ! Aici incompetentii si afonii in probleme se cred zmei ! Da’ bravo lor ! N. B. Sunt trist ! Nimanui nu-i pasa si nu doi bani pe ce mazgalim noi pe aici ! Suntem niste nimeni , care ne spovedim , unii la altii fara ca cineva sa ne auda ! Si ce mandrii suntem de comentariile noastre , care de cele mai multe ori sunt corecte , dar nebagate in seama de nimeni , afara de noi ! Totusi , noi intre noi ne mai usuram sufletele ! Parca asi vrea sa renunt la lupta asta cu morile de vant !

  • Voi comenta din ce ati scris mai sus urmatorul paragraf:” Si ce mandri suntem de comentariile noastre , care de cele mai multe ori sunt corecte , dar nebagate in seama de nimeni , afara de noi !”
   Rolul acestei mici comunitati de oameni care incerca sa gandeasca cu capul lor pentru binele tarii este acela de a mai avea un nucleu de oameni cu o gandire normala, logica si nealterata de manipularile grosolane ale celor de la putere sau ale celor care ii conduc din umbra. Nucleul acesta poate da roade mai tarziu, cand vom deveni iarasi liberi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.