Daniel Morar, candidat la funcția de Procuror General în Republica Moldova?

Daniel Morar este fondator al instituționalizării Binomului

Presa din Republica Moldova scrie că fostul șef al DNA, Daniel Morar, ar putea candida la funcția Procuror General în această țară.

Varianta Morar nu este exclusă, a spus vicepreședintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Valeriu Munteanu, conform agora.m.

„Formula convenită ieri cu partenerii europeni implică selectarea unui Procuror din afara RM, căruia îi va fi acordată cetățenia moldovenească, pentru a se plia legislația RM. Nu excludem ca Daniel Morar să fie candidatura. Dar poate fi și cineva din Germania sau Danemarca, important să fie un specialist care a demonstrat performanță în acest domeniu și sugerează încredere în R. Moldova, dar și la Bruxelles. Ieri, PD și PLDM au acceptat acest punct”, a declarat Munteanu.

Vicepreședintele PL a mai subliniat că „inițiativa liberalilor pentru un procuror din afară a fost în pachet cu desființarea Consiliului Superior al Procurorilor, care face acum selecția pentru numiri și destituiri. Nicăieri în UE nu există un Consiliu Superior al Procurorilor”, a declarat Munteanu, mai scrie sursa citată.

Daniel Morar a condus DNA în perioada 2005-2012. În martie 2013, președintele Traian Băsescu l-a nominalizat pentru un post de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani, post pe care îl ocupă în prezent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.