De ce musulmanii nu ies în stradă în număr mare pentru a condamna terorismul?

Dramaturgul belgian de origine marocană Ismaël Saidi, cunoscut pentru piesa „Djihad„, a publicat miercuri pe Facebook un text în care, conform b1TV, oferă mai multe răspunsuri la întrebarea ”De ce musulmanii nu ies în stradă în număr mare pentru a condamna?”. Postarea, publicată la doar o zi după atentatele sângeroase de la Bruxelles, a fost distribuită de mii de utilizatori ai Facebook.

Crescut în cartierul Schaerbeek, din regiunea Bruxelles, Ismaël Saidi, care a decis la un moment dat să nu mai acorde interviuri presei, a oferit acum următoarele răspunsuri la controversata întrebare:

”Pentru că noi conducem taxiurile care duc gratuit oamenii acasă, după ziua de ieri…
Pentru că noi îi tratăm pe răniții din spitale…
Pentru că noi conducem ambulanțele care se învârt ca stelele pe străzile noastre pentru a încerca să îi salveze pe aceia dintre noi care mai sunt în viață…
Pentru că noi ne aflăm la recepțiile hotelurilor care îi primesc gratis pe privitori, începând de ieri…
Pentru că noi conducem autobuze, tramvaie, trenuri de metrou, astfel încât viața să poată continua, deși rănită…
Pentru că suntem mereu în căutarea criminalilor, în hainele noastre de polițiști, anchetatori, magistrați…
Pentru că și noi îi plângem pe cei pe care i-am pierdut…
Pentru că noi suntem de două ori, de trei ori mai zdrobiți…
Pentru că aceeași credință a dat naștere călăului și victimei…
Pentru că noi suntem pierduți și încercăm să înțelegem…
Pentru că ne-am petrecut noaptea la ușă așteptând pe cineva care nu se mai întoarce…
Pentru că ne numărăm morții…
Pentru că suntem în doliu…
Restul e tăcere…”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.