De ce se prăbușește piața criptomonedelor

Piețele de criptomonede s-au prăbușit la un nou minim din acest an. Capitalizarea pieței globale a scăzut sub 1 trilion de dolari, la 977 de miliarde de dolari, în scădere cu aproximativ 12% față de ziua precedentă. Limita globală a pieței criptomonedei a scăzut cu aproximativ 1 trilion de dolari în acest an, în timp ce aproape fiecare monedă de top valorează acum jumătate sau chiar mai puțin decât maximele lor din toate timpurile, scrie Financial Express.

Declanșatorul imediat al prăbușirii criptomonedelor pare să fie o vânzare masivă de către investitori pe fondul temerilor crescute de inflație precum și întreruperea retragerii de către serviciul de creditare cripto Celsius. Investitorii continuă, de asemenea, să stea departe de activele mai riscante, ceea ce se reflectă și pe piețele de valori.

Bitcoin, cea mai mare și cea mai populară criptomonedă, a scăzut sub 22.000 de dolari, în timp ce aproape toate altcoin-urile, începând de la Ethereum, au prețuri minime. Ethereum a scăzut la cel mai scăzut nivel din mai mult de 14 luni, tranzacționând în jur de 1.155 de dolari. Solana a scăzut cu mai mult de 15% și se situează în jurul valorii de 27 de dolari, conform datelor CoinMarketCap la momentul redactării acestui articol.

Experții spun că scăderea prețului criptografic indică o scădere a apetitului pentru risc al investitorilor. Ei se feresc în mod clar de activele riscante. Cu toate incertitudinile și volatilitățile sale, cripto este considerat unul dintre cele mai volatile instrumente pentru investiții.

„Piața cripto a fost sub presiunea Rezervei Federale, după ce a majorat ratele dobânzilor pentru a combate inflația în ultimele luni. Bitcoin, Ethereum și majoritatea criptomonedelor au suferit pierderi în weekend, după vânzări ample în urma datelor care arată că inflația din SUA a atins un maxim în ultimii 40 de ani”, a declarat Edul Patel, co-fondator și CEO al platformei de investiții cripto Mudrex.

„Deoarece investitorii par să fi intrat în panică, numărul de lichidări cripto a fost mare de vineri. Bitcoin și Ethereum au scăzut cu până la 7% fiecare și se tranzacționează în prezent la cel mai mic nivel, la 25.000 USD și 1.300 USD. Tendința poate continua probabil în următoarele zile”, a adăugat el.

Un raport al CoinDesk a citat un expert care a spus că doar un număr mic de monede alternative ar putea supraviețui unor astfel de mișcări ale pieței.

Shivam Thakral, CEO al schimbului de criptomonede BuyUcoin, a declarat că saltul prețurilor la alimente, gaze și energie exercită o presiune enormă asupra pieței cripto, deoarece Bitcoin și Ether au fost martori la pierderi de două cifre în ultimele 24 de ore.

„După ce indicele prețurilor de consum a raportat cea mai mare inflație din 1981, piețele financiare din întreaga lume au înregistrat o scădere bruscă”, a spus Thakral.

„Se așteaptă ca piața să rămână agitată în următoarele săptămâni, iar țările din întreaga lume continuă să raporteze cifre ridicate ale inflației. Scăderea actuală a prețurilor cripto permite investitorilor să cumpere cripto la prețurile din 2021 și ne așteptăm ca investitorii experimentați să profite de scădere”, a adăugat el.

Potrivit lui Darshan Bathija, CEO al schimbului de criptomonede Vauld, majoritatea investitorilor se îngrijorează că, dacă rata inflației nu începe să scadă în curând, Fed-ul SUA ar putea fi nevoită să înăsprească domnia prin creșterea ratelor dobânzilor într-un ritm mai rapid decât era anticipat.

„Bitcoin s-a confruntat cu încă o corecție semnificativă, scăzând la aproape 25.000 de dolari, cea mai mică din ultimele 5 luni. Interesant este că indicele dolarului (DXY) este, de asemenea, la un nivel maxim de șase luni, câștigând 2% doar în ultima zi, ceea ce duce la o scădere a piețelor de acțiuni și cripto.

Între timp, Ethereum s-a corectat cu peste 20% în ultima săptămână, între timp, Ethereum față de Bitcoin a scăzut cu mai mult de 11% în aceeași perioadă în care dominația Bitcoin a depășit 48% pentru prima dată în aproape un an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4561 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Cat valoreaza ceva care nu poti cumpara o inghetata cu ea ? E din seria: sa luam banii la prosti !

  2. Planul Imperiului Globalist este si disparitia banilor fizici. Criptomonedele ereau un exercitiu de bani digitali. Cine coordoneaza banii digitali coordoneaza afacerile si oamenii. Si scapa si americanii de grija de a importa hartie si cerneala din China. Bani fara acoperire, nepalpabili.

  3. Jocuri piramidale legalizate si autorizate/promovate la nivel mondial pentru a promova nemunca.

  4. Prim ministrul Canadei dublu vaccinat anticovid a facut covid. Valoarea vaccinurilor de covid-19 so criptomonedele flucteaza la fel de mult si au aceasi utilitate maxima. In portofelel cumparatorilor de criptomenede ramane nimic. In buzunarele unor escroci bani gheatza. La fel si cu producatorii de vaxinuri. Vaxinurile vor fi egale cu zero. Vaxinarea tot un joc de cripto piramidal

  5. „pentru a promova nemunca.”

    Munca e pentru negri si tractoare, din ea nu se traieste, se platesc datorii, eventual.

  6. cad toate bursele nu doar criptomonedele, daca nu se opreste caderea financiara in occident apare recesiunea din anii ’29 si atunci o sa alfe tot occidentul ce insemana foametea urmata de razboi civil. O sa aflam pe propria piele ce inseamna genocidul din cauza foametei la scara de neimaginat, probabil sute de milioane de oameni poate chiar la nivel de miliard. Totul tine de SUA in acest moment, daca WOKE guvernarea nu preda puterea in citeva luni se ajunge la cea mai cumplita recesiune economica din istoria omenirii.

  7. ma uit la comentarii si au dreptate dar in alt sens, piata financiara si monedele clasice au ajuns in ultimii 40 de ani un sistem piramidal nesustenabil, aparitia criptomonedelor a venit pentru a combate sistemul inflationist piramidal al actualului dolar, fiind la inceput este destul de multa specula. Nu cred ca o sa supravietuiasca absolut nimic daca cadem in marea recesiune. Banii, aurul, actiunile, criptomonedele nu vor mai face absolut nimic. Toate proprietatile private vor disparea din punct de vedere al valorii. Probabil singurul lucru care o sa conteze va fi mincarea foarte putina iar multi dintre cei care o s-o produca vor fi tinte vii ale celor care vor alerga dupa ea. Sa speram totusi ca Biden o sa moara subit in cel mai bun scenariu si atunci se rezolva totul dupa ce democratii Woke pierd puterea.

  8. Teoria lui Einsten despre univers si oameni demonstrata tot de oameni pentru a cata oara.
    Variola maimuteleor de pe NFT loveste „piata de crypto”.
    Prostia loveste naprasnic la castigurile pe nemuncite. Nevoia de crypto dispare nevoia de casa, masa, imbracaminte n-au cum sa dispara numai ca unii au uitat ca este nevoie explicit sa acopere frigul, foametea, educatia. Foametea bate la usa multor state unora le arde de crypto, calamitate stiuta dinaine de razboiul din Ucraina, lucru agravant pentru ce deja exista. Dar nu conteaza crypto si NFT sa fie. Treaba este NFT nu prea tine de foame, sete, cald sau frig.

  9. Pentru că e un MLM, un caritas tipic la care pun botu doar proștii..N-are cum supraviețui..

  10. Este o confuzie des întâlnită, între schemele Ponzi (ilegale) si activitatea MLM (vânzarea de produse sau servicii in sistem MLM, reglementată legal), datorată sistemului de recomandare asemănător. În primul caz este vorba de un sistem de recrutare a unor plătitori(investitori) a cărui funcționare depinde de intrarea in sistem a unor sume din ce în ce mai mari. În cazul MLM-urilor, este vorba de un marketing de recomandare prin care, pe o structură asemanatoare, se vând produse sau servicii, sumele rezultate distribuindu-se după un algoritm propriu fiecărei firme in parte. Spre deosebire de primul caz, în cazul MLM-urilor există un sistem comercial real. Sunt cunoscute firme MLM care functionează de decenii cu succes
    Deci Marele Urs cine pune botul?

  11. Criptomonedele acestea sunt ceva asemanator cu blana ursului din padure: au pus botul la Bitcoin doar idiotii.
    Bitcoinul este echivalent cu pretul biletului de intrare in rai. Bitcoaine din astea au mai existat doar pe vremea cand papii vindeau indulgente. Erau la fel de iluzorii ca si bitcinii actuali. Dra au prins bine la idioti……[Rumburak]

  12. Caritasii isi vindeau casele si bagau banii la CARITAS si mai tarziu FNI. Securistii si-au tras castigul au prabusit CARITAS-ul fraierii au ramas cu paguba au venit sa-i despagubeasca statul pentru prostia lor

  13. DECE SA DAI BANI PE CRIPTOMONEDE ? CAND CRIPTOMONEDELE ESTE CEVA VIRTUAL , FACUT DE CALCULATOR , IAR HAKERII TE POT LASA ORICAND FARA CRIPTOMONEDE ! DECE SA PLATESTI CU LEI , LA BANCOMAT SA CUMPERI CRIPTOMONEDE ? DACA NU AI CE FACE CU BANII , MAI BINE CUMPERI PAMANT . CA DIN PAMANT POTI SCOATE BANI . PAMANTUL AL CULTIVI , CU LAVANDA ! SI O EXPORTI IN STRAINATATE , PENTRU INDUSTRIA PARFUMURILOR , DE LAVANDA FINA , SAU APA DE COLOGNE . SAU PAMANTUL AL CULTIVI CU SPARANGHEL .

  14. „Experții spun că scăderea prețului criptografic indică o scădere a apetitului pentru risc al investitorilor.”

    Asta ca sa nu te sperie, sa vinzi totul, in caz ca-ti spnea ca-i o bula care se sparge !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.