De la Aurul Rinului la Wuhan și înapoi

Rezultatele cercetărilor efectuate de serviciile secrete americane cu privire la originea virusului SARS-CoV-2 consideră probabilă o eroare de laborator. Aceste elemente lipsite de substanță sunt nesatisfăcătoare și lasă comunitatea internațională să orbecăie mai departe prin întuneric în căutarea acestui straniu „virus“. Ce alte indicii, accesibile unui public mult mai larg – nu doar unor servicii secrete cu agendă ocultă –, ce alte informații aflate la îndemâna tuturor ar putea să ne deschidă piste valoroase? Oare teza laboratorului și a unei eventuale mutații a cunoscutului coronavirus ar putea fi pusă într-o relație cauzală cu infinita suferință a umanității sau are mai degrabă rolul de a oculta alt agent patogen – unul mult mai simplu – și de a induce în eroare, cu bună știință, lumea întreagă? Oferă cultura, istoria medicinei și etimologia puncte de reper mai utile? Ce piste false au fost amenajate în istoria medicinei pentru a escamota originea sau agentul patogen? Aș dori să dau câteva explicații în acest sens și să vă invit la aprofundarea subiectului. Să ne aplecăm asupra altor descoperiri sigure, care nu se află în directă legătură cu Wuhan.

Un lucru sigur pare crearea unui nou vaccin anti-COVID-19 pornind de la planta de tutun1; mai exact, de la virusul mozaic al tutunului (în engleză: Tobacco mosaic virus, acronim: TMV)2. De ce e atât de captivant să studiem mai îndeaproape acest aspect? Acest virus, care atacă solanaceele, nu este doar primul virus descoperit3 – în anul 1892 –, ci se numără și printre cei mai studiați agenți patogeni din lumea plantelor. Apogeul fascinației l-a reprezentat dovada adusă de chimistul american Dr. Stanley – căruia i s-a decernat chiar și Premiul Nobel (în 1946) pentru cristalizarea TMV-ului într-un cub cu mărimea de un centimetru cub și pentru readucerea sa la forma inițială.4 Astfel, a fost demonstrată pentru prima oară calitatea organică și totodată anorganică a unui virus. În medicină, savanții studiază de decenii întregi acțiunea protectoare a anticorpilor umani contra TMV-ului în cazul maladiei Parkinson.5 În măsura în care aceasta din urmă este o boală autoimună6 și se numără totodată printre urmările posibile ale sindromului long COVID7, urma nicotinei oferă o dimensiune aproape mistică, care face legătura între COVID-19 și alchimie, trecând prin opera Aurul Rinului. După izbucnirea pandemiei, cercetătorii de la celebrul institut Pasteur din Franța au formulat ipoteza că fumătorii ar fi mai bine protejați de coronavirus decât nefumătorii.8 E nevoie, firește, de cercetări mai aprofundate, care să confirme că fumatul sau, potrivit altor studii, plasturii de nicotină protejează într-adevăr de forme grave ale sindromului COVID-19. Printre dovezile științifice se numără și faptul că anticorpii care neutralizează TMV-ul acționează și împotriva bolii Parkinson și, așa cum au dovedit cercetătorii sudcoreeni cu un deceniu înaintea pandemiei9, că fumul de țigară stăvilește apariția bolilor prionice. Acest proces de transformare structurală a prionilor proprii organismului declanșează numeroase boli neurodegenerative.10 Noile cercetări vor stabili dacă această evoluție a bolii printre fumători are legătură și în cazul sindromului COVID-19 cu același mecanism molecular descris cu ani în urmă în cazul parkinsonului și al bolilor prionice. Deși contaminarea organismului uman pare improbabilă, anumite studii au arătat că TMV-ul expus mutațiilor poate, într-adevăr, să declanșeze boli prionice.11 Această demensiune a cercetării și o legătură posibilă cu SARS-CoV-2 pare să fie, așa cum voi explica mai jos, o adevărată „cutie a Pandorei“.

De acest aspect s-a ocupat în detaliu altă legendă a cercetării medicale. Unic prin talentul său în istoria recentă a medicinei și înzestrat cu un neîntrecut dar al observației, Daniel Gajdusek (1923-2008), laureat al Premiului Nobel și condamnat pentru atentat la pudoare în 1997, a luat în considerare încă din anii 1960, în cazul altei boli neurodegenerative rare, denumită „kuru“, posibilitatea ca această maladie să fie declanșată fie de o entitate ce ține de domeniul chimiei anorganice, fie de TMV.12 Această boală, cunoscută în istoria medicinei sub numele de „boală a canibalilor“, nu avea, potrivit descoperitorului ei, nicio legătură cu antropofagia.13 Idee a fost propagată mai degrabă de numeroși antropologi, care au împins în față această narațiuni; dar asupra acestui aspect voi reveni mai jos. Până în 2008, când a încetat din viață, Gajdusek, care, deși scria într-un stil accesibil, nu făcea câtuși de puțin rabat de la complexitate, le-a reproșat „amiloidologilor14 că lucrează la propagarea a ceea ce el a denumit, generic, „demența contagioasă 15. Dar cine sunt acești „amiloidologi“? „Amiloidele“, aceste formațiuni cristaline, au fost descoperite de juristul și biologul german Matthias Schleiden (1804–1881).16 Observațiile sale, împreună cu cercetarea cartofului – altă solanacee care conține nicotină17 – au dus la descoperirea amidonului vegetal și au pus bazele amiloidului sintetic, descoperit mai târziu – așa cum explică prof. Maarit Tanskanen.18

Fibrilele de amiloid19 sunt structuri cristaline pe care specialiștii în medicină le-au observat nu numai în cazul bolilor prionice, ci și în cazul sindromului COVID-19.20 Savanții nu au stabilit încă dacă „modelul mozaicat21, observat de radiologi în plămânii bolnavilor de COVID-19 și diagnosticat și în cazul fibrilelor de amiloid, se explică printr-o ingenioasă analogie datorată înșiruirii geometrice de modele sau are legătură cu TMV-ul, care prezintă, în cazul plantelor, o structură mozaicată similară.22 E incontestabil că TMV-ul23 se constituie singur în contact cu apa sau cu uleiul, în funcție de mediu. În măsura în care admitem că Premiul Nobel garantează validitatea unui rezultat științific în cazul acestui obiect al cercetării, concluzia lui Gajdusek, potrivit căruia nu există o asemenea boală în natură, se dovedește deosebit de utilă în căutarea virusului SARS-CoV-2. Discursul rostit de el la Stockholm cu ocazia decernării Premiului Nobel24 ar trece astăzi drept un exemplu flagrant de teorie a conspirației. Atribuirea falsă a unui agent patogen este caracteristică și în cazul bolii „kuru, acest agent patogen fiind pus de posteritate, pe baza unor cunoștințe superficiale, în relație de cauzalitate cu boala. Majioritatea specialiștilor în medicină, în măsura în care au auzit de „kuru“ – această boală rară, apărută în Papua Noua Guinee și devenită faimoasă datorită lui Gajdusek –, își dovedesc nivelul cunoștințelor redând ce au citit superficial sau ce le-a trecut pe la urechi: ei spun că ar fi vorba de o „boală a canibalilor“. E greu de aproximat câți prieteni și-a făcut Gajdusek subliniind, pe de o parte, că o asemenea boală nu există în natură și, pe de altă parte, că responsabile de transmiterea „virusului“ – în special prin mucoasa nazală – ar fi condițiile de igienă în care erau înmormântate persoanele decedate din cauza bolii. Gajdusek a exclus canibalismul drept factor declanșator al bolii încă din 1957.25 „Kuru“, care în limba vernaculară înseamnă „tremur“ sau „frison“26, este o boală neurodegenerativă incurabilă, fiind urmarea unei boli autoimune contagioase, în cazul căreia anticorpii dezvoltați de organism atacă organele acestuia din urmă, producând leziuni ireparabile.27 Această epidemie, care a început sub forma unei afecțiuni respiratorii, fie provoacă rapid decesul, fie produce simptome neurologice grave – care înseamnă o suferință enormă pentru cei infectacți –, ducând pe termen lung la demență, și are legătură cu TMV-ul; aceeași evoluție pare să existe și în cazul sindromului COVID-19, în ce privește interacțiunea cu un virus al plantei de tutun.

Alt argument științific este asocierea a numeroase simptome COVID-19 cu encefalita letargică (denumită și boala somnului, al cărei acronim în engleză este EL), altă boală „misterioasă“.28 Încă se fac speculații cu privire la originea acestei boli. Encefalita letargică (EL) a fost una dintre cele mai enigmatice boli ale secolului XX. Narațiunea, adică forma de comunicare publică despre această boală, joacă și aici un rol interesant. EL este prezentată în istoria medicinei drept consecință a gripei spaniole. Acestă convingere este împărtășită și de ministrul german al sănătății, prof. dr. Karl Lauterbach, care susține că EL ar fi rezultatul gripei spaniole din 1918 și că nici în cazul COVID-19 nu sunt excluse astfel de leziuni cerebrale.29 O analiză a numeroaselor studii care stabilesc o legătură între cele două pandemii ale secolului XX ar depăși cadrul acestui articol.30 Cercetătorii din acea perioadă nu erau convinși de existența unei epidemii de gripă; în plus, ei au demonstrat că EL izbucnise cu un an înaintea gripei spaniole. Cu toate acestea, dogma potrivit căreia gripa ar fi declanșat EL s-a impus și în acest caz. Ne vom ocupa în alt articol de chestiunea avantajului social pe care îl are escamotarea nucleului dur al acestei problematici – fie prin negarea existenței sale, fie prin propagarea unor explicații alternative. Leziuni selective ale trunchiului cerebral au fost observate și atunci31, fiind considerate incompatibile cu simptomele unei gripe. Astăzi, un număr mic de savanți atrage atenția asupra faptului că, pentru o mai bună înțelegere a virusului SARS-CoV-2, nu se recurge la numeroasele descoperiri făcute în acea perioadă, descoperiri ce s-au constituit într-o cunoaștere disponibilă, pe care oamenii de știință au dobândit-o de-a lungul deceniilor.32 În contextul acestei retrospective istorice, merită să ne îndreptăm atenția nu numai asupra faptului că EL a fost calificată drept sechelă a unei gripe, ci și asupra denumirii înșelătoare a bolii. Dacă examinăm în detaliu notele de subsol ale unor articole, vom constata că unii savanți nu au fost de acord cu această denumire. Se pare că encefalita nu era letargică, așa cum îi sugerează numele ei, iar în plus, majoritatea nici nu au evidențiat existența vreunor simptome letargice. Manifestările psihice observate la adolescenți erau aparte: de la moarte subită, trecând prin probleme respiratorii și cardiovasculare, afectarea simțului olfactiv, tulburări de vedere și comportament agresiv, până la demență. Mai mulți cercetători au constatat atunci la adolescenți un model neobișnuit de comportament sexual33, dificultăți de concentrare34, depresie, stări de anxietate și rate ridicate de suicid35, care nu mai au nevoie de comentarii.

Datorită ratei ridicate de infectare cu EL și numeroaselor cazuri de psihoză constatate, un număr mic de cercetători talentați sunt conștienți de legătura care există între anumite leziuni cerebrale precise și vulnerabilitatea față de ideologii radicale.36 E posibil să fi existat, între modificările de personalitate și turbulenta politică inumană a epocii respective, o corelație mult mai puternică decât lasă să se înțeleagă cercetarea istorică de azi. Aceeași savanți au constatat că rata de infectare era mai redusă la copiii mici și că nu toți membrii familiei se îmbolnăveau. Nici acest aspect nu se potrivea cu imaginea, atribuită în mod fals, a unei gripe.

Un valoros indiciu oferă tot Gajdusek, în lucrarea citată la început și intitulată Fantasy of a „Virus from the Inorganic World [Fantasmagoria unui virus din lumea anorganică], unde savantul explică în detaliu ce provocări presupune filtrarea acestui agent patogen necunoscut și ce formă distinctă de transmitere prezintă el. Observațiile lui au fost identice cu descoperirile făcute de cercetătorii care au examinat EL cu decenii în urmă37: boala se transmite prin mucoasa nazală sau prin ochi, nu prin sânge ori prin consumul de alimente contaminate. Profesorul Oliver Sacks, unul dintre cei mai mari neurologi ai secolului XX, nu a vorbit doar despre o boală misterioasă (lucru menționat deja mai sus), ci a remarcat și că această boală revine mereu sub alt nume. Sacks a devenit cunoscut și prin ecranizarea cărții lui intitulate Awakenings [titlul ediției românești: Revenirea la viață]. Dacă EL a fost camuflată de gripa spaniolă, iar boala „kuru de canibalism, la ce ne putem aștepta în cazul virusului SAR-CoV-2? E vorba, într-adevăr, de un virus de laborator, care a scăpat din greșeală ori a fost făcut să scape, cu bună știință, dintr-un laborator? Sau e posibil, mai degrabă, ca acest virus să servească și el drept camuflaj pentru alt agent patogen?

Ce alte indicii există în privința sindroamelor COVID-19 și long COVID, pe de o parte, și relevanța nicotinei, pe de altă parte?38 Este oricum bizar ca tocmai unul dintre marile rele înfierate de politicile de sănătate publică – fumul de țigară sau nicotina – să aibă acum un efect benefic. Întrucât în ultimii ani au fost impuse interdicții radicale privind fumatul, se pune întrebarea dacă lipsa imunizării prin consumul de produse din tutun sau prin expunerea la fumul de țigară nu ar putea chiar să favorizeze, în cazul bolilor autoimune neurodegenerative, atacul unui anumit agent patogen. Și dacă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg în privința encefalitei letargice, întrucât existau prea mulți fumători, iar oamenii ar fi trebuit măcar să nu fumeze pentru a face posibilă dezlănțuirea unei demențe colective? E de datoria virologilor experimentați să aprecieze cum interacționează efectele contrare de prevenire și de favorizare a demenței – efecte asociate răspândirii unui asemenea virus – cu imunizarea.

În ce măsură ne-ar putea ajuta mitologia și etimologia să facem anumite conexiuni și să încurajăm virologii să se lanseze în cercetări interdisciplinare despre rolul solanaceelor, printre care se numără și tutunul, pentru a dezvălui acele secrete ale alchimiei, care, în pretenția ei de a transforma elementele, nu a fost cu nimic mai prejos decât exigențele transformatoare proprii modernității noastre post-COVID. Interesant în acest context este „sindromul ondinei39, cunoscut în engleză sub numele de Ondine’s Curse [blestemul ondinei]40. Acest sindrom, familiar neurologilor, poate fi congenital sau dobândit. Asemănările izbitoare cu cazurile grave de COVID-19 au determinat cercetătorii să-l examineze mai îndeaproape.41 Această nimfă evident nebună, atribuită de Paracelsus elementului apă42 și reprezentând un demon sau un spirit al apei în folclorul popular43, i-a provocat această boală soțului ei infidel, cu bună știință, ca să se răzbune – așa cum pot afla cei interesați citind notele de subsol. Probabil că fanii Netflix și prietenii lui Richard Wagner o vor înțelege mai ușor pe această nimfă a apei cu ajutorul filmului The Sandman44 sau al operei Aurul Rinului și al Cântecului Nibelungilor. În mod extrem de sugestiv, primul episod al acestui obscur serial de televiziune se intitulează „Somnul celor drepți.45 Evident, acest somn mitologic servește la instaurarea unei noi ordini sociale, iar filmul anunță o lume care, prin encefalita letargică, atacă mintea oamenilor pentru a-i supune unei ideologii a binelui comun după modele mistice. Consumatorii de tutun sar bucura mai curând de unul dintre primele filme mute, Princess Nicotine (realizat în 1909)46. După cum știm, Old Nick47 este un sinonim pentru diavol în limba engleză, iar etimologia descoperă originea acestei denumiri în nicor48; prin urmare, avem tot dreptul să ne întrebăm de unde provine substantivul „nicotină. În general, e mai puțin încurajator să citim că toxicologii studiază efectul solanaceelor tocmai asupra „zombilor din Haiti49 și că alchimiștii s-au ocupat cu mii de ani în urmă de această specie de plante ce conțin nicotină50. Având în vedere că „diavolul figurează în denumirile a numeroase plante din această familie51, rămâne la latitudinea cititorului să decidă dacă denumirea alcaloidului nicotină are legătură cu Jean Nicot52 sau cu nicor, demonul mistic al apei.

Bizara mitologie nordică, marcată de răzbunare, crimă, supunere, lipsă de suflet, șamani, războinici și nebuni, nu are echivalent în nicio altă religie, așa cum a explicat C.G. Jung în extraordinarul lui studiu din 1936, intitulat Wotan.53 Două articole impresionante despre rolul etimologiei nordice în medicină au apărut în 2008–2009 și i se datorează profesorului belgian de otorinolaringologie Jaques Tainmont, membru al Academiei Regale de Științe din Belgia.54 Pornind de la criteriul unei boli „urât mirositoare“, provocată de o tulburare a simțului olfactiv, ar putea fi incluse în această categorie nu doar ciuma (cum explică Tainmont) și EL (cum demonstrează numeroase studii), ci și, probabil, SARS-CoV-2, dacă ținem seama de experiențele personale prin care au trecut mulți cititori.55 Având în vedere un cumul de indicii și asocieri dintre cele mai surprinzătoare – utilizarea nicotinei în recentele abordări vaccinale, menită să protejeze, eventual, de formele grave ale bolii, ameliorarea simptomelor de long COVID prin plasturi cu nicotină56, „blestemul ondinei“, această evoluție a bolii asociată unei mitologii copleșitoare –, ne putem întreba dacă acest virus a apărut cu adevărat la Wuhan. Ar fi posibil și un scenariu conform căruia, în tradiția alchimiei, după eșecul tentativei de a controla populația prin tulburări psihoneuronale, ca în cazul epidemiei de EL, anumite cercuri ar fi început lupta decisivă după ani întregi de interzicere a fumatului în spații închise? După cum se observă în istoria medicinei, mascarea pandemiilor neurodegenerative este o strategie răspândită. Având în vedere numărul foarte mare de oameni cărora le-au fost restrânse drepturile fundamentale din cauza unei „gripe“, voința și nevoile lor vor fi lesne ignorate în continuare, de vreme ce consecințele se vor face simțite abia peste ani. Dar ce se întâmplă cu vaccinurile? S-ar putea să nu conteze prea mult dacă ele protejează – cum se pretinde – sau nu.

Așa cum a arătat încă din 2018 un reputat virolog britanic, prof. dr. George Lomonossoff57, ar putea fi creată o mutație genetică a TMV-ul astfel încât proteina de mișcare produsă de virus58 să semene cu spike-ul coronavirusului și să fie utilizată în scopuri vaccinale. Dar asta se întâmpla înainte de pandemie, iar după cum știm, nici TMV-ul, nici coronavirusul nu duc lipsă de mutații. Ar fi posibil, teoretic, ca toate scurgerile de informații – care au indignat opinia publică – referitoare la cercetarea americano-chineză de tip gain-of-function să fi fost o pistă falsă, amenajată la timp pentru a obișnui lumea cu versiunea unui accident de laborator? Coronavirusurile sunt cunoscute în medicină de zeci de ani. Prin urmare, dacă TMV-ul a fost făcut, genetic, să semene cu spike-ul, am avea de-a face cu o „maladie a somnului“ reloaded, care ne-ar fi vândută iarăși ca gripă. Frontul celor care fetișizează de secole întregi solanaceele și agenții lor patogeni își pot râde în barbă, în timp ce oamenii de știință scotocesc prin peșterile din China în căutarea originii. Căutarea liliecilor nu e mai puțin sugestivă, liliacul Myotis alcathoe fiind una dintre cele mai recente descoperiri din această specie de animale.59 Având în vedere multitudinea de argumente, chiar și nespecialiștii au dreptul să se întrebe dacă un virus gripal poate evolua tocmai în direcția altei pandemii, camuflată de o gripă acum un secol, și dacă amândouă ar putea fi atât de „nicotinizate“.

Intuiția îmi spune că obiectivul mutației TMV – ca și al encefalitei letargice – de a ataca țintit trunchiul cerebral pentru a declanșa, prin procese autoimune, o demență pe termen lung, menită să deschidă calea către o nouă ordine socială radicală, a rămas neschimbat. Prognoza pentru acest declin mintal este, oricum, incontestabilă.60

53 Carl Gustav Jung: Aufsätze zur Zeitgeschichte, Zürich 1946, S. 1-24, C. G. Jung – Essay on Wotan [w. Nietzsche] | Dr Peter Sjöstedt-Hughes (philosopher.eu)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Radu Golban 87 Articole
Author

32 de Comentarii

 1. D-le Golban, pentru ca esti prin elvetia de ani buni, intreb doar:
  – Ai vizionat interviul dat de merkel in mai 2020 celor doi jurnalisti de la ORF care au facut-o bine de tot oe madam? A raspuns aproape la orice intrebare, fara sa isi dea seama a spus ce nu trebuia aflat! Poate ca l-au pus pe youtube pana la urma, nu stiu. Inca o intrebare:
  – Ai vazut interviul boss-ului de la pfizer din octombrie 2020 in care lauda cu gura plina estul europei, mai ales Romania prin publicitatea in forta a afacerii? Omul nestiind ce contin vaxxinurile, nimic concret despre vaxxi! Aceste interviuri au fost date celor de la ORF, ambele in mijlocul zilei intre orele 14-16,30. Inca un reper, in italia noiembrue-decembrie 2019 cadeau oamenii pe strada inaintea celor din china sau america, dar nu au scos nicio vorba in spatiul public italia! De ce am arunca vina pe china si nu am vedea esenta in baza de unde se arunca dejectii ca exista un plan pentru decimare global(interviu merkel 2020)?! P.s. buna documentare. Multumesc.

  • nu „americanii”, ci corporatiile bigpharma, controlate de blackrock si vanguard. adica „elitele 1%” care ne pun taxe pe raspiratie si vor sa puna masti vacilor, dupa ce le-au gaurit burtile pentru a preintampina flatulenta….toate satanele care ii paiatzeaza pe indivizii de carton „miliardarii” lumii: gates, sorosh, rockefeller, rothschild, grupul bilderberg etc.. acesti sheitani care capuseaza omenirea de mii de ani. America nu alege presedintii ci corporatiile. „alesii” pentru post se duc la un interviu corporatist, inainte de alegeri,. asta a inceput de la sfarsitul presedentiei ronald reagan. atunci s-a terminat America si a devenit un taram al satanei corporatiste, care conduce tot: pamantul, resursele, apa, aerul si teroarea in numele „pacii si democratiei”. amestecarea populatiei americane si indobitocirea omului pentru a nu mai gandi si a fi mai usor de manipulat. toti na z i sh tii „oameni de stiinta” au fost luati de nasa dupa al doilea razboi mondial (operatiunea paperclip), pentru a aduce „beneficii” in manipularea si controlul mintii. gates a participat la un program cia prin care aducea un „vaccin” care sa anihileze capacitatea creierului de a se lumina, atunci cand te rogi si ceri ajutor Inginerului. ei il numesc „fundamentalism”. oare de ce le este atat de frica, pentru ca graalul este in noi? pentru ca suntem antene vibrationale de energie catre Univers si daca ne dorim cu adevarat putem sa schimbam „realitatea”?

 2. Dar bre,. E la mintea prostului..De ce ai astfel de laboratoare in china unde finanțezi utilizezi astfel de cercetări pericul?? Care este scopul și efectelel de finanțezi laborator periculos la chinez sau la ukran sau posibil la români ?? Se recunoaște existența lor doar după vre-o ”greșeală” care ucide sute de mii de ”expuși”..Autorul moral, cel care inlesnește, după mine este vinovatul real de acuzat, mult mai mult decât cel sau cei cere ”greșesc”…

 3. Epidemiile sunt biomarkeri pentru poluare. Piatra de temelie falsă a fraudei virale sunt testele de flux lateral și testele PCR. În Virus Mania, Claus Köhnlein arată că acești pretinși viruși contagioși sunt, de fapt, particule produse de celule ca urmare a anumitor factori de stres, cum ar fi medicamentele sau așa cum a spus doctorul Ryke Geerd Hamer (traume emoționale) și Pleomorfiștii (vezi: Infecții & otrăvuri & Nutriție), originalul fiind Bechamp acum peste 130 de ani. Evitați complet vaccinurile, deoarece acesta este modul principal in care se livreaza otrăvurile, de exemplu: SIDA (vaccin Heb B), gripa spaniolă (soldații au primit 15 vaccinuri), gripa porcină din 1976, sindromul Războiului din Golf (vaccinul antrax). Un mare semnal de alarmă este faptul că nu se face niciodată nicio mențiune despre poluarea industrial-tehnologica si toxicologie. Un exemplu clasic este „epidemia” din 1953 din Marea Britanie. Unii dintre acești „Fearmongers” din mass-media au multe conflicte de interese. Se ignoră adevăratele cauze ale bolilor „virale” (aerul toxic, sărăcia, nutriție execrabila, medicamente, salubritate, poluare electromagnetica), se suprimă medicina eficientă (Naturopatia, Igiena naturală, Homeopatia, Herbalismul, Medicina nutrițională), se mediatizează panica sistemica, se ucid și ard animalele pentru a ascunde poluarea agriculturala si industrială. Germenii se nasc în noi și din noi și NU ca o infecție a celulelor corpului. Cu alte cuvinte, germenii sunt simptome ale dezorganizării celulare și genetice și NU cauza specifică a dezorganizării celulare și genetice! TERENUL este TOTUL. Virologia ortodoxă omite toxicologia și, prin urmare, este nulă. Cauzalitatea toxicologică este evidentă, iar toxicologia este evitată de mass-media ca ciuma. Uitați de intriga intelectuală, științifică a virologiei. Fără toxicologie, virologia este o capcană mentala.

 4. @marin: si, unde au stabilitate mai mare aceste corporatii? Unde isi desfasoara activitatile? De cine sunt sustinute puternic? Cine sunt si de unde sunt capii politici plasati in functii in aceste corporatii pentru sustinere decizii globale? Hai sa vedem mai departe de ceea ce se vrea stiut de catre cetateni! Daca veti auzi interviul merkel-itei din mai 2020, va veti convinge total despre planul global.

  • aceste „laboratoare” si-au inceput activitatea inainte de primul razboi mondial – odata cu „vaccinul” rockefeller catre cicase peintampina encefalita si meningita …ostasii americani au fost otraviti cu aceste substante, care le-au distrus imunitatea naturala (va pare cunoscut?) si ajungand pe un continent nou (alte bacterii si fungi, mizerii prin transee) au „tulinizat” in organism o bacterie devenita „virusul” influenza. succesul acestor metode oculte de otravire a omenirii au inceput prin investitii si jocuri de piata bursiera. tot cam de atunci a inceput nebunia „bancilor” – bani virtuali fara acoperire… in timp ce satanele oculte investesc in God’s (sheitan) money aka aur, argint, rasurse (petrolul NU este fosil, este ca si apa pe pamant, sursa REGENARABILA), omenirea devenea sclava banului fara acoperire, o bucata de hartie, initial garantata in aur/argint, pentru ca acum sa fie efectiv hartie igienica. sursa „banilor” adica a BOGATIEI ADEVARATE se afla in mainile acestor ne-oameni – stalin spunea, nu? cine detine controlul mancarii, detine controlul omenirii…dar cine detine apa?? hm? ACESTE RESURSE APA, AERUL, PETROLUL SUNT ALE PAMANTULUI NU ALE LOR – EI DOAR SE FAC STAPANI PE ELE, PENTRU A NE CONTROLA PE NOI. depopularea si distopia urmeaza. pregatiti-va pentru ce este mai rau.

 5. La inceput se faceau cercetari comune americano-chineze asupra virusilor normali (pe bani americani). Apoi chinezii au sesizat ca acest Covid cu mutatii pe liliac poate fi folosit ca arma biologica si nu le-au mai aratat americanilor rezultatele cercetarilor. Mai mult, nu le-au mai permis accesul in unele laboratoare ale institutului din Wuhan, ajungand in final sa nu le mai permita deloc accesul si sa nu mai comunice nimic partii americane.
  Virusul nu a fost scapat intamplator din laboratorul din Wuhan, in piata din Wuhan. A fost un nemernic care a fost curios sa-l puna la lucru, la fel ca aceia care infecteaza cu virusi Internetul. Nemernicul a crezut ca prejudiciul va fi local, nu s-a gandit la o pandemie.
  Posibil ca virusul sa fi fost raspandit si la ordin militar, ptr a studia efectele pe viu,
  fara a se gandi la o raspndire globala……[Rumburak]

 6. În mod tradițional, puterea științelor medicale s-a bazat pe frica de boală, în special de bolile infecțioase Majoritatea oamenilor cred că fiecare boală din lista următoare are o cauză infecțioasă: HIV/SIDA, SARS, West Nile, sindromul vaca nebună, CJD și alte encefalopatii spongiforme, febra aftoasă, hepatita C, poliomielita, gripa aviară și gripa „spaniolă”. Există dovezi științifice considerabile că aceste boli nu au doar co-factori neinfecțioși, ci că sunt aproape în totalitate neinfecțioase. Cuvântul „virus” provine din latina veche și înseamnă „noroi” sau „otravă” iar înainte de aceasta din sanscrită pentru același lucru.. Știința mainstream admite că majoritatea virusurilor sunt inofensive, dar cuvântul „virus ” se adaugă la un limbaj tendențios și promovat al fricii față de natură. Definițiile virusurilor variază de la „patogen” la „de obicei, nu este patogen” – cu cât este mai populară sursa media, cu atât mai înfricoșătoare este definiția. Definiții mai puțin înfricoșătoare ar schimba relația dintre industria medicală și „pacienții” săi. În mod paradoxal, primele studii asupra virusurilor au considerat filtratele de virus ca fiind o otravă, nu un microb, de unde și denumirea de virus. Astăzi, știm că virușii sunt informații. Cel mai probabil, „virusul” este un acid nucleic uman inofensiv, rearanjat ca răspuns la intoxicare.

 7. La banii mei nu pot sa ma „vaccinez” decit cu o mahoarca sau, in ziua de salariu, cu un pachet de „Carpati” … Cel putin am inteles acum de ce Aurescu trage tot timpul din trabuc … ceea ce nu impiedica totusi, cum se vede zilnic, ca multi dintre colegii sai sa fie atinsi de dementa si aproape toti de letargie …

  • tigarile CARPATI, marca romaneasca a fost luata dupa lovilutie de straini ca si tractorul romanesc care acum este vandut in america – i-au schimbat luminile pe fata atat. carpati, snagov si mai ales marasesti erau facute cu TUTUN NATURAL. de aceea gaseai bete prin ele… pe atunci romanii isi cultivau tutn in curte. toate tigarile de pe piata sunt CANCER! mai ales „filtrul”. orice planta se poate fuma si este benefica plamanilor in doze mici. poti fuma orice planta: de la musetel, tei, salvie, patlagina (extraordinara pentru astmatici) etc.

 8. OMS a schimbat definiția oficială a unei pandemii – a trecut de la o definiție logică (o pandemie este o infecție de proporții globale și cu o mortalitate ridicată) la o definiție ilogică (o pandemie este o infecție de proporții globale). Conform acestei definiții „pLandemice”, gripa sezonieră îndeplinește mai mult decât cerințele pentru a fi o pandemie. Drum deschis pentru o alertă sanitară mondială în fiecare toamnă, primavara sau oricand doresc ei. Pe lângă absurditatea din punct de vedere științific, acest lucru are consecințe financiare și politice grave. În 2007, OMS a adoptat un regulament conform căruia, în caz de pandemie, OMS poate obliga legal țările membre să vaccineze o parte sau toată populația lor. Guvernele acestor țări ar fi obligate apoi să impună amenzi sau alte sancțiuni pentru persoanele care refuză să fie vaccinate. Iar persoanele vaccinate care suferă consecințe in urma vaccinarii pot să dea mărunt din buze, dacă mai apucă, pentru că nimeni nu-i bagă in seamă: guverne, mass-media, companii producatoare si justiție. Este, ia ziceti voi domnilor intepati, cum merge treaba?

  • adicatelea urmeaza sa ne otraveasca din aer, iar celulele otravite sa provoace reactii organismului (febra, tuse, greata), iar poolimea sa se supuna speriata….cea mai simpla si eficienta metoda de a te descotorosi de populatia unui teritoriu bogat in resurse.

 9. Rumburace, vad ca esti concentrat in continuare pe Wuhan si pe gogomaniile cu lilieci, pangolini si alti dromaderi, „narative oficiale” pe care nu le mai cred nici macar copiii oligofreni … Dar despre subteranele de la Azovstal ai auzit ? Si dupa cum, dupa cucerirea totala ruseasca a orasului, inclusiv a uzinei si a subteranelor sale, totul s-a calmat destul de brusc si au incetat sa mai apara si „variantele”, cu nume mai exotice unul decit altul ? …

 10. De ce nu postez link-uri? Pentru că refuz să fiu luat drept „sursă credibilă”, singura sursă credibilă fiind Adevărul însuși. Acesta poate fi adjudecat în urma unei munci asidue, a unei curiozități nemărginite și a capacității de a crede în orice lucru care poate fi analizat, comparat și experimentat empiric cu rezultate verificabile. Adevărul după aceste standarde cântărește infinit mai mult decât alte „adevăruri” asimilate prin propagandă, manipulare și control mental.

  Un exemplu concret în ceea ce privește argumentul privind vaccinarea globală
  de Jim West
  Discuția mainstream despre vaccinuri: bla bla
  Persoană: „Vaccinurile protejează de boli?”
  Mainstream: bla bla
  Persoană: „Virușii provoacă boli?”
  Mainstream: bla bla
  Persoană: „Vaccinurile conțin viruși?”
  Mainstream: bla bla
  Persoană: „Se dovedește că virușii sunt periculoși prin izolare și analiză în laborator?”
  Mainstream: bla bla
  Persoană: „Unde este documentația pentru izolarea virusurilor în studiile seminale?”
  Mainstream: [Tăcere]
  Persoană: „De ce lipsește toxicologia din studiile privind bolile virale?”
  Mainstream: [Liniște]

 11. marin Nu urmează, deja NE otrăvesc. Pe lângă poluarea industrială implicita există și „darele de condensare” ale avioanelor. După cum știe orice student, acestea au nevoie de trei condiții esențiale pentru a se forma: temperatură scăzută, presiune scăzută și umiditate. Niciuna dintre acestea nu este îndeplinită în spatele unui turbopropulsor modern cu high bypass. Programele de gestionare a radiației solare, albedo și cloud seeding sunt acoperiri pentru diseminarea unor substanțe nocive pentru sistemul imunitar uman, pentru flora/fauna și pentru solul planetei. Este revelator faptul că soiurile organice se luptă să supraviețuiască în aceste condiții, în timp ce companiile biotehnologice au semințe rezistente la solurile bogate în metale. Este revelator faptul că metalele care sunt difuzate sunt specii exotice cu proprietăți optoelectronice care vin în calea agendei transumanismului și a convergenței biodigitale. Există mai multe aspecte ale acestui subiect care ar trebui să fie extinse în mintea publicului, fără prejudecăți și cenzură.

 12. Serviciile secrete amerloce să ne spună mai bine despre ce era vorba în cele 3 duzini de laboratoare biologice SECRETE finanțate de amerloci pe teritoriul Ukrainei supuse m$$oneriei după 2014!
  C[ cu CoVidu’ 2019 et Al. e clar că a fost FABRICAT în laboratorul din Wuhan la cererea amerlocilor, cu finanțare de milioane de $$ tot SECRETĂ dîn partea găștii statale paralele cu criminalul Fauci în frunte! Fauci LA PUȘCĂRIE!
  Șî, oare, această „teoria conspirației” cu CoVidu’ DEMONSTRATĂ CA REALĂ, și absența TOTALĂ a gripelor clasice în cei 2,5 ani dă zisă „pandemiie”, ne spun că – par igzamplu – epidemiile dă gripă bi~, tri~, multikulti~, etc. anuale dîn ultimii 10-15 ani anteriori „pandemiei” au fost dă fapt lansate artificial dă „BigPharma” (ce, împreună cu Fauci șî C.I.A., ne-au demonstrat cu CoVidu’ CĂ POT!), pă ascuns, ca să-și poată vinde în cantități mari medicația anti-gripală?
  „Dăcît” întreb, nu dau cu paru’ biolojik……[Rumburak, fanu’ bourlizd a’ ur$$ulei $$oroșizde scoasă dîn joben dă C.I.A. șî dă sluga B.N.D.]

 13. „„some girl alone spune:
  28 IULIE 2022 LA 11:04
  Cum repeta ca un zalud MISHTEAUX ?
  „au mai ramas, dupa pensionarea specialistilor adevarati/confirmati, doar EPIGONI ! AZI !

  HUNTER, BIDEN ? BURISMA-„chinezeasca” ! spune:
  28 IULIE 2022 LA 11:07
  De faptul ca BIDEN nu mai dorit pentru un ipoteic al 2-oilea mandat nicimcar de democrati
  inca nu s-a auzit ?
  ?”

  Nu-i „credinta ca ești ceea ce nu ești continua și ea sa dea bătaie de cap celor care sunt convinși ca au dreptate”
  STRANIU (cu majuscule!) … msiteriosul … „pacalici” zglobiu
  care e crezut, de altii ? , ce de facto NU E ! ?”
  MAGA ? 😉

 14. lumea cauta agentul patogen/toxina/otrava,
  bolnavii -de virus sau de vaccin- ,decedatii -de virus sau de vaccin-,
  toti ignora principiul „mortii cu mortii, vii cu vii”,
  nimeni nu a vazut delegatia chineza prin Kremlin:
  TOTI AVEAU MASCA!
  (mai putzin genialul conducator chinez caruia nu i-a trecut prin cap
  -nu i-a trecut prin cap,măi!
  ca isi va jigni gazda )

  articolul sufera de „onirism”,
  este mult peste nivelul lui Oisteanu
  si se apropie de nivelu lu Culianu,Ioan Petru -gargara de „inalta clasa”,
  de clasa universitara post doctorala.

  ( Putin rezista(!) la afront,
  probabil asa l-au selectat…..)

 15. „mishteaux spune:
  21 APRILIE 2022 LA 22:27
  Totul porneste comportamental de la religie …
  americani-s protestanti si asta explica celor in domniul psihologiei masselor multe …
  chiar si de ce
  USA a fost ultimul stat modern, „civilizat” care-a abdicat SCALVIA !

  (Sclavia Clasica: cu proprietari de scalvi si cu dreptu’ de a vinde unor unor proprietari diferiti mama-sclava separat de copilul ei sclav !)

  O demagogie fara marigini poate fi generata de protestantismul fariseitic … protestant ! Colorand urat rau de tot societatea fardat doar altfel decat e in adancime ! Ca sa intelegi USA trebui sa petreci 7 ani in centrele ei universitare !
  inclusive GEORGETOWN (!) ?

  catolocismul, atheismul, orthodocsismul, islamul, protestantismul , whabitismul, budismul …fiecare dintre ele au
  manunchiul lor comportamental-formativ puilor de om ce-s „IMPRINT”-ati in perioada copilariei in el !
  (e vorba, simplificat, de …reactii EMOTIONAL_COMPORTAMENTALE dobandite intr-o pierioda de formare-a personalitatii ! de aia-s greu de crestinizat harapii … si greu de facut-sincer-religiosi atheistii nascuti si educati in familii atheiste ! = e vorba de IMPRINT si de EMOTIONALITATE DOBANDITA …imposibil de schimbat la varsta maturitatii …vezi ETHOLOGIA si Konrad Lorenz ! ? )”

  CE SE MAI AUDE CE CELE … 123 PUNCTE BANCARE 😉
  referitoare la HUNTER BIDEN …Q
  va devenii TRUMP dinnou POTUS ?
  (esti …cineva ! :* )

 16. dupa omorarea lui Shinzo Abe
  pentru ca nu voia cu enthuziasm AUKUS (care-i o catastrofa cu fitil provocand China la contra-masuri RUSNACE !)
  nu crezi ca si Japonia e o tara ocupata
  si ca
  vizita lui Kishida atat de neasteptat surprinzatoare la Kiew in timp ce Xi era la Moskwa …etc.#
  [PS: … observi ca mishteaux …stie mai multe 🙁 decat lasa sa se intrevada ? … e oare el 😀 parte din razboiul hybrid …razboiul pentru un adevar-NEPLACUT ? 😀 …ce-l mana-n lupta pe mascarici … „idealismul” 😛 😉 😀 ]

 17. Cartelul medical și colectivismul tehnocratic, propaganda medicală și aplicarea legală a fraudei pseudoștiințifice sunt metode eficiente pentru a obține control politic pe termen lung. Stim că VICP (Vaccine Injury Compensation Program) a compensat cazuri în care vaccinurile au cauzat autism, dar păstrându-le sigilate pentru a nu putea deveni precedente legale. În primăvara anului 2009, așa cum a documentat Peter Doshi în BMJ, la OMS s-au întâmplat două lucruri curioase: cu doar douăzeci de cazuri confirmate de gripă porcină, repet, adică 20, OMS a declarat gripa porcină o pandemie de nivel 6, cel mai nivel de amenințare posibil; în același timp, în mod orwellian, OMS și-a revizuit definiția „pandemiei de nivel 6”, astfel încât nu este nevoie de dezastru major cu un număr mare de decese. OMS poate declara că o banală răceală coronavirus o amenințare globală terifiantă, indiferent dacă aceasta provoacă sau nu vreun rău real. Ce ascund ei? Faptul că sistemele imunitare sunt ținte pentru depopularea dorită de cabaliștii psihopați și slăbirea sănătații publice prin intermediul căreia pot îndeplini acest obiectiv. Si asta nu este totul. Rămâne problema debilizării acestor sisteme imunitare înnăscute și dobândite (extrem de puternice, care te pot ucide dacă se/sunt întoarse împotriva propriului corp care le conține) pentru a asimila tehnologii diverse în biologia umană și în biosfera planetei.

 18. Constat ca sunteti nul si neavenit in privinta virusurilor:
  -Muscalii putinantropului n-au gasit in subteranele Azovstal nici macar fantoma unui laborator virusologic.
  -Virusurile sufera mutatii naturale si se multiplica in celulele corpului uman, nu sunt neaparat dirijate prin mecanisme genetice controlate in laboratoare
  -Covid cu toate mutatiile lui genetice nu s-a calmat dupa cucerirea victorioasa a Azovstal. Oamenii au devenit mai rezistenti prin autoimunizare.
  Sunt probleme simple de virusologie pe care le cunosc si copiii handicapati, cu minima cultura generala. Vad ca dv nu le cunoasteti……[Rumburak]

 19. cine credea (credeA) ca CHINA, India, Pakistanul si toate tarile riverane marilor asiatice vor accepta AUKUS-ul
  fara sa intreprinda nimic … vor avea surprize curand ! MISHTEAUX chiar e special !
  Urmeaza un nou pact militar … actio-reactio in Pacific
  un PACT care va avea propriulm lui Articol 5 !

  USA si-a grabit sfarsitul ca LUP ALPHA !
  Pe cine vor ZEII swa-l piarda … mai intai ii iau mintile !
  (USA inca „investind” in Ukra, va castiga o „margica”, insa va pierdce LUMEA , PETRO-dollarul si … etc. )
  Nu-s bucuros deloc … QUO VADIS USA ?
  🙁

 20. Stratagema autorității este folosită tot timpul și nu dă greș niciodată, de la „expertul” singuratic (un paravan pentru un asociat al industrei farmaceutice), care este folosit pentru a doborî/minimaliza/demoniza medicina alternativă brevetabilă și non-corporatistă și pe susținătorii acesteia, până la tunurile mari și multiple, atunci când este nevoie genul lui Cercel, Musta, Rafila sau Jurma. Ideea că unul din grupurile de mai sus s-ar pronunța împotriva vaccinării este la fel de probabilă ca și cum o vacă ar sări peste lună și înapoi. Toți cântă același imn, poți vedea cât de închise sunt mintile lor, chiar și atunci când le explici pe litere si silabe ce vrei să transmiti, evită să răspundă la subiect și revin cu propagandă medicală generală sau aiureli (cateodată legitime) dar care nu au nici o legatură cu topicul. Potrivit experților, leacul pentru cancer, la fel ca și descoperirea penicilinei sau a insulinei, va veni de la un om care are o idee. Genial.

 21. „amintiri din pruncie 🙂 spune:
  14 IANUARIE 2023 LA 17:28
  „mishteaux spune:
  30 NOIEMBRIE 2022 LA 18:21
  Va urez succes in cele cer sigur vor venii ? ?
  Ne revedem in martie !
  Vin vremi ultra-nasoale si am mult e munca !
  Dupa ce „investitorii galbeni” isi vor soune cuvantul in „4 februarie 2023” …(poateeeee …!) mai vorbim !
  MDA ! Deja ma plictiseam ! PUP
  SHALOM”

 22. Ce crezi tu istetule ca insemna ” 123 puncte bancare” …in actualitatea republicana cu acces acum la „secretele” bancare ale
  dizgratiatiei (libertatea de expresie de-a spune excrocilor pe numele profesiei) famigli BIDEN ?
  intreb pentru cineva la serviciu acum 😉 : sa fie 123 cu toul altceva decat simplu . „o suta douazeci si trei” ? 😉
  [asa ca misteriosul mishteaux stie prea multe 🙂 😛 ]

 23. .. n-am chef sa scuip in supa altora, desi,
  de-as fi o fire emotionala 🙁 …(!)
  as fi facuto demult ! 🙁
  A grabit AUKUS vizita salvatului Xi la Moskwa 😉 ?

 24. Raspuns tot in trei puncte :
  – ai vazut matale, stimate domn Sherlock Holmes Poirot Rumburak, multe filme politiste in care criminalul, dupa ce a savirsit crima, se aseaza linistit in fotoliu cu cutitul insingerat in mina si asteapta politia ? Sau mai degraba, fiind vorba de un criminal in serie, sterge toate urmele (slava Domnului, in lunile de asalt nu timpul i-a lipsit !) si apoi cauta alt birlog in care sa-si pregateasca viitoarele crime ?
  – e clar ca nu ma ridic la nivelul unui stranepot de-al lui Pasteur, var cu Koch si Babes, dar din istoria recenta a ultimilor trei ani s-a vazut ca „virusul” (?) a avut un comportament cu totul ciudat, aparitii-surpriza in diferite colturi ale lumii (cit de usor se poate transporta acesta intr-un flacon securizat si apoi raspindit in metrou, sa zicem … !) sau chiar prin simpli „bolnavi-kamikaze” …)
  – ca un „copil handicapat” ce sint, cu o cultura generala sub genunchiul broastei testoase, eu unul n-am auzit de cuceriri care sa fie altfel decit victorioase … Deci … putem sa plingem sau nu, Mariupol e Rusia, Crimeea e Rusia. Game over.
  Scuze pentru deranj !

 25. ce pateste Biden batranul, luna
  april ? ce i-au pus deoparte … 🙁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.