De la micul Titulescu la piticul Rockefeller

Circuitul banilor de la diferite corporații către firma de consultanță a fostului premier Victor Ponta, în ultimii doi ani.
GRAFICĂ: Quickdata FOTO COVER: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Când Victor Ponta a intrat în politică, împins de Adrian Năstase, i se spunea micul Titulescu. Cu politica a dat-o în bară. I-a plăcut să fie șef  la de-a gata, dar a rezistat numai 5 ani, între 2010-2015. Când s-a pus problema să construiască el un partid, Pro România se chema, a fost mai complicat. L-a pus rapid cu botul în pământ.
După rateurile în politică, Ponta s-a apucat de așa-zise afaceri. Se cheamă „consulting”. În traducerea unor rău voitori, trafic de influență.
În 2021 și-a înființat o firmă cu inițialele sale în denumire, VP Projects Advisers S.R.L., în care e asociat unic. În primul an, firma a avut un profit net de 2.154.637  lei. În al doilea an, profitul net a fost de 3.041.318  lei. În total, un profit net în euro cu 7 cifre. Ponta a ajuns milionar în euro în numai un an și jumătate.
John Davison Rockefeller, fondatorul  dinastiei de miliardari, spunea  că „pot să vă dau socoteala pentru fiecare ban, dar nu mă întrebați cum am făcut primul milion”. Micul Titulescu a devenit peste noapte un fel de piticul Rockefeller.
Cum o fi făcut Ponta primul milion de euro?
UN GENIU AL ECONOMIEI  AȘTEAPTĂ CHEMAREA ȚĂRII!
Conform datelor de la registrul Comerțului, firma lui Ponta a înregistrat pe anii 2021 și 2022 un profit net cumulat de 5.195.955 lei la o cifră de afaceri de 6.478.483 lei. Un profit net de peste 80%! Obținut cu numai 3 salariați în 2021 și 7 salariați în 2022.
 Ponta a încasat lunar de la propria sa firmă dividende de 253.443 de lei (cca 51.000 euro), de două ori mai mult decât indemnizația lunară a președintelui României.
Trăiește pe picior mare. Nu uită să spună în treacăt pe la tot felul de emisiuni că e mai mult plecat din țară, călătorește mult, îi place să joace golf etc, etc și că,  mă rog, are toate accesoriile de viață ale unui belfer.
Astfel de venituri picate din cer au avut și un efect pervers: lui Ponta i-a intrat în cap că ar fi un geniu al afacerilor. La România TV,  unde este prezent zilnic, cu contract probabil viager,  nu contenește să-și dea  cu părerea despre cum merge economia, cum devine chestia cu TVA, ce-ar trebui să fie cu accizele și cu impozitul pe salarii, cum e cu gazele și energia, ce-ar trebui făcut cu pensiile etc, etc. Când vorbește despre economie,  afișează aerul unui expert planetar gata să salveze România din toate deficitele pe care le are dacă cineva l-ar pune iar în fruntea trebii. Cu frazele lui neterminate și poveștile romanțate despre  mersul lumii și al țării, tot bate șaua ca să priceapă iapa.Dar iapa – ioc, se face că n-aude.
Iezuit din fire, Ponta a avut grijă să tamponeze din vreme orice curiozități neavenite despre luxul în care trăieșete și banii pe care-i face cu viteza sunetului. Bate toba peste tot despre „consultanța de business” pe care o acordă el,  exclusiv – dar exclusiv! –  unor firme din străinătate. „Asta fac: dau consultanță de business. Firmelor din afară, nu din România. Îmi spun părerea despre ce se întâmplă pe piețele din estul Europei. Nu dau consultanță politică, doar economică”, declara Victor Ponta, anul trecut, într-un interviu pentru Digi24. „Nu lucrez și nu am lucrat cu nicio instituție publică din România sau cu o companie cu capital integral sau parțial de stat”, este laitmotivul standard pe care Ponta îl folosește ca pe-un vaccin, ca să prevină orice  investigații incomode. Care or fi  fost ideile sale atât de geniale încât i-au determinat pe unii să-l plătească, însumat, cu 2.500 euro net pe fiecare zi lucrătoare, timp de doi ani?
Un asemenea titan al gândirii economice ar trebui folosit la nivel național. Este ceea ce tot sugerează el în fel și chip, doar-doar îl cheamă cineva la butoane.
Victor Ponta nu are o pregătire în domeniul economic sau financiar astfel încât, prin simpla sa deschidere a gurii, să provoace firmelor un profit așa de mare încât acestea sunt nevoite să-l plătească regește.
La ce se referă meritele lui Ponta? Facturile pe care le încasează acum sunt pentru activitatea sa curentă sau pentru anume servicii trecute – recompensate abia acum?
Antecedentele profesionale nu-l recomandă cu nimic pe Victor Ponta să fie „consultant internațional de business”. Când a preluat guvernarea, în mai 2012, niște oameni responsabili din partid și dinafara lui erau vădit îngrijorați de cum va fi organizată activitatea guvernamentală. Așa se face că PSD și BNR au pus mână de la mână și l-au trimis rapid pe Florin Georgescu timp de șase luni prim-viceprim ministru în sala mașinilor din Palatul Victoria. Prim-adjunctul lui Isărescu este cel care a  croit strategia și politicile fiscale ale Guvernului, lăsându-l pe noul premier să se dea în stambă unde-i plăcea lui cel mai mult – pe la televiziuni și cu ziarișitii pe coridoarele parlamentului.
Și-atunci, de unde i-au venit banii lui Ponta?
CONSULTING  ENCICLOPEDIC: CUPRU, MEZELURI, CĂI FERATE, PUBLICITATE, LEMNĂRIE ETC
Ziariștii unui site de investigații,  https://captura.ro/cu-cine-a-facut-ponta-primul-milion/, au reușit să spargă secretomania „consulting”-ului practicat de Ponta și să identifice sursele de finanțare ale acestuia.
Cât de internațională este consultația pe care a acordat-o Ponta, ce conținut va fi avut aceasta și cu ce anume performanța  ar fi contribuit fostul premier la prosperitatea firmelor în cauză puteți aprecia fiecare.
Cifrele pe care le-am publicat mai sus se referă la perioada de până la 31 decembrie 2022. Site-ul captura.ro a analizat contractele firmei lui Ponta din perioada ianuarie 2022 – septembrie 2023. În această perioadă, încasările lui Ponta au fost următoarele:
1.Câte 100.000 lei pe lună de la Cuprumold Mining SA, fosta societate de stat Moldomin, care administrează zăcământul de cupru de la Moldova Nouă,  al doilea ca mărime din România, evaluat la aproximativ un miliard de euro. Cuprumold  Mining SA este o filială minieră a marelui concern turcesc Cengiz Holding. În ultimii doi ani, Cengiz Holding a pompat aproximativ 390.000e euro (1,9 milioane lei) în firma lui Victor Ponta. Suma a fost defalcată în 18 plăți, cu o medie lunară de 98 .000 lei (19.700 euro).
2.Agenția de impresariat Talentivity a plătit către compania fostului premier, în perioada ianuarie 2022 – august 2023, peste 400.000 euro (două milioane de lei), în 20 de tranșe lunare.
Talentivity funcționează prin firma bucureșteană Urban Myths SRL, ale cărei venituri provin în proporție covârșitoare din contracte cu 3 multinaționale: Phillip Morris, Procter&Gamble și Liberty Steel Group (combinatul siderurgic din Galați). Agenția a încasat de la cele trei, la rândul său, în aceeași perioadă și tot cu frecvență lunară, peste 7,2 milioane de lei. Din această sumă, o treime a fost virată firmei lui Ponta.
3.Austriecii din pădure. La consultantul Victor Ponta a apelat și grupul austriac „Egger”, care a plătit 13 facturi emise de VP Projects Advisers în ultimii doi ani. Suma totală: aproape 40 de mii de euro (192.647 lei), cu o medie lunară de aproximativ 14.800 lei (3000 de euro). Specializat în producția plăcilor prefabricate lemnoase și lider în Europa pe segmentul său, grupul Egger este unul dintre cei trei coloși austrieci care activează în România de la începutul anilor 2000.
4.Constructorii greci. Încă 130.000 euro au mai intrat anul trecut în conturile firmei lui Victor Ponta și dinspre grupul grec Aktor, colecționar important de proiecte publice (centura Capitalei, autostrada Sebeș-Turda, reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Sighișoara ș.a.). Plata către Ponta a fost făcută de firma „Proger Global Network” din București, un subcontractor local de anduranță al grecilor.
Ziariștii de la captura.ro au căutat detalii  despre serviciul prestat de fostul premier în schimbul banilor primiți. „Aktor”  avea de recuperat niște creanțe din Albania, Ponta s-a lăudat că-l cunoaște pe premierul albanez și s-a oferit să facă el pe recuperatorul. N-a reușit. Grecii au deschis litigiu în instanță, dar au pierdut și banii dați lui Ponta.
4. Emisiuni tv, conducte și mezeluri. Peste 30 .000 euro a primit firma lui Victor Ponta și de la trustul de presă Gândul (publisherul Gândul, Cancan, Prosport etc), timp de un an, din vara lui 2022 până toamna trecută. Radu Budeanu, patronul Gândul Media Network, firma care a făcut plățile către Ponta, nu a vrut să comenteze sume, dar a confirmat relația. „Nu-i corect să vorbesc public pe marginea unor înțelegeri contractuale private, dar vă reamintesc că domnul Ponta a colaborat un timp cu noi la emisiunea Marius Tucă Show.”
Firma Bus Nelcor din Odorheiul Secuiesc i-a achitat trei facturi fostului premier în primele trei luni ale lui 2022. Total: peste 18.000 euro (90.000 lei). Producător de conducte și țevi pentru instalații industriale, Bus Nelcor îi are proprietari pe afaceriștii mureșeni Ioan Coroș și Petru Ghiurca, judecați pentru evaziune și spălare de bani. Cazul lor s-a prescris recent.
Grupul Smithfield din Timișoara, cel mai mare producător de carne de porc din lume, au dat aproape 10.000 euro pe expertiza lui Ponta în ultimii doi ani. Trei plăți efectuate prin două filiale locale (Smithfield România și producătorul de mezeluri Elit din Alba Iulia) reprezintă, de fapt, restul unui contract din 2021. Din această afacere, potrivit Newsweek, Ponta a încasat anterior 70.000 euro (350.000 lei).
 Fabrica de mezeluri Aldis din Călărași, controlată de Alina Naghi, apare cu o plată de 4.000 euro (20.000 lei) în 2023 către firma lui Ponta. Compania încearcă de ceva vreme să dezvolte parteneriate pentru export în China, Federația Rusă și Orientul Mijlociu.
Cam acestea sunt „firmele străine” despre care Victor Viorel Ponta afirma că le asigură „consultanța de business”.
De remarcat evantaiul larg al competențelor de „consulting” ale fostului premier: industria cuprului, publicitate, industria lemnului, lucrări de infrastructură, mezeluri, țevi și conducte, emisiuni tv….
„VOI NU MĂ VREȚI, EU TOT VĂ VREAU!”
Nu doar mișcările din afaceri ale lui Ponta sunt interesante, dar și cele politice.
Un sondaj controversat, dintre cele multe care apar pe bandă în această perioadă,  îl creditează pe Ponta cu 10% șanse la președinție. Ponta ia de bună această clasare și se grăbește să posteze o reacție: „Sunt flatat să văd că, după atâția ani în care nu am mai fost activ în politică, mulți români ar fi dispuși să mă voteze din nou – le sunt recunoscător pt asta. Față de 2014, m-am schimbat mult, uman și profesional; experiențele prin care am trecut (chiar și cele negative cum a fost dosarul fabricat de Kovesi) m-au ajutat. Acum sunt implicat în multe proiecte profesionale și vreau să mă concentrez să fiu eficient și serios; dar, cu siguranță, o să fiu implicat public în 2024 pentru a vedea o schimbare politică în bine în România”.
Aceeași firmă de sondaje care îl credita săptămâna trecută cu 10%, a mai scos un sondaj  în care-i pictează lui Ponta un scor de 24% (!) și-l plasează pe locul 3 într-un top al încrederii pentru prezidențiale, după Mircea Geoană (desigur!) și Emil Boc.
Va să zică Ponta, probabil autorul celor mai multe trădări în politica recentă,  s-ar situa pe podiumul încrederii naționale! Lista primită de la Barosso ca un chelner, pactul cu Băsescu-Petrov, numirea lui Kovesi la DNA, aruncarea lui Crin Antonescu peste mantinelă de la candidatura pentru președinție în 2014, ruperea PSD înaintea europarlamentarelor din 2019 și multe alte isprăvi ale acestui carierist fără egal sunt episoade care numai la creșterea încrederii în el n-ar contribui.
Ceva se întâmplă cu umflarea lui Ponta în (anumite) sodaje. Omu^ nu se lasă. Dacă la președinție înghesuiala e cam mare, spre primăria Capitalei  drumul e mai accesibil. Și atunci aruncă pe piață planul B. Site-ul condus de un tenor expert în manipulări anunță că Ponta ar fi candidatul comun al PSD și PNL la primăria Capitalei. Refuzat la fuziunea cu PUSL-ul lui Dan Voiculesc și  respins de pesediști în tentativa de a reveni în partid, dat afară pe mai toate ușile,  Ponta încearcă să intre pe fereastră!
Năravul din fire n-are lecuire…
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 25
Octavian Știreanu 182 Articole
Author

42 de Comentarii

 1. Un caraghios politic, ros de frustrari , care se autopropune pe orice ” foncție” benefica financiar , de un arivism cutremurator , incat Dinu Paturica pare boboc,isi etaleaza farmecele si corsetele pe langa ambetantul de cursa lunga, Marius Tuca…Aluatul marca Adrian Nastase ,din care provine , il face si mai indigest ptr lumea care nu-i uita targurile mizerabile si urat mirositoare ,pe care jurnalistul Oct Stireanu le-a trecut-n revista in acest articol.Uita cu greu ca vremea lui de comis voiajor obtuz si buimac i-a cam trecut… Nimeni dar nimeni nu se mai oboseste sa-l ia in remorca!!!
  P.s. Articolul e limpede ca diamantul , devoaleaza toate increngaturile si manevrele dubioase ( oare procurorii le pot limpezi) cu ecouri din vremea pe cand Ponta taia si desfacea…

 2. PRIMA PAGINA,

  Victor Ponta, agent chinez de influență! – România Liberă
  romanialibera.ro › Investigații România Liberă
  8 iun. 2020 · Începând din anul 2013, Victor Ponta a implementat o agendă toxică a Partidului Comunist Chinez (PCC) de infiltrare în economia României.

  -dupa mutra poate fi si extraterestu,
  vezi poza!

 3. regula parandaratului functioneaza in cazul ponta! v-am dat, imi dati!

  cit de repda se uita mizeriile facute in decursul timpului… procurorul panait…

 4. Poate sa imi explice si mie unde este traficul de influenta? Ca de la asta porneste articolul si nu reuseste sa demonstreze decat faptul ca Ponta a castigat in mod legal bani de la firme fara ca acestea sa aiba un beneficiu sau avantaj din partea statului.

 5. consultanta lui Ponta se numeste in alte tari ,LOBBY

  DEX lobby-st persosana/Grup de persoane care influențează în parlament, în guvern etc. adoptarea unor hotărâri; peroana/grup de presiune (politică, diplomatică etc.).

 6. excelent articol,asta modul jurnalistic in care de devoaleaza modul de lucru si intinderea caracatitei Ponta Octopus,nu cu barfe, pareri supte din deget si speculatii; poate fi pus la plata in dosarul Rosia Montana ,e unul dintre actorii principali
  Dl.Stireanu ramane un reper unic in gazetaria de azi

 7. Sa mai spuna cineva ca nu am dreptate cand spun ca nu a fost an electoral in care sa nu se incinga spiritele…Tot ce ne spune Nea Stireanu e perfect adevarat, dar „captura” sa nu depaseste 10% din CRIMELE COMINTERNISTULUI, zis „carierist” ca sa i se stearga urmele…Briganzii, mai precis PIRATII cu „captura” i-au sters din PEDIGREUL COMINTERNIST decenii de TUNURI date pentru Securitate si PARTIDUL MONDIAL in functiile detinute…Nea Stireanu i-a numit „tradari” misiunile indeplinite cu brio, practic DETERMINAND istoria post-LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern dupa 2004 si mai ales dupa 2007-2009, respectiv 2010-2019!!!

  Ca tuturor COMINTERNISTILOR e greu sa-i reconstitui filiatia reala… Cu facies de MICUL Mao a fost indreptatita porecla „micul Titulescu”…La fel de bine „micul Enver Hodgea” sau „micul sultan Erdogan”…

  Nea Stireanu, cum e cu CONSULTANTA la ILEGALUL sarb si la ILEGALUL Erdogan? Dar cu „piciorul in gips” si BARICADAREA la Victoria Socialismului? Cum e cu instructia de front din adolescenta pe model marxist/bolsevic, singur printre DUSMANII CAPITALISTI din Spania pana la Paris, pe jos, fara bani, prin paduri mancand radacini si dormind pe sub poduri? De ce il tratezi ca pe un PISOI
  inofensiv?

 8. A ajuns el doctor? A ajuns! A ajuns el presedintele PSD? A ajuns! A ajuns el premier? A ajuns! A ajuns el profesorul
  lui Ciolacu? A ajuns! TRAIASACA SECURITATEA! Golanul asta ratacit de securitatea cea noua in politica este cel mai mare demagog si mincinos al acestor peste 30 de ani de regim securist. Va ramane in istoria acestor ani ca una dintre cele mai gretoase slugi ale securitatii.

 9. Daca ati face si legatura intre firmele de la capatul firului si interesele SIE (vezi Procter & Gamble, de pilda), ati avea tabloul complet. Vorba lui Malaele, „nu va mai mirati ca prostii”…

 10. A dat si el doua-trei tzepe si cu asta basta…stie ca nu mai poate pacali alti prosti…acum mai baga ceva parale in sondaje comandate sperand sa-l sustina niste fraieri la vreo functie. Dupa alegeri nu o sa mai auzim de el…

 11. Este cu Ponta cam ce-i cu Charlie. Nu e în stare de ceva clar și cinstit, îl dai afară pe ușă, dar intră pe fereastră. Nu se rezolvă nimic dacă nu se vede că asemenea inși împiedică orice asanare.

 12. -caraghiosul politic=MILIARDAR ÎN EURO,CU DATELE FINANCIARE LA VEDERE! ÎNTREBARE: LOBBY,CONSULTING-UL SUNT CARACTERISTICE CELOR MAI „DEMOCRAT-CAPITALISTE STATE”” INVIDIE,RĂUTATE ,INFLUENȚĂ NEGATIVĂ!„ PĂI DACĂ ERA AGENT CHINEZ,-NU-L MĂTRĂȘEAU CONDUCĂTORII PROTECTORATULUI DEVESELU! HAI SĂ VĂ VĂD INVIDIOȚILOR -RUMUNI,CĂ DE-L CHEMA PONTAMBERG NU CÂRĂIAȚI UNUL-CARE-L DAȚI PE NUME ȘI PRENUME PE MÂNA DIRECȚIILOR CARE APĂRĂ CINSTEA,MORALITATEA… ZIARISM -LA COMANDĂ!!-NU AȚI DORI SĂ-L VEDEȚI PE PONTA APELÂND LA „AJUTOARE,LA VOUCHERE”??ȘI ÎNCĂ CEVA -RĂSPUNDEȚI -CE S-A ALES DE ECONOMIILE AGENTATE DE CINEZI ,-ȘI CE- DE CELE CĂLĂUZITE DE UE ȘI USA? C-AȘA-I ROMÂNUL-ÎN LOC SĂ-L RUGAȚI SĂ SCRIE O CARTE ÎN CARE SĂ DESCRIE PE LARG-CUM SE FAC AVERILE ÎN CAPITALISMUL ATÂT DE DORIT LA„TEMBOLUȚIIE”-PE CARE S-O CITIM ȘI S-O URMĂM -CĂ ORICUM E MAI BINE MILIARDAR DECÂT „HANDIBEL ASISTAT”–ÎL ATACĂM CU MÂNIE MAI MULT DECÂT PROLETARĂ!!! APROPO „D-LE ȘTIREANU @ COMP ” DAȚI-L PE MÂNA DNA -ULUI -DIRECT- LA CEL MÂNUIT CU MĂIESTRIE DE D-NA JUSTIȚIEI MONDIALE -CODRUȚA VON KOVESZI!!

 13. Rockeffeler: „Nu mă întrebați cum am făcut primul milion de dolari.”

  Puie Monta: „Nu mă întrebați cum am ajuns procuror cu grad de parchetul general, la nici 3 ani de la terminarea facultății.”

 14. Excelent articol. Asteptam si cele legate de Johannis-pdl-Holzindustrie (taieri ilegale de lemne), Soros-ONG- rezist-USR si, evident, Soso-Aur-Rusia.
  Presa din Romania nu ar trebui sa doarma la cate subiecte de reportaje si anchete jurnalistice se pot face.
  Intr-un final, oameni suntem, si „jurnalistii” nu pot scrie si face achete cu burta goala. Mare noroc cand un politician sau partid mai acorda un sprijin financiar (umanitar am vrut sa spun). Problema este ca sar toti, nu doar unul!!!

 15. Ce mârșăvie de campanie electorală… Nici nu s-a auzit bine că ar candida undeva (?), și cine trebuie, pornește denigrarea. Că altceva nu îi duce capul. Spuneți voi care a fost prim-ministrul mai bun. Dați solutii, nu doar să denigrați.

 16. Spuneam la 10:04 plin de incredere in DEONTOLOGIA JURNALISTICA si am repostat cu serioase suspiciuni ca voi avea succes la 12:11 –

  Exista nu numai persoane care-l trateaza pe cominternistul de familie Del Ponte ca un PISOI jucaus si prostutz…Exista indivizi cu mecla Valah-a care-l IDOL LATRAizeaza cu orice pret SFIDAND REALITATEA ca e UN CRIMINAL COMINTERNIST care a avut o contributie decisiva in CONTINUAREA DISTRUGERII Romaniei dupa 2004, operand ca ACOPERIT BASOID in PeeSeeDee…

  Preluat de la Directia ecterna de ceausist-cominternistul pe linia maturii Tamara, Nasty patru casoaie, zece vile si calarind conturi multiple cu multe miliarde negociate direct si printr-un consilier intermediar, tot miliardar cu ocazia asta, PE VANZARI SI CONCESIUNI DE PATRIMONII…

  Predat cu arme si bagaje ODRASLEI de GENERAL DE SECURITATE, dupa ce Nepotu Tamarei a fost VANDUT basoiului, ca sa-l vanda si pe Mircica Prostocatu intr-o inscenare de BALCI ELECTORAL lasat cu „Mihaela dragostea mea” si plecat cu coada-ntre picioare…
  In compensatie Secu si Comintern l-a legendat pe un post de adjunct-ideologic bolsevic la ARMATA ROSIE european-colhoznica!!!

 17. Securitatea e consecventa in protejarea SLUGILOR sale chiar si cand cad in „boala bolsevismului – deviationismul”!!! A fost vreun
  ILEGAL sau NOMENCLATURIST ceausist notoriu care a cazut prada DROGULUI PUTERII si BOGATIEI crezandu-se deasupra Legii OMERTEI BOLSEVICE, care sa fie CONDAMNAT pentru CRIMELE IMBOGATIRII MONITORIZATE, caruia SA-I FIE CONFISCATE MILIARDELE si PROPRIETATILE din Romania si din Lume?

  Cum poti organiza DEMASCAREA CRIMINALILOR BOLSEVICI cand se umbla cu jumatati de masura sau sunt APARATI cu un fanatism diabolic, precum sunt aparati CRIMINALII CONTRA UMANITATII COMINTERNISTII Dej si Ceausescu? La fel ca toti care le-au urmat?

 18. In poza bleu dreapta jos nu este Victor, ci sunt eu dupa ce mi s-au ridicat acuzatiile.
  Please fix this.

 19. @Charlie Vezi, tata, ca ti-a expirat ITP-ul psihiatric si vezi doar colhoznici bolsevici iudeo-masoni etc. Mai schimba placa!

 20. @ Duracel versus 555 Sharlica a primit ” unda verde ” de la cenzor. Il apuca scheunatul cind nu are ” ukaz” pentru postari… El este in permanenta in delirium.Nu-ti mai raci gura de pomana . aceleasi elucubratii , cel putin de vreo 5 ani de cind am intrat si eu pe forum. Zi-ii sharla si lasa-l sa-si scheune fantasmele…

 21. Potrivit LEGii nr. 14 din 24 februarie 1992 (*actualizată*)
  privind organizarea şi functionarea SRI
  art.28,Personalul operativ al SRI îşi desfăşoară activitatea deschissau acoperit, în raport cu nevoile de realizare a siguranţei naţionale.SRI va asigura protecţia şi încadrarea în alte unităţi saucompartimente de muncă a personalului operativ care, lucrând acoperit, este deconspirat în împrejurări ce exclud culpa acestuia.
  La fel prin Lg 1/din a SIe din 6 ian 1998 react,art.19(1) Personalul SIE îşi desfăşoară activitatea deschis sau acoperit, în raport cu nevoile de realizare a siguranţei naţionale.(2)SIE asigura protecţia şi încadrarea în munca a cadrelor militare şi a salariaţilor civili care, lucrand acoperit, sunt deconspirate în împrejurări care exclud culpa acestora.
  Dar in legea SRI se prevede la, ART. 42 si ca („Fondurile băneşti necesare pentru desfăşurarea activităţilor in SRI se asigura din buget etc.dar si din sumele încasate din prestări de servicii executate la cererea persoanelor fizice şijuridice, prin unităţile SRI-LA SIE e mai drastic-„SIEare dreptul, în condiţiile prevăzute de lege, să solicite şi să obţină de la persoane juridice şi fizice date, informaţii sau documente necesare îndeplinirii atribuţiilor sale.
  Sa ne gindim la cazul Tate,deservit de fosti securisti.Intre Basescu Petrov si Ponta a avut loc un scandal legat de faptul ca Ponta este acoperit si sa desecreitzeze lista de la guvern,dar Ponta in secunda doi a secretizat-o fiind premier la guvern!
  Aceste legi sunt neconstitutionale,permit SIE si SRI sa introduca acoperiti in stat si 2,SRI ,ststul paralel deserveste prin ctr.ILEGALe acele corporatii-pers.fizice si juridice ce fac politica antiRomania.Ponta si-a dat mina cu securistii lui de la „consultanta de afaceri”!

 22. charlie@
  Succinta prezentarea. Avem un candidat pentru alegeri?
  Dupa cum il prezinti tu, n-are nicio sansa.

 23. Paaaai….articolul arata ca Ponta este un tip capabil ! Desi mare, uriasa victima politica a sistemului ticalosit, sorosist Basescu-Iohanis iata ca a reusit sa se ridice. Pai nu este nimic rau. Dimpotriva ! El a reusit , Dragnea nu cred ca se mai ridica !

 24. Cred ca ar fi cazul ca toti acesti derbedei care si-au batut joc de tara ,au vindut toate bogatiile tarii strainilor si au lasat someri milioane de romani ,sa inceapa acum o verificare a lor si toti sa fie judecati la urgenta ,condamnati ani multi de puscarie si confiscarea averilor ! Poate sa imi spuna cineva cine a semnat legea ca strainii sa poata cumpara teren agricol in Romania ? Bunicii si strabunicii nostrii si-au dat viata pt. acest pamant romanesc ,iar derbedeii astia l-au vindut strainilor .

 25. Va mai intrebati cine a jefuit bogatiile acetei tari,munca comunistilor? E foarte simplu:soimii patriei ca aceasta lichea omniprezenta peste tot mai putin Jilava si Poarta Alba, prin relatiile pe care le are in politic,guvern,banca nationala,regii,a mijlocit unor firme mafiote din afara tarii sa puna laba pe bogatiile ei,sub mascarada de consulting,a se citi participare la jaf.Tata socru l-a ajutat,ciolache si altii,prieteni mascati,il ajuta si ei. Nu e mana dreapta ,mascata, de consulting la guvern?SRi-ul e de dupa 89 spectator a se cit partas la jaf. Acest borfas din politica romaneasca e proptit bine cu afaceri la turci -le promitea Giamie in capitala tarii.Ne mai intrebam cum au ajuns sa puna laba pe fabrici de frigidere,otel inox, autostrazi,fabrici de sticle,ciment,zacaminte naturale,acesti turcaleti carora comunistii in vremea lui ceasca le faceau rafinarii,hidrocentrale,autostrazi,antrenau piloti de aviatie.E bine cu turci si altii de teapa lor pentru ca pe acolo prin tarile lor se pierde firul banilor.O practica mai toate tarile lumii. Asta e capitalismul plin de ura si ocara la comunism Asta e si motivul ptr care au invadat Romania la praduit cu fel de fel de firme de calitate zero,stiu sa ascunda spaga.Nu e singurul.Sunt multi ca el,e un bun business,in special avocati si avocatei.Tot un consilier de-al lui Ciolache,din Dambovita, a praduit in maniera asemanatoare Combinatul de oteluri speciale.In locul acestui mare combinat e un loc viran.Rusul a dat spaga si si-a carat totul la el in tara. Mafiotul e bine mersi platit bine de guvern.In ce tara traim,ce popor avem?

 26. Omul n-are nici un fel de scrupul s
  i nici rusine!
  „Proasta” de Dancila l-a citit corect, mai ales dupa ce vazuse ce-i facuse lui Dragnea pt care se duse sa-l reclame pe la DNA iar mai inainte ce-i facuse lui Antonescu, asa ca a refuzat cu obstinatie sa accepte vreo alianta PSD cu PRO-Romania in 2019, inainte de alegeri. Drept urmare Ponta s-a aliat cu Tariceanu – suparat si el ca Dancila nu-i pusese partidul la picioare ca sa se aleaga presedinte – si amandoi s-au unit cu PNL (Orban/iohanis) dusmani pana atunci, si au scos PSD/Dancila de la guvernare, prin motiune in P. Sigur ca acum e consilierul unuia care a dat-o la o parte pe Dancila si nu suporta sa auda de Dragnea. Aceasta multa „moralitate” se regaseste on politica romaneasca, la unii care ne vorbesc de extremism, de circari, de prostanaci sa, astea-s rele dar tradarea inclusiv a tarii e buna!

 27. Victor Ponta este un politician peste tot ce este acum in guvernul RO ,daca nu se bagat amerlocci sa ciordeasca voturile acum RO era in alta situatie adica mult mai ok decit tradatorii care distrug poporul raman in interesul Diavolului amerrllocc

 28. Da, dar în mod sigur Ponta are charismă, are umor – f mult umor – și recunosc faptul că atunci când îl văd la România TV, eu nu mut postul, ci din contră. Prezența în emisiuni a lui Victor Ponta este reconfortantă pt mine, telespectatorul, de multe ori îmi stârnește râsul, ba chiar hohote de râs. În sensul bun, de cele mai multe ori. Nu în sens batjocoritor cum o face dl Stireanu la adresa lui „Victor”. Ponta este clar un tip abil, are și acea viclenie de politician, dar o viclenie haioasă, nu una indigestă. Ponta are clar soluții, idei, are în spate atâția ani de politică la vârf, dublați și de cariera de magistrat, de logica unui jurist adevărat. Este limpede că și-a făcut mai mulți adversari decât prieteni, dar asta și datorită invidiei unora, mulți din spectrul social-democrat, și asta încă din vremea când Adrian Năstase l-a propulsat personal. Vom vedea cum „Victor” va evolua ori ba, pe această scenă politică românească din ce in ce mai plictisitoare, mai anostă, mai gri.

 29. Domnule Stireanu BATI CAMPII!! La Facultatea de drept un din materiile de baza este DRE{TUL COMERCIAL si nu mai putin important DREPTUL CIVIL.
  Toate firmele de avocatura mai de soi, care au avocati stiutori de carte silegi, practica consultanta pentru firme.
  Ce nu stia Ponta inainte de a practica avocatura de afaceri a invatat de la Flotrin Georgescu si alti juristi importnati, cand era premier.

  Ponta a fost un premier excelent. Din pacate am avut presedinti natangi.

  Ponta nu l-a tradat pe Antonescu, ci Antonescu a tradat alianta si PNL, aducandu-l de manuta pe Iohanis.

  Citind articolul, comentariile imbecile nu are rost sa le discut, ma intreb – CINE se teme de Victor Ponta?

  Domnule StireaNU UN ARTICol FACTUAL mincinos SI ticalos!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.