Ce scrie presa britanică despre boala Regelui Charles

„Am cancer”, „Şocul cancerului” şi „Regele are cancer„: portretul regelui Charles al III-lea a fost tipărit marţi pe primele pagini ale tuturor ziarelor britanice, semn al şocului provocat de anunţul privind boala cu care a fost diagnosticat monarhul în vârstă de 75 de ani, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Regele are cancer”, au titrat sobru The Times şi Daily Telegraph, tipărind un portret mare al monarhului publicat luni seară de Palatul Buckingham în acelaşi timp cu comunicatul său de presă şi subliniind că suveranul este „cât se poate de optimist” în această situaţie.

The Mirror vorbeşte pe prima sa pagină despre „şocul” resimţit de naţiunea britanică, calificând anunţul Palatului Buckingham drept o „bombă” şi subliniind că problema benignă de prostată a regelui Charles al III-lea, pentru care suveranul a fost internat în spital şi operat în urmă cu zece zile, „ar putea să îi salveze viaţa”.

„În decurs de câteva ore, soarta familiei regale s-a schimbat, iar odată cu ea şi cea a Regatului Unit”, titrează Daily Telegraph, subliniind o schimbare de epocă în comparaţie cu cea a regelui George al VI-lea, bunicul lui Charles al III-lea, care a ţinut în secret gravele sale probleme de sănătate înainte de moartea lui din 1952.

Daily Mail alcătuieşte un portret al unui rege combativ, „profund recunoscător” că medicii i-au „detectat cancerul la timp”. „Însănătoşiţi-vă repede, Majestate, ţara are nevoie de dumneavoastră”, au adăugat jurnaliştii de la acest cotidian popular.

Biograful regal Christopher Wilson subliniază, de asemenea, în Daily Telegraph, că Charles are „dragostea vieţii sale alături de el”, „stânca sa”, regina Camilla, pentru a-l ajuta să treacă peste această încercare.

„In Camilla We Trust” („Avem încredere în Camilla”), titrează The Mirror, care subliniază schimbarea considerabilă de imagine a unei regine, fosta amantă a regelui Charles pe vremea când acesta era căsătorit cu prinţesa Diana, în contextul în care Camilla a fost cândva o „proscrisă”, iar acum „conduce Firma” – o referire la porecla familiei regale britanice.

Imediat după ştirile despre cancerul suveranului, vizita în Regatul Unit a prinţului Harry, care s-a stabilit în California alături de familia sa în 2020 şi care întreţine relaţii glaciale cu familia regală britanică, a ridicat în ziarele din Regatul Unit multe întrebări şi speranţe legate de o posibilă reconciliere.

„Este timpul ca Harry să se întoarcă acasă?”, se întreabă The Mirror, în timp ce jurnaliştii de la Daily Mail vor să afle dacă „William şi Harry se vor împăca în sfârşit”, după ce relaţia dintre ei s-a răcit foarte mult în ultimii ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Din pacate, boala nu alege…loveste si copii si batrani… loveste si bogati si saraci..
    Loveste OAMENI si inseamna SUFERINTA multa…
    Pur si simplu o astfrel de boala cumplita schimba viata, atat a bolnavului cat si a familiei…
    Cancerul Regelui Charles a fost descoperit „devreme” si de regula cu tratamentele moderne, inovative, de care sigur va avea parte, plus ajutor de la Doamne Doamne, are sanse mari sa treaca cu bine peste marele șoc..

  2. Un avertisment că după 65 de ani să lași locul de muncă,funcția etc la următoarea generație și ar trebui unele Editat să ințeleagă să lase locul la alți mai tineri.

  3. Foarte tânăr în comparație cu omologul american Joe Biden care pare sănătos la trup dar nu și la cap.

  4. Ce anume surprinde aceasta ilness?
    Ma interesizeaza ptr husband meu.
    Vai nu mai reusesc speak romanian, defect professional professoara English.

  5. La vârsta asta cancerul nu evoluează foarte repede așa că mai poate trăi destul. Ar fi bine să fie așa pentru că în Europa e penurie de șefi de stat cu scaun la cap.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.