De sezon: Tartă rapidă și ușoară cu dovleac

Suntem în plină toamnă, așa că deserturile cu fructe de sezon sunt la mare căutare. Totuși, fiindcă dovleacul este și el printre vedetele toamnei, datorită culorii și aromei sale, de ce nu am încerca o tartă cu această minunăție? Rețeta e la îndemâna tuturor, fie ei pasionați de bucătăreală sau amatori.

Ingrediente pentru blat:

 făină de grâu 80 g
făină de porumb (mălai) 40 g
unt 40 g
un ouă
zahăr 3 linguri.
smântână 10% 1 lingură
praf de copt ½ linguriță.
sare 1 praf

Pentru umplutură

dovleac 500 g
3 ouă
o portocală
lapte 25 ml
amidon de porumb 15 g
zahăr 5 linguri
scorţişoară după gust
zahar vanilinat dupa gust

Pentru crunch

nuci 80 g
făină de grâu 60 g
zahăr 3 linguri
unt 40 g

Rețeta pas cu pas

1. Pregătiți toate ingredientele pentru plăcintă.
2. Topiți untul la bain marie
3. Amestecați oul, untul topit, smântâna, praful de copt, zahărul și sarea. Adăugați făina și mălaiul (cernute în prealabil). Frământați bine aluatul astfel obținut.
4. Formați o bilă din acest aluat, înfășurați-l în folie și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute.
5. Pregătiți umplutura în timp ce aluatul se răcește. Curățați dovleacul și îndepărtați semințele. Tăiați pulpa în bucăți egale.
6. Turnați apă în tigaie, adăugați un praf de sare și puneți pe foc. Când apa clocotește, adăugați dovleacul. Reduceți focul la mediu și fierbeți timp de 20 de minute.
7. Scurgeți dovleacul într-o strecurătoare. Transferați bucățile într-un bol adânc și faceți piure folosind un blender.
8. Stoarceți sucul din portocală și dați coaja pe răzătoare.
9. Într-un castron curat, amestecați piureul de dovleac răcit, cele trei ouă pentru umplutură, coaja și sucul de portocale, laptele, amidonul de porumb, zahărul, scorțișoara și vanilia. Bateți totul cu un blender până la omogenizare. Tocmai ați obținut umplutura tartei dvs. Țineți deoparte până la folosire.
 10. Acoperiți fundul vasului de copt cu pergament și ungeți părțile laterale cu unt. Întindeți aluatul peste tavă, fără a ajunge la marginile de sus, și înțepați cu o furculița.

 11. Acoperiți aluatul cu un alt pergament de copt și presărați deasupra 150 g de orez. În acest fel, aluatul nu se ridică, iar tarta va avea o bază frumoasă.

12. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți forma cu aluatul în ea timp de 10 minute.
13. Pregătiți crunch-ul. Într-un castron curat, combinați 40 de grame de unt tăiat cuburi, făina și zahărul și apoi mărunțiți acest amestec cu mâna.
 14. Tăiați nucile și mixați cu amestecul obținut mai sus.
 15.  Scoateți cu grijă aluatul din cuptor, îndepărtați pergamentul de deasupra cu orez și umpleți baza cu umplutură.
 16. Presărați plăcinta cu pesmet de nuci și puneți totul la cuptor. Coaceți 40 de minute la 180°C.
 17. Lăsați placinta să se racească și apoi puteți începe să vă delectați cu rezultatul muncii dvs.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Dovlecii de pe umerii ,, scriitorilor ,, din presa de orice fel , în goliciunea lor , nu pot mai mult în disperarea de a fi observate săriturile gardului de la Bălăceanca și de a promova cu obstinație Halloween – ul străin tradiției romănești . Așa e cool , mișto …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.