De unde are Dîncu atâţia bani de dat?!

Surprize privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie  Vasile Dîncu, candidat PSD la europarlamentare. a contribuit la campania partidului pentru europarlamentare cu nu mai putin de 2.000.000 de lei, din „venituri proprii”, potrivit unei analize Expert Forum. Dîncu are venituri doar din surse bugetare.

Europarlamentare – venituri partide
Până la data de 16 mai s-au raportat venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei provin de la candidați și 26 de milioane de la partid, prin transfer de la partide. Nu au fost declarate fonduri din subvenții.
.

PNL a declarat o singură contribuție din partea unui candidat și niciun fel de transferuri din partea partidului. PSD a declarat cei mai mulți bani – 33 de milioane. AUR a declarat doar contribuții din partea candidaților, 3,2 milioane de lei. UDMR și USR au transferat doar fonduri de la partid, potrivit analizei.
Cea mai mare parte din contribuțiile candidaților provin din venituri proprii (65% – 9 milioane), iar restul din împrumuturi (32%) și donații (3%). Transferurile de la partide provin din finanțări private, USR fiind singurul competitor care a transferat 500.000 lei, obținuți din împrumuturi de la persoane fizice.

 

ANALIZA integral AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Ioana Radu 8555 Articole
Author

4 Comentarii

 1. Alegerile sunt pe bani, proprii sau de împrumut, dacă se căștigă ‘no problem’, când se pierd alegerile rămân relațiile. In topic: sondajele aduc bani frumoși.

 2. De unde are bani ? Nu-i evident ? Din furat. Numai ca asta a furat cu ” acte in regula” !

 3. Motto:
  „Timpul vieţii ni-i scurt
  Hai sa-l facem curat
  Trăiesc unii din furt
  Alţi doar din ce au dat”
  (Adrian Păunescu- Pământul deocamdată)

  Nu-i nici o noutate că locurile eligibile in alegeri pe liste de partid sunt cumpărate de către candidatii. Un exemplu notoriu este cel al fostului senator de Brasov Ioan Ghișe, care a declarat public că el a făcut o investitie personală de peste 30.000 de euro pentru alegerile parlamentare la senat din anuul 2008: : „Am facut credit ca sa am bani de campanie electorala”. In anul 2009 Ioan Ghise spunea că alegerile anticipate i-ar strica toate planurile deoarece inainte sa candideze, si-a facut o proiectie pe patru ani si nu n vrea sa se trezeasca peste noapte fara loc de munca, dupa cum a marturisit. Se pare ca nimic nu s-a schimbat. Prin urmare Vasile Dincu, spera sa fie ales europarlamentar ca sa-si recupereze banii investiti in campanie.

 4. Ce intrbare, de unde are bani. Pai nu e politician? Toti politicienii au furat de au bani peste bani si au vindut avutia nationala. Ati vazut vreun politician sarac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.