De unde și până unde. Ministrul Rafila, sfaturi de nutriție

Postul intermitent (Intermitent fasting – FI) e pe gustul multor nutriționiști, dar ministrul Sănătății Alexandru Rafila îl dezavuează.

Acest  regim  implică o pauză alimentară, de unde și denumirea de pot, urmată de un consum moderat de alimente lichide, dar și solide.

Această alternare urmată în mod consecvent ar avea beneficii privind energia, dar și o stare de spirit mai bună, asociată cu un nivel mai scăzut al foamei.

Ministrul Rafila are argumentele sale când vine vorba să ”sari” peste mese

„Așa, intermitent, să ai o zi în care să nu mănânci și să bei doar apă, nu mi se pare ceva rău. Dar nu mai mult.

Eu nu cred că suntem construiți să mâncăm nici de atât de multe ori pe zi.

Adică, dacă mănânci de două ori pe zi, eu cred că este suficient.

Eu nu am auzit care e argumentația asta, cum să nu mâncăm câteva zile, nu are legătură cu o nutriție rațională”, a spus Alexandru Rafila, la România TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Daca spun nutritionistii, e SFANT!. Doctorii, ” E” prosti si shnapani! Se stie :!), nu au „carte. Nutritionistii sunt capapili sa invete in trei ani ce altii, in sase ani abia invata ” alfabetul”, in medicina.

  Ps. Oare pilotii de „linie ” vor aceeasi perioada ca si cei de „incercare”?

 2. Hai sa nu vorbim prostii, n-a fost nici un sfat pentru nutriție.
  Dacă ați fi văzut interviul la Ciutacu ați ști despre ce e vorba.
  Era mai mult o gluma când au vorbit de nutriție.

 3. E doar un sfat real, e opinia medicului din el. Am întâlnit un caz care practica postul intermitent pe motiv de boala. De fapt, boala era închipuită pe glanda, asta din cauza restricțiilor alimentare la care singur s-a supus, a dormit bine doar in primele zile de post apoi, jale mare. Cu greu am reușit să readuc persoana la realitatea vieții! Cum? Renunțare total la pastile, mâncare nu pe alese, fara porc(nu consuma sub nicio forma), plimbări în aer liber, sport acasă sau sala, zambet și pozitivitate permanent plus somn odihnitor și încredere totală, destule. A fost la medic și analizele au fost super(nu in Romania), a întrebat metoda din a rămas uimit medicul. Sfatul meu: hraniti-va normal, faceți sport, zâmbiti din orice dar din stomac să râdeți, nu vă chinuiți singuri pentru că deja suntem chinuiți, deja suntem sub stres continuu, cate zile aveți de trsit, nu contează că sunt 100 sau 1000, bucurați-va de ele!

 4. sfatul me „nutritionist” pentru aceasta s lu g a bolsevica este sa se „vaccineze” pana se face bine!

 5. Ah, ce dulce-i vieața nea Rafilo și sub Ceașcă și-n democrație…Deh, cu tatița mare baștan securist și matale conex la servicii nimic nu poate tulbura traiul bun. Vezi cu șpăgile alea mascate din minister, să nu pună aștia coșul pe matale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.