Decizia Guvernului în privința banilor necheltuiți din Sănătate

bagdasar arseni

Contribuțiile pentru finanțarea cheltuielilor de sănătate, rămase nefolosite la sfârșitul anului, nu vor mai fi reportate pentru anul viitor, ci vor fi vărsate la bugetul de stat, ca venituri.

Măsură face parte dintr-un pachet de alte măsuri fiscale menite să peticească bugetul de stat, după ce Guvernul a aruncat în stânga și dreapta cu bani în tot cursul acestui an.

Pe lângă introducerea impozitului pe cifra de afaceri, a taxelor pe băuturi și țigări sau a impozitului pe veniturile suplimentare în sectorul energetic, prevederi care figurează într-un proiect de Ordonanță de Urgență care va fi adoptat miercuri, Guvernul ia în calcul și confiscarea banilor nefolosiți până la data de 31 decembrie în sectorul Sănătății.

Proiectul de OUG care va discutat miercuri prevede anularea articolului 367 din legea 95/2006 pentru reforma în domeniul Sănătății. Ce prevede articolul aborgat?

Art.367. Contribuțiile pentru finanțarea cheltuielilor de sănătate rămase la sfârșitul anului se reportează în anul următor și se utilizează cu aceeași destinație”, potrivit legii 95 din 2006.

Guvernul explică și ce se va întâmpla cu banii. Disponibilitățile necheltuite la data de 31 decembrie 2018 vor fi virate bugetului de stat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a actualei OUG, spune proiectul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Asta este un stimulent pentru furaciosi. Cheltuiti de-acum inainte, domnilor manageri de spitale, banii primiti pentru proiectele Dvs nerealizate, de obicei, datorita piedicilor puse de legislatia romaneasca pe orice puteti, cu cea mai mare graba! Birocratia, heirupismul si nerealismul legislatiei de la noi pun cele mai mari piedici proiectelor, mai ales celor de durata: licitatie SICAP, faza de proiectare/reproiectare, avizari, aprobari, autorizari, faza DALI, interventia politicului in alegerea furnizorilor, banii vin cand sunt nu cand ai nevoie de ei, n-ai terminat si te-a prins anul nou – dai banii inapoi, etc. Mai vine si ANMCS-ul direct de la primul ministru cu standarde facute pentru spitalele din SUA si-ti taie cu ”instantaneul” sau finantarea de la CNAS si, la sfarsitul anului constati ca ai pus-o, adica trebuie sa inchizi spitalul. Oare nu este mai sanatos ca aceste entitati (directia de sanatate, ANMCS-ul, etc.) sa stea toate in aceeasi ograda a ministerului (cum stau in toate tarile civilizate) pentru ca sa stie una de cealalta si astfel sa se coordoneze si sa nu mai avem aceste defazari de functionare a sanatatii?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.